παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Το παιδί Υδροχόος του 1ου Δεκαημέρου
actavesta*baby @ 07.02.2014

Όταν το μυαλό συνδυάζεται με το πείσμα και η ευστροφία με την αντιδραστικότητα, τότε ξέρεις πως έχεις να κάνεις με έναν Υδροχόο του πρώτου δεκαημέρου. Δεν θα είναι εύκολο παιδί αλλά να το βλέπεις να μεγαλώνει είναι ασύλληπτα ενδιαφέρον.. Το Actavesta*baby μας χαρίζει το προφίλ του εκκεντρικότερου παιδιού του ζωδιακού.

Το παιδί Υδροχόος του πρώτου δεκαημέρου δέχεται την διπλή επιρροή του Ουρανού! Ο πλανήτης Ουρανός δείχνει και είναι τρελός(!) Ο άξονας περιστροφής του είναι σχεδόν κάθετος στην τροχιά του με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ρολάρει, παρά πως περιστρέφεται πάνω σε αυτή - όπως οι άλλοι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος. Ο Ουρανός λοιπόν κυβερνά τους εκκεντρικούς και πρωτοπόρους Υδροχόους και χρωματίζει αυτό το δεκαήμερο με ηλεκτρισμό και έκπληξη! Η εκκεντρικότητα και η αντικομφορμιστική του αισθητική είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την προσωπικότητά του και έτσι οι τρόποι που θα χρησιμοποιήσει αυτό το μικρό προκειμένου να εκφράσει αυτή την διαφορά του θα έχουν εξ ορισμού κάτι ανατρεπτικό. Όπως ο πλανήτης τσουλάει πάνω στη τροχιά του και δεν ακολουθεί τη νόρμα, έτσι και ο μικρός αυτός Υδροχόος θα διαμορφώνει τις δικές του μοναδικές συνήθειες που δεν θα θέλει να μοιάζουν με κανενός άλλου! 

Αυτό το μικρό είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί με δυνατή προσωπικότητα και πολύ γρήγορο μυαλό που συχνά εκφράζεται και σαν συμπυκνωμένο πείσμα. Η διπλή επιρροή του τρελού πλανήτη σε αυτό το δεκαήμερο χαρίζει κάτι από τη γοητεία του εφευρέτη. Συγκυβερνήτης του Υδροχόου είναι και Κρόνος ο οποίος περιγράφει την άλλη πλευρά αυτού του ζωδίου που αφορά στην ανάγκη του να κινηθεί και να επεξεργαστεί τα όρια και τους περιορισμούς του συνόλου στο οποίο λειτουργεί. Κάθε μικρός Υδροχόος έχει μέσα του τη δυναμική να λειτουργήσει μέσα και έξω από τα πλαίσια της νόρμας και με την ξεχωριστή του ματιά και τις τρελές του ιδέες να εργαστεί ακούραστα για να τα αλλάξει. Όσο ρεαλιστικά μπορεί να αξιολογήσει την πραγματικότητα που το περιβάλλει, άλλο τόσο θα εξαντλήσει την αντικονφορμιστική του οπτική και θα εκφράσει απόψεις που ακροβατούν στα όρια του παράλογου! 

Το παιδί Υδροχόος του πρώτου δεκαημέρου είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένο στην διαφορετικότητα και η τάση του είναι να κρατάει το μυαλό του ανοιχτό! Θα νιώθει άνετα μέσα τη διαφορετικότητα και συχνά θα την επιζητήσει για να μπορεί να νιώθει στα νερά του. Αυτό το παιδί βαριέται εύκολα και φυλακίζεται πολύ δύσκολα. Κάθε περιβάλλον που δεν του προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσει και να ανακατέψει τα πράγματα, είναι για εκείνο ιδιαίτερα περιοριστικό! Ο μικρός Υδροχόος λατρεύει να ζει την περιπέτεια της ζωής του μέσα από τους φίλους του και τις κοινές τους δραστηριότητες και ίσως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αντέξει ένα λιγότερο πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον.

Το παιδί Υδροχόος θα κάνει φίλους παντού. Θα τους κάνει φίλους όλους. Από τον θυρωρό της δημόσιας υπηρεσίας που θα επισκεφτεί με τη Μαμά του μέχρι την κουφή φιλενάδα της Γιαγιάς του, και από το πιο δημοφιλές παιδί στο σχολείο μέχρι το πιο ήσυχο πρωτάκι του δημοτικού, όλοι μπορούν να είναι φίλοι του και ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι συναρπαστικό να του προσφέρει: τη γνησιότητα της προσωπικότητάς του. Το παιδί Υδροχόος έχει τη τάση να παίρνει μεγάλη ικανοποίηση και ένα αίσθημα πληρότητας όταν αφιερώνει αρκετό από το χρόνο και τις δυνάμεις του σε κοινούς σκοπούς και σε οργανωμένες συναναστροφές με τους φίλους του. Είναι όμως εξίσου σημαντικό για εκείνο να μπορεί να αφιερώνει και χρόνο αποκλειστικά στον εαυτό του και να εστιάζει τις προσπάθειές στους ατομικούς σκοπούς του χωρίς να νιώθει ενοχές.

Τα ενδιαφέροντα αυτού του μικρού είναι συχνά πολύ ιδιαίτερα και θα τα εξερευνήσει με επιμονή. Οτιδήποτε τεχνολογικό και ηλεκτρονικό, σχετικό με το διαδίκτυο και κάθε απλό ή πολυπλοκότερο gadget πέσει στα χέρια του θα γίνει αντικείμενο λατρείας μέχρι να το εξαντλήσει! Οτιδήποτε φέρει στοιχεία από πρωτοπορία ή περιέχει τα σποράκια του μέλλοντος, θα μαγέψει αυτό το παιδί που έχει την ικανότητα να ψυχανεμίζεται τις τάσεις και να δημιουργεί τις εικόνες που θα φέρουν εξελίξεις στα πράγματα. Το παιδί Υδροχόος θα τραβήξει σαν μαγνήτης το αυθεντικό και το καινούργιο και θα έλκεται από ανάλογες δραστηριότητες και συναναστροφές.

Το μεγαλύτερο ελάττωμα του παιδιού Υδροχόος του πρώτου δεκαημέρου μπορεί να γίνει η επιμονή του πως τα ξέρει όλα και πως ο ανατρεπτικός και ριζοσπαστικός τρόπος να κάνει αυτά που θέλει είναι ο μοναδικός και ο πιο σωστός. Οι σχέσεις του παιδιού χρειάζονται το στοιχείο του νεωτερισμού όπως και κάθε πράγμα στη ζωή του και σε αυτές είναι αρκετά πιθανό να επιθυμεί τόσο την ελευθερία όσο και την εναλλαγή. Οι σχέσεις του είναι το πεδίο που πολλές φορές θα εξαντλήσει το πείσμα του και την ξεροκεφαλιά του! Είναι σημαντικό για αυτό το μικρό να έχει τις ευκαιρίες να καταλάβει τη διαφορά της συναισθηματικής από τη λογική προσέγγιση - που τείνει να του είναι περισσότερο οικεία.  

Με τον μικρό αυτό Υδροχόο θα μπορείτε να συζητήσετε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Θα του δώσετε την ευκαιρία να ανθίσει, αν έχει τη δυνατότητα να απασχοληθεί με δραστηριότητες που τονίζουν την ανεξαρτησία του και ακονίζουν το μυαλό του. Όσο και αν δεν το δείχνει, το παιδί αυτό είναι αρκετά ευαίσθητο και ενόσω είναι τόσο προσανατολισμένο σε οτιδήποτε περιέχει το στοιχείο της αλλαγής, δυσκολεύεται να αφομοιώσει και να αποδεχτεί τις αλλαγές στη καθημερινότητα και το περιβάλλον του, οπότε δώστε του τον χρόνο να προετοιμαστεί για κάθε τι νέο στο σπίτι ή στο πρόγραμμά του. Χρειάζεται το χρόνο του για να προσεγγίσει συναισθηματικά κάθε άνθρωπο αλλά όταν το κάνει, τείνει να μένει πιστό στις σχέσεις του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. 

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...