παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Όψεις Δία - Κρόνου σε γενέθλιο χάρτη
Starface @ 13.12.2013

Όταν ο πλανήτης της επέκτασης (Δίας) συναντά τον πλανήτη της υλοποίησης (Κρόνος), ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα ό,τι έχεις ονειρευτεί, θα γίνει πραγματικότητα, ό,τι έχεις ποθήσει, θα το αποκτήσεις, ό,τι έχεις κυνηγήσει, θα το κατακτήσεις. Ειδικά στην όψη της συνόδου, οι φιλοδοξίες και τα όνειρά σου δεν είναι απλές ιδέες και θεωρίες. Βασίζονται σε ρεαλιστικό σχεδιασμό και μπορούν να μετατραπούν σε πράξη όταν έρθει το σωστό timing. Ο τρόπος με τον οποίο δρομολογείς τις αλλαγές και τις επόμενες κινήσεις σου έχει κάτι το συστηματικό και οργανωμένο. Δεν βιάζεσαι, αλλά και δεν σπαταλάς το χρόνο σου. Όλα γίνονται όταν πρέπει. Όλα γίνονται τόσο όσο. Αργά αλλά σταθερά. Η υπομονή και η μετρημένη αισιοδοξία είναι όχι μόνο το μυστικό της επιτυχίας σου, αλλά και το κλειδί για να επιβιώνεις από φουρτούνες και να προσαρμόζεσαι σε ξαφνικές αλλαγές. Μέσα στις προκλήσεις και τους στόχους που βάζεις στη ζωή σου, δηλώνεις ένα δυναμικό παρόν σε όλα τα στάδια της πραγματοποίησής τους: είσαι εκεί και στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, και στις απογοητεύσεις, και στις καθυστερήσεις, και στα προβλήματα και αλλά και στις λύσεις. 

 

self-discipline.jpg

Θυμάμαι τις ήττες, ξεχνάω τις νίκες

Όταν Κρόνος και Δίας συναντιούνται σε δυσαρμονική όψη (αντίθεση, τετράγωνο, χιαστί), το θεωρείς πολύ δύσκολο να οραματιστείς την επιτυχία και να δεις τον εαυτό σου ως νικητή. Πάντα θα θεωρείς κάτι ως ανυπέρβλητο εμπόδιο ή κάποιον ως πιο άξιο από σένα. Με άλλα λόγια, η ελπίδα και η πίστη στον εαυτό σου μάχονται συνεχώς ενάντια στην αυτοαμφισβήτηση και τα όρια που βλέπεις γύρω σου ή που βάζεις στον εαυτό σου. Πρέπει να αποδεχτείς ότι σε κάθε κατάσταση υπάρχουν ρεαλιστικοί περιορισμοί, υπάρχουν εμπόδια. Πρέπει να εξασκηθείς στην υπομονή και την πειθαρχία, και να μην το βάζεις κάτω κάθε φορά που κάτι φαίνεται αβέβαιο ή δύσκολο. Ναι, ο πραγματικός εχθρός σου δεν είναι οι αναποδιές και οι δυσκολίες. Είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η απουσία πίστης σε σένα και τις ικανότητές σου και η αδιάκοπη σύγκριση των επιτευγμάτων σου με αυτά των άλλων γύρω σου. Αν μιλάμε για δυσαρμονική όψη, μιλάμε για μία μάχη που δίνει η αισιοδοξία με τον πεσιμισμό, η ελπίδα με την απογοήτευση, η επέκταση με τον φόβο. Κάποιες φορές νικάει ο κριτικός εαυτός σου και τα σχέδια παγώνουν. Κάποιες φορές νικάει η αισιόδοξη πλευρά σου και παραβλέπεις κάθε εμπόδιο με συμπεριφορά ανάλογη της «άγνοιας κινδύνου». Η επιτυχία έρχεται αργά ή γρήγορα. Το πότε εξαρτάται από το πόσο ισορροπημένα μπορείς να αντιδράσεις μπροστά σε κάθε πρόκληση. Και το να βρεις την ισορροπία, το μέτρο και τη χρυσή τομή ανάμεσα στον ενθουσιασμό και το φόβο είναι από μόνο του μία πολύ σκληρή δουλειά. Που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν εσύ βασίζεσαι σε μία αδύναμη κριτική ικανότητα σχετικά με το πότε πρέπει να δράσεις και πότε πρέπει να περιμένεις.

 

steps-to-success.jpg

Όταν τα βλέπεις όλα υπέρ σου, μπορεί και να γίνουν.

Στις ευνοϊκές όψεις (τρίγωνο, εξάγωνο), έχεις όση αυτοπεποίθηση χρειάζεται για να πιστέψεις ότι η ζωή θα σου δώσει ό,τι θελήσεις, φτάνει να είσαι πρόθυμος να δουλέψεις γι' αυτό. Βλέπεις μία λογική συνέχεια σε όσα συμβαίνουν και πιστεύεις ότι η σκληρή δουλειά μπορεί να φέρει την πρόοδο. Έχεις αποδεχτεί ότι η επιτυχία δεν μπορεί να έρθει χωρίς το όραμα και την αισιοδοξία από τη μία και χωρίς την υπομονή και την επιμονή από την άλλη. "Ένα βήμα τη φορά" είναι η βασική στρατηγική σου και δεν έχεις πρόβλημα να ακολουθείς πλάνα και προγράμματα, αφού αυτά σε φέρνουν πιο κοντά στο στόχο σου. Δεν στοχεύεις στην εφήμερη επιτυχία και στην επιφανειακή αναγνώριση. Θέλεις να δώσεις αξιοπιστία και κύρος στο προφίλ σου και να σε παραδέχονται για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεσαι τις προκλήσεις στη ζωή σου. Φυσικά και δεν τα βλέπεις όλα ροζ, αλλά δεν τα βλέπεις και όλα μαύρα. Δεν είσαι υπεραισιόδοξος/-η, αλλά ούτε και μίζερος/-η. Μπορείς να δεις τη Μεγάλη Εικόνα και να κρίνεις με χαρακτηριστική ηρεμία και νηφαλιότητα, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το σωστό βήμα. Έχεις το βλέμμα στραμμένο στην επέκταση, στην εξέλιξή σου, και σε ό,τι μπορεί να σε πάει παρακάτω στη ζωή, και αυτό από μόνο του είναι το απαραίτητο κίνητρο για να μην το βάλεις κάτι, για να ξεπεράσεις εμπόδια (εσωτερικά και εξωτερικά) και για να αποφύγεις παγίδες όπως η σύγκριση με άλλους και η ζήλια, η απροσεξία, η υπεραισιοδοξία, η έλλειψη προοπτικής, η ανασφάλεια, η αποφυγή, ο φόβος, η απογοήτευση, η αναβλητικότητα.

 

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Τόσο ο Κρόνος όσο και ο Δίας σχετίζονται με την έννοια της διδασκαλίας. Ο Κρόνος ως κριτής και ως προσγειωμένος δάσκαλος που βάζει όρια και μαθαίνει στους άλλους το σωστό και το λάθος. Και ο Δίας ως εκείνος που ανοίγει τους ορίζοντες, διευρύνει το μυαλό, δείχνει το μέλλον και βοηθάει την εξέλιξη. Ο συνδυασμός και των δύο συνιστά τον άνθρωπο που δεν σου μαθαίνει απλώς γράμματα. Σου μαθαίνει να ζεις. Και να χρησιμοποιείς τις γνώσεις για να χτίσεις τη ζωή που θέλεις και ονειρεύεσαι. Ο δάσκαλος με αυτή την όψη δεν είναι ένας τυπικός, συνηθισμένος δάσκαλος. Είναι εκείνος ο άνθρωπος που θυμάσαι για πολλά χρόνια στη ζωή σου και τον αποκαλείς Δάσκαλο, γιατί κανένας άλλος τίτλος δεν του ταιριάζει καλύτερα.

 

Έχω ευνοϊκή όψη Δία-Κρόνου και

(+) ανάμεσα στην πίστη και τον φόβο, επιλέγω την πίστη στον εαυτό μου που κρατάει ζωντανό το σκοπό που έχω θέσει στη ζωή μου.

(+) δεν με αφορά απλά και μόνο η επιβίωσή μου. Θέλω να ζήσω, να μάθω, να πέσω και να ξανασηκωθώ, και να εξελιχθώ μέσα από κάθε εμπειρία και πρόκληση που θα βρεθεί στο δρόμο μου.

 

Έχω δυσαρμονική όψη Δία-Κρόνου και

(-) πολλές φορές κινούμαι ανάμεσα στην αδικαιολόγητη απαισιοδοξία και στην τυφλή αισιοδοξία.

(-) ο φόβος της αποτυχίας με κάνει πολλές φορές να συμβιβάζομαι με λιγότερα, να θυσιάζω τις φιλοδοξίες μου και να με θεωρώ λιγότερο άξιο για την επιτυχία από τους υπόλοιπους.

 

Σχετική βιβλιογραφία

Saturn, A new look at an old devil, Liz Greene

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 301 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...