παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Η Μητέρα Υδροχόος
actavesta*baby @ 27.02.2014

Μητέρα και καλύτερη φίλη? Είναι δυνατόν? Αν είσαι μαμά Υδροχόος φυσικά! Ακόμη ένα μητρικό προφίλ από το μοναδικό portal παιδικής αστρολογίας στην Ελλάδα!

Η Μαμά Υδροχόος έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συχνά την κάνουν να μοιάζει περισσότερο με την καλύτερη φίλη! Η μητρότητα είναι μια εμπειρία που έρχεται πάντα κάπως αναπάντεχα για την Υδροχόο. Ακόμα και αν συνειδητά έχει αποφασίσει να δημιουργήσει οικογένεια σε μεγαλύτερη ηλικία, η πραγματικότητα αυτής της εμπειρίας περιλαμβάνει εκπλήξεις και ανατροπές για την ίδια. Το βασικό χαρακτηριστικό που εκφράζει η Μαμά αυτή γύρω από τη μητρότητα είναι η απόλυτη επιθυμία της να βρει τους τρόπους να τη βιώσει εντελώς διαφορετικά από το συνηθισμένο. Η γυναίκα Υδροχόος σπάνια ονειρεύεται μια οικογένεια με παιδιά στην βρεφική ή την πρώτη παιδική ηλικία, με μπιμπερό, πρώτα δοντάκια και παιδότοπους! Σαν ζώδιο του Αέρα, φαντάζεται και προσβλέπει σε ένα μοντέλο οικογένειας περισσότερο ελεύθερο, ανατρεπτικό και ιδιαίτερα πρωτοποριακό όπου τα μικρά της είναι ανεξάρτητα και αενάως κινούμενα μέσα στις εμπειρίες της ζωής! 

 

Διαχείριση υπομονής

Η αλήθεια είναι πως για μια Μαμά Υδροχόο που δεν έχει αναπτύξει την σχέση της με τον xρόνο και την υπομονή, τα πρώτα χρόνια της Μητρότητας μπορεί να αποτελέσουν αρκετά μεγάλη πρόκληση. Οι αλλαγές και ο αναγκαστικός περιορισμός της πρώτης περιόδου που επιβάλλει η εξαρτημένη φύση ενός μωρού ενδέχεται να κάνουν την Μαμά αυτή να νιώσει μεγάλο εκνευρισμό και άγχος καθώς ίσως αισθάνεται πως εγκαταλείπει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού της. Παρ' όλους τους φόβους της, η Μαμά Υδροχόος είναι απόλυτα ικανή να παραμείνει συνδεδεμένη με τον έξω κόσμο, με τους φίλους της και την δική της ζωή, μεγαλώνοντας παράλληλα το μωρό της. Μια ακόμα πηγή άγχους για τη νέα Μαμά Υδροχόο είναι η έξωθεν πίεση που ίσως να νιώθει για τα πρέπει και τα δεν πρέπει γύρω από το μεγάλωμα του μικρού της. Ποιος είδε τη Μαμά Υδροχόο και δεν τη φοβήθηκε!; Αν η νύφη Υδροχόος είναι κάπως sui generis φανταστείτε η Μαμά! Η ανήσυχη και ανατρεπτική της φύση θα βρει όλους τους τρόπους για να δημιουργήσει την απόστασή της από τη πεπατημένη οδό και το πιο πιθανό είναι να μη φορέσει ποτέ ροζ στο κοριτσάκι της! 

 

Μαμά Φίλη

Η Μαμά Υδροχόος θέλει να μοιράζεται τα ίδια ρούχα με την κόρη της, να κάνει παρέα με τους φίλους του γιου της και να είναι κυρίως και πάνω από όλα φίλη με τα παιδιά της. Ιδανικά δεν θα ήθελε να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι μετά την ενηλικίωσή τους, γιατί είναι σίγουρη πως μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη και άλλωστε ο σκοπός της είναι να τα σπρώξει στην πραγματική ζωή το συντομότερο δυνατό. Η Μαμά Υδροχόος θα διηγηθεί στο μικρό της ιστορίες από τα "ένδοξα" χρόνια της δικής της ζωής, τις τρέλες της και τις δικές της επαναστάσεις. Αυτή η Μαμά είναι η πιο μποέμ του ζωδιακού και ακόμα και αν δεν το δείχνει πάντα, είναι ένας άνθρωπος προσανατολισμένος στην ελευθερία του πνεύματός της, την ανεξαρτησία της και την αυτοδιάθεση. Πιστεύει στην μόρφωση του μικρού της αλλά το ίδιο πολύ πιστεύει πως η πραγματική παιδεία έρχεται από τα μαθήματα της ίδιας της ζωής. Θα ευαισθητοποιήσει κοινωνικά το μικρό της και θα του προσφέρει την ελευθερία που είναι απαραίτητη προκειμένου να διαλέξει το ίδιο τα μαθήματά του! 

 

Μαθήματα αυτοπεποίθησης

Η Μαμά Υδροχόος προχωράει στη ζωή με το δικό της ρυθμό και πολύ συχνά βάζει η ίδια τους κανόνες. Σπάνια θα ενδιαφερθεί για την γνώμη των άλλων πάνω στις επιλογές της και μέσα από αυτό το παράδειγμα θα διαμορφώσει δυναμικά την αυτοπεποίθηση του μικρού της. Η πίστη της στην ελευθερία και την διαφορετικότητα θα την ωθούν πολύ συχνά να "εκθέτει" το μικρό της σε πληθώρα διαφορετικών και συχνά αντικρουόμενων ερεθισμάτων, ανθρώπων και κοσμοθεωριών προκειμένου να του διδάξει την αξία του να είσαι αυθεντικός και να τολμάς να είσαι ο εαυτός σου. Για τη Μαμά Υδροχόο είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει να εμφυσήσει στο μικρό της μία ακομπλεξάριστη διάθεση να προσεγγίσει τη ζωή και τους διαφορετικούς ανθρώπους και αντιλήψεις όπως επίσης είναι σημαντικό να εξηγήσει στο μικρό της την ευθύνη του απέναντι στον πλανήτη και το περιβάλλον. Η Μαμά Υδροχόος είναι βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο ακόμα και αν δεν ασχολείται με την πολιτική. 

 

Μαμά που είναι τα όρια; 

Η τάση της Μαμάς Υδροχόου είναι να φέρεται στο μικρό της σαν φίλος μέσα σε κλίμα ισότητας. Το ίδιο κλίμα που θα προσπαθήσει να διατηρήσει και στη σχέση της με τον Μπαμπά του μικρού της. Καθώς δεν θέλει επ' ουδενί να είναι η αυταρχική Μαμά που απαγορεύει και περιορίζει, συχνά, θα ξεχνάει πόσο απαραίτητο είναι για το παιδί να νιώθει πως η Μαμά είναι η αρχηγός στη σχέση τους, προκειμένου αυτό να νιώθει ασφάλεια. Τα όρια είναι απαραίτητα για κάθε παιδί καθώς μέσα από αυτά διαμορφώνουν την αίσθηση του σωστού και του λάθους αλλά και το σύστημα των αξιών τους. Η Μαμά Υδροχόος χρειάζεται να αναπτύξει την ικανότητα να λέει όχι και να περιορίζει όπου χρειάζεται την ελευθερία του μικρού της προκειμένου να το βοηθήσει να νιώθει την γείωση που του είναι απαραίτητη. Επιπλέον είναι εξίσου σημαντικό να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη δική της ανάγκη για ελευθερία και την ανάγκη του μικρού της για τη συνεχή και σταθερή παρουσία της. Η τάση της να είναι ασυνεχής και ..ελεύθερο πνεύμα μπορεί να οδηγήσει το μικρό της να νιώθει μία σχετική ανασφάλεια αναφορικά με το τι πρόκειται να συμβεί! 

 

Είναι γεγονός πως η Μαμά Υδροχόος είναι πολύ συχνά η μαμά πρότυπο για τους φίλους των παιδιών της. Όμως, άλλο τόσο συχνά προκαλεί με την προσωπικότητά της και τις απόψεις της τις μαμάδες των φίλων των παιδιών της! Σε κάθε περίπτωση η Μαμά Υδροχόος είναι η έμπνευση και η βάση στήριξης πολύ ενδιαφερόντων και πολύπλευρων προσωπικοτήτων, με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες και ιδιαίτερα κοφτερό μυαλό! Viva la mama Aquarius!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...