παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Τα Ζώδια και τα Παιχνίδια τους (Μέρος 1ο)
actavesta*baby @ 10.01.2014

Διάλεξε το κατάλληλο παιχνίδι για κάθε ζώδιο με βάση το προφίλ και τις δεξιότητες του. Το Actavesta*Baby το μοναδικό ελληνικό πόρταλ παιδικής αστρολογίας σου λύνει τα χέρια και σου προτείνει τα παιχνιδιά που θα κάνουν χαρούμενο κάθε μικρό/ή Stardomer. (Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά με το μηνιαίο free press Talk)

Έρχονται τα γενέθλια του/της μικρού/ης σου, ή γιορτή της βαφτιστήρας σου ή του ανιψιού σου. Και πρέπει να ψωνίσεις ένα παιχνίδι για να τον/την ευχαριστήσεις. Όμως τι να πάρεις; Πώς να ξέρεις τι θα του/της αρέσει; Αν ξέρεις το ζώδιο του/της, είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι. Α, και διάβασε και τον ωροσκόπο για να έχεις μια πιο πλήρη άποψη.

Σ’ αυτό το πρώτο μέρος θα βρεις τις προτάσεις για τα πρώτα έξι ζώδια, από Κριό μέχρι Παρθένο!

 

 

 

 

 

 

 

 

01. SuperKidPhoto.jpgΚριός 

Το μικρό Κριάρι έχει ανάγκη να δείχνει τις ικανότητες και το θάρρος του σε κάθε ευκαιρία! Το κυνήγι, η πρωτιά και η κατάκτηση είναι για εκείνο η πεμπτουσία της ύπαρξης! Ίσως γι' αυτό το λόγο ενθουσιάζεται όταν τα παιχνίδια χρωματίζονται από το στοιχείο της πρόκλησης και της δράσης. Η σβελτάδα του παιχνιδιού και σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας μπορούν να απογειώσουν την εμπειρία για ένα Κριάρι. Ναι, αυτό το παιδί θέλει να κερδίζει πάντα και συχνά θα καβγαδίσει παίζοντας μιας και η τάση είναι να εκφράζει τον ανταγωνιστικό του εαυτό! Μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι θα μπορέσει να βελτιώσει το ομαδικό του πνεύμα αλλά η αλήθεια είναι πως θα χαρεί πολύ περισσότερο αν μέσα σε αυτό καταφέρει να τονώσει την εικόνα του σαν αρχηγός! Αν του χαρίσετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τότε αυτό θα πρέπει να είναι γρήγορο και να έχει έναν και μόνο νικητή! Αν του χαρίσετε ένα παιχνίδι που θα μπορεί να είναι αφορμή ώστε να βγει από το σπίτι για μία αθλητική δραστηριότητα, τότε ας είναι κάτι που θα μπορεί να αξιοποιήσει άμεσα, γιατί σε αυτό το μικρό δεν αρέσει να περιμένει! Όμως για ρωτήστε το... μήπως θα προτιμούσε τη στολή του αγαπημένου του σούπερ-ήρωα; 

 

 

02. Lego-school-010.jpgΤαύρος

Το παιδί Ταύρος είναι ένα πλάσμα που του αρέσει πολύ να χρησιμοποιεί και τις πέντε του αισθήσεις. Δεν μπορεί να χαρεί τίποτα αν νιώθει βιασύνη και σωματική καταπόνηση! Το Ταυράκι είναι κάπως νωχελικό και θα ήθελε να αποφύγει τις εκπλήξεις που το βγάζουν από το αγαπημένο του πρόγραμμα! Ένα παιχνίδι καλλιτεχνικής δημιουργίας θα το βοηθούσε να εκφράσει τη γήινη ευαισθησία του και την έμφυτη καλαισθησία του. Είναι σημαντικό για το μικρό Ταύρο να δημιουργεί κάτι με υλική υπόσταση που ομορφαίνει με κάποιο τρόπο τη ζωή του. Τα παιχνίδια που σχετίζονται με τις κατασκευές, την μουσική ή τη χειροτεχνία θα μπορούσαν να το απασχολήσουν με τις ώρες. Επίσης, οποιοδήποτε παιχνίδι σχετίζεται με τη Γη και τα αγαθά της θα μπορούσε να είναι θεραπευτικό -τα κουζινικά, τα κηπουρικά αλλά ακόμα και οι μπουλντόζες που μεταφέρουν χώμα (!) έχουν ένα τρόπο να μαγεύουν και να ικανοποιούν αυτό το μικρό! 

 

03.rollerds.jpgΔίδυμοι

Ένας μικρός Δίδυμος αντλεί αστείρευτη ενέργεια και ικανοποίηση από την επικοινωνία με τους αγαπημένους του! Οι λέξεις, ο λόγος, η κίνηση και οι πληροφορίες το ενθουσιάζουν και το βοηθούν να ικανοποιεί τη μόνιμη και παιχνιδιάρικη περιέργειά του. Ένα παιχνίδι παντομίμας, λέξεων, ή ένα παιχνίδι γνώσεων θα κέρδιζαν την αδιάσπαστη προσοχή του - όμως όχι για πολύ! Σαν ζώδιο του αέρα, ο μικρός Δίδυμος χρειάζεται κίνηση και εναλλαγή. Τα επιτραπέζια παιχνίδια που παίζονται σε ομάδες τονίζουν το ομαδικό του πνεύμα και ίσως να του ταιριάζουν περισσότερο από τα πιο μοναχικά που ενισχύουν την ατομικότητα. Οι κινητικές δεξιότητες αυτού του μικρού είναι συχνά ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του! Καθώς είναι συχνά αεικίνητο, αν του χαρίσετε ένα παιχνίδι που θα καλύπτει την ανάγκη του για κίνηση -μια μπάλα, ένα χούλα-χουπ, ή ένα ζευγάρι πατίνια- θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα του! 

 

04. tent.jpgΚαρκίνος

Ο μικρός Καρκίνος λατρεύει καθετί που φέρνει τους αγαπημένους του κοντά! Ο χρόνος που περνά με τους γονείς, τα αδερφάκια και τους καλούς του φίλους είναι για αυτόν πολύτιμος και θεραπευτικός και όταν συνδυάζεται και με το παιχνίδι είναι το πιο χαρούμενο καβουράκι του κόσμου! Θα μπορούσε να ευχαριστηθεί με πολλά και διαφορετικά είδη παιχνιδιού όσο υπάρχει η συμμετοχή της παρέας και όχι και τόσο σκληρός ανταγωνισμός. Στον μικρό Καρκίνο αρέσει να φροντίζει και να δέχεται φροντίδα, έτσι εκτός από τα ομαδικά επιτραπέζια, ένα πιο μοναχικό παιχνίδι θα του άρεσε εξ' ίσου αρκεί να μπορούσε μέσα από αυτό να εκφράσει την εξαιρετική ικανότητά του  να περιποιείται, όπως η Μαμά. Μία μικρή σκηνή που θα μπορούσε να στηθεί μέσα στο σπίτι και να προσφέρει στον μικρό Καρκίνο την ευκαιρία να φτιάξει έτσι το δικό του μικρό ζεστό χώρο και εκεί να ξετυλίξει τη φαντασία του! 

 

05. Kids-Playing-BOARD-Game-1.jpgΛέων

Το Λιοντάρι είναι ένα παιδί που είναι γεννημένο για παιχνίδι -μέσα από αυτό εκφράζει με ζωντάνια το φως του και μπορεί με μεγάλη ευκολία να παρασύρει τους συμπαίκτες του με τον αστείρευτο ενθουσιασμό του. Στο παιδί Λέων αρέσει η πρώτη θέση, η αρχηγία και η... βασιλική μεταχείριση! Θα προτιμήσει τα παιχνίδια που έχουν μία δημιουργική διάσταση ή που του επιτρέπουν να ξεδιπλώσει το χειμαρρώδες ταμπεραμέντο του και να υιοθετήσει την φυσική θέση του: αυτή του ηγέτη! Τα επιτραπέζια με βασιλιάδες, ιππότες, νεράιδες και πριγκίπισσες του τραβούν το ενδιαφέρον αρκεί να έχει και εκείνο το πρωταγωνιστικό μερίδιο του Λέοντος στο παραμύθι! Όμως είναι απαραίτητο για αυτό το μικρό να μάθει να αποδέχεται το γεγονός πως η ηγεσία μοιράζεται καμιά φορά και ως εκ τούτου τα παιχνίδια που παίζονται ομαδικά θα το βοηθούσαν ιδιαίτερα! Είτε όμως σε ατομικά είτε σε ομαδικά παιχνίδια το μικρό Λιονταράκι θα κάνει πολλές φορές το γύρο του Θριάμβου!

 

 

06. puzzle.jpgΠαρθένος

Το παιδί Παρθένος είναι ένα ιδιαίτερα εγκεφαλικό πλάσμα με πολλά χαρίσματα. Ενώ είναι κάπως ντροπαλό και συνεσταλμένο, καθώς μεγαλώνει καταφέρνει και αναπτύσσει μια σταθερή κοινωνικότητα και έτσι δημιουργεί ένα μεγάλο κύκλο καλών φίλων. Τα παιχνίδια που απαιτούν συγκέντρωση, γνώσεις ή και σκέψη ίσως είναι αυτά που θα προτιμήσει από άλλα περισσότερο κινητικά. Τα παιχνίδια εκείνα που χρειάζονται πρακτική σκέψη, σύνθεση και οργάνωση θα γίνουν από τα αγαπημένα του, αν μάλιστα καταφέρνουν να ξεδιψούν και την ασίγαστη περιέργειά του, τότε ακόμα καλύτερα! Κάθε παιχνίδι που το βοηθά να βελτιώνει τις δεξιότητες και να οξύνει το μυαλό του θα το απολαμβάνει είτε παίζεται μοναχικά είτε ομαδικά. Επίσης τα παιχνίδια που καταλήγουν στην κατασκευή κάποιου σύνθετου αντικειμένου έχουν ιδιαίτερη θέση στη καρδιά του μικρού Παρθένου

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...