παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Το παιδί Υδροχόος του 2ου Δεκαημέρου
actavesta*baby @ 07.02.2014

Όταν το πείσμα και η εκκεντρικότητα του Ουρανού συνδυάζονται με τη περιέργεια και τη διάθεση για εξερεύνηση του Ερμή, τότε ναι, μιλάμε για τους Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου, τα παιδιά που δεν ικανοποιούνται με καμία δικαιολογία και ψάχνουν πάντα για τις δικές τους απαντήσεις. Το actavesta*baby, το μοναδικό ελληνικό πόρταλ παιδικής αστρολογίας μας χαρίζει το προφίλ αυτών των χαρισματικών παιδιών.

Το παιδί Υδροχόος του δευτέρου δεκαημέρου δέχεται την επιρροή του φτεροπόδαρου Ερμή, του πλανήτη της επικοινωνίας και της γρήγορης κίνησης! Ο συνδυασμός του Ερμή με τον τρελό Ουρανό φέρνει ένα γρήγορο μυαλό και ένα αεικίνητο, νευρικό σώμα. Αν δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες και προσωπικά σημεία στο σταθερό σταυρό, συνήθως αυτό το παιδί έχει ένα ιδιαίτερο και αέρινο παρουσιαστικό. Αυτό που κάνει το παιδί Υδροχόο του 2ου δεκαημέρου τόσο ξεχωριστό είναι η ποιότητα της περιέργειάς του και η αστείρευτη έλξη του προς κάθε τι διαφορετικό. Ο Ερμής και ο Ουρανός συνδυάζονται και χρωματίζουν μία φύση που εκφράζεται πηγαία μέσα από την διάθεσή της για μάθηση, εξερεύνηση και πρωτοπορία. 

 

Ίσως για αυτόν τον μικρό Υδροχόο ο τομέας εκείνος που θα κληθεί να ενσωματώσει το στοιχείο της  αντισυμβατικότητας να είναι διανοητικός και πνευματικός. Η χαρισματική του προσωπικότητα και η ικανότητά του να απορροφά κάθε πληροφορία σα σφουγγάρι κάνουν αυτό το παιδί ιδιαίτερα αγαπητό και περιζήτητο στις παρέες του. Οι πληροφορίες που συλλέγει και μεταφέρει, ο τρόπος που συνθέτει τη γνώση και την αναμεταδίδει έχουν κάτι από τον ηλεκτρισμό του πλανήτη Ουρανού! Η ανάγκη του για επικοινωνία και η πολυσυλλεκτικότητα στις παρέες και τα ενδιαφέροντά του είναι μεγάλες και πολύ ξεκάθαρες από νωρίς! Ίσως να μην υπάρχει παιδάκι ή γείτονας που αυτό το μικρό δεν μπορεί και δεν θέλει να του πιάσει την κουβέντα! Ο λόγος του ίσως γρήγορος, οι λέξεις καλοδιαλεγμένες, το λεξιλόγιο πλούσιο και οι χειρονομίες ίσως να είναι μεγαλόπρεπες και φανταχτερές!

 

Οι ιδέες αυτού του μικρού, όπως και όλων των Υδροχόων έχουν γερή δόση αντισυμβατικότητας και αντικομφορμισμού! Τα παιχνίδια που θα σκαρώνει θα είναι συχνά δικής του έμπνευσης και θα αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση για όλους τους συμπαίκτες! Ναι, και ο Υδροχόος του δευτέρου δεκαημέρου βαριέται γρήγορα. Συχνά βαριέται την προοπτική της επανάληψης και της προβλεπόμενης εξέλιξης των πραγμάτων. Για αυτό το παιδί είναι απαραίτητο να νιώθει πως ένα παραθυράκι θα είναι πάντα ανοιχτό στην ανατροπή, την έκπληξη. Οι γονείς θα μπορούσαν να εστιάσουν στο να βοηθήσουν αυτό το μικρό να ενισχύσει τις αρετές της υπομονής και της επιμονής στους στόχους του, έτσι ώστε να το εξοπλίσουν με τα εφόδια που αργότερα θα χρησιμοποιήσει για να κυνηγήσει τα δικά του όνειρά. Πολύ συχνά τα όνειρα αυτού του μικρού είναι μεγάλα και πάντα μεγαλύτερα από όσο "επιτρέπει" το εκάστοτε περιβάλλον. 

 

Συχνά τα παιδιά αυτά αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη έλξη προς τα μακρινά ταξίδια και κάθε τι ξένο και εξωτικό! Συναρπάζονται από βιβλία και ντοκιμαντέρ γύρω από κάθε τι (το άγνωστο) και αγκαλιάζουν οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει σε επαφή με την διαφορετικότητα κάθε είδους! Οι φίλοι τους, τα παιχνίδια τους, η γκαρνταρόμπα τους, το λεξιλόγιό τους, οι εξωσχολικές τους ασχολίες θα έχουν πάντα ένα στοιχείο έκπληξης και τρέλας, που όμως έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν στη δική τους οπτική! Η γνησιότητα του χαρακτήρα του είναι αυτή που κάνει το παιδί Υδροχόο του δευτέρου δεκαημέρου τόσο ξεχωριστό και, κατά κάποιο τρόπο, το χαρακτηριστικό εκείνο που τους θέτει σε θέσεις αρχηγικές ανάμεσα στους φίλους τους. 

 

Οι τομείς των ενδιαφερόντων ενός μικρού Υδροχόου δευτέρου δεκαημέρου είναι πολλοί και διαφορετικοί. Κάθε τι που αφορά την επικοινωνία, την τεχνολογία, την μουσική, το γράψιμο, την κίνηση, την επιστήμη, την εφεύρεση αλλά και τη φιλοσοφία, την αισθητική, την μόδα, την τέχνη και κάθε τι που δεν είναι στατικό και εμπεριέχει εναλλασσόμενα στοιχεία και την έννοια της τάσης είναι κάτι που μπορεί να το ενδιαφέρει και να του αιχμαλωτίσει την προσοχή. Ο κίνδυνος για αυτό το μικρό είναι να καταπιαστεί με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να μην καταφέρει να ολοκληρώσει ή να εστιάσει σε κάποιο τόσο ώστε να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Ο Υδροχόος παρ' όλη την τρέλα του είναι ένα ζώδιο που ανήκει στον σταθερό σταυρό και συγκυβερνάται από τον Κρόνο, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ανάγκη για χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα στις προσπάθειές του! 

 

Με τον μικρό Υδροχόο του δευτέρου δεκαημέρου , η ζωή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέσα στο σπίτι! Θα έχει αρκετές ήσυχες στιγμές όπου το μικρό Υδροχοάκι θα βυθίζεται στα βιβλία, τα χόμπι του και τις παράξενες ασχολίες του αλλά και άλλες με πολύ κέφι, τρέλες, αυτοσχέδια παιχνίδια, μπέρτες, κορώνες, φορεσιές και πολλούς διαφορετικούς φίλους! Αυτό το παιδί μπορεί να είναι γρήγορο στο μυαλό και τον λόγο αλλά έχει άλλες τόσες απορίες για τη ζωή και τις σχέσεις. Ακούστε τις σκέψεις του, κάνετε ανοιχτές και απλές συζητήσεις μαζί του και βοηθήστε το να διαμορφώσει τη δική του μοναδική οπτική για τον κόσμο, τα συναισθήματα και τους ανθρώπους. Ενθαρρύνετε τον μικρό σας Υδροχόο να δείχνει λίγη περισσότερη υπομονή με τους ανθρώπους που αγαπάει, δείχνοντάς του τον δρόμο με το παράδειγμά σας! Η αγάπη αυτού του μικρού και η βαθιά ανθρωπιστική του ματιά σας εγγυώνται πάνω από όλα έναν αληθινό και αιώνιο φίλο.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...