παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Όψεις Αφροδίτης - Πλούτωνα σε γενέθλιο χάρτη
Starface @ 14.11.2013

Με αφορμή την σύνοδο Αφροδίτης - Πλούτωνα στον Αιγόκερω αυτή την εποχή, η Βάσια Σαραντοπούλου αναλύει τις όψεις των δύο αυτών πλανητών σε γενέθλιο χάρτη. Αφιερωμένο σε όλους/ες του Stardomers που έχουν γεννηθεί μ' αυτές και ξέρουν ότι στις σχέσεις η αγάπη και το μίσος, ο πόνος και η απόλαυση, η σύγκρουση και η ευτυχία προχωρούν χέρι με χέρι σε ένα δρόμο με αβέβαιο τέλος...

 «Και να ξεχνάω ποιος είμαι, Και να κάνουμε έρωτα στις τρεις το πρωί, Και κάπως με κάποιο τρόπο να σου εκφράζω έστω και λίγο Τον ακάθεκτο Τον ακατάλυτο Τον ακατάσβεστο Τον μεταρσιωτικό Τον ψυχαναληπτικό Τον άνευ όρων Τον τα πάντα πληρούντα, Τον δίχως τέλος και δίχως αρχή, ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» (Sarah Cane, Λαχταρώ)

 

Πάθος. Φόβος. Ένταση. Ζήλια. Εμμονή. Εξάρτηση.

Όταν μιλάμε για όψεις Αφροδίτη-Πλούτωνα στο γενέθλιο χάρτη, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Ναι, μιλάμε για ανθρώπους που οι σχέσεις τους δεν θυμίζουν σε τίποτα τις ήρεμες, γαλήνιες, ισορροπημένες σχέσεις κάποιων άλλων. Όλα μπορούν να ανατραπούν ή να τελειώσουν με τον ίδιο παθιασμένο και έντονο τρόπο με τον οποίο άρχισαν. Και πάλι απ' την αρχή.

 

bound.jpg

 

Μου ανήκεις.

Τα συναισθήματα του ατόμου με όψη Αφροδίτη-Πλούτωνα είναι τόσο βαθιά και έντονα που σχεδόν εισβάλλουν στον προσωπικό χώρο του Άλλου, και δεν του αφήνουν άλλη επιλογή από το να εμπλακεί κι εκείνος με κάποιον εξίσου έντονο τρόπο μαζί του. Η κτητικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό μίας τέτοιας σχέσης και η πηγή αυτής της κτητικής συμπεριφοράς είναι ο φόβος της απόρριψης, η προδοσία και η απώλεια του αγαπημένου προσώπου. Όλα όσα συμβαίνουν ανάμεσα στα δύο πρόσωπα μετατρέπονται σε κάτι πολύ βαθύ και προσωπικό για το άτομο με μία τέτοια όψη και αυτό αυξάνει το βαθμό ευαισθησίας του σε όποια αλλαγή ενδέχεται να συμβεί μέσα στη σχέση. Με λίγα λόγια, οι σχέσεις του μπορούν να ανατρέψουν τη ζωή του και να τη μεταμορφώσουν. Τις βιώνει ως μοιραίες και καθοριστικές και για το λόγο αυτό δεν μπορεί εύκολα να αποχωριστεί το/τη σύντροφό του. Απαιτεί - σε πιεστικό βαθμό - από αυτόν/αυτή πίστη και εντιμότητα, γιατί ο Άλλος είναι ο δικός του καθρέφτης, είναι ο μόνος τρόπος που έχει για να γνωρίσει τον εαυτό του και να παλέψει με τους δαίμονές του.    

 

Μαγνητική επιρροή

Ειδικά στις ευνοϊκές όψεις (τρίγωνο, εξάγωνο), το άτομο έχει μία ιδιαίτερα έντονη διαίσθηση που τη χρησιμοποιεί με δημιουργικό τρόπο μέσα στις σχέσεις του. Αυτό σημαίνει ότι παρατηρεί πολύ καλά τους άλλους, αισθάνεται τις επιθυμίες  τους, βλέπει βαθιά μέσα τους, καταλαβαίνει τις ανάγκες τους και τους αντιμετωπίζει ανάλογα. Επίσης, έχει την απαραίτητη δύναμη και το πάθος για να τους εμφυσήσει τον ενθουσιασμό του, να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν την αξία τους και να εξελιχθούν. Η παρουσία ενός τέτοιου ατόμου στη ζωή των άλλων είναι εξίσου μεταμορφωτική και μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την πορεία τους και τις επιλογές τους. Ναι, πολλές φορές οι άλλοι νιώθουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν τις συμβουλές του ατόμου με όψη Αφροδίτη-Πλούτωνα. Ο μαγνητισμός που εκπέμπουν και η πειθώ τους είναι τόσο έντονα που επηρεάζουν τους άλλους χωρίς καν να χρειαστεί να προσπαθήσουν.

 

«Είναι θέμα φαντασίας και κατάχρηση εξουσίας η αγάπη σου»

Κι ενώ στις ευνοϊκές όψεις, το άτομο μπορεί να καταλάβει μέχρι πού φτάνει η δική του «δικαιοδοσία» και δύναμη, στις δυσαρμονικές όψεις (σύνοδο, τετράγωνο, αντίθεση, χιαστί), η ανάγκη για έλεγχο μετατρέπεται σε μία καθαρή χειριστική συμπεριφορά. Ο/Η Άλλος/η είναι το αντικείμενο του πόθου του, που πρέπει να κατακτήσει πάση θυσία. Το παράδοξο είναι ότι ακόμα κι αν φαινομενικά το έχει καταφέρει αυτό, μέσα του δεν νιώθει ποτέ ότι έχει νικήσει και συνεχίζει αυτό το παιχνίδι ελέγχου και εξουσίας ες αεί. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν έντονα συναισθήματα και δυνατές εμπειρίες μέσα στη σχέση, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στα άκρα και σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Σχέσεις που κινούνται από την υπερβολική αγάπη στο υπερβολικό μίσος και το ανάποδο. Σχέσεις όπου η πίεση που ασκείται πάνω στον/στην Άλλο/η είναι πολύ, αφού το άτομο με τη δυσαρμονική όψη προβάλλει πάνω του όλους τους φόβους και τις ανασφάλειές του. Σχέσεις όπου μαθαίνει για τον εαυτό του, αλλά πολλές φορές αυτό που συνειδητοποιεί δεν του είναι και τόσο ευχάριστο. Όλα είναι ιδωμένα από τη μυστική, υπόγεια και σκοτεινή πλευρά τους, υπάρχουν παντού υποψίες, δυσπιστία και ζήλια, και όλο αυτό μετατρέπει τη σχέση σε ένα ατελείωτο CSI όπου το άτομο με τη δυσαρμονική όψη ψάχνει συνεχώς για στοιχεία που φανερώνουν προδοσία και ζητάει, απαιτεί σχεδόν, αποδείξεις πίστης, αφοσίωσης και αγάπης. Επειδή όμως το άτομο αυτό θέλει τα πράγματα να γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο -τον δικό του-, καταλήγει το ίδιο να υποφέρει από αυτή τη συμπεριφορά και την εμμονή. Προσκολλάται σε καταστάσεις, σε πρόσωπα και σχέσεις, ακόμα κι αν όλα δείχνουν ότι αυτές έχουν τελειώσει. Η αγάπη όμως έχει ήδη γίνει συνώνυμο της εξουσίας, και ο Άλλος είναι ζωτικής σημασίας πλάσμα για τη ζωή του γιατί επιβεβαιώνει την αξία και την ύπαρξη του ατόμου με την όψη. Το σεξ παίζει καταλυτικό ρόλο εδώ. Είναι η επιβεβαίωση ότι «έχει» τον Άλλο, ότι τον έχει κερδίσει, ότι μπορεί να τον χειριστεί. Όχι, δεν είναι μόνο η απόλαυση. Είναι το όπλο για την υποταγή του Άλλου.

 

playing the villain.gif

 

Συναίσθημα και ύλη, σώμα και ψυχή  

Στις δυσαρμονικές όψεις, το άτομο έλκεται από ανθρώπους που δεν είναι διατεθειμένοι να ανοιχτούν και να δώσουν όσα χρειάζεται στη σχέση. Έλκεται όμως (και τους έλκει) γιατί μπαίνει μέσα σε αυτές τις σχέσεις με τη πεποίθηση ότι θα μπορέσει να τραβήξει από το βάθος της ψυχής τους όλη τη φυλακισμένη ή απωθημένη ενέργεια και τα συναισθήματα και θα φέρει ξανά την ενέργεια και το πάθος τους για ζωή. Έτσι, αντί να τους δεχτεί όπως είναι, προσπαθεί να τους επανεφεύρει και να τους φέρει στα δικά του μέτρα και σταθμά. Η ουσία είναι μία: το υπέρτατο δέσιμο των δύο κόσμων.  Οι τρόποι όμως πολλοί. Ο ένας το συναίσθημα. Ο άλλος, η ύλη. Οι δεσμοί που αναπτύσσονται με το άτομο αυτό βασίζονται όχι μόνο στη συναισθηματική αλλά και στην οικονομική ασφάλεια. Αν το άτομο με την όψη αυτή θέλει να κυριαρχήσει πάνω στον άλλο, δεν εννοεί μόνο στην καρδιά του, αλλά και στο πορτοφόλι του. Θέλει να έχει λόγο και έλεγχο στα οικονομικά του Άλλου, γιατί έτσι νιώθει ότι τον «δένει» ακόμα πιο πολύ πάνω του. Έτσι, αν ο Άλλος καταλήξει εξαρτημένος από αυτόν, τότε δεν θα μπορεί να φύγει από δίπλα του.

 

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Αν το δράμα στη ζωή του ατόμου με αυτή την όψη μεταφερθεί στο χώρο των τεχνών, τότε το κοινό που θα ταυτιστεί μαζί του θα είναι μεγάλο. Μουσική, θέατρο, στίχοι, οποιαδήποτε καλλιτεχνική δραστηριότητα που θα επιτρέψει στο χείμαρρο των συναισθημάτων να ξεχυθεί ελεύθερος, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετική επιλογή καριέρας. Όταν πάλι ασχολείται με επενδύσεις και χρηματοοικονομικά είναι στο στοιχείο του. Κι αυτό γιατί μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματα των άλλων σαν να ήταν δικά του και ακόμα καλύτερα.

Έχω ευνοϊκή όψη Αφροδίτη-Πλούτωνα και

(+) ξεχωρίζω για το πάθος και τον ενθουσιασμό για τη ζωή, τις σχέσεις, τη δουλειά, τους ανθρώπους, τα πάντα γύρω μου.

(+)  είμαι πιστός στο σύντροφό μου και μπορώ να δουλέψω πολύ ώστε να χτίσω μία δυνατή σχέση ανάμεσά μας.

(+) το σεξ και το χρήμα είναι δύο ζητούμενα για μένα που έχω μάθει να τα χειρίζομαι καλά, με μέτρο και με δημιουργικό τρόπο, και όχι για να καθυποτάξω τους άλλους σε μένα και τις επιθυμίες μου.

 

Έχω δυσαρμονική όψη Αφροδίτη-Πλούτωνα και

(-) διαρκώς φοβάμαι ότι θα μείνω μόνος/η και ότι θα χάσω τα πρόσωπα που αγαπώ. Γι' αυτό τους διεκδικώ με νύχια και με δόντια, πολλές φορές με περισσότερη πίεση απ' όση μπορούν να αντέξουν.

(-) θέλω να κάνω τους άλλους να με φοβούνται, έτσι ώστε να μην μπορούν να δουν τις αδυναμίες μου που κρύβω πίσω  από τη δικτατορική αυτή συμπεριφορά μου.

(-) ακόμα κι αν συνειδητοποιώ ότι είμαι με το λάθος σύντροφο, δεν μπορώ να αποδεσμευτώ από αυτόν, και όταν το κάνω, είναι τρομακτικά επίπονο για μένα.

 

Σχετική βιβλιογραφία

The Inner Planets, Liz Greene & Howard Sasportas

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...