παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 6ο)

Η Επιλεκτική Αστρολογία βρίσκει κατά κόρον εφαρμογή στην επιλογή κατάλληλης ημερομηνίας επιλογής γάμου και είναι μια τεχνική για δυνατούς λύτες. Στο 6o άρθρο της πάνω στη τεχνική επιλογής ημερομηνίας γάμου, η Γαβριέλλα δοκιμάζει συνολικά όλα τις συμβουλές και οδηγίες που έδωσε προηγούμενα άρθρα αναζητώντας μια κατάλληλη ημερομηνία γάμου για το πρώτο 4μηνο του 2014.

Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα  που δουλεύουμε πάνω στο παράδειγμα που ξεκινήσαμε από το πρώτο κιόλας μέρος της σειράς των άρθρων για την επιλογή ημερομηνιών γάμου. Προσπαθώντας να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή για το πρώτο τετράμηνο του 2014 είχαμε εξετάσει "λεπτομερώς" την 1η Μαρτίου και είχαμε "κρατήσει στην άκρη" και μερικές άλλες ημερομηνίες μέσα στον ίδιο μήνα για τις οποίες θα μιλήσουμε σήμερα (είχαμε δει πως οι άλλοι μήνες είχαν απορριφθεί εξολοκλήρου).

 

Αποτυχημένες απόπειρες

Έχοντας εντοπίσει κάποια σημεία που μας προβλημάτιζαν και αντιμετωπίζοντας κάποια πρακτικά προβλήματα, αποφασίσαμε να εξετάσουμε και άλλες ημερομηνίες οι οποίες κατά την πρώτη επιλογή δεν είχαν κριθεί απορριπτέες τουλάχιστον. Οι 21, 22, 23, 26, 27, 30 και 31 Μαρτίου είχαν "προκριθεί", γιατί ως ημερομηνίες πληρούσαν την απαραίτητη προϋπόθεση της αρμονικής τελευταίας όψης της Σελήνης πριν την τροχιά κενή πορείας, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλιζαν αρμονική σχέση μεταξύ των Φώτων.

Ας ανοίξουμε και πάλι το αστρολογικό μας ημερολόγιο όπου έχουμε σημειώσει τις συγκεκριμένες μέρες. Ακόμα και με μια ματιά μπορεί κανείς να καταλάβει ότι σχεδόν καμία από αυτές δεν είναι ιδιαίτερα υποσχόμενη. Ας ξεκινήσουμε από τη λιγότερο.

Η 30η Μαρτίου είναι ημέρα Νέας Σελήνης, στις 21.45. Όπως και στο παράδειγμα της 1ης του μήνα μπορούμε να εξετάσουμε κάποια ώρα πριν από τη Νέα Σελήνη. Ποιο θα ήταν το πρόβλημα εδώ; Οι "κακές" όψεις της Σελήνης από εκεί και πέρα. Μετά το τετράγωνο με το Δία, που από μόνο του θα μπορούσε να γίνει δεκτό, η Σελήνη σχηματίζει διαδοχικά σύνοδο με τον Ουρανό, τετράγωνο με τον Πλούτωνα και αντίθεση με τον Άρη (για να καταλήξει, πριν βγει από το ζώδιο του Κριού, σε ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη).

Ανάλογο είναι το πρόβλημα με τις 26 και 27 του ίδιου μήνα. Προτού η Σελήνη σχηματίσει το τελευταίο της τρίγωνο με τον Άρη, τετραγωνίζει τον Κρόνο. Αν θέλαμε να αφήσουμε την όψη αυτή "πίσω μας" (θυμίζουμε ότι μόνο οι συγκλίνουσες όψεις μας "απασχολούν"), θα έπρεπε να "θυσιάσουμε" και την αρμονική σχέση (εν προκειμένω, εξάγωνο) των Φώτων που προηγείται.

Το τετράγωνο που σχηματίζει η Σελήνη με τον Ποσειδώνα στις 22/3 επίσης δημιουργεί κάποιες επιφυλάξεις. Λόγω της αμοιβαίας υποδοχής ωστόσο μεταξύ της Σελήνης (στον Τοξότη) και του Δια, αισθάνομαι ότι ίσως να μπορούσαμε να δώσουμε στην ημέρα μια παραπάνω ευκαιρία.

 

Το μη χείρον, βέλτιστον...

Ας δοκιμάσουμε μια ώρα μεταξύ 17.39 (που η Σελήνη μπαίνει στον Τοξότη) και 19.27 (που το τρίγωνο Σελήνης και Ήλιου γίνεται ακριβές) στις 21/3. Εν πρώτοις, μια Παρασκευή βράδυ φαίνεται αν μη τι άλλο πιο βολική για την τέλεση ενός γάμου! Ας υποθέσουμε πρώτα ότι οι όρκοι δίνονται (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στις 19.00 (ο χάρτης δίνεται παρακάτω).

επιλεκτική.gif

Εύκολα γίνεται φανερό ότι ο χάρτης αυτός χρειάζεται βελτίωση. Ο Άρης είναι στον 1ο οίκο αν και όχι πολύ κοντά στον ωροσκόπο, ενώ μπορούμε να διακρίνουμε και τον Ήλιο στον 6ο. Χειρότερα ακόμα, ο Ουρανός είναι στον 7ο και ο Πλούτωνας στον 4ο! Ο Ζυγός ωροσκόπος ωστόσο "εξυπηρετεί" μια χαρά "τους σκοπούς" του γάμου, παρατηρούμε δε ότι έχουμε Άρη και Αφροδίτη σε όψη τριγώνου. Πέρα από το ότι και μεμονωμένα αυτή είναι μια καλή ένδειξη, ιδιαίτερα σε ο, τι αφορά τη φυσική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, ένα γενικά "έξυπνο tip" είναι να ψάχνουμε αν υπάρχει κάποια θετική όψη μεταξύ πλανητών μέσα στην όποια ημέρα μας ενδιαφέρει και, αν βέβαια αυτό είναι δυνατό, να τοποθετούμε στα ζώδια που κυβερνούν τις ακμής 1ου και 7ου ώστε να εξασφαλίζουμε την επιθυμητή αρμονική σχέση μεταξύ των κυβερνητών τους (προφανώς εδώ με Ζυγό στον 1ο και Κριό στον 7ο η αρμονική όψη που σχηματίζεται είναι το τρίγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Άρη).

Θα μπορούσαμε λοιπόν να κρατήσουμε τον ωροσκόπο Ζυγό αλλά να αλλάξουμε λίγο την ώρα. Τι άλλο όμως μας προβληματίζει στην ημέρα αυτή που βλέπουμε καλύτερα τώρα που φτιάξαμε το χάρτη; Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό. Προσωπικά δε θα ήθελα να πρέπει να επιλέξω μια ημέρα με συγκλίνουσα όψη του Ήλιου με κάποιον από τους κακεργέτες. Αλλά θα μπορούσα να μείνω στο γενικό κανόνα όπως τον αναφέρει η April Elliott Kent, ότι προσπαθούμε - όταν μπορούμε - να τις αποφεύγουμε αλλά και σε εκείνο που λέει η Marion March, η οποία κάνει ειδική αναφορά στα τυχόν τετράγωνα ή αντιθέσεις των Φώτων με τον Ουρανό (επισημαίνει ότι όταν οι όψεις γίνονται ακριβείς μπορεί να σημαίνουν διαζύγιο ή χωρισμό), αλλά αφήνει στην άκρη τις συνόδους. Άλλωστε είναι φανερό ότι δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Όμως πέρα από τη σύνοδο με τον Ουρανό, ο Ήλιος πρόκειται να τετραγωνίσει και τον Πλούτωνα και να κάνει και αντίθεση με τον Άρη. Μάλλον πέφτουν παρά πολλά μαζί... Δύσκολα κανείς να προτείνει ένα τέτοιο χάρτη ακόμα κι αν ξέρει πως πρέπει να συμβιβαστεί...

Ακόμα κι αν προσπερνούσαμε τις όψεις του Ήλιου, θα έπρεπε να κάνουμε αρκετές δοκιμές για να βρούμε έναν αποδεκτό χάρτη. Θα βλέπαμε για παράδειγμα ότι για κάθε επιλογή μέσα στο διάστημα 19.00-19.27 τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια: Άρης στον 1ο - Πλούτωνας στον 4ο - Ήλιος στον 6ο - Ουρανός στον 7ο. Θα χρειαζόταν να εγκαταλείψουμε τον ωροσκόπο Ζυγό και να συμβιβαστούμε με έναν μεταβλητό, στην Παρθένο. Και πάλι θα βλέπαμε ότι δύσκολα θα αφήναμε τον Ουρανό και τον Πλούτωνα έξω από τις γωνιές. Η επιλογή ημερομηνίας γάμου μπορεί να είναι πραγματική σπαζοκεφαλιά!

 

Από το χάρτη στη πραγματικότητα

Το θέμα όμως είναι... τι συμβαίνει αν το υποθετικού ζευγάρι είναι πραγματικό ζευγάρι; Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε σε ένα περίεργο 2014 (τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου) κι αυτό προφανώς επηρεάζει και τις οποίες επιλογές. Δε θα υπάρξουν πολλές που θα μπορούσαμε να προτείνουμε με την καρδιά μας, κι όπως φαίνεται, ειδικά στο πρώτο τετράμηνο, σχεδόν καμία. Ακόμη κι αν θέλαμε να αγνοήσουμε τον ανάδρομο Ερμή (με ο, τι αυτό θα συνεπαγόταν) και να εξετάσουμε και το Φεβρουάριο, φαίνεται πως υπάρχει μόλις ένα διάστημα περίπου 22 ωρών (8&9/2) μέσα στο οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Θα εξηγούσαμε λοιπόν την κατάσταση και θα αφήναμε το ζευγάρι μας να κρίνει, εάν το είχαμε πραγματικά μπροστά μας!

Στο επόμενο μας άρθρο θα ασχοληθούμε  με έναν (τουλάχιστον) "καλό" χάρτη γάμου που έχει ήδη προταθεί (αφορά παλιότερες ημερομηνίες) για να δούμε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε και πως μπορεί να ερμηνευθεί. Το κείμενο αυτό θα κλείσει και τη σειρά των άρθρων που αφορούν την επιλογή ημερομηνιών γάμου. Μέχρι τότε όμως, καλή ενασχόληση και κάθε απορία δεκτή!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...