παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Ο Δίας στα Ζώδια (από Ζυγό έως Ιχθύες)

Η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η ερμηνεία του Δία στα διάφορα ζώδια.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που έχει παραδοσιακά τη φήμη του ευεργέτη και θεωρείται από πολλούς το μαγικό κλειδί που μας ανοίγει όλες τις πόρτες και μας προσφέρει τύχη και αφθονία. Ο Δίας στην πραγματικότητα, έχει μια πολύ βαθύτερη σημασία την οποία πολλές φορές αγνοούμε, και αυτή η ερμηνεία είναι πολύ φιλοσοφική και ανώτερη πνευματικά για κάποιον ο οποίος θέλει να οριοθετεί τα πάντα και σκέφτεται ρεαλιστικά ή κυνικά.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα του Δία θα αναφέρουμε τα πιο βασικά ζητήματα με τα οποία συνδέεται.

Ο Δίας είναι συμβολίζει το δυναμικό που έχουμε για να συνεχίσουμε να ζούμε, να τολμούμε και να επιδιώκουμε παραπάνω από όσα έχουμε. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο κοιτάμε τη θέση του στο χάρτη (κυρίως κατά οίκο αλλά και κατά ζώδιο εξίσου) για να δούμε με ποιο τρόπο και σε ποιους τομείς:

- Μας κάνει επεκτατικούς και διευρύνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες (ταξίδια, ανώτερη μόρφωση, φιλοσοφία)

- Μας σπρώχνει στην αναζήτηση και την εξερεύνηση και δεν μας αφήνει να κατασταλάξουμε εύκολα (υπάρχει η αίσθηση ότι πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο παραπέρα)

- Μας κινητοποιεί να βρούμε έναν νόημα στον κόσμο και έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι ανώτερο (δείκτης της σχέσης μας με τη φαινόμενο της πίστης, όχι με τη θρησκευτική έννοια μόνο αλλά κυρίως με την έννοια της πίστης στην ζωή)

- Μας δίνει μια υπερβολή και μια αίσθηση ανικανοποίητου

- Ενδιαφέρεται να συνδέσει τα επιμέρους κομμάτια για να φτιάξει το σύνολο, τη μεγάλη εικόνα (αδιαφορεί για λεπτομέρειες)

- Αντλούμε την αισιοδοξία και την πίστη μας στη ζωή (μας ωθεί να αποστασιοποιηθούμε από τα προβλήματα και τις ευθύνες.

 

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Δίας στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει:

- Σε ποιούς τομείς είμαστε αισιόδοξοι και που νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας

- Ποιός είναι ο πλούτος μας, τι και πως μπορούμε να προσφέρουμε

- Σε ποιούς τομείς παίρνουμε ευκολότερα ρίσκα και που χρειαζόμαστε προκλήσεις

- Που είμαστε ανικανοποίητοι και θέλουμε συνεχώς περισσότερα

- Σε τι πιστεύουμε και ποιές ιδέες και ιδεολογίες επηρεάζουν τη φιλοσοφία ζωής μας.

 

Ακολουθούν σύντομες και περιεκτικές ερμηνείες της θέσης του Δία στα ζώδια από Ζυγό έως Ιχθύες.

 

Δίας στο Ζυγό

jupiter libra.png

- Με τον Δία στο ζώδιο του Ζυγού, επιδιώκεις την βελτίωση και την πρόοδο στη ζωή σου μέσα από συμπεριφορές και επιλογές που χαρακτηρίζονται από τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της διπλωματίας. Τα κοινωνικά και τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα είναι όπλα, τα οποία αν χρησιμοποιήσεις κατάλληλα μπορούν να σε πάνε πολύ μπροστά.

- Αισθάνεσαι περισσότερο ευνοημένος, ασφαλής και αισιόδοξος όταν βρίσκεσαι σε ένα ήπιο περιβάλλον όπου επικρατεί η αρμονία, η ισότητα και η εκτίμηση και όχι οι εντάσεις.

- Είναι πολύ πιθανό να έχεις κέρδη ή εύνοια μέσα από τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, είτε πρόκειται για ένα γάμο είτε για φιλικές σχέσεις ή σημαντικές συνεργασίες. Γενικά, οι άλλοι παίζουν καταλυτικό ρόλο για τις ευκαιρίες που σου εμφανίζονται ανά διαστήματα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξεις να μη βασίζεις μία σχέση με κριτήριο τα κέρδη ή την άνοδο της κοινωνικής σου θέσης, αλλά να λαμβάνεις υπόψην σου και τα πραγματικά σου συναισθήματα.

- Τα πιστεύω σου και οι πεποιθήσεις σου σχετίζονται άμεσα με την συνεργασία, το μοίρασμα, την ικανότητα να δίνεις και να παίρνεις - με άλλα λόγια κριτήριο των πιστεύω σου είναι οι σχέσεις σου. Όταν αισθάνεσαι αδικημένος ή απαισιόδοξος, θα στραφείς σε αυτόν που έχεις απέναντι σου για να σου δώσει πάλι ώθηση και στήριξη.

- Παίρνεις ρίσκο και λειτουργείς επεκτατικά όταν πρόκειται για την πρόοδο μιας σχέσης ή συναργασίας σου ή για κάποιο καλλιτεχνικό σχέδιο, όμως πολλές φορές η τάση σου να ζυγίζεις τα υπερ και τα κατά ενός ζητήματος μπορεί να σταθει εμπόδιο στις κινήσεις σου και να σε κάνει αναποφάσιστο.

 

 

 

Δίας στον Σκορπιό

jupiter scorpio.png

- Αυτή η θέση δίνει συχνά ανθρώπους ιδιαίτερα φιλόδοξους. Έτσι ενδέχεται να κυνηγάς με πάθος κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται για δύναμη και εξουσία, ακόμα και αν χρειαστεί να δημιουργήσεις ίντριγκα ή να λειτουργήσεις υπόγεια ή χειριστικά.

- Συνήθως θα πάρεις ρίσκο μόνο αν έχεις προσχεδιάσει στο μυαλό σου το κάθε σου βήμα, και έχεις σκεφτεί λύσεις ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Γενικά, δεν σε χαρακτηρίζει η αισιόδοξη και θετική σκέψη και έχεις την τάση να επικεντρώνεσαι πιο πολύ στα αρνητικά, γιατί με αυτόν τον τρόπο προστατεύεσαι από απρόοπτα και κακοτυχίες που μπορεί να σου εμφανιστούν.

- Οι αποφάσεις που σχετίζονται με φιλοδοξίες και σχέδια που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τη ζωή σου είναι αυτές στις οποίες αφοσιώνεσαι πλήρως και δίνεις όλη σου την ενέργεια. Δεν καταπιάνεσαι με κάτι αν δεν έχεις παθιαστεί αρκετά μαζί του ή δεν σε ενδιαφέρει σε βάθος. Οι προθέσεις σου, όμως, χαρακτηρίζονται συχνά από μυστικοπάθεια και δεν αποκαλύπτεις στους άλλους τις επεκτατικές σου κινήσεις ή τα πιστεύω σου.

- Διαθέτεις ισχυρό ένστικτο ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσεις , και εάν καταφέρεις να πιστέψεις στις δυνατότητες σου και να μην σκέφτεσαι αρνητικά, τότε μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά. Ακόμα και μέσα από τις αποτυχίες, παίρνεις πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής και έχεις την ικανότητα να αναγεννιέσαι από τις στάχτες σου και να αποκτάς εκ νέου εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

- Είναι πολύ πιθανό να έχεις κέρδη και εύνοια μέσα από επενδύσεις ή κληρονομιές.

 

Δίας στον Τοξότη (Θέση Κυβερνήτη)

jupiter sagittarius.png

- Με τον Δία στο ζώδιο του Τοξότη, σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα ταξίδια, η φιλοσοφία, οι θρησκείες, η ανώτερη μόρφωση και οτιδήποτε εξυψώνει το πνεύμα σου και σου δίνει μια διαφορετική οπτική στα πράγματα. Μάλιστα αυτοί οι τομείς είναι και αυτοί που μπορεί να σου ανοίξουν πόρτες και να σου προσφέρουν κέρδη και εύνοια.

- Η πρόοδος και η συνεχής εξέλιξη και ανανέωση των επιλογών σου είναι αναγκαία στοιχεία της ζωής σου, διότι χαρακτηρίζεσαι από επεκτατική διάθεση και ανήσυχο πνεύμα με αποτέλεσμα να μη μπορείς να συμβιβαστείς ή να παραμένεις στάσιμος. Οι στόχοι σου είναι υψηλοί και δε διστάζεις να ρισκάρεις και να κάνεις παράτολμες κινήσεις, αφού η πίστη σου στις δυνατότητες σου, αλλά και στη ζωή γενικότερα, είναι εξαιρετικά μεγάλη.

- Η έμφυτη αισιοδοξία και η πίστη πως «όλα θα πάνε καλά στο τέλος» είναι τα μεγάλα σου.  Δεν αφήνεις ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία που πιστεύεις πως θα σε βοηθήσει να κερδίσεις κάτι ή να προχωρήσεις, όμως η υπερβολική σου αισιοδοξία μπορεί να σε παρασύρει και να σε απογοητεύσει.

- Ενδέχεται να έχεις ένα φιλοσοφικό τρόπο που προσεγγίζεις τη ζωή και είναι σημαντικό να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο από εσένα ή να προσπαθείς να βρεις το νόημα και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις καταστάσεις της ζωής. Οι αξίες σου και τα πιστεύω σου, αν και κατά καιρούς μεταβάλονται, συνοδεύουν τις κινήσεις σου και το όραμα σου.

 

Δίας στον Αιγόκερω (σε πτώση)

jupiter capricorn.png

- Με το Δία στο ζώδιο του Αιγόκερω, χαρακτηρίζεσαι συνήθως από φιλοδοξία και μία έντονη ανάγκη να κατέχεις θέση ηγεσίας ή να αναλάβεις κάποιον σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Η ατομική πρόοδος για εσένα ισούται με την κοινωνική καταξίωση.

- Γνωρίζεις καλά πως θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά με πειθαρχία, σταθερά βήματα και μεθοδικότητα προκειμένου να εξελιχθείς και να επιτύχεις τους στόχους σου. Αφοσιώνεσαι  με απόλυτο τρόπο συνήθως σε αυτά που θέλεις να πετύχεις τα οποία μπορεί να απαιτούν μεν προσπάθεια, αλλά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές από ρεαλισμό.

- Ξέρεις πως θα πρέπει να πατάς γερά στα πόδια σου και να έχεις αυτοέλεγχο. Γνωρίζεις επίσης ότι η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτα και θα πρέπει να δουλέψεις για να επιτύχεις αυτά που θες και να αγγίξεις το όραμα σου. Εξαιτίας αυτής της υπεύθυνης και αξιόπιστης φύσης που διαθέτεις, δεν αποκλείεται να κερδίσεις ευκαιρίες για ηγετικές θέσεις και κοινωνική άνοδο.

- Είσαι σε γενικές γραμμές αρκετά επιφυλακτικός και κυνικός για να δείχνεις πίστη σε κάποια ανώτερη δύναμη ή στην τύχη. Αντίθετα, πιστεύεις περισσότερο στο πρόγραμμα και την οργάνωση, και προτιμάς να βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις  για να έχουν τα πράγματα την έκβαση που επιθυμείς.

- Η υπερβολικά αμυντική και απαισιόδοξη πλευρά που μπορεί να δείχνεις κάποιες φορές,  είναι πιθανό να απομακρύνει από κοντά σου τόσο σημαντικές ευκαιρίες, όσο και ανθρώπους.

 

Δίας στον Υδροχόο 

jupiter aquarius.png

- Η πρόοδος για εσένα επιτυγχάνεται με την ικανότητα να δραστηριοποιείσαι μέσα στην κοινωνία και να ανατρέπεις τα υπάρχοντα δεδομένα.

- Οι ευκαιρίες στη ζωή σου μπορεί να εμφανίζονται εντελώς απρόσμενα, αλλά μπορεί το ίδιο απρόσμενα να εξαφανίζονται αν δεν τις εκμεταλλευτείς άμεσα. Οι κοινωνικές ομάδες και οι παρέες φίλων, είναι η ανεξάντλητη πηγή ευκαιριών σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Γι' αυτό το λόγο θα ήταν καλύτερο να επιδιώκεις πιο πολύ τη συλλογική εργασία παρά την ατομική. Άλλωστε, το ομαδικό σου πνεύμα, η διπλωματία και το αίσθημα ισότητας και αλληλεγγύης που διαθέτεις είναι ακριβώς αυτά τα οποία έχει ανάγκη μία ομάδα για να λειτουργήσει.

- Χρειάζεσαι ελευθερία σκέψης και ανεξαρτησία για να μπορείς να σκέφτεσαι θετικά και να ακολουθείς το όραμα σου. Οι περιορισμοί, τα στερεότυπα και τα κοινωνικά «πρέπει» μπλοκάρουν την αισιοδοξία σου και την πίστη σου στο αύριο.

- Τα πιστεύω σου και οι πεποιθήσεις σου είναι οι σταθερές σου και δεν παρεκκλίνεις εύκολα από αυτές, αλλά ταυτόχρονα έχεις ανοχή σε διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες (αρκεί να μη σου επιβάλλονται). Διαθέτεις μια εκκεντρική και ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής και πιστεύεις περισσότερο στη δύναμη της ανθρωπότητας και της γνώσης, παρά σε κάτι το οποίο δε μπορείς να αποδείξεις ή να κατανοήσεις πλήρως.

- Είσαι μάλλον από τους ανθρώπους που αρέσκονται στο να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν τα όρια τους και το άγνωστο, και γι' αυτό δεν αποκλείεται να ρισκάρεις ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο.

 

 

Δίας στους Ιχθύες (παραδοσιακός κυβερνήτης)

jupiter pisces.png

- Με τον Δία στο ζώδιο των Ιχθύων, συνδέεις την πνευματική πρόοδο με τη συμπόνοια και την στήριξη που εκφράζεις σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Είσαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος να προσφέρεις βοήθεια και συμπαράσταση σε όποιον υποφέρει ανεξαιρέτως, ακόμα και αν δεν το αξίζει.

- Έχεις μεγάλη πίστη στη ζωή και τις άπειρες δυνατότητες της, είσαι δεκτικός στις διάφορες κοσμοθεωρίες και φιλοσοφίες, και γι'αυτό δεν αποκλείεται να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο από εσένα. Ακόμα και αν η τύχη κάποιες φορές δεν είναι με το μέρος σου, διαθέτεις τόση μεγάλη διαίσθηση και ενόραση που συχνά καταφέρνεις με κάποιο τρόπο να βρίσκεις τη λύση στα προβλήματα και να τα ξεπερνάς.

- Όταν καταφέρνεις να εκφράζεις με δημιουργικό τρόπο την ξεχωριστή καλλιτεχνική σου τάση και τη φαντασία σου, τότε είναι πιο πιθανό να σου παρουσιάζονται ευκαιρίες για εξέλιξη και πρόοδο. Επιπλέον, μέσω της ευαίσθητης και συναισθηματικής σκοπιάς μέσα από την οποία βλέπεις τα πράγματα, διατηρείς την αισιοδοξία και την πίστη σου στη ζωή. 

- Οι πεποιθήσεις σου και τα πιστεύω σου μεταβάλλονται εύκολα και βιώνεις την ανάγκη ανά διαστήματα να αποσύρεσαι από τις κοινωνικές συναναστροφές και να μένεις με τον εαυτό σου, ώστε να επαναπροσδιορίζεις τις καταστάσεις.

- Αυτό που μπορεί να θέλει προσοχή είναι η τάση σου να παρασύρεσαι από ουτοπικά σχέδια, να δρας με αφέλεια και ευπιστία και να ρισκάρεις χωρίς να έχεις σκεφτεί ρεαλιστικά τις παραμέτρους.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...