παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Ο Δίας στα Ζώδια (από Κριό έως Παρθένο)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα σειρά παίρνει ο Δίας, ο πλανήτης που συνδέεται παραδοσιακά με τις έννοιες όπως η τύχη και η αφθονία και τον οποίο η σύγχρονη αστρολογία συνδέει με τη διαίσθηση και την επιθυμία για ζωή.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που έχει παραδοσιακά τη φήμη του ευεργέτη και θεωρείται από πολλούς το μαγικό κλειδί που μας ανοίγει όλες τις πόρτες και μας προσφέρει τύχη και αφθονία. Ο Δίας στην πραγματικότητα, έχει μια πολύ βαθύτερη σημασία την οποία πολλές φορές αγνοούμε, και αυτή η ερμηνεία είναι πολύ φιλοσοφική και ανώτερη πνευματικά για κάποιον ο οποίος θέλει να οριοθετεί τα πάντα και σκέφτεται ρεαλιστικά ή κυνικά.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το νόημα του Δία θα αναφέρουμε τα πιο βασικά ζητήματα με τα οποία συνδέεται.

Ο Δίας είναι συμβολίζει το δυναμικό που έχουμε για να συνεχίσουμε να ζούμε, να τολμούμε και να επιδιώκουμε παραπάνω από όσα έχουμε. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο κοιτάμε τη θέση του στο χάρτη (κυρίως κατά οίκο αλλά και κατά ζώδιο εξίσου) για να δούμε με ποιο τρόπο και σε ποιους τομείς:

- Μας κάνει επεκτατικούς και διευρύνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες (ταξίδια, ανώτερη μόρφωση, φιλοσοφία)

- Μας σπρώχνει στην αναζήτηση και την εξερεύνηση και δεν μας αφήνει να κατασταλάξουμε εύκολα (υπάρχει η αίσθηση ότι πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο παραπέρα)

- Μας κινητοποιεί να βρούμε έναν νόημα στον κόσμο και έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι ανώτερο (δείκτης της σχέσης μας με τη φαινόμενο της πίστης, όχι με τη θρησκευτική έννοια μόνο αλλά κυρίως με την έννοια της πίστης στην ζωή)

- Μας δίνει μια υπερβολή και μια αίσθηση ανικανοποίητου

- Ενδιαφέρεται να συνδέσει τα επιμέρους κομμάτια για να φτιάξει το σύνολο, τη μεγάλη εικόνα (αδιαφορεί για λεπτομέρειες)

- Αντλούμε την αισιοδοξία και την πίστη μας στη ζωή (μας ωθεί να αποστασιοποιηθούμε από τα προβλήματα και τις ευθύνες)

 

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Δίας στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει:

- Σε ποιούς τομείς είμαστε αισιόδοξοι και που νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας

- Ποιός είναι ο πλούτος μας, τι και πως μπορούμε να προσφέρουμε

- Σε ποιούς τομείς παίρνουμε ευκολότερα ρίσκα και που χρειαζόμαστε προκλήσεις

- Που είμαστε ανικανοποίητοι και θέλουμε συνεχώς περισσότερα

- Σε τι πιστεύουμε και ποιές ιδέες και ιδεολογίες επηρεάζουν τη φιλοσοφία ζωής μας

 

Δίας στον Κριό

 

jupiter aries.png

- Επιδιώκεις την βελτίωση και την πρόοδο μέσα από τους στόχους που θέτεις και μέσα από ανταγωνιστικές και δυναμικές δραστηριότητες που σου ενισχύουν το αίσθημα του Εγώ.

- Θα πρέπει να βασίζεται στα δικά σου εγχειρήματα και στις δικές σου δυνατότητες για να αποκτήσεις πίστη απέναντι στη ζωή αλλά και στον εαυτό σου. Είσαι μάλλον ένα άτομο που αρπάζει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και όταν οι συνθήκες ή τα δεδομένα δεν είναι όπως θα ήθελες, δεν θα διστάσεις να επέμβεις και να κατευθύνεις τις καταστάσεις με τον δικό σου τρόπο.

- Έχεις έναν παιδικό ενθουσιασμό για καθετί καινούργιο και επιδιώκεις να βιώνεις καινούργιες εμπειρίες και να ανακαλύπτεις νέα δεδομένα. Σου δίνει νόημα η πρωτοπορία και έχεις την τάση να παίρνεις πρωτοβουλίες, να καθοδηγείς και να αποτελείς πηγή έμπνευσης για τους άλλους. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο σου ταιριάζουν συχνά οι ηγετικές θέσεις.

- Διαθέτεις έμφυτο κουράγιο και ακλόνητη πίστη στον εαυτό σου και ταυτίζεσαι σε μεγάλο βαθμό με αυτά που πιστεύεις, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να επιτίθεσαι σε όποιον σε αμφισβητεί ή διαφωνεί μαζί σου.

- Η υπερβολική έπαρση, ο παρορμητισμός αλλά και η ανυπομονησία που σε διακρίνει, μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει στο να πάρεις ρίσκα που δεν θα σε ωφελήσουν, καθώς και στο να χάνεις ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν στο να πας ένα βήμα παρακάτω.

 

Δίας στον Ταύρο

 

jupiter taurus.png

- Η παραγωγικότητα, η σταθερότητα και ο ρεαλισμός είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά που υιοθετείς για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς σαν χαρακτήρας. Αισθάνεσαι πίστη στον εαυτό σου όταν λειτουργείς συγκρατημένα και δεν οδηγείσαι σε παράτολμες κινήσεις. Γι' αυτό τα βήματα σου χαρακτηρίζονται συνήθως από λογική, μεθοδικότητα και λεπτομερή οργάνωση.

- Εκτιμάς ιδιαίτερα τον υλικό και τον φυσικό κόσμο και συσχετίζεις την τύχη με τα πλούτη και τις ανέσεις. Είσαι συνήθως σε καλή επαφή με το σώμα, τις αισθήσεις αλλά και με τη σεξουαλικότητα σου.

- Δείχνεις πίστη απέναντι στη ζωή όταν μπορείς να κατέχεις τόσα όσα θεωρείς ότι χρειάζεσαι για να ζεις άνετα και να έχεις μια ήρεμη καθημερινότητα αλλά και όταν είσαι σε καλή επικοινωνία με τη φύση.

- Όταν λειτουργείς με ευγένεια, πραότητα και υπομονή προς τους άλλους, τότε τα πράγματα είναι ευνοϊκότερα για εσένα. Ωστόσο, η υπερβολική στασιμότητα και ο δισταγμός να κάνεις την πρώτη κίνηση για να εκμεταλλευτείς μια ευκαιρία, μπορεί να σου στοιχίζει ακριβά.

- Το να προσπαθείς να βελτιώσεις τη ζωή σου και τον εαυτό σου αποκλειστικά και μόνο μέσω των χρημάτων, των υλικών αγαθών και της πολυτέλειας, μπορεί να οδηγήσει σε μια υπερβολική υλιστική συμπεριφορά και σε σπατάλη.

 

Δίας στους Διδύμους (σε αδυναμία)

 

jupiter gemini.png

- Αναζητάς την πνευματική επέκταση και την προσωπική πρόοδο μέσω της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας και αναπτύσσοντας μια μεγάλη ποικιλία δεξιοτήτων.

- Τα πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα σου, η δίψα για μάθηση σου και η τάση σου να πειραματίζεσαι είναι αυτά που συνεισφέρουν στο να σου δίνουν νόημα στη ζωή σου. Επιπλέον, η ενασχόληση με το γράψιμο, η επικοινωνία και οι μετακινήσεις είναι κάποιο τομείς που μπορεί να έχεις ιδιαίτερη εύνοια ή να σου αποφέρουν κέρδη.

- Έχεις μια διάθεση να ερευνάς και να εμπλουτίζεις διαρκώς τις γνώσεις σου αλλά και τις εμπειρίες σου, ενώ δεν σε απασχολούν τόσο τα υλικά κέρδη. Επιθυμείς να ωφελήσεις τους άλλους με το να είσαι μια πηγή πληροφοριών και γνώσεων για εκείνους.

- Νιώθεις την ανάγκη να αναπτύξεις την ευφυΐα σου και την σκέψη σου, ώστε να αποκτήσεις πίστη στον εαυτό σου αλλά και τη ζωή. Ωστόσο, η αισιοδοξία σου μπορεί κάποιες φορές να παρεμποδίζεται από την ορθολογιστική σου σκέψη και την αβεβαιότητα για αυτά που συμβαίνουν και υπάρχουν γύρω σου.

- Δεν σου αρέσει η στασιμότητα και τολμάς άφοβα να επεκταθείς και να πάρεις ρίσκο χωρίς να σε προβληματίζουν ιδιαίτερα οι συνέπειες. Όμως καλό θα είναι να προσπαθείς να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις πιο σοβαρά και όχι τόσο ανάλαφρα, διότι είναι πιθανό να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται.

 

Δίας στον Καρκίνο (σε έξαρση)

 

jupiter cancer.png

- Συνδέεις την βελτίωση σου και την προσωπική σου εξέλιξη είτε με την ανάπτυξη των οικογενειακών αξιών, είτε μέσω της συναισθηματικής υποστήριξης την οποία δίνεις και λαμβάνεις.

- Σου προκύπτουν ευκαιρίες και δέχεσαι ιδιαίτερη εύνοια όταν εκφράζεις τα συναισθήματα σου προς τους άλλους. Είναι πολύ πιθανό κάποια άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πνευματική σου ανάπτυξη και στην πρόοδο σου.

- Αποκτάς αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου όταν είσαι σε θέση να συμπαρασταθείς και να προστατέψεις αυτούς που βρίσκονται κοντά σου. Έχεις την ικανότητα να προσφέρεις μεγάλη ανακούφιση και φροντίδα σε όποιον άνθρωπο βρίσκεται σε δυσμενή θέση, και όταν το κάνεις νιώθεις αισιόδοξος για το μέλλον.

- Έχεις μεγάλη πίστη στις αξίες και στα ιδανικά που σου έχουν μεταδώσει από παιδί και είναι πολύ πιθανό να έχεις εξίσου μεγάλη πίστη σε κάτι ανώτερο από εσένα, εάν δεν υπερισχύει το αίσθημα της επιφυλακτικότητας.  Με αυτούς που μοιράζεσαι κοινές αξίες και πεποιθήσεις, νιώθεις ότι σας συνδέει κάτι βαθύτερο και τους αισθάνεσαι σαν οικογένεια σου.

- Διαθέτεις ισχυρό ένστικτο και διαίσθηση σχετικά με το τι βήματα θα πρέπει να ακολουθήσεις. Θα κυνηγήσεις ευκαιρίες που θεωρείς ότι θα σε πάνε ένα βήμα παρακάτω, αρκεί να αισθάνεσαι ασφάλεια με αυτές.

 

Δίας στο Λέοντα   

 

jupiter leo.png

- Αισθάνεσαι ότι βελτιώνεσαι και εξελίσσεσαι πνευματικά όταν εμπλέκεσαι σε δημιουργικές δραστηριότητες, όταν εμπνέεις και εμψυχώνεις άλλους ανθρώπους και όταν εκφράζεις με θέρμη την πληθωρική σου ενέργεια.

- Έχεις τη τάση να παραμένεις σταθερός στις αξίες και τις πεποιθήσεις σου και διαθέτεις μια δόση εγωισμού που σε βοηθά να μην τα παρατάς εύκολα στην πρώτη δυσκολία, αλλά να προχωράς με σταθερά και αποφασιστικά βήματα.

- Η επεκτατισμός σου συνοδεύεται από ένα αίσθημα υπερηφάνειας και μια ανάγκη για αναγνώριση και προσοχή. Θέλεις να δρας εντυπωσιάζοντας τους άλλους και καταφέρνεις συνήθως να ανταμείβεσαι για την αξία σου και τις προσπάθειες σου, πράγμα που δικαιολογεί την μεγάλη αυτοπεποίθηση που διαθέτεις.

- Ορισμένοι με αυτοί τη θέση αντιλαμβάνονται τη ζωή σαν ένα δράμα και αισθάνονται ευλογία που ζουν έχοντας αναλάβει να παίξουν ένα ρόλο, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να υπερεκτιμάς τις δυνατότητες σου και να ρισκάρεις προκαλώντας την τύχη σου.

- Η πίστη σου σε κάτι ανώτερο μπορεί να παρεμποδίζεται από τον εγωισμό, την αλαζονεία και την αυταρχική συμπεριφορά, αλλά συνήθως έχεις μια έμφυτη και ακατάσχετη πίστη στη ζωή και στις δυνατότητες τόσο του εαυτού σου, όσο και των δημιουργημάτων σου.

 

Δίας στην Παρθένο (σε αδυναμία)

 

jupiter virgo.png

- Συνδέεις την πρόοδο και την προσωπική σου εξέλιξη με την οργάνωση, την τάξη και την ευσυνείδητη βοήθεια που προσφέρεις στους άλλους.

- Εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται αφού τις έχεις επεξεργαστεί λεπτομερώς μέσα στο μυαλό σου. Δεν αφήνεσαι στην τύχη σου και γι' αυτό προσπαθείς όσο μπορείς να σχεδιάζεις το κάθε σου βήμα με μεγάλη προσοχή, ρεαλισμό και αναλυτική σκέψη.

- Η ικανότητα σου να εργάζεσαι με συνέπεια και να προσφέρεις υπηρεσία στον κόσμο, σου δίνει νόημα στη ζωή. Εργάζεσαι υπομονετικά, διατηρώντας τον αυτοέλεγχο σου και ακολουθώντας τις περισσότερες φορές έναν κώδικα ηθικής από τον οποίο δεν παρεκκλίνεις.

- Έχεις συνήθως μια καλά ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα και ξέρεις να ξεχωρίζεις τι έχει αξία και τι όχι. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να γίνεις ιδιαίτερα επικριτικός τόσο με τον εαυτό σου, όσο και με τους άλλους. Η κριτική πηγάζει από την ανάγκη σου για τελειότητα, η οποία σε κινητοποιεί στο να κυνηγάς συνεχώς την πρόοδο και την βελτίωση του εαυτού σου.

- Όμως ο πρακτικός τρόπος σκέψης και η υπερβολική σημασία που δίνεις στις λεπτομέρειες, μπορεί να σε αποτρέπει από το να είσαι αισιόδοξος και να έχεις πίστη στη ζωή. Επιπλέον, ο κυνισμός σου μπορεί να μην σε αφήνει να συνδεθείς εύκολα με κάτι ανώτερο πνευματικά ή φιλοσοφικά. Ωστόσο, είσαι αρκετά ταπεινός σαν άνθρωπος ώστε να είσαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπάρχει κάτι ανώτερο από εσένα.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...