παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 4ο)

Η Επιλεκτική Αστρολογία βρίσκει κατά κόρον εφαρμογή στην επιλογή κατάλληλης ημερομηνίας επιλογής γάμου. Στο 4ο άρθρο της πάνω στη τεχνική επιλογής ημερομηνίας γάμου, η Γαβριέλλα συνεχίζει με δύο ακόμη σημαντικούς κανόνες που είναι χρήσιμο να υιοθετούνται στην αναζήτηση μας αυτή: η σημασία της Ποιότητας του Ωροσκόπου και οι όψεις ανάμεσα στους κυβερνήτες του ωροσκόπου και του 7ου οίκου.

Έχοντας ήδη αναφερθεί στους κανόνες με βάση τους οποίους αποκλείουμε (ή διαλέγουμε, όπως θέλει να το δει κανείς) ημερομηνίες υποψήφιες για την τέλεση ενός γάμου, αυτή την εβδομάδα μπαίνουμε σιγά-σιγά στο θέμα της επιλογής της ώρας του γεγονότος. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει κάπως περίπλοκη καθώς μπορεί να χρειαστούν αρκετές δοκιμές μέχρι να καταλήξουμε στην ώρα που «μας κάνει». Τα κριτήρια για την επιλογή αυτή θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε συνεχίζοντας στο παράδειγμα που ξεκινήσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και στόχος είναι να παρουσιάσουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν απλούστερα. Προτού όμως ξεκινήσουμε, είναι χρήσιμο να κάνουμε μια παραπομπή στο δεύτερό μας άρθρο (για να το διαβάσεις κάνε κλικ εδώ) όπου και εξηγούμε ποια (πρέπει να) θεωρούμε ως ώρα «γέννησης» ενός γάμου.

Γυρνώντας στο υποθετικό μας ζευγάρι το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα εξέταζε την 1η Μαρτίου ως πιθανή ημερομηνία για το γάμο του, ας θυμηθούμε ότι ψάχναμε μια ώρα νωρίς το πρωί ώστε να «προλάβουμε» τη Νέα Σελήνη στις 10 π.μ. (και έτσι να ικανοποιούμε τον κανόνα της συγκλίνουσας αρμονικής σχέσης ανάμεσα στα Φώτα) και είχαμε προτείνει ενδεικτικά την 9.45 π.μ. και ας σχεδιάσουμε ένα χάρτη με την ώρα αυτή.

 

electional 2.gif

 

Ποια είναι τα στοιχεία αυτού του χάρτη που μας αρέσουν; Οπωσδήποτε αυτά που έχουμε ήδη αναφέρει (μόνο αρμονικές όψεις για τη Σελήνη μέχρι να βγει από το ζώδιο των Ιχθύων κοκ). Πέρα όμως από αυτά; Οι σταθεροί ωροσκόποι είναι ιδιαιτέρως επιθυμητοί σε χάρτες γάμων κι εδώ έχουμε το ζώδιο του Ταύρου να ανατέλλει. Έχουμε λοιπόν τον επόμενο μας κανόνα, τον 14ο συνεχίζοντας στη λίστα που φτιάχνουμε.

Κανόνας 14: Οι σταθεροί ωροσκόποι είναι πάντα προτιμότεροι καθώς θεωρείται ότι αυτοί είναι πιθανότερο να εξασφαλίσουν τη μακροβιότητα του γάμου και τη σταθερότητα μέσα σε αυτόν. Τα ζευγάρια με σταθερό ωροσκόπο στο χάρτη του γάμου τους είναι πιθανότερο να προβάλλουν μια εικόνα «συνοχής» (ωροσκόπος: το πρόσωπο που δείχνουμε στον κόσμο) και να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα.

Εάν δεν μπορούμε να έχουμε σταθερό ωροσκόπο, εξετάζουμε τα ενδεχόμενα των παρορμητικών, Ζυγού («θέλει» τη σχέση), Αιγόκερω (κάνει ό, τι χρειάζεται για να πετύχει οποιοδήποτε εγχείρημά του και είναι έτοιμος να αναλάβει ευθύνες και υποχρεώσεις), και Καρκίνου (τρυφερότητα και συναισθηματισμός στην πρώτη γραμμή). Ο Κριός και οι μεταβλητοί είναι οι ωροσκόποι που προτιμούμε λιγότερο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα απορρίπταμε ένα χάρτη γάμου μόνο και μόνο επειδή θα είχε ωροσκόπο στην Παρθένο λόγου χάρη (θα μπορούσε και πάλι να είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, εάν με άλλους ωροσκόπους δεν πληρούνταν «βασικότερα» κριτήρια).

Πίσω στο παράδειγμά μας όμως - είμαστε ευχαριστημένοι με αυτόν τον ωροσκόπο στον Ταύρο στο συγκεκριμένο χάρτη; Δυστυχώς όχι! Δυστυχώς θα πρέπει να απορρίψουμε και τη συγκεκριμένη ώρα (και χάρτη) και το ζώδιο του Ταύρου ως ζώδιο του ωροσκόπου εν γένει, παρότι ζώδιο σταθερό. Κι αυτό γιατί,  με ωροσκόπο στον Ταύρο, ως εκ των πραγμάτων η ακμή του 7ου οίκου τοποθετείται στο Σκορπιό και οι δύο κυβερνήτες των οίκων, Αφροδίτη και Άρης, τη συγκεκριμένη ημερομηνία βρίσκονται σε όψη τετραγώνου μεταξύ τους. Αυτός είναι και ο 15ος κανόνας μας.

Κανόνας 15:  Οι κυβερνήτες των οίκων 1 και 7 (καθώς συμβολίζουν τις «δύο πλευρές») δεν πρέπει να είναι σε δυσαρμονική μεταξύ τους όψη. Θα μπορούσαμε να δεχτούμε ένα χάρτη χωρίς σχέση μεταξύ τους, αλλά όχι με μια «δύσκολη» σχέση. Η αρμονική σχέση θα ήταν ιδιαιτέρως επιθυμητή αλλά, όπως προκύπτει, και πάλι όχι απαραίτητη.

Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να ανοίξουμε μια παρένθεση αφενός για να σημειώσουμε ότι κυβερνήτες των ζωδίων θεωρούμε πάντα τους παραδοσιακούς κυβερνήτες τους (γι' αυτό και στην προκειμένη περίπτωση αναφέραμε τον Άρη ως κυβερνήτη του οίκου με ακμή στο Σκορπιό κι όχι τον Πλούτωνα).

Ας εξετάσουμε κατά πόσον θα μπορούσαμε να δεχτούμε αυτό το μεταξύ τους τετράγωνο εάν η Αφροδίτη και ο Άρης δεν ήταν κυβερνήτες του 1ου και του 7ου οίκου αντιστοίχως. Αυτό μας πηγαίνει πίσω στον κανόνα 11 του προηγούμενου κειμένου και στο ερώτημα με το οποίο κλείσαμε την εβδομάδα εκείνη. Διευκρινίζουμε λοιπόν. Είναι αρκετά σημαντικό να αποφεύγουμε τις δυσαρμονικές όψεις μεταξύ Αφροδίτης και Άρη (ανεξαρτήτως), δεν είναι όμως απολύτως απαραίτητο. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια «έκπτωση» που θα μπορούσαμε να κάνουμε εάν δεν ήταν δυνατό να αποφύγουμε και μπροστά σε έναν, κατά τα άλλα, «καλό» γενικά χάρτη.

Προτού εξετάσουμε εάν μπορούμε να διορθώσουμε τον εν λόγω χάρτη, στο κείμενο που θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα, ας του ρίξουμε μια ακόμα ματιά. Όπως είναι, υπάρχει κάτι που μας τραβά την προσοχή ως «πρόβλημα»; Αυτό θα ήταν μάλλον ο Κρόνος στον 7ο. Έτσι, σαν ένα τελευταίο κανόνα (16o) θα αναφέρουμε:

Κανόνας 16: Γενικά προσπαθούμε να κρατούμε τους «κακεργέτες» (Άρη, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα) μακριά από τον 7ο οίκο του γάμου.

 

Περισσότερα όμως σχετικά θα πούμε την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Βιβλιογραφία

- The Only Way to Learn About Horary and Electional Astrology (vol. 6), by Marion D. March & Joan McEvers (1994)

- Electional Astrology; The art of timing, by Joann Hampar (2005)

- Astrology; A Language of Life (vol. IV - Relationship Analysis,) by Robert P. Blaschke (2004)

- Wedding Date Workshop (ebook), by April Elliott Kent (2011)

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 270 μέλη.

γιορτάζουν οι: Κυριάκος, Κυριακή

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...