παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Το παιδί Αιγόκερως του 2ου Δεκαημέρου
actavesta*baby @ 10.01.2014

Με την επιρροή και της Αφροδίτης εκτός από τον Κρόνο, το παιδί Αιγόκερως του 2ου δεκαημέρου που του χαρίζει εκτός απο την έμφυτη οργανωτικότητα και σοβαρότητα και μια ιδιαίτερη κοινωνική γοητεία.

Το παιδί Αιγόκερως του δευτέρου δεκαημέρου δέχεται την επιρροή της Αφροδίτης που αμβλύνει την περιοριστική φύση του Κρόνου και γλυκαίνει τον χαρακτήρα! Αυτό το μικρό έχει επίσης πολύ ξεκάθαρους στόχους, τους οποίους είναι ικανό να κυνηγήσει με περισσότερη διπλωματία και χάρη. Κατά κάποιο τρόπο δείχνει πως γνωρίζει καλά τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να πετύχει. Μέσα από την παρατηρητικότητα και την επιμονή του προσεγγίζει τα θέματα που το απασχολούν με σοβαρότητα αλλά και διακριτικότητα. Όπως κάθε μικρός Αιγόκερως που έχει μέσα του την αίσθηση του μέτρου και της αυτοπειθαρχίας, έτσι και το παιδί του δευτέρου δεκαημέρου, αξιοποιεί τη γοητεία και τη φυσική του ευγένεια προκειμένου να προσεγγίσει καθετί που το ενδιαφέρει χωρίς να υπερβάλλει. Η μεθοδικότητά βρίσκει εφαρμογή σε κάθε έκφραση της κοινωνικότητας αλλά και της σύνδεσης με το περιβάλλον.

 

Στη βρεφική του φάση αυτό το μικρό χρειάζεται ένα ήρεμο και αρμονικό περιβάλλον. Οι δυνατοί ήχοι, οι ξαφνικές αλλαγές των συνθηκών (θερμοκρασία, πολυκοσμία, κοκ) αλλά και το ταραγμένο πρόγραμμα μπορεί να το αποσυντονίσουν κι έτσι να γίνει κάπως γκρινιάρικο. Τα χάδια και η απαλή μεταχείριση είναι πολύ σημαντικά και γι αυτό το μικρό Αιγοκεράκι που έχει μεγάλη ανάγκη τη συνεχή παρουσία της Μαμάς τα πρώτα του χρόνια. Ο συνδυασμός Κρόνου και Αφροδίτης στο δεκαήμερο αυτό μιλά για την ανάγκη σταθερότητας και συνέχειας στην σωματική επαφή και της παρουσίας των αγαπημένων προσώπων.

 

Το παιδί Αιγόκερως του δευτέρου δεκαημέρου ενώ φαίνεται και φέρεται συχνά με μεγάλη συγκράτηση και ντροπαλότητα, είναι ένα παιδί που χτίζει σταδιακά και σε γερά θεμέλια την κοινωνικότητά του. Την αντιμετωπίζει μάλιστα με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Αρχικά είναι ιδιαίτερα δύσκολο γι αυτό το μικρό να καταφέρει να ξεπεράσει τα φράγματα που συχνά βάζει το ίδιο στον εαυτό του. Οι ανασφάλειες ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι γνώρισμα των Κρόνιων ανθρώπων που όμως μέσα από τη μεθοδικότητα και την επιμονή του χαρακτήρα τους καταφέρνουν μέσα στο χρόνο αρχικά να τις ξεπεράσουν και αργότερα να τις μετουσιώσουν σε πολύτιμο όπλο! Το παιδί Αιγόκερως του δευτέρου δεκαημέρου συχνά καταλήγει να δημιουργεί ένα κύκλο από σημαντικές και σταθερές κοινωνικές γνωριμίες που στέκονται συχνά σαν μεγάλη βοήθεια στους στόχους και τα σχέδια του!

 

Το μικρό Αιγοκεράκι του δευτέρου δεκαημέρου σπάνια θα εκφράσει τα προβλήματα και τις σκέψεις του με ευκολία. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνεται συχνά από τους αγαπημένους του προκειμένου να μοιράζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του και θα εκτιμήσει πολύ την πρακτική βοήθεια τους -είτε υπό τη μορφή συμβουλών είτε μέσα από μία συζήτηση πάνω στα θέματα που το απασχολούν. Το μικρό αυτό -ειδικά στα πρώτα του χρόνια- έχει ανάγκη να αντιλαμβάνεται τα πάντα μέσα από το πρίσμα της πρακτικότητας και της αντιστοιχίας καθώς ίσως η δυσκολία του να αντιληφθεί τα περισσότερο θεωρητικά νοήματα μπορεί να το οδηγήσουν στο να χάνει εύκολα το κουράγιο του και την υπομονή του.

 

Αυτό το μικρό είναι ένα ιδιαίτερα αφοσιωμένο παιδί και η αφοσίωσή του αυτή διοχετεύεται όχι μόνο στις σχέσεις του αλλά και στα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Συχνά αναπτύσσει καλλιτεχνικές τάσεις και βρίσκει τον χρόνο ανάμεσα από τα μαθήματα και τις σχολικές του υποχρεώσεις να ασχοληθεί με κάτι που μπορεί να δώσει φτερά στην δημιουργική πλευρά του και να το απελευθερώσει ψυχικά. Με ό,τι και αν ασχοληθεί το μικρό αυτό Αιγοκεράκι θα χρειάζεται να έχει μία μετρήσιμη και απτή κατάληξη ή παραγωγή. Για κάποιο λόγο η αξία της ομορφιάς για εκείνο περνά μέσα από το ορατό αποτέλεσμα και την συνεχόμενη βελτίωση. Η επιβεβαίωση και η εποικοδομητική κριτική είναι απαραίτητη και γι αυτό το μικρό! Αν σας δείξει τη ζωγραφιά του, σίγουρα δε θα μείνει ευχαριστημένο από την έκφραση του θαυμασμού σας, θα θέλει να μάθει το γιατί και το πως της επιτυχίας του! Ιδανικά αυτό το μικρό θα ήθελε να δημιουργήσει κάτι που θα σταθεί μέσα στο χρόνο, κάτι διαχρονικό και ίσως αυτή είναι η ουσία του συνδυασμού του δεκαημέρου του: διαχρονική ομορφιά.

 

Ο μικρός Αιγόκερως του δευτέρου δεκαημέρου έχει πολλή ομορφιά μέσα του και δεν θα αργήσει να την εκφράσει όσο δύσκολο και αν του είναι ορισμένες φορές. Θα βρει τους τρόπους να κάνει τη ζωή αυτών που αγαπάει πιο όμορφη με χίλιους δύο τρόπους και θα παρατηρήσει στενά όποιον το ενδιαφέρει έτσι ώστε να του προσφέρει την sur mesure αγάπη του! Καθώς μεγαλώνει αυτό το παιδί θα απελευθερώνεται όλο και περισσότερο καθώς ο χρόνος το ομορφαίνει όλο και περισσότερο! Δείχνοντάς του την εκτίμηση που έχετε στα ταλέντα, το χαρακτήρα και το πείσμα του ενδυναμώνετε αυτό το μικρό και το βοηθάτε να φτάσει τα όνειρά του ακόμα πιο γρήγορα! Ένα είναι βέβαιο με αυτό το παιδί: αν σας αγαπήσει, δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...