παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Ο Άρης στα Ζώδια (από Κριό έως Παρθένο)

Κάθε Τρίτη η Σοφία του Stardome*, μοιράζεται μαζί σου τις σημειώσεις της για κάθε πλανητική θέση. Οι σημαντικότερες ερμηνείες που πρέπει να θυμάσαι αν ξεκινάς τώρα το ταξίδι σου στην αστρολογική γνώση και ένας πολύτιμος οδηγός κατευθύνσεων όταν θες να ανατρέξεις. Αυτή την εβδομάδα σειρά παίρνει ο πλανήτης Άρης, δείκτης μεταξύ άλλων της ικανότητας διεκδίκησης, της επιθετικότητας, του θυμού, της έντασης και της σεξουαλικότητας στο γενέθλιο χάρτη. Η ερμηνεία των θέσεων από Κριό έως Παρθένο, όλες δικές σας...

Όπως είδαμε στα δύο προηγούμενα άρθρα, το ζώδιο της Αφροδίτη μας δείχνει τις προτιμήσεις μας και τι είναι αυτά που θέλουμε να έχουμε για να αισθανόμαστε όμορφα και αρμονικά (για να διαβάσεις για την Αφροδίτη στα ζώδια από Κριό έως Παρθένο κάνε κλικ εδώ και για την Αφροδίτη στα ζώδια από Ζυγό έως Ιχθύες κάνε κλικ εδώ). Ο Άρης, ο επόμενος στη σειρά πλανήτης, θα μας δείξει πως θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία θέλουμε και με ποιό τρόπο θα κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Ο Άρης ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη, μας περιγράφει τις εξής λειτουργίες:

- Δράση: Τον τρόπο με τον οποίο θα δράσω για να επιτύχω τους στόχους μου.

- Διεκδίκηση: Πως θα διεκδικήσω τον προσωπικό μου χώρο, αλλά και αυτά τα οποία επιθυμώ.

- Έξαψη: Τι είναι αυτό που με εξάπτει και με διεγείρει.

- Δύναμη: Τις ποιότητες της φυσικής και της πνευματικής μου δύναμης.

- Πρωτοβουλία και Εκκίνηση: Τι με κινητοποιεί να αναλάβω πρωτοβουλίες και από που ξεκινάω να κάνω πράγματα.

- Θυμός και Πάθος: Που μου είναι εύκολο να εξωτερικεύσω το θυμό μου αλλά και το πάθος μου για τη ζωή.

- Μάχη και Επιβίωση: Με ποιό τρόπο μάχομαι, αν τα παρατάω εύκολα ή αν συνεχίζω και πως επιβιώνω όταν νιώθω ότι απειλούμαι.

- Σεξουαλικότητα: Πως αντιλαμβάνομαι τη σεξουαλικότητα, τι με έλκει σεξουαλικά και πως εκφράζω εγώ ο ίδιος την σεξουαλικότητα μου.

 

Με λίγα λόγια, καταλαβαίνουμε ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης που όταν εκφράζεται ισορροπημένα:

- μας επιτρέπει να υπερασπιζόμαστε τα θέλω μας και τις επιθυμίες μας

- μας δίνει δύναμη, γενναιότητα και κουράγιο για να επιτύχουμε τους στόχους μας

- μας δίνει κίνητρο για δράση και μας παροτρύνει να πάρουμε πρωτοβουλίες

 

Αντίθετα, όταν η ενέργεια του μπλοκάρεται, είναι πιθανό να:

- λειτουργεί με βίαια ξεσπάσματα και εκρήξεις θυμού

- προκαλεί συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις

- υιοθετεί αντικοινωνική ή παραβατική συμπεριφορά

- χειραγωγεί η εκμεταλλεύεται τους άλλους

- συνδέεται με κατάθλιψη 

 

 

Άρης στον Κριό (σε θέση κυβέρνησης)

 

mars aries.png

 

- Είσαι συνήθως αρκετά ανυπόμονος σχετικά με την ικανοποίηση των επιθυμιών σου και διεκδικείς αυτά που θέλεις με ανταγωνιστική διάθεση και ενθουσιασμό.  

- Η σωματική σου ενέργεια στρέφεται σε οτιδήποτε έχει να κάνει με νέες εμπειρίες, νέα εγχειρήματα. Εξαιτίας αυτής της έξαψης σου για κάθετι καινούργιο, είναι πιθανό να μην ολοκληρώνεις κάτι που έχεις αρχίσει και να στρέφεις την προσοχή σου σε άλλο στόχο μόλις χάσεις το ενδιαφέρον σου.

- Επιθυμίες ν' αντιμετωπίζεις άμεσα τα εμπόδια που σου παρουσιάζονται και είσαι έτοιμος για τις πιο παράτολμες κινήσεις, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τις γνώμες των άλλων. Πολλές φορές αυτή η ριψοκίνδυνη στάση σου στα πράγματα και η βιασύνη, μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά και να σου προκαλούν προβλήματα στην επίτευξη των στόχων σου.

- Διαθέτεις εξαιρετικά μεγάλη δύναμη θέλησης και παίρνεις πρωτοβουλίες χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε χαρακτηρίζει η αυτονομία και η ανησυχία και γι'αυτό προτιμάς να βγαίνεις έξω και να μάχεσαι για να φέρεις τις καταστάσεις στα μέτρα σου, παρά να κάθεσαι και να περιμένεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. 

- Η σεξουαλικότητα σου εκφράζεται με μεγάλη παρόρμηση, δυναμισμό και ισχυρή αυτοπεποίθηση. Επιθυμείς να έχεις εσύ το πάνω χέρι τις περισσότερες φορές και σου αρέσει να υπάρχει ερωτικό κυνήγι μέσα στις σχέσεις σου.

 

 

Άρης στον Ταύρο (σε αδυναμία)

 

mars taurus.png

 

- Διεκδικείς με σταθερότητα, επιμονή και συγκρότηση αυτά που θέλεις, αλλά ορισμένες φορές φτάνεις στο σημείο να γίνεσαι ισχυρογνώμων, πεισματάρης ή συντηρητικός σε ότι αφορά τους στόχους σου.

- Η δράση σου κατευθύνεται στην προσπάθεια σου να παγιώνεις καταστάσεις, να είσαι παραγωγικός σε αυτό που κάνεις αλλά και στο να ευχαριστιέσαι τις μικρές καθημερινές απολαύσεις. Δεν αποκλείεται επίσης να σε διακρίνει μία δημιουργική τάση ή ένα έμφυτο ταλέντο σε καλλιτεχνικά ζητήματα.

- Οι αντοχές σου, η προνοητικότητα σου και το γεγονός ότι δεν εγκαταλείπεις εύκολα, σε βοηθούν ιδιαίτερα στην επίτευξη των στόχων σου. Αντίθετα, το γεγονός ότι μπορεί να επαναπαύεσαι και να συμβιβάζεσαι εύκολα με τις καταστάσεις ή το ότι αργείς να αναλάβεις δράση, μπορεί να στραφούν εναντίον σου.

- Οι πρωτοβουλίες που παίρνεις επηρεάζονται από τις υλικές σου ανάγκες και μια αίσθηση κτητικότητας που μπορεί να σε διακρίνει. Έτσι λοιπόν, θα αναλάβεις πιο εύκολα σε δράση για να ικανοποιήσεις επιθυμίες που σχετίζονται με το χρήμα, τα αγαθά και τις απολαύσεις.

- Η σεξουαλικότητα σου σχετίζεται άμεσα με τις αισθήσεις του σώματος και χαρακτηρίζεται από αργούς και σταθερούς ρυθμούς. Γνωρίζεις καλά πως να γοητεύεις τους άλλους με τον τρόπο σου.

 

Άρης στους Διδύμους

 

mars gemini.png

 

- Διαθέτεις μια ποικιλία δεξιοτήτων και κυρίως επικοινωνιακές και εκφραστικές ικανότητες. Αυτά είναι και τα όπλα σου όταν θα πας να διεκδικήσεις αυτά που επιθυμείς. Επιπλέον, η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία σου σε βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επίτευξη των στόχων σου.

- Οι επιθυμίες σου και οι στόχοι σου είναι ευμετάβλητοι και μπορεί να αλλάξουν με την παραμικρή αφορμή, ίσως επειδή δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για αυτά που θέλεις ή επειδή ασχολείσαι και σε ενδιαφέρουν πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα.

- Οι αποφάσεις που παίρνεις είναι περισσότερο της στιγμής και δεν τις παίρνεις κατόπιν μεγάλης σκέψης ή κάποιου συγκεκριμένου πλάνου.

- Είσαι εξαιρετικά δραστήριος και μπορεί να βρίσκεσαι σε μια διαρκή κίνηση. Η δράση σου και οι πρωτοβουλίες που παίρνεις κατευθύνονται στη δημιουργία διασυνδέσεων, στην διαρκή σου προσπάθεια να μάθεις όλο και περισσότερα καινούργια πράγματα και να αναπτύξεις νέες ικανότητες.

- Αυτό που σε έλκει σεξουαλικά είναι οι συζητήσεις που σε διεγείρουν πρώτα απ'όλα εγκεφαλικά, οι ευφυείς και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι που διαθέτουν νέες ιδέες, διάθεση για πειραματισμό και χιούμορ.

 

 

Άρης στον Καρκίνο (σε πτώση)

 

mars cancer.png

 

- Ο τρόπος που διεκδικείς αυτά που θέλεις είναι έμμεσος, συνεσταλμένος και πολλές φορές διστακτικός. Η ισχυρή διαίσθηση που διαθέτεις όμως είναι ένα ισχυρό όπλο για εσένα και ένας πολύτιμος οδηγός για τα βήματα σου.

- Προκειμένου να ορίσεις και να κατανοήσεις τις επιθυμίες και τους στόχους της ζωής σου, είναι απαραίτητο για εσένα να νιώθεις βαθιά συνδεδεμένος με τις ρίζες σου, την οικογένεια σου και το παρελθόν σου.

- Αποφεύγεις τις εντάσεις και τους καυγάδες και δεν εκφράζεις εύκολα το θυμό σου με αποτέλεσμα να συσσωρεύεις μέσα σου αρνητικά συναισθήματα και παράπονα. Επιπλέον, σου είναι δύσκολο ίσως να διαχειριστείς αγχώδεις ή ανταγωνιστικές καταστάσεις. Τα βίαια ξεσπάσματα μετά από μακρές περιόδους καταπίεσης θυμού δεν είναι ασυνήθιστα.

- Σε γενικές γραμμές, οι συχνές μεταπτώσεις της διάθεσης σου, όπως επίσης και η τάση σου για αυτοπροστασία, μπορεί να στέκονται εμπόδιο στην ανάληψη πρωτοβουλίας ή στην θέληση σου για να κατακτήσεις νέους στόχους. Ωστόσο, όταν πρόκεται για τα κοντινά σου πρόσωπα, θα είσαι ο πρώτος που θα τρέξει για υποστήριξη και θα παλέψεις για εκείνους χωρίς να σε καταβάλει ο φόβος.

- Τα αισθήματα που φυλάς στο υποσυνείδητο, οι φόβοι σου και η ευάλωτη φύση σου, μπορεί να επηρεάζουν τόσο την έκφραση της σεξουαλικότητας σου, όσο και την αποφασιστικότητα σου στις διάφορες περιστάσεις. Για να κινητοποιηθείς σε δράση ή να εκφραστείς σεξουαλικά, θα πρέπει να νιώθεις ασφαλής και να υπάρχει έντονο συναίσθημα.

 

 

Άρης στο Λέοντα

 

mars leo.png

 

- Διεκδικείς και μάχεσαι για τις επιθυμίες σου με τρόπο δραματικό, έντονο και ορισμένες φορές με μια δόση αλαζονείας ή υπερβολής.

- Η περηφάνια σου και η τάση σου να αναζητάς την αναγνώριση, επηρεάζουν τα θέλω σου και το είδος των πραγμάτων που θα πας να κατακτήσεις. Η αντοχή σου, η αφοσίωση και το πάθος σου για το στόχο είναι ποιότητες σε βοηθούν πολύ στην εκπλήρωση των επιθυμιών σου.

- Παίρνεις πρωτοβουλίες παρουσιάζοντας προς τα μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου. Σου είναι δύσκολο τις περισσότερες φορές να αποδεχτείς την ήττα ή να παραδεχτείς ότι έχεις άδικο.

- Είσαι ικανός να παίρνεις τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια σου και εξωτερικεύεις τη δράση σου με έντονο και επιβλητικό τρόπο. Θα πρέπει όμως να προσέχεις να μη γίνεσαι υπερβολικά πιεστικός ή εξουσιαστικός απέναντι στους άλλους.

- Θέλεις να σε θαυμάζουν και να αποσπάς θετικά σχόλια για τη φλογερή σεξουαλικότητα σου ή για τις δημιουργικές σου ικανότητες. Για να σε διεγείρουν σεξουαλικά, είναι απαραίτητο να σου δίνουν την απαραίτητη προσοχή και να είναι γενναιόδωροι απέναντι σου. Το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι παίζουν για σένα πολύ σημαντικό ρόλο. 

 

 

Άρης στην Παρθένο

 

mars virgo.png

 

- Παρουσιάζεσαι σεμνός, οργανωτικός, ευσυνείδητος, και καμιά φορά επικριτικός όταν πρόκειται να πολεμήσεις ή να διεκδικήσεις κάτι.

- Οι δυναμικές σου δράσεις είναι συγκρατημένες και η ανάληψη πρωτοβουλίας μπορεί να εμποδίζεται από την τελειομανία σου, την αυτοκριτική σου αλλά και την υπερβολική έμφαση που μπορεί να δίνεις στις λεπτομέριες. Θα πρέπει να εξετάζεις όλες τις παραμέτρους και τα ενδεχόμενα πριν προχωρήσεις σε κάποια κίνηση.

- Έχεις μια τάση να θέλεις να εξυπηρετείς τους άλλους και να φαίνεσαι χρήσιμος σε πρακτικό επίπεδο πάντα, όμως αυτό μπορεί να εμποδίζει την θέληση σου για προσωπική δράση και την επίτευξη των στόχων σου.

- Έχεις την ικανότητα να δουλεύεις σκληρά και να εμπλέκεσαι σε δραστηριότητες που απαιτούν ευφυϊα, ακρίβεια, πρακτικότητα και οργανωτικές δεξιότητες. Η αποδοτικότητα σου στην εργασία εξαιτίας αυτών των ποιοτήτων σου είναι αξιοσημείωτη.

- Είσαι συνήθως ιδιαίτερα επιλεκτικός όσον αφορά το άτομο στο οποίο θα εκφράσεις τη σεξουαλικότητα σου, και αυτό που σε εξιτάρει είναι τα παιχνίδια του μυαλού και όχι τόσο η εξωτερική εμφάνιση. Προτιμάς τις πιο σοβαρές καταστάσεις και όχι τις εφήμερες περιπέτειες.

 

 

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 248 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μαρίνα, Μαρίνος, Μαρκέλλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...