παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Το παιδί Αιγόκερως του 3ου Δεκαημέρου
actavesta*baby @ 17.01.2014

Το προφίλ των μικρών Αιγόκερων ολοκληρώνονται με τα παιδιά του 3ου δεκαημέρου, τα πιο εγκεφλικά και στοχαστικά από όλους τους εκπροσώπους του ζωδιού. Από το μοναδικό portal παιδικής αστρολογίας στην Ελλάδα, το actavesta*baby!

Το παιδί Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου δέχεται την επιρροή του Ερμή ,ο οποίος του χαρίζει ιδιαίτερα κοφτερό και καθαρό μυαλό. Ο Ερμής δίνει περισσότερη πνευματική και σωματική κινητικότητα και εξομαλύνει την περιοριστική φύση του Κρόνου. Η σοβαρότητα και η πειθαρχεία αυτού του μικρού είναι αξιοσημείωτες και εμφανείς αλλά με τη βοήθεια του φτεροπόδαρου ο μικρός αυτός Αιγόκερως είναι σε θέση να ελιχθεί και να κυκλώσει κάθε τι που τον απασχολεί με ιδιαίτερη γρηγοράδα! Τόσο ο λόγος του όσο και οι κινήσεις του είναι μετρημένες και ιδιαίτερα στοχευμένες. Το παιδί Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου ίσως να έχει την τάση να καθυστερήσει να μιλήσει και να περπατήσει, όμως όταν θα ξεκινήσει, θα το κάνει με ιδιαίτερη δεξιότητα. 

Στη βρεφική του φάση αυτό το μικρό χρειάζεται ένα ήρεμο μεν περιβάλλον αλλά με αρκετά ερεθίσματα που θα μπορεί να παρατηρεί. Η παρατηρητικότητά του και η εστίαση είναι το σημείο κλειδί της πνευματικής του ανάπτυξης. Τα ερεθίσματα που το τρομάζουν μπορεί να αποσυντονίσουν αυτό το μικρό που ειδικά στα πρώτα του χρόνια χρειάζεται τον χρόνο του για να εξοικειωθεί με τον κόσμο γύρω του. Μην ζορίσετε αυτό το μικρό να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του αν εκείνο προτιμά να το παρατηρεί. Θα έρθει η στιγμή που θα κινηθεί αργά μεν αλλά διερευνητικά προς αυτό. Καθώς θα μεγαλώνει θα του αρέσει πολύ να κάνει μόνο του πολλά πράγματα χωρίς την βοήθεια της Μαμάς του, θα θέλει να βάζει μόνο του τα ρούχα του, να τρώει αλλά και να μιμείται τους μεγάλους. Επίσης ο μικρός αυτός Αιγόκερως σαν παιδί ίσως έχει την τάση να σκαρφαλώνει όπου μπορεί και αυτό χρειάζεται λίγη προσοχή! 

Τα χάδια και η απαλή μεταχείριση είναι πολύ σημαντικά και για αυτό το μικρό Αιγοκεράκι που έχει μεγάλη ανάγκη την συνεχή παρουσία της Μαμάς τα πρώτα του χρόνια. Ο συνδυασμός Κρόνου και Ερμή στο δεκαήμερο τονίζει την ανάγκη σταθερότητας και επικοινωνίας με τα αγαπημένα του πρόσωπα - είτε μέσα από την ομιλία είναι μέσα από τα αγγίγματα και τις αγκαλιές.

Αργότερα στο σχολείο το Αιγοκεράκι του τρίτου δεκαημέρου θα έχει την τάση να ξεχωρίσει αλλά και σε οτιδήποτε ρίξει το ενδιαφέρον του θα φέρει αποτελέσματα. Είναι ιδιαίτερα προσηλωμένο και ακούραστο όταν πρόκειται για κάτι που ιντριγκάρει το μυαλό του. Η λογική του και η ικανότητά του να αναλύσει σε βάθος και με ακρίβεια τις πληροφορίες και τις παραμέτρους κάθε προβλήματος το κάνει ξεχωριστό και συχνά εκπλήσσει τους γονείς και τους δασκάλους του. Παρ' όλα αυτά συχνά έχει την τάση να νιώθει πως υστερεί και του είναι δύσκολο να χαλαρώσει καθώς νιώθει πως διαρκώς χρειάζεται να αποδεικνύει την αξία και τις ικανότητές του. 

Οι ανασφάλειες, ειδικά στις μικρές ηλικίες , είναι γνώρισμα των Κρόνιων ανθρώπων που όμως μέσα από τη μεθοδικότητα και την επιμονή του χαρακτήρα τους καταφέρνουν μέσα στο χρόνο αρχικά να τις ξεπεράσουν και αργότερα να τις μετουσιώσουν σε πολύτιμο όπλο! Το παιδί Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου είναι πλάσμα που θα καταπιαστεί και θα τελειοποιήσει πολλά και διαφορετικά ταλέντα του. Σπάνια θα παρατήσει ένα χόμπι ή θα χάσει το ενδιαφέρον του για κάτι που καθυστερεί να φέρει αποτελέσματα. Αυτό το μικρό θα επιμείνει μέχρι να καταφέρει τον στόχο του που πολλές φορές είναι εξαιρετικά υψηλός. 

Το παιδί Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου ενώ είναι ιδιαίτερα ικανό με τον λόγο και την αποτελεσματική επικοινωνία, σπάνια θα εκφράζει τα συναισθήματά του με ευκολία. Χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση και ενθάρρυνση προκειμένου να μοιράζεται αυτά που νιώθει αλλά και αυτές τις σκέψεις που το τρομάζουν ή το κάνουν να αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Η επικοινωνία χρειάζεται να εμβαθύνει πέρα από την πρακτική πλευρά της ζωής και σε περισσότερο συναισθηματικά ζητήματα. Η Μαμά του μικρού αυτού Αιγόκερου μπορεί να τον βοηθήσει να μάθει να εκφράζει αποτελεσματικά και την πιο ευαίσθητη πλευρά του. Η τρυφερότητα αυτού του μικρού είναι μεγάλη αλλά εξ ίσου μεγάλη είναι και η ανάγκη του να την κρατήσει προστατευμένη.

Ο μικρός Αιγόκερως του τρίτου δεκαημέρου όταν νιώθει πλήρης είναι ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο παιδί που όμως παραμένει πειθαρχημένο και με μια ρεαλιστική οπτική της ζωής. Στους ανθρώπους που αγαπάει αυτό το μικρό θα θελήσει να φανεί χρήσιμο και βοηθητικό. Για χάρη τους θα επιστρατεύσει τις οργανωτικές του προσπάθειες, τη μεθοδευμένη του σκέψη και την εργατικότητά του,  θα δίνει συχνά σανίδα σωτηρίας σε πρακτικά ζητήματα αλλά και ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση σε δύσκολες στιγμές. Ναι, ο λόγος του ίσως πολλές φορές να είναι αυστηρότερος από το συνηθισμένο, όμως όταν χρειάζεται, αυτό το μικρό βρίσκει ένα μαγικό τρόπο και με το χιούμορ του απαλύνει τους πόνους της ζωής.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...