παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 3ο)

Η Επιλεκτική Αστρολογία βρίσκει κατά κόρον εφαρμογή στην επιλογή κατάλληλης ημερομηνίας επιλογής γάμου. Στο 3ο άρθρο της πάνω στη τεχνική επιλογής ημερομηνίας γάμου, η Γαβριέλλα αναλύει μια από τις πιθανές ημερομηνίες που επέλεξε στο προηγούμενο άρθρο της και μας δίνει μια χρήσιμη λίστα με κανόνες που καλούμαστε να ακολουθήσουμε.

Στο προηγούμενο άρθρο (για να το διαβάσεις κάνε κλικ εδώ) δουλέψαμε λίγο περισσότερο πάνω στο παράδειγμα του υποθετικού ζευγαριού που ψάχνει για μια ευνοϊκή ημερομηνία γάμου μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2014 και είχαμε ήδη καταλήξει με μόλις 9 πιθανές ημερομηνίες. Πιο συγκεκριμένα αυτές ήταν: 1, 2, 21, 22, 23, 26, 27, 30 & 31 Μαρτίου. Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουμε από το ίδιο παράδειγμα προκειμένου να ξαναθυμηθούμε τα όσα έχουμε ήδη αναφέρει αλλά και να προχωρήσουμε μέσα από αυτό και στους υπόλοιπους "κανόνες".

 

Ας δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας!

Είχαμε αναφέρει ως πρώτη πιθανή "καλή" ημερομηνία την 1η Μαρτίου. Κοιτάζοντας στο αστρολογικό ημερολόγιο διαπιστώνουμε ότι την ημέρα εκείνη η Σελήνη (στους Ιχθύς), αφότου κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και μέχρι να μπει σε τροχιά κενή πορείας την επομένη, σχηματίζει μόνο αρμονικές όψεις (με τη σειρά: τρίγωνο με Δια, σύνοδο με Ήλιο, εξάγωνο με Πλούτωνα, τρίγωνο με Κρόνο και τέλος, εξάγωνο με Αφροδίτη). Κατά αυτή την έννοια, η ημέρα αυτή αποτελεί μια παρά πολύ ευτυχή εξαίρεση!

Βλέπουμε επίσης ότι η 1η Μαρτίου είναι ημέρα Νέας Σελήνης με τη σύνοδο Ήλιου - Σελήνης να γίνεται ακριβής στις 10 πμ. ώρα Ελλάδας. Όπως αναφέραμε στα προηγούμενα άρθρα, μια αρμονική σχέση ανάμεσα στα Φώτα είναι απαραίτητη σε ένα χάρτη γάμου και η σύνοδος, αν και όχι τόσο επιθυμητή per se όσο το τρίγωνο ή το εξάγωνο (πάντα βλέπουμε το χάρτη συνολικά), διαπιστώνεται ότι λειτουργεί καλά (και ασφαλώς καλύτερα από μια δυσαρμονική ή καθόλου σχέση). Δεδομένου ότι, όπως είπαμε, όψεις θεωρούνται οι συγκλίνουσες όψεις, θα προτιμούσαμε κάποια στιγμή πριν τη Νέα Σελήνη, πριν δηλαδή τις 10 πμ. Ρεαλιστικά κάτι τέτοιο μπορεί να ήταν δύσκολο, το παράδειγμα όμως χρησιμοποιείται για διδακτικούς σκοπούς!

 

Κανόνες επιλογής: Μια αρχική λίστα

Εάν δημιουργούσαμε μια λίστα με τους κανόνες, για την 1η Μαρτίου, θα είχαμε ήδη τσεκάρει τους εξής:

1. Η Αφροδίτη δεν πρέπει να είναι ανάδρομη (Και όντως δεν είναι)

2. Ο Ερμής καλύτερα να μην είναι ανάδρομος (Δεν είναι ανάδρομος)

3. Ο Ήλιος δεν θα πρέπει να σχηματίζει (συγκλίνουσα) όψη τετραγώνου με τον Κρόνο (Ισχύει)

4. Ανάμεσα στα Φώτα πρέπει να έχουμε αρμονική σχέση (τρίγωνο, εξάγωνο, σύνοδο) (Ισχύει)

5. Η Σελήνη δεν πρέπει να είναι σε τροχιά κενή πορείας (πληρούται ως εκ των πραγμάτων αν ικανοποιείται ο κανόνας 4)

6. Η τελευταία όψη της Σελήνης προτού μπει σε τροχιά κενή πορείας πρέπει να είναι αρμονική (Ισχύει)

7. Όσο αυτό είναι δυνατό, η Σελήνη πρέπει να είναι απαλλαγμένη από δύσκολες όψεις (Ισχύει)

8. Μια Σελήνη σε Κριό, Σκορπιό ή Αιγόκερω δεν προτιμάται σε ένα χάρτη γάμου (εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελέσει η περίπτωση που σχηματίζει ιδιαίτερα καλές όψεις) (Η Σελήνη δεν βρίσκεται σε ένα από αυτά τα ζώδια)

Στη λίστα μας τέλος θα μπορούσαμε να προσθέσουμε έναν ακόμα κανόνα:

9. Μια Σελήνη σε "γέμιση" είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Όπως είναι προφανές καθώς είμαστε λίγο πριν τη Νέα Σελήνη, κατά την ημερομηνία που εξετάζουμε η Σελήνη είναι σε "χάση". Ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά για την επιλογή.

 

Η κατάσταση της Αφροδίτης

Ας σχεδιάσουμε τώρα ένα χάρτη για την ημέρα εκείνη, με κάποια ώρα πριν από τη Νέα Σελήνη, ας πούμε σε αυτή τη φάση ενδεικτικά 9.45 πμ, και ας αφήσουμε την ώρα να διορθωθεί στην πορεία, καθώς θα εξετάζουμε τους κανόνες που αφορούν την επιλογή της.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, στο χάρτη μπορούμε να δούμε και την "κατάσταση" της Αφροδίτης. Καθώς αναφερόμαστε στην ανάδρομη πορεία της, είχαμε πει ότι, καθώς κυβερνά γενικά τους γάμους, η Αφροδίτη θέλουμε να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση σε ένα τέτοιο χάρτη. Αυτό αφορά τόσο στο ζώδιο (προτιμάμε δηλαδή τις θέσεις από τις οποίες η Αφροδίτη θεωρείται πιο "ισχυρή") όσο και στις όψεις. Εδώ - λίγο ως πολύ - ισχύει ότι και για τη Σελήνη. Ναι, είναι προτιμότερη μια Αφροδίτη στον Ταύρο, το Ζυγό ή τους Ιχθύς (κυβερνήτης και έξαρση αντίστοιχα). Αντίθετα, ο Κριός, ο Σκορπιός και η Παρθένος (εξορία, πτώση) δεν θεωρούνται και οι καλύτερες δυνατές θέσεις. Ωστόσο, καλύτερα μια Αφροδίτη στον Κριό με καλές όψεις παρά μια στο Ζυγό σε αντίθεση με Ουρανό και τετράγωνο με Πλούτωνα (για παράδειγμα).

 

Σχετικά με την Αφροδίτη, οι κανόνες που ακολουθούνται και οι οποίοι μπορούν να προστεθούν στη λίστα μας, είναι:

10. Καλό θα ήταν να από φεύγαμε μια Αφροδίτη σε Κριό, Παρθένο ή Σκορπιό

11. Επιθυμητή θα ήταν μια αρμονική σχέση μεταξύ Αφροδίτης και Άρη (για φυσική έλξη). Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι μεταξύ τους δυσαρμονικές όψεις (αντίθεση και τετράγωνο - η σύνοδος σε αυτή την περίπτωση θεωρείται αρμονική)

12. Προσπαθούμε επίσης να αποφεύγουμε δυσαρμονικές όψεις της Αφροδίτης προς τους "κακεργέτες", Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα (συνόδους, αντιθέσεις, τετράγωνα)

13. Θέλουμε μια καλή όψη της Αφροδίτης προς κάποιο από τους πλανήτες ή από Σελήνη ή Ερμή

Στο χάρτη αυτό η Αφροδίτη είναι στον Αιγόκερω και μεταξύ αυτής και της Σελήνης θα σχηματιστεί όψη εξαγώνου. Δυσαρμονική όψη με κάποιον από τους "κακεργέτες" δεν υπάρχει αλλά ετοιμάζεται να σχηματίσει τετράγωνο με τον Άρη (ο οποίος ας σημειώσουμε ότι γυρίζει ανάδρομος μέσα στη μέρα). Το πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να είναι αυτό θα το αποφασίσουμε στο άρθρο της επόμενης εβδομάδας οπότε και πια θα μπούμε στους κανόνες για την επιλογή ώρας! Ως τότε πειραματιστείτε και δουλέψτε τους κανόνες!

 

Βιβλιογραφία

Wedding Date Workshop (ebook) by April Elliott Kent (2011)

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 228 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...