παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Κρίστοφ Βαλτς – Από τη Βιέννη στη κορυφή του Hollywood
Stardome* @ 21.02.2013

Υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία Django Unchained (στα ελληνικά προβλήθηκε με τον τίτλο «Τζάνγκο, ο Τιμωρός»)

Ένα αστέρι που γεννήθηκε...: Στις 4 Οκτωβρίου 1956, στη πρωτεύουσα της Αυστρίας τη Βιέννη, άγνωστη ώρα.

 

Αστρολογικό Προφίλ: Όταν ο Κούεντιν Ταραντίνο ολοκλήρωσε το σενάριο για την ταινία "'Άδοξοι Μπάσταρδοι" αντιμετώπιζε ένα τεράστιο πρόβλημα που έθετε σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της ταινίας πριν καν ξεκινήσει τα γυρίσματα. Δεν μπορούσε να σκεφτεί ούτε έναν εν ζωή ηθοποιό που θα μπορούσε να υποδυθεί έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες της ταινίας, το υψηλόβαθμο στέλεχος των SS με το όνομα Χανς Λάντα. Και αλήθεια, ποιος μπορούσε να ερμηνεύσει με βάθος, χάρη και ακρίβεια ένα χαρακτήρα που μιλά άπταιστα 4 ευρωπαϊκές γλώσσες και παρουσιάζεται ευγενικός και με καλούς τρόπους αλλά είναι αδυσώπητος, πολυμήχανος, επιτήδειος, συμφεροντολόγος και στυγνός δολοφόνος; Μετά από 35 βραβεία σε 37 υποψηφιότητες ανά τον κόσμο για το συγκεκριμένο ρόλο, ο Κρίστοφ Βαλτς απέδειξε πως είναι από αυτούς τους ηθοποιούς που μπορεί να πετύχει το τέλειο. Μέχρι που ανάγκασε και τον Ταραντίνο να παραδεχτεί δημόσια ότι «Αν δεν είχα βρει ένα τόσο καλό ηθοποιό όσο ο Κρίστοφ ίσως και να μην είχα καταφέρει να γυρίσω την ταινία».

 

 

Christoph Waltz birth chart short.gif

 

 

Τι χρειάζεται αστρολογικά για να πετύχει κανείς ένα τόσο εκρηκτικό μίγμα χαρακτηριστικών; Καλοί τρόποι και ευγένεια είναι κάτι που δεν είναι δύσκολο για τον Κρίστοφ να ανασύρει από το οπλοστάσιο του χαρακτήρα του, καθώς είναι παιδί Νέας Σελήνης στο Ζυγό. Ήλιος και Σελήνη στο ζώδιο που μιλά για το savoir vivre, τον αλληλοσεβασμό στις διαπροσωπικές σχέσεις και την ψυχρή, σχεδόν μη ανθρώπινη ευγένεια που δεν επιτρέπει την εξωτερίκευση κανενός συναισθήματος. Γλωσσομάθεια - εδώ είναι αποστολή είναι δύσκολη. Για τους άλλους. Όχι όμως και για έναν Ερμή στην Παρθένο και με μοναδική όψη το εξάγωνο με τον Κρόνο. Η συγκέντρωση και η τελειοθηρία της Παρθένου, σε συνδυασμό με την πειθαρχία του Κρόνου δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Κρίστοφ πράγματι μιλά άπταιστα γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Όσο για τα Ιταλικά, έμαθε «απλά τα βασικά» για τις ανάγκες του ρόλου εκείνου... Όσο για την αδυσώπητη φύση, η σύνοδος Αφροδίτης - Πλούτωνα είναι αρκετοί για να χρωματίσει Πλουτώνια όλο το χαρακτήρα του. Άλλωστε η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του Ήλιου και της Σελήνης του, οπότε ότι περνά από το δικό της πρίσμα, περνά απ' ευθείας και στη ταυτότητα του (Ήλιος) και στη συναισθηματική του φύση (Σελήνη).

Όμως  η σύνοδος Ήλιου - Σελήνης στο Ζυγό αποκαλύπτει και μια ακόμη πτυχή της προσωπικής ζωής του Κρίστοφ. Όπως είναι γνωστό τα Φώτα είναι δείκτες της εμπειρίας των γονέων του ατόμου και σε αρκετές περιπτώσεις τα ζώδια που τα συναντάμε παρέχουν πληροφορίες για τη ζωή τους. Στην περίπτωση του Κρίστοφ, αυτό είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Και οι δύο γονείς του ήταν σχεδιαστές κοστουμιών και σκηνικών για θεατρικές παραστάσεις, ένα κατεξοχήν επάγγελμα που σχετίζεται με την Αφροδίτη. Όμως και οι πρόγονοι του είχαν στενή σχέση με τον κόσμο του θεάτρου, καθώς η γιαγιά του, από τη μεριά της μητέρας του ήταν ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο της Βιέννης, το παγκοσμίου φήμης Burgtheater αλλά και ο δεύτερος σύζυγος της (εξ αγχιστείας παππούς του Κρίστοφ) ήταν ηθοποιός. Καθόλου τυχαία λοιπόν η επαγγελματική κατεύθυνση του...

 

Γεννήθηκε γι' αυτό το ρόλο γιατί...: Και πάλι καλείται να υποδυθεί έναν ετερόκλιτο χαρακτήρα, με αντιφατικά στοιχεία - κάτι που έχει ήδη αποδείξει ότι πετυχαίνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο!

Στη νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο υποδύεται έναν γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων στον Αμερικάνικο Νότο με το όνομα δόκτωρ Κίνγκ Σούλτς. Και ναι, ο ρόλος του έχει τα πάντα κοινά με τον ρόλο του Χανς Λάντα στους Άδοξους Μπάσταρδους (καλοί τρόποι, δολοφονικό ένστικτο, αδίστακτος μπροστά την εκπλήρωση του στόχου του) με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά είναι (οριακά) με την πλευρά του νόμου. Άλλωστε ένα Ζυγός με Σελήνη στο Ζυγό που εκδικείται την αδικία και τιμωρεί την παρανομία δεν είναι μια εικόνα που δεν θα μπορούσε κανείς να πλάσσει στο μυαλό του με σχετική ευκολία. Η ταχύτητα των αντανακλαστικών και η ακρίβεια των λόγων του δόκτορα Σούλτς επίσης είναι μια αποτύπωση των ικανοτήτων ενός Ερμή στη Παρθένο.

 

Θα το πάρει τελικά; : Με το διελαύνοντα Δία στους Διδύμους να σχηματίζει τρίγωνο με τη σύνοδο Ήλιου - Σελήνης του Κρίστοφ στον Ζυγό αλλά και την Πανσέληνο στη Παρθένο σε σύνοδο με το Δία του στο συγκεκριμένο ζώδιο, θα ήταν πολύ δύσκολο να μην τον τοποθετήσεις ανάμεσα στα φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι. Ειδικά αν υπολογίσει κανείς ότι και η προηγούμενη συνεργασία του (με τον Κριό) Κουέντιν Ταραντίνο του απέδωσε πάλι ένα βραβείο Όσκαρ, στην ίδια κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο ανάδρομος Ερμής σε αντίθεση με το Δία του και σε σύνοδο με τον Άρη του στους Ιχθύες, ίσως του επιφυλάσσει μια ανατροπή τη στιγμή που ανοίγει ο φάκελος...

 

Stardome* Πιθανότητα Επιτυχίας: 8/10

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

γιορτάζουν οι: Γαλήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...