παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Η Μητέρα Αιγόκερως
actavesta*baby @ 07.02.2014

Η πειθαρχία συναντά τις αντοχές και η σοβαρότητα συναντά την συνέπεια - ναι, η μαμα Αιγόκερως δεν είναι από εκείνες που αφήνουν τα πράγματα στη τύχη τους. Ή πιο σωστά, δεν πιστεύει στη τύχη. Το actavesta*baby μας δίνει ένα ακόμη υπέροχο προφίλ.

Μαμά βράχος και ορειβάτης: Η Μαμά Αιγόκερως έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πολλές φορές την κάνουν να μοιάζει λίγο με Μπαμπά! Η μητρότητα είναι κάτι που η Αιγόκερως θα σκεφτεί και θα αναλύσει πολύ σοβαρά πριν την αποφασίσει και που σπάνια θα αφήσει να της "συμβεί" χωρίς να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Ανάλογα με το πώς έχει αξιολογήσει την εμπειρία αυτή στο προσωπικό της σύστημα αξιών, θα προσπαθήσει να την τοποθετήσει μέσα στο πρόγραμμα της ζωής της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε θέση να δώσει τον καλύτερό της εαυτό αλλά και να συντονίσει τα πρακτικά ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο. Το πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό που εκφράζει αυτή η Μαμά γύρω από τα θέματα της μητρότητας είναι η ψυχραιμία και η λογική! Όμως καθώς η μαγική αυτή εμπειρία είναι πλούσια σε ανατροπές και χαρακτηρίζεται από την σταδιακή συνείδηση πως δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στο "αποτέλεσμα", η Μαμά Αιγόκερως βρίσκεται αντιμέτωπη με το φόβο του αγνώστου. Η μητρότητα και η ικανότητα της Αιγόκερου να χαλαρώσει μέσα σε αυτό το ρόλο είναι μία άσκηση με πολλές προκλήσεις όσο για εκείνη τόσο και την οικογένειά της! 

Τάξη, δομή, έλεγχος και συντονισμός: Η Αιγόκερως έχει μάθει πως η επιτυχία και η εκπλήρωση των στόχων είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, σωστού σχεδιασμού και ψυχραιμίας και η τάση της είναι να προσπαθήσει να εφαρμόσει αυτή τη λογική και στο μεγάλωμα των μικρών της. Για αυτή τη Μαμά, το πρόγραμμα και η τάξη στη καθημερινότητα του μικρού της είναι αυτονόητη και θα καταφέρει να την εφαρμόσει και να την διατηρήσει με μεγάλη ευκολία. Οι κανόνες που επιβάλλει στο οικογενειακό περιβάλλον φαίνονται φυσικοί, σαν να ήταν εκεί από την αρχή της ανθρωπότητας (!) και σπάνια θα αμφισβητούνται καθώς έχει τον αέρα του πιο επιτυχημένου και αγαπητού manager. Η σταθερότητά της και η συνέπεια στο λόγο της και το πλάνο της δείχνουν πως ξέρει πολύ καλά τι κάνει - ακόμα και όταν δεν ξέρει! Η Μαμά Αιγόκερως γνωρίζει πως το "όχι" πρέπει να είναι σταθερό και πολύ καλά τεκμηριωμένο για να είναι δίκαιο και εποικοδομητικό και πως η εμπιστοσύνη χτίζεται αργά όπως άλλωστε και ο χαρακτήρας. Η Μαμά Αιγόκερως δυσκολεύεται να αποδεχτεί τις αβεβαιότητες που προσφέρει η εμπειρία της μητρότητας αλλά στοχεύει πάντα στο να βρίσκει ένα τρόπο να τις παρακάμψει και να δουλέψει με τον εαυτό της. 

Η αξία της οικογένειας και της παράδοσης: Η Μαμά Αιγόκερως αγαπάει τις παραδόσεις και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Της είναι απαραίτητο να νιώθει ικανοποίηση και περηφάνια για την οικογένειά της και έτσι συχνά θα ενδυναμώνει τους δεσμούς της με την άμεση και την ευρύτερη οικογένεια μέσα από κοινές δραστηριότητες, οικογενειακά τραπέζια, διατήρηση εθίμων και παραδόσεων. Όπως και η Μαμά Καρκίνος, έτσι και εκείνη έχει μεγάλη ανάγκη την αίσθηση πως η οικογένειά της είναι μια κλειστή και δεμένη ομάδα στην οποία κυριαρχεί η αίσθηση της ασφάλειας και της συνέχειας. Η ίδια συχνά βγαίνει από το δρόμο της προκειμένου να κρατήσει καλές σχέσεις με τους γονείς και τα αδέρφια του Μπαμπά και προσπαθεί να μοιράζει δίκαια τον χρόνο που περνούν τα μικρά της με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τα Κυριακάτικα γεύματά της της Μαμάς αυτής όπως και τα καλοδιαλεγμένα δώρα της και η πρακτική φροντίδα της προς την οικογένεια της είναι συχνά αψεγάδιαστα!

Το οπλοστάσιο! Η Μαμά Αιγόκερως είναι η ιδανική για να εξοπλίσει τα μικρά της για τον κόσμο των μεγάλων. Θα φροντίσει για την εκπαίδευσή τους -με την τάση να υπερφορτώσει το πρόγραμμά τους. Ναι, συχνά αυτή η Μαμά θα περιμένει πολλά από τα μικρά της. Θα τα ενθαρρύνει να βελτιώνουν πάντα τις ικανότητές τους και να εστιάζουν στις αδυναμίες τους ακούραστα. Συχνά έχει την τάση να σπρώχνει τα μικρά της στα βαθιά χωρίς όμως να απομακρύνεται από δίπλα τους. Η Μαμά Αιγόκερως θέλει τα παιδιά της να είναι τα καλύτερα και αυτό να φαίνεται. Έτσι, την ενδιαφέρει οι βαθμοί να είναι καλοί, τα χόμπι εποικοδομητικά και οι συντροφιά του μικρού της η κατάλληλη. Η ίδια προσπαθεί να είναι το καλό παράδειγμα και αυτό ίσως αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση! Η Μαμά Αιγόκερως έχει ανάγκη να ακούει συχνά πυκνά ότι κανένας δεν είναι τέλειος και ούτε χρειάζεται να είναι - ακόμα και αν φαινομενικά δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο για τον εαυτό της!

Έι!  Μαμά, χαλάρωσε λίγο! H Μαμά Αιγόκερως, αργά η γρήγορα παίρνει από τη μητρότητα πολλά και δυνατά μαθήματα για την εξέλιξη του εαυτού της. Ίσως το (ότι) θα πέσει πάνω στο νέο της ρόλο με φόρα θα την οδηγήσει στο να χάσει την ισορροπία της, ίσως το ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει ό,τι ήξερε μέχρι τώρα χωρίς παρεκκλίσεις με αποτέλεσμα αρκετές απογοητεύσεις, ή ακόμα ίσως η αγωνία της να πετυχαίνει νίκες σε καθημερινές μάχες να την εξουθενώσουν. Ενώ όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα και ένα κοινό μυστικό, η Μαμά Αιγόκερως θα δυσκολευτεί να ενταχθεί σε αυτή τη πραγματικότητα όσο ψύχραιμη και συγκροτημένη και αν δείχνει! Μαμά, χαλάρωσε λίγο, και δες πως η ευκαιρία σου να ζήσεις την παιδική ξενοιασιά, είναι αυτό το ανεξέλεγκτο μικρό που έχεις στην αγκαλιά σου! Η κορυφή στην οποία έχεις μάθει να στοχεύεις είναι πολύ αφιλόξενο μέρος για ένα παιδί -και εσύ αυτό το ξέρεις πολύ καλά! 

Ο Χ(κ)ρόνος που ομορφαίνει. Ο χρόνος έχει ευεργετική επίδραση πάνω σε κάθε Αιγόκερω. Έτσι και η Μαμά Αιγόκερως με τον καιρό καταφέρνει να χαλαρώσει τους περιορισμούς που βάζει η ίδια στον εαυτό της αλλά και στο μικρό της. Ενώ κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ ολοκληρωτικά με αυτή τη Μαμά, ίσως γίνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι σε θέση να κερδίζει τις στιγμές της χαράς της και μέσα από αυτές να ξαναγεννιέται. Ναι, θα θέλει πάντα να είναι η Μαμά του επόμενου νομπελίστα, και θα θέλει πάντα να είναι η καλύτερη Μαμά που έχει υπάρξει ποτέ σε όλες τις πιθανές κατηγορίες και αυτό να φαίνεται, αλλά ο χρόνος θα αλλάξει την οπτική της και θα της εμφυσήσει την σοφία και την ουσία της μητρότητας. Η Μαμά Αιγόκερως έχει μια ιδιαίτερα τρυφερή και κατανοητική πλευρά που συχνά δυσκολεύεται να εκφράσει στο μικρό της με λόγια. Η αγάπη της είναι σταθερή σαν βράχος όπως και η στήριξή της. 

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...