παρακαλώ περιμένετε...
ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ
Ανάλυση Γενέθλιου Χάρτη πριν τη Συναστρία
Stardome* @ 26.02.2014

Με αφορμή τις συζητήσεις περί συναστρίας στο Forum του Stardome*, αναφέρθηκαν τα στοιχεία του γενέθλιου χάρτη πυο είναι χρήσιμο να αναλύονται πριν προσεγγίσουμε την ανάλυση μιας συναστρίας, καθώς μας δίνουν πλούσιες πληροφορίες και κατευθύνσεις για τις ενέργειες και τα χαρακτηριστικά που προβάλει το άτομο στις σχέσεις του.

«Πριν κοιτάξουμε το χάρτη της συναστρίας πρέπει να μελετούμε το γενέθλιο χάρτη των ατόμων.». Αυτή είναι η απάντηση κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη αστρολόγο που απαντά σε μια ερώτηση συναστρίας. Πολλές φορές αυτή η απάντηση δίνεται ώστε ο αστρολόγος να καλύψει τα νώτα στην περίπτωση που δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στη πραγματικότητα αυτά που έχει πει. Όμως, με σωστή ερμηνεία και διαχείριση, ο γενέθλιος χάρτης μπορεί να μας δώσει πλούσια στοιχεία για τις προτιμήσεις και τη προδιάθεση του ατόμου στις σχέσεις.

Οπότε ας το ξεκαθαρίσουμε: φυσικά και επιβάλλεται να κοιτάξεις το γενέθλιο χάρτη πριν δεις μια συναστρία. Ας κάνουμε επιπλέον και ένα άλμα στο τρόπο που προσεγγίζουμε τα πράγματα και ας ξεκινήσουμε από μια απλή παραδοχή που ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο: δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις σε ότι αφορά τον άνθρωπο και την ψυχολογική του προδιάθεση, όπως φαίνεται από το γενέθλιο χάρτη του.

Με αυτό ως δεδομένο είναι προφανές ότι δε χωράνε όλα αυτά που πρέπει να κοιτάξει κανείς σε ένα γενέθλιο χάρτη σε μια και μόνο απάντηση. Θα επιχειρήσω παρόλ' αυτά εδώ να αναφέρω τα πιο σημαντικά στοιχεία. Επισημαίνω ξανά ότι θέλει πολύ προσοχή η μελέτη του γενέθλιου χάρτη, ειδικά όταν πρέπει να προετοιμαστούμε για μια συναστρία. Το μυαλό μας πρέπει να είναι ανοιχτό και συγκεντρωμένο γιατί πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερες συσχετίσεις από συνήθως.

 

Ένα βήμα πριν...

Αν μπορούσα λοιπόν πολύ σύντομα να ομαδοποιήσω τα πιο καίρια αστρολογικά θέματα που πρέπει να κοιτάξουμε πριν προχωρήσουμε στη μελέτη μιας συναστρίας, θα τα χώριζα στις εξής κατηγορίες:

(1) κατανομή στοιχείων και ποιοτήτων για έμφαση ή απουσία

(2) το σύμπλεγμα του Ωροσκόπου,

(3) η Σελήνη

(4) ο Ήλιος

(5) το σύμπλεγμα του 7ου οίκου

Αυτά είναι που θα μας δώσουν μια εικόνα της προδιάθεσης του ατόμου Να επισημάνω πως όταν λέω το σύμπλεγμα του ωροσκόπου και του 7ου οίκου εννοώ (α) το ζώδιο του ωροσκόπου ή του 7ου οίκου αντίστοιχα, (β) πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο οίκο και τον 7ο οίκο αντίστοιχα και (γ) κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου και του 7ου οίκου αντίστοιχα κατά ζώδιο και όψεις που κάνει. Ελέγχοντας αυτά, θα ψάξω να βρω επαναλαμβανόμενα μοτίβα.

 

Γιατί με ελκύουν μόνο οι...;

26-2 paradeigma.gifΑς πάρω στη τύχη ένα παράδειγμα να το κατανοήσουμε. Έστω ότι μελετώ το χάρτη ενός άντρα που είναι γεννημένος στην Αθήνα, στις 2 Μαΐου 1995, 10.45 το πρωί (ο χάρτης δίνεται δίπλα σαν εικόνα). Το ερώτημα που απαντά η γενέθλια προδιάθεση σε αυτό το επίπεδο είναι: "Τι είδους ανθρώπους ελκύω και με ελκύουν;" (δεν είναι τυχαίο ότι βάζω αμοιβαία έλξη, διότι αυτό που βρίσκουν οι άλλοι σε εμάς είναι αυτό που εμείς θα βρούμε στον εαυτό μας). Στο χάρτη μας τώρα έχουμε τα ακόλουθα στοιχεία (η αρίθμηση της ερμηνείας αντιστοιχεί στην ακριβώς από πάνω αρίθμηση που καταγράψαμε τι μελετάμε).

 

(1) Μέτρηση ποιοτήτων και στοιχείων: Μετρώντας ποιότητες και στοιχεία μέχρι και το Κρόνο παρατηρούμε ότι υπάρχει μια απουσία πλανητών σε παρορμητικά ζώδια (μόνο η Αφροδίτη είναι στο Κριό) αλλά αυτή η απουσία αντισταθμίζεται μάλλον από τον παρορμητικό ωροσκόπο στο Καρκίνο.

Συνεπώς κρατάμε ότι η παρορμητική ποιότητα βρίσκεται σε μια μικρή υστέρηση και ενδεχομένως σύντροφοι με έντονα παρορμητικό στοιχείο να τον ελκύουν.

Μετρώντας τα στοιχεία (ξανά μέχρι και το Κρόνο), βλέπουμε ότι το στοιχείο του Αέρα βρίσκεται σε εμφανή έλλειψη (μόνο η Σελήνη στους Διδύμους στέκεται εκεί) ενώ και το στοιχείο του Νερού βρίσκεται σε έλλειψη αλλά ενδεχομένως να αντισταθμίζεται από τον ωροσκόπο στο Καρκίνο. Επίσης με τρεις πλανήτες σε ζώδια της φωτιάς και το στοιχείο της φωτιάς θα τον ελκύει αρχικά γιατί θα του είναι οικείο.

Συνεπώς σίγουρα το στοιχείο του Αέρα θα μαγνητίζει αυτό τον άντρα αν εμφανίζεται με έμφαση στο χάρτη της/του συντρόφου του. Επίσης η έμφαση στο στοιχείο της φωτιάς θα τον κάνει να αισθάνεται με συντρόφους που έχουν έντονο αυτό το στοιχείο στο χάρτη τους.

 

(2) Σύμπλεγμα ωροσκόπου: Ο ωροσκόπος είναι στο ζώδιο του Καρκίνου και κανένας πλανήτης δεν εμφανίζεται στο πρώτο οίκο. Οπότε πάμε απ' ευθείας στον οίκο, το ζώδιο και τις όψεις του κυβερνήτη πλανήτη του ωροσκόπου. Πριν προχωρήσω, μια υποσημείωση. Όταν μελετάω τον κυβερνήτη του ωροσκόπου, τον μελετάω σαν πλανήτη που αποκλειστικά δέχεται χαρακτηριστικά από τη θέση και της όψεις που βρίσκεται. Δεν θα μιλήσω  δηλαδή για τα χαρακτηριστικά του πλανήτη σ' αυτό το στάδιο ανάλυσης αλλά τι αποζητά/εκφράζει λόγο της θέσης της και μόνο.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι η Σελήνη και βρίσκεται στους Διδύμους, δηλαδή σε ζώδιο του Αέρα, μεταβλητής ποιότητας. Την έλλειψη πλανητών σε Αέρα την επισημάναμε και στο προηγούμενο στάδιο της ανάλυσης και συναντάμε το δείκτη του ωροσκόπου σε ζώδιο του Αέρα. Συναντάμε ήδη δύο φορές αυτό το μοτίβο, άρα κρατάμε στο μυαλό μας ότι οι αρχικές μας υποψίες ότι τον ελκύουν σύντροφοι με έντονο Αέρα κερδίζει έδαφος.

Η Σελήνη βρίσκεται στο 12ο οίκο, που φυσικός του κυβερνήτης είναι ο Ποσειδώνας και συνδέεται με το ζώδιο των Ιχθύων. Οι όψεις του κυβερνήτη του ωροσκόπου είναι: εξάγωνο με Αφροδίτη, αντίθεση με Δία, τρίγωνο με Ποσειδώνα.

Βλέπουμε ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου βρίσκεται στον οίκο που φυσικός κυβερνήτης είναι ο Ποσειδώνας και επιπλέον κάνει και όψη με το Ποσειδώνα. Ξανά έχουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Οπότε και σύντροφοι που εκφράζουν έντονα το Ποσειδώνιο στοιχείο στο χάρτη τους (έμφαση πλανητών ή ωροσκόπο στους Ιχθύες, όψη Ποσειδώνα με τα Φώτα ή γωνιακός Ποσειδώνας) θα τον μαγνητίζουν.

 

(3) Η Σελήνη: Η Σελήνη είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου άρα ισχύουν επί δύο όσα συμπεράσματα βγάλαμε στο προηγούμενο στάδιο. Συνεπώς το στοιχείο του Αέρα και ένας έντονος Ποσειδώνας καθιερώνονται σε μεγάλο βαθμό σαν επιθυμητά χαρακτηριστικά ενός/μιας μελλοντικού/ής συντρόφου.

 

(4) Ο Ήλιος: Ο Ήλιος βρίσκεται στο Ταύρο που είναι ζώδιο της Αφροδίτης και στον 11ο οίκο που φυσικός του κυβερνήτης είναι ο Ουρανός. Οι όψεις που κάνει είναι τετράγωνο με Άρη, χιαστί με Δία και τρίγωνο με Χείρωνα. Αν και η θέση του Ήλιου φαίνεται να ανατρέπει όσα συναντήσαμε πιο πάνω, εντούτοις τον βρίσκουμε σε ζώδιο της Αφροδίτης και σε χιαστί όψη με το Δία. Την ενέργεια της Αφροδίτης αλλά και του Δία τις συναντήσαμε ξανά σε όψεις με τη Σελήνη που είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου. Συνεπώς ο Ήλιος μας δίνει σε δεύτερη ανάγνωση ότι ένας/μια σύντροφος που έχει σε περίοπτη θέση αυτούς τους πλανήτες στο χάρτη του θα είναι εν γένει συμβατός/η με το χάρτη που μελετάμε.

 

(5) Το σύμπλεγμα του 7ου οίκου: Ο 7ος οίκος είναι σημαντικός γιατί δείχνει τι τείνει να ελκύει κανείς στις σχέσεις του, ποιες ενέργειες φαίνεται εμφανίζονται στις σχέσεις του. Ο 7ος οίκος βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω που έχει για κυβερνήτη το Κρόνο ενώ μέσα στον 7ο οίκο συναντούμε τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό. Από αυτή τη παρατήρηση και μόνο εγκαθιδρύεται πολύ στέρεα η αρχική μας άποψη ότι σύντροφοι με έντονο Ποσειδώνα θα τον ελκύουν καθώς συναντάμε ξανά τον πλανήτη σε δείκτη σχέσης και μάλιστα σε πολύ σημαντικό! Επίσης, από τους δύο πλανήτες που βρίσκονται στον 7ο οίκο ο Ποσειδώνας εμφανίζεται πρώτος και μπορούμε έτσι να απαντήσουμε και με μια σχετική ασφάλεια σχετικά με το ποιος από τους δύο πλανήτες αυτούς θα είναι πιο σημαντικός για τις σχέσεις του συγκεκριμένου ατόμου. Και αυτός είναι ο Ποσειδώνας.

Επιπλέον ο κυβερνήτης του 7ου οίκου βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων (που κυβερνάτε από τον Ποσειδώνα) και στον 9ο οίκο του χάρτη, που έχει για φυσικό κυβερνήτη το Δία. Ξανά η ενέργεια του Ποσειδώνα ισχυροποιείται και γίνεται το κυρίαρχο μοτίβο στο συγκεκριμένο χάρτη. Επίσης εμφανίζεται ξανά ο Δίας σαν ενέργεια, που τον συναντήσαμε και στον Ήλιο και στη Σελήνη που είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου.

Τέλος οι όψεις του κυβερνήτη του 7ου οίκου είναι χιαστί με Άρη (τον συναντήσαμε και στον Ήλιο), τετράγωνο με Δία (και ο Δίας πλέον επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά για να ισχυροποιηθεί η σημασία του στις σχέσεις) και τετράγωνο με Χείρωνα (τον συναντήσαμε μια φορά και στον Ήλιο).

 

Η ώρα των συμπερασμάτων

Σ' αυτό το σημείο ολοκληρώνουμε μια βασική ανάλυση του τι ελκύει και από τι ελκύεται στις σχέσεις το προς μελέτη αντικείμενο. Τα βασικά συμπεράσματα που βγάλαμε είναι ότι ο γενέθλιος χάρτης του δίνει μια τάση να ελκύεται από συντρόφους που:

 

(α) έχουν έμφαση στο στοιχείο του Αέρα στο χάρτη τους

(β) έχουν έμφαση στην ενέργεια του Ποσειδώνα (μέσω έμφασης στο ζώδιο των Ιχθύων, έμφασης 12ου οίκου, ωροσκόπο Ιχθύες ή γωνιακό Ποσειδώνα, όψεις Φώτων με το Ποσειδώνα).

(γ) έχουν σχετική έμφαση στην ενέργεια του Δία (μέσω έμφασης στο ζώδιο του Τοξότη ή των Ιχθύων, έμφασης σε 9ο ή 12ο οίκο, ωροσκόπο Τοξότη ή Ιχθύες ή γωνιακό Δία, όψεις Φώτων με το Δία)

(δ) έχουν μια περίοπτη Αφροδίτη στο χάρτη (Αφροδίτη σε θέση κυβερνήτη ή έξαρσης, Αφροδίτη γωνιακή ή σε όψεις με τα Φώτα, Ωροσκόπος Ζυγός ή Ταύρος).

(ε) έχουν σε έμφαση το στοιχείο της φωτιάς στο χάρτη

(στ) Τέλος, παρατηρήσαμε να εμφανίζονται οι ενέργειες του Ουρανού, του Άρη και του Χείρωνα αλλά όχι σε τόσο μεγάλη συχνότητα ώστε να καθίστανται πιο σημαντικές από αυτές που προαναφέρθηκαν.

 

Αυτή η προκαταρκτική ανάλυση είναι απολύτως απαραίτητη πριν προχωρήσουμε σε μια συναστρία και εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με τη χημεία δύο ανθρώπων και τι έχει να μάθει ο ένας από τον άλλο. Γιατί, και αυτό θέλω να τονίσω ιδιαίτερα, το ωφελιμιστικό κομμάτι της συναστρίας είναι το "ταιριάζουμε; θα κρατήσει; αξίζει;" αλλά είναι μάλλον φτωχό σε σημασία. Άλλωστε, ήδη από αυτή την ανάλυση έχω ξεχωρίσει μερικές χιλιάδες συνδυασμούς που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο και κλειδώνουν στις απαιτήσεις του. Αυτό το κομμάτι που πραγματικά διαφοροποιεί την αστρολογική ανάλυση είναι ότι μπορεί να απαντήσει (εν μέρει πάντα) σε ερωτήματα όπως "Τι μαθαίνω δίπλα στο σύντροφο μου για εμένα, για τη ζωή, για την ύπαρξη μου; Πως αλλάζει η οπτική μου γωνία στο κόσμο εξαιτίας του; Γιατί σ' αυτό το στάδιο της ζωής μου έχω ανάγκη από αυτό τον άνθρωπο για να προχωρήσω και προς τα που;"... Για να μην ξεφύγω όμως από το θέμα μας, αυτή η προκαταρκτική ανάλυση μπορεί (και πρέπει να εμπλουτίζεται) και με αντίστοιχες αναλύσεις για τη σεξουαλική χημεία (Αφροδίτη και Άρης) και για την επικοινωνία (Ερμής). Επίσης η αντίστοιχη ανάλυση του προοδευμένου χάρτη κάθε εποχής θα μας δώσει πλούσια στοιχεία για τις επιπλέον επιθυμίες που υπάρχουν στο παρόν για κάθε σύντροφο.

Έτσι, και για να κάνω τη γέφυρα με τη προηγούμενη απάντηση μου, μπορούμε να κρίνουμε πως, ως ιδιοσυγκρασίες, θα ανταποκριθούν δύο άνθρωποι στις διάφορες όψεις της συναστρίας. Το άτομο στο παράδειγμα μας δείχνει μια σαφή προτίμηση προς άτομα που έχουν έντονα Ποσειδώνια χαρακτηριστικά, αρκετά δυνατό Δία και επιπλέον έμφαση στο στοιχείο του Αέρα και της Φωτιάς. Ποσειδώνας και Δίας αλλά και το στοιχείο της Φωτιάς μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: δεν τα πηγαίνουν καλά με την ενέργεια του Κρόνου. Συνεπώς ένας/μια πολύ Κρόνιος/α σύντροφος δεν φαίνεται να ελκύει σημαντικά το άτομο που μελετάμε. Όμως επειδή η αστρολογία είναι μια σχεδόν μαγική γλώσσα, ο ίδιος ο χάρτης υπονοεί ότι αυτό που δε φαίνεται να τον ελκύει είναι αυτό που πρέπει να κατανοήσει και να εφαρμόσει στη ζωή του. Ο 7ος οίκος του, των σχέσεων, ανήκει στο Κρόνο... Και κάπως έτσι δημιουργείται ένα συνολικό μοτίβο ζωής στο χάρτη. Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που ελκύεται, αποζητά, μαγνητίζεται από άτομα που απορρίπτουν, αμφισβητούν ή διαλύουν τα πλαίσια και τα όρια όμως ο ίδιος είναι με κάποιο τρόπο προορισμένος να προσπαθεί να θέσει λειτουργικά πλαίσια και όρια στις σχέσεις του. Η αποστολή του είναι δύσκολη και το κομμάτι των σχέσεων γεμάτο προκλήσεις, εντάσεις και σίγουρα πολλές απογοητεύσεις και αυτό γιατί μέσα από τις σχέσεις προσπαθεί να ζήσεις πολλά αντικρουόμενα κομμάτια του εαυτού του.

 

Τελικά σε τι μπορούμε να απαντήσουμε;

Τέλος, πριν κλείσω θα ήθελα να τονίσω ότι πολλές φορές η ανάλυση του γενέθλιο χάρτη δε θα μας δίνει τόσο προφανή αποτελέσματα όπως ο συγκεκριμένος χάρτης. Γι' αυτό και αναφέρω ότι ο προοδευμένος χάρτης και οι τάσεις του απαιτούν μια αντίστοιχη ανάλυση. Αν και πάλι δεν έχουμε απτά αποτελέσματα θα πρέπει να κινηθούμε με ποιο ιδιαίτερες τεχνικές και αναλύσεις. Σπάνιο, αλλά το αναφέρω για να είναι ξεκάθαρο. Όπως ανέφερα πολλές φορές ήδη και έγινε προφανές ελπίζω και από αυτό το παράδειγμα, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις με την γενέθλια αστρολογία και οι τεχνικές της, αν και μπορούν να δώσουν απαντήσεις που καθησυχάζουν το άτομο που ζητά πληροφορίες, δεν είναι φτιαγμένες γι' αυτό το σκοπό. Η γενέθλια αστρολογία μας εξηγεί τη σημασία των τάσεων και των αποφάσεων που λαμβάνει το άτομο και τα μαθήματα που συνδέονται με τη πορεία της ζωής του και το οδηγούν πιο κοντά στο πυρήνα της προσωπικότητας του - να ζει με ένα τρόπο που να βρίσκεται σε δημιουργική αρμονία με το κόσμο γύρω του και να αντιμετωπίζει τα εμπόδια και τις δυσκολίες του.

Ελπίζω, έστω και μερικά να καλύψαμε και το θέμα αυτό...

 

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 270 μέλη.

γιορτάζουν οι: Κυριάκος, Κυριακή

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...