παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Ο Άρης στα Ζώδια (από Ζυγό έως Ιχθύες)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα σειρά παίρνει ο πλανήτης Άρης, δείκτης μεταξύ άλλων της ικανότητας διεκδίκησης, της επιθετικότητας, του θυμού, της έντασης και της σεξουαλικότητας στο γενέθλιο χάρτη. Με τις θέσεις του στα ζώδια από Ζυγό έως Ιχθύες ολοκληρώνεται ο κύκλος των ερμηνειών του σε γενέθλιο χάρτη. Καλή σας ανάγνωση!

Ο Άρης στο γενέθλιο χάρτη μας δείχνει πως θα διεκδικήσουμε αυτά (αντικείμενα, σχέσεις, φιλοδοξίες) που θέλουμε και με ποιό τρόπο τείνουμε να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Ο Άρης ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη, μας περιγράφει τις εξής λειτουργίες:

- Δράση: Τον τρόπο με τον οποίο θα δράσω για να επιτύχω τους στόχους μου.

- Διεκδίκηση: Πως θα διεκδικήσω τον προσωπικό μου χώρο, αλλά και αυτά τα οποία επιθυμώ.

- Έξαψη: Τι είναι αυτό που με εξάπτει και με διεγείρει.

- Δύναμη: Τις ποιότητες της φυσικής και της πνευματικής μου δύναμης.

- Πρωτοβουλία και Εκκίνηση: Τι με κινητοποιεί να αναλάβω πρωτοβουλίες και από που ξεκινάω να κάνω πράγματα.

- Θυμός και Πάθος: Που μου είναι εύκολο να εξωτερικεύσω το θυμό μου αλλά και το πάθος μου για τη ζωή.

- Μάχη και Επιβίωση: Με ποιό τρόπο μάχομαι, αν τα παρατάω εύκολα ή αν συνεχίζω και πως επιβιώνω όταν νιώθω ότι απειλούμαι.

- Σεξουαλικότητα: Πως αντιλαμβάνομαι τη σεξουαλικότητα, τι με έλκει σεξουαλικά και πως εκφράζω εγώ ο ίδιος την σεξουαλικότητα μου.

 

Με λίγα λόγια, καταλαβαίνουμε ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης που όταν εκφράζεται ισορροπημένα:

- μας επιτρέπει να υπερασπιζόμαστε τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας

- μας δίνει δύναμη, γενναιότητα και κουράγιο για να επιτύχουμε τους στόχους μας

- μας δίνει κίνητρο για δράση και μας παροτρύνει να πάρουμε πρωτοβουλίες

 

Αντίθετα, όταν η ενέργεια του μπλοκάρεται, είναι πιθανό να:

- λειτουργεί με βίαια ξεσπάσματα και εκρήξεις θυμού

- προκαλεί συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις

- υιοθετεί αντικοινωνική ή παραβατική συμπεριφορά

- χειραγωγεί η εκμεταλλεύεται τους άλλους

- συνδέεται με κατάθλιψη 

 

Ακολουθεί η ερμηνεία των θέσεων του Άρη στα ζώδια από Ζυγό έως Ιχθύες.

 

Άρης στον Ζυγό (σε αδυναμία)

 

mars libra.png

 

- Επιδιώκεις συνήθως τη διεκδίκηση των στόχων σου μέσω της συνεργασίας, της κοινωνικής δικτύωσης και έχοντας σαν όπλο τους καλούς σου τρόπους, την ευγενική συμπεριφορά και τη διπλωματία.

- Η αποφασιστικότητα σου όσο και η αυτοπεποίθηση που έχεις για τις δυνατότητες σου, μπορεί να μην είναι από τα πιο βασικά σου χαρακτηριστικά και γι' αυτό μπορεί κάποιες φορές να δυσκολεύεσαι να επιτύχεις τους προσωπικούς στόχους σου. Επιπλέον, τείνεις να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις σχέσεις σου με τους άλλους καθώς και από τη γνώμη τους.

- Σε ενδιαφέρει καθετί που θα πράξεις να έχει όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα ή να έχει ως απώτερο σκοπό την αρμονία, κάτι το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο. Προτιμάς τους χαμηλούς τόνους, τις συζητήσεις και τα επιχειρήματα που στηρίζονται σε λογικές βάσεις. Αντίθετα, σε καταστάσεις όπου επικρατεί η ένταση, σου είναι δύσκολο να λειτουργήσεις.

- Οι πρωτοβουλίες που παίρνεις έχουν να κάνουν με την προσπάθεια σου να εξισορροπείς και να εξομαλύνεις πράγματα και καταστάσεις τα οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα και συγκρούονται. Η σωματική και η πνευματική σου ενέργεια, στρέφεται σε πράξεις και θέματα δικαιοσύνης και δεν διστάζεις να δώσεις μάχη για κάτι που θεωρείς άδικο.

- Πολλές φορές μπορεί να διατηρείς σχέσεις επειδή δεν αντέχεις τη μοναξιά. Ο ρομαντισμός, το καλό γούστο και οι λεπτοί τρόποι είναι αυτά που σε εξάπτουν σεξουαλικά και σου αρέσει ιδιαίτερα να πειραματίζεσαι και να φλερτάρεις για να παίρνεις την επιβεβαίωση.

 

Άρης στον Σκορπιό (σε θέση κυβέρνησης)

 

mars scorpio.png

 

- Είσαι από τους ανθρώπους που αυτό που επιθυμούν θα το διεκδικήσουν με πάθος και δυναμισμό, σε σημείο που ο στόχος σου μπορεί να σου γίνει εμμονή. Παρολ' αυτά δεν σου λείπει ο σχεδιασμός και το πλάνο για την επίτευξη του. Δεν αποκλείεται ακόμα να λειτουργήσεις υπόγεια και παρασκηνιακά ή χειριστικά για να κερδίσεις αυτό που θέλεις.

- Η πρωτοβουλία σου και η δράση σου, ενεργοποιούνται από τις έντονες επιθυμίες σου και τις προκλήσεις που σου παρουσιάζονται. Είσαι συνήθως σταθερός και προσηλωμένος στους στόχους που θέτεις και δε συμβιβάζεσαι και ούτε επηρεάζεσαι εύκολα από εξωτερικούς παράγοντες. Επιπλέον διαθέτεις εξαιρετική σωματική και ψυχική αντοχή, πράγμα που σου δίνει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

- Είναι πιθανό να μην εκφράζεις εύκολα τις επιθυμίες σου ή να μην αποκαλύπτεις τα κίνητρα και τα πλάνα σου στους άλλους, εξαιτίας της μυστικοπάθειας σου και της επιθυμίας σου να διατηρείς τον έλεγχο των καταστάσεων χωρίς να εκτεθείς ή να νιώσεις ευάλωτος.

- Ακόμα και στην περίπτωση της αποτυχία, έχεις το ψυχικό σθένος να ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου και να αρχίζεις πάλι από το μηδέν.

- Η σεξουαλική σου επιθυμία συνδέεται άμεσα με την επιθυμία σου για βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις με τον άλλον. Σε εξάπτει το μυστήριο και τα παιχνίδια εξουσίας σε μια σεξουαλική σχέση, αλλά θα πρέπει ίσως να τιθασεύεις τα πρωτόγονα ένστικτα σου και να μην καταβάλλεσαι από συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας που είναι επίσης πολύ συχνά μ' αυτά τη θέση του Άρη.    

 

Άρης στον Τοξότη

 

mars sagittarius.png

 

- Χρησιμοποιείς σαν όπλο την ειλικρίνεια σου, τον ιδεαλισμό σου και την θετική σου σκέψη για να κατακτήσεις τους στόχους σου. Ωστόσο, μπορεί κάποιες φορές η αισιοδοξία σου να μην στηρίζεται σε λογικές βάσεις και να ρισκάρεις παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

- Τα πιστεύω σου και το σύστημα ηθικής είναι αυτά που καθοδηγούν περισσότερο απ' ότι οτιδήποτε άλλο τις επιθυμίες και τη δράση σου. Είναι όμως πιθανό να αλλάζεις εύκολα κατεύθυνση αφού δυσκολεύεσαι να εστιάσεις και να αφοσιωθείς σε ένα συγκεκριμένο στόχο για πολύ.

- Η αποφασιστικότητα σου και η δράση σου ωθούνται από τα ιδανικά σου και το όραμα που έχεις για το μέλλον. Δεν σου αρέσει να σου βάζουν όρια και κανόνες, αλλά επιθυμείς να είσαι ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα που στοχεύει στη απόκτηση γνώσης και στην πρόοδο.

- Έχεις μία επεκτατική και ανήσυχη φύση και επιθυμείς να βελτιώνεις συνεχώς τον εαυτό σου και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Δεν συμβιβάζεσαι με ένα μέτριο και ήρεμο τρόπο ζωής και γι' αυτό το λόγο παίρνεις εύκολα πρωτοβουλίες για να κάνεις πράγματα και κινήσεις που θα σε πάνε ένα βήμα παραπέρα.

- Η σεξουαλική σου επιθυμία εξάπτεται από ανοιχτόμυαλους ανθρώπους και έντονες δραστηριότητες, και μπορεί να σου είναι δύσκολο να δεσμευτείς ή αφοσιωθείς σε ένα μόνο άτομο εάν δεν υπάρχει συνεχώς παρόν το στοιχείο της περιπέτειας.

 

Άρης στον Αιγόκερω (σε έξαρση)

 

mars capricorn.png

 

- Διεκδικείς και κυνηγάς τους στόχους σου με προσεκτικές κινήσεις, σοβαρότητα και με ισχυρή αυτοπειθαρχία, προτιμώντας συνήθως συμβατικές και όχι ριψοκίνδυνες οδούς.

- Η ενέργεια σου στρέφεται συνήθως είτε σε υλικούς στόχους, είτε στην προσπάθεια να εκπληρώσεις μακροπρόθεσμα σχέδια. Είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να δώσεις μάχες για να καταξιωθείς κοινωνικά ή να αποκτήσεις εξουσία.

- Η δράση σου συνοδεύεται από προσεκτικό σχεδιασμό, σταθερότητα, επιμονή και υπομονή μέχρι να φτάσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είσαι ιδιαίτερα φιλόδοξος και στοχεύεις στην κορυφή, χωρίς όμως να χάνεις τον ρεαλισμό σου και να παρασύρεσαι από ουτοπίες.

- Θέλεις να είσαι αυτόνομος και να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και στις δικές σου ικανότητες και όχι να ακολουθείς ή να εξαρτάσαι από άλλους. Δεν αποκλείεται να αναλαμβάνεις πολλές ευθύνες χωρίς να χάνεις τον έλεγχο των καταστάσεων ή την ψυχραιμία σου. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να σου ταιριάζουν οι θέσεις ηγεσίας.

- Η σεξουαλικότητα σου μπορεί να είναι συγκρατημένη και ελεγχόμενη μεν, αλλά πολύ έντονη όταν εκφράζεται. Συνήθως θέλεις να κυριαρχείς η να επιβάλλεσαι στη σχέση σου και δεν αποκλείεται να σε εξάπτουν οι σύντροφοι μεγαλύτερης ηλικίας από εσένα, ή εκείνοι που αποπνέουν μια αίσθηση ωριμότητας.

 

Άρης στον Υδροχόο

 

mars aquarius.png

 

- Τα όπλα σου για την κατάκτηση των στόχων σου είναι η ευφυΐα, η πρωτοτυπία σου και η εκκεντρικότητα της σκέψης σου. Ένας από τους βασικούς στόχους που σε κινητοποιεί είναι η ελευθερία της έκφρασης και η ισότητα.

- Χαρακτηρίζεσαι πολλές φορές από μια επαναστατική και ανατρεπτική διάθεση την οποία αξιοποιείς σε καινοτομίες, προοδευτικά σχέδια και πνευματικές αναζητήσεις. Δεν αποκλείεται όμως πολλές φορές να γίνεσαι εριστικός ή απόλυτος και να έχεις απότομα ξεσπάσματα.

- Είσαι πολύ σταθερός στα πιστεύω σου και στις ιδέες σου και μάχεσαι γι' αυτά. Είναι πιθανό να δραστηριοποιείσαι μέσα σε ομάδες, συλλόγους ή να στρέφεις την ενέργεια σου σε θέματα ανθρωπιστικά, κοινωνικά ή σε οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνολογία.

- Έχεις την τάση να μην εκφράζεις πολύ εύκολα ή άμεσα το πάθος σου για κάτι ή για κάποιον εξαιτίας της αποστασιοποιημένης φύσης σου και της ψυχρής αντικειμενικότητας με την οποία λειτουργείς ορισμένες φορές.

- Η σεξουαλικότητα σου σχετίζεται με τον ενθουσιασμό που σου προκαλούν οι νέες ή οι ασυνήθιστες εμπειρίες, και όχι απαραίτητα με τα συναισθήματα. Σε εξάπτει η εγκεφαλική επικοινωνία και ο πειραματισμός και συνήθως θέλεις να υπάρχει ένα φιλικό στοιχείο μέσα στη σχέση σου, όπως επίσης η ισότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός.

 

Άρης στους Ιχθύες

 

mars pisces.png

 

- Ο συναισθηματικός κόσμος, η προσαρμοστικότητα και η ικανότητα που έχεις να συμπάσχεις με τους άλλους είναι τα όπλα σου προκειμένου να κατακτάς τους στόχους σου. Δεν θα κάνεις εύκολα τολμηρές ή επιθετικές κινήσεις αλλά προτιμάς έμμεσους τρόπους διεκδίκησης. Η παρασκηνιακή δράση ίσως  είναι ένας από αυτούς τους τρόπους.

- Δεν είσαι ιδιαίτερα αποφασιστικός, και ίσως να χρειάζεσαι κάποιες φορές την παρότρυνση των άλλων για να κάνεις κάποιο βήμα ή να πάρεις αποφάσεις. Οι πρωτοβουλίες που παίρνεις επηρεάζονται από τα συναισθήματα σου, αλλά και τις επιθυμίες των άλλων με τις οποίες μπορείς ανά πάσα στιγμή να ταυτιστείς.

- Διαθέτεις ισχυρή διαίσθηση που είναι ικανή να σε καθοδηγήσει προς την επίτευξη των στόχων σου, οι οποίοι όμως μπορεί να μην είναι σταθεροί και να αλλάζουν με μεγάλη ευκολία και συχνότητα. Επιπλέον, σπάνια αφορούν υλικά ζητήματα, δόξα ή εξουσία, αφού δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα να έχεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο ή να βρίσκεσαι στην κορυφή.

- Δυσκολεύεσαι να επικεντρωθείς και να προσαρμοστείς σε καταστάσεις που εμπεριέχουν πολλές λεπτομέρειες ή σε πρακτικά ζητήματα που απαιτούν οργανωτικότητα.

- Σου είναι δύσκολο να διαχωρίσεις το σεξ από το συναίσθημα, και θα πρέπει να υπάρχει ρομαντισμός και φαντασία για να εκφραστείς σεξουαλικά. Ωστόσο, αν δεν καλύπτεσαι σε συναισθηματικό επίπεδο μπορεί να στρέψεις αλλού την προσοχή σου. Λόγω της έλλειψης αυτοσυγκράτησης και ορίων, δεν αποκλείεται να μη μπορείς να αντισταθείς σε πειρασμούς και να εμπλέκεσαι ακόμη και σε παράλληλες σχέσεις.  

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 301 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...