παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Επιλεκτική Αστρολογία: Κατάλληλες ημερομηνίες για Φεβρουάριο 2014

Στις 7 Φεβρουαρίου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος για πρώτη φορά μέσα στο 2014. Πόσο η ανάδρομη πορεία του μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές που θέλουμε να κάνουμε μέσα στο μήνα; Ποιές ενάρξεις θα ήταν καλύτερο να καθυστερήσουμε; Και τελικά, υπάρχουν κάποιες ευνοϊκές ημερομηνίες μέσα στο μήνα αυτό και για ποιά εγχειρήματα; Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με το άρθρο αυτής της εβδομάδας ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζουμε και κάποιους ακόμα γενικούς κανόνες της επιλεκτικής αστρολογίας (για τους πρώτους απο αυτούς δες το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας ΕΔΩ).

Μακριά από υπογραφή συμβολαίων

Όπως ήδη αναφέραμε, ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στις 7/2 και δεν επιστρέφει σε ορθή πορεία πριν το τέλος του μήνα. Στο διάστημα αυτό, όπως και σε κάθε περίοδο ανάδρομου Ερμή, καλό θα ήταν να αποφευχθούν επιλογές και ενάρξεις που σχετίζονται άμεσα με τα θέματα του εν λόγω πλανήτη: επικοινωνία, μετακινήσεις / μεταφορές, τεχνολογία. Επιπλέον, κατά τις περιόδους της ανάδρομης πορείας του Ερμή, δεν ευνοούνται γενικά οι υπογραφές συμβολαίων. Αυτό καθιστά προτιμότερο το να αποφεύγεται μια σειρά επιλογών.

(1) Όπως αναφέραμε στα σχετικά άρθρα, ο γάμος είναι και αυτός ένα συμβόλαιο.

(2) Η υπογραφή του συμβολαίου για την αγορά ενός σπιτιού είναι επίσης καλύτερο να καθυστερήσει εάν ο Ερμής είναι ανάδρομος.

(3) Το ίδιο ισχύει για την αγορά ενός αυτοκινήτου η οποία όχι μόνο προϋποθέτει την υπογραφή χαρτιών αλλά αφορά και μεταφορικό μέσο - θέμα του 3ου οίκου που ο Ερμής κυβερνά.

Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, λογικά προκύπτει πως η υπογραφή ενός συμβολαίου συνεργασίας ή των απαραίτητων εγγράφων για την έναρξη μιας επιχείρησης επίσης δε συνιστάται. Τέλος, εαν μια επέμβαση είναι δυνατόν να περιμένει όσο διαρκεί η ανάδρομη πορεία του Ερμή (περίπου τρεις εβδομάδες το περισσότερο), πιθανόν να είναι προτιμότερο να αναβληθεί. Κι αυτό γιατί σε περιόδους ανάδρομου Ερμή τείνουν να γίνονται ‘παραλείψεις' και ‘απροσεξίες', συχνά δηλαδή δε βλέπουμε κάτι που υπάρχει, χάνουμε τη λεπτομέρεια, τα ‘μικρά γράμματα'. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίσαμε και στο προηγούμενο άρθρο, εαν κάτι ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή, τουλάχιστον αποφεύγουμε να τον βάζουμε κυβερνήτη χάρτη (με άλλα λόγια αποφεύγουμε έναν ωροσκόπο στους Διδύμους ή την Παρθένο) ή κυβερνήτη του οίκου στον οποίο ‘ανήκει' το θέμα της επιλογής που μας ενδιαφέρει.

Ημερομηνίες για το Φεβρουαρίου

Ας ρίξουμε όμως και πάλι μια ματιά στις επιλογές που κάνει ο Chris Brennan για το Φεβρουάριο στη στήλη του Auspicious Elections. Για το δεύτερο μήνα του 2014 έχει ξεχωρίσει τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

- 1η και 5η Φεβρουαρίου με ωροσκόπο στις μεσαίες μοίρες του Καρκίνου. Η πρώτη επιλογή ευνοεί θέματα 9ου (νομικά ζητήματα, ταξίδια κτλ) και η δεύτερη 11ου οίκου.

- 11η Φεβρουαρίου με ωροσκόπο στις μεσαίες μοίρες του Αιγόκερω - ευνοεί επίσης θέματα 11ου οίκου

- 27η Φεβρουαρίου με ωροσκόπο στις μεσαίες μοίρες των Διδύμων, μια αποδεκτή επιλογή για οικονομικά θέματα

Σημειώνει ακόμα ότι 22 και 23 Φεβρουαρίου θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλές επιλογές λόγω της αμοιβαίας υποδοχής Δία και Σελήνης αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί μια ώρα που να ‘παράγει' χάρτη χωρίς σοβαρά μειονεκτήματα.

Οι κακεργέτες και οι απαραίτητοι συμβιβασμοί

Αξίζει να σταθούμε λίγο στη πρώτη ημερομηνία. Ο ίδιος ο Brennan στέκεται στο ότι το τετράγωνο Ουρανού και Πλούτωνα έχει ‘περίοπτη θέση' στο χάρτη αφού οι δύο πλανήτες είναι τοποθετημένοι σε γωνιακούς οίκους (σημειώνουμε ότι χρησιμοποιεί whole sign houses σύστημα) ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το δεύτερο και τρίτο χάρτη.Τονίζει ότι εαν κάποιος απο αυτούς τους χάρτες επιλεγεί θα πρέπει να είναι αναμενόμενες κάποιες εκπλήξεις ή μια γενικότερη αστάθεια. Οι χάρτες με τον Ουρανό ή / και τον Πλούτωνα κοντά στις γωνίες, γράφει, θα μπορούσαν να επιλεχθούν πιο εύκολα σε περιπτώσεις που ξαφνικές ή και κάπως δραματικές αλλαγές δε θα είχαν τόση σημασία ή θα ήταν και επιθυμητές.

Όπως και για τους γάμους έτσι και για όλες τις επιλογές γενικά, ‘ο κανόνας λέει' πως οι κακεργέτες καλό είναι να κρατιούνται μακριά απο τις γωνίες. Το γιατί ο Brennan διαλέγει αυτό το χάρτη είναι σαφές. Γιατί ποτέ δεν μπορούμε να έχουμε ένα τέλειο χάρτη και σε περιόδους σαν και αυτή για παράδειγμα, οπότε Ουρανός, Πλούτωνας αλλά και Δίας σχηματίζουν στενές μεταξύ τους όψεις,συμβιβαζόμαστε λίγο παραπάνω! Άλλωστε, εδώ έχουμε ένα χάρτη, ο οποίος, όντας ούτως ή άλλως μακριά απο το ‘ιδανικό', ευνοεί περισσότερο συγκεκριμένα θέματα. Σα χάρτης γάμου για παράδειγμα θα είχε απορριφθεί και μόνο απο τους κακεργέτες σε τρεις απο τις τέσσερις γωνίες του.Για θέματα του 4ου οίκου (σπίτι, οικογένεια κτλ) επίσης δεν ενδείκνυται με τον Άρη εκεί.

Πρέπει όμως πάντα να προσπαθούμε να ‘θάβουμε' τους κακεργέτες στους κατιόντες οίκους ή μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που θα θέλαμε να τους ‘ενδυναμώσουμε';

Στις αναλυτικές αναφορές μας στο θέμα του γάμου είχαμε σημειώσει πως, καθώς η Αφροδίτη φυσικά κυβερνά το θέμα, τη θέλουμε γενικά σε όσο το δυνατόν ‘καλύτερη κατάσταση'. Το ίδιο λίγο ως πολύ ισχύει και για τους κακεργέτες. Ανάλογα με το τι αφορά η επιλογή που μας ενδιαφέρει, φροντίζουμε και για την κατάσταση και των κακεργετών. Αν για παράδειγμα ξεκινάμε ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης που θέλουμε να το δούμε να αποδίδει, είναι προτιμότερο (εφόσον είναι δυνατό) να επιλέξουμε έναν Άρη στον Κριό παρά έναν Αρη στον Ταύρο και να τον τοποθετήσουμε σε ‘περίοπτη θέση' στο χάρτη. Ένας ισχυρός Κρόνος είναι επιθυμητός στις περισσότερες περιπτώσεις επαγγελματικών εγχειρημάτων καθώς εξασφαλίζει πιθανότατα πειθαρχία, οργάνωση, διάρκεια και απτά αποτελέσματα. Η έναρξη οικοδομικών εργασιών θα μπορούσε επίσης να ευνοηθεί απο ένα ‘καλό' Κρόνο στο χάρτη της (Κρόνος και δομές). Ένας Ποσειδώνας τοποθετημένος στον 1ο ή το 10ο οίκο σε κάποιες περιπτώσεις θα μας ανησυχούσε λόγω της πιθανότητας, μεταξύ άλλων ενδεχομένων, να δημιουργήσει σύγχυση και μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Θα φαινόταν πολύ ταιριαστός όμως αν μιλούσαμε για το χάρτη ενός καλλιτεχνικού εγχειρήματος , οποιουδήποτε εγχειρήματος θα απαιτούσε δημιουργικότητα και φαντασία. Το ίδιο θα ίσχυε και για τον Ουρανό σε ένα χάρτη για το λανσάρισμα ενός καινοτόμου προϊόντος ή για την έναρξη μιας επιχείρησης που δρστηριοποιείται στους τομείς της τεχνολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, gadgets κτλ.

Η 1η Φεβρουαρίου πιο προσεκτικά

Ας δούμε τώρα λίγο πιο προσεχτικά τον πρώτο χάρτη για να δούμε και την ‘αντίθετη πλευρά' από αυτή των κακεργετών.

february 2014.gif

Είπαμε πως είναι ένας χάρτης που ευνοεί θέματα 9ου οίκου (μακρινά ταξίδια για παράδειγμα). Παρατηρούμε πως ο Διας είναι στον Καρκίνο, στην έξαρσή του, πολύ κοντά στον ωροσκόπο (στον 1ο οίκο), και σε αμοιβαία υποδοχή με τη Σελήνη στον 9ο οίκο. Εφόσον δηλαδή μας ενδιαφέρει ένα ‘θέμα Δία', βλέπουμε πως έχουμε ‘ενδυναμώσει' τον πλανήτη ενώ επιπλέον τον έχουμε ορίσει κυβερνήτη του οίκου που μας ενδιαφέρει (ακμή 9ου στους Ιχθύες) και έχουμε τοποθετήσει εκεί τη Σελήνη. Ας σημειώσουμε επίσης ότι Διας και Σελήνη σχηματίζουν όψη τριγώνου (η οποία ‘ενισχύεται' από την αμοιβαία υποδοχή).

Η επιλογή απαιτεί και κριτική σκέψη

Λίγο πριν κλείσουμε, για να έχουμε μιλήσει για όλους τους πλανήτες, ας δώσουμε ένα ακόμα ‘πολύ δικό μας’ παράδειγμα, την ημερομηνία και ώρα που επιλέχθηκε για να ‘ανέβει’ το blog του Cosmic Connections και η αντίστοιχη σελίδα του στο Facebook. Κοιτάζοντας το χάρτη που σχεδιάστηκε για εκείνη τη στιγμή (28 Αυγούστου 2013, 6.20 πμ, Λευκωσία), μπορούμε ίσως να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή εαν μας ενδιαφέρει ένα θέμα που σχετίζεται με τον Ερμή (όπως – θεωρήσαμε – στην προκειμένη περίπτωση, ίδιως απο τη στιφμή που το εγχείρημα προϋπέθετε πολύ γράψιμο και επικοινωνία). Ο Ερμής είναι ‘ισχυρός’ σε ένα απο τα δύο ζώδια που κυβερνά, την Παρθένο, και τον 1ο οίκο, ενώ σχηματίζει συγκλίνουσα όψη εξαγώνου με το Δία.

Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τη Σελήνη στους Διδύμους στον ίδιο χάρτη;  Ας τη χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε τον τελευταίο γενικό κανόνα μας. Εαν μιλούσαμε για ένα χάρτη γάμου, ίσως να μην ήταν η πρώτη επιλογή μας κυρίως λόγω της μεταβλητότητας που χαρακτηρίζει το ζώδιο των Διδύμων (είχαμε πει πως για ένα γάμο προτιμητέα είναι μια Σελήνη στον Ταύρο, τον Καρκίνο, το Λέοντα ή το Ζυγό, χωρίς αυτό να είναι απολύτως ‘δεσμευτικό’). Για ένα blog όμως σα το δικό μας φαίνεται ‘ωραία’ επιλογή και έτσι θα ήταν και αν για παράδειγμα μιλούσαμε για την έκδοση ενός περιοδικού.

Το ίδιο λίγο – πολύ ισχύει και για τους ωροσκόπους σε χάρτες γεγονότων ή ενάρξεων – επιστρατεύουμε τις αστρολογικές μας γνώσεις και, αν αυτό είναι εφικτό, διαλέγουμε έναν ωροσκόπο που ευνοεί το θέμα της επιλογής μας, όπως κάνουμε και με τη Σελήνη. Για εγχειρήματα που χρειάζονται ευελιξία διαλέγουμε μεταβλητά ζώδια, τα σταθερά, όπως είπαμε και μιλώντας για τους γάμους, ‘υπόσχονται’ διάρκεια ενώ τα παρορμητικά ευνοούν εγχειρήματα και ενάρξεις που προϋποθέτουν πρωτοβουλία και ενέργεια. Αυτά βέβαια δε σημαίνουν ότι επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα μόνο κι όχι στο ίδιο το ζώδιο. Για ένα εγχείρημα που συνεπάγεται ‘ρουτίνα’, επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα, έμφαση στο ζώδιο της Παρθένου θα ήταν επιθυμητή. Οι Δίδυμοι όμως, αν και επίσης μεταβλητής ποιότητας, δε θα ‘δούλευαν’ στην περίπτωση αυτή.

Η στήλη θα επιστρέψει σε ένα περίπου μήνα απο τώρα με αναφορές στον ανάδρομο Άρη που ‘έρχεται’ το Μάρτιο και τη συνέχεια πάνω σε θέματα που άπτονται της επιλεκτικής αστρολογίας. 
 

Η στήλη θα επιστρέψει σε ένα περίπου μήνα απο τώρα με αναφορές στον ανάδρομο Άρη που ‘έρχεται' το Μάρτιο και τη συνέχεια πάνω σε θέματα που άπτονται της επιλεκτικής αστρολογίας.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 270 μέλη.

γιορτάζουν οι: Κυριάκος, Κυριακή

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...