παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Κρόνος στο Σκορπιό: Οδηγίες επιβίωσης για Σκορπιούς
Starocket @ 05.10.2012

Κακά τα ψέμματα. Όσο κι αν έμμεσα μας επηρεάζει όλους/ες ο Κρόνος στο Σκορπίο, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι/ες είναι οι ίδιοι οι Σκορπιοί. Γι' αυτό και αποφασίσαμε στο Stardome να βάλουμε μια Σκορπιό να γράψει στους ομοζώδιους/ες της τι να περιμένουν και πως να αντιδράσουν. Σκορπιοί τώρα είναι η στιγμή σας!

Σκορπιέ ετοιμάστηκες;

 

Ο Κρόνος ήρθε, και θα μείνει για δυόμιση και πλέον χρόνια στο ζώδιό σου. Για να είμαστε πιο ακριβείς έως το Σεπτέμβριο του 2015 (με ένα εξάμηνο διάλειμμα από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, που θα πραγματοποιήσει τη λεγόμενη δοκιμαστική διέλευση στον Τοξότη).

Ο Κρόνος με μια πρόταση: «Είναι η ώρα να αυτοσυγκεντρωθείς και να αποφασίσεις τι θα κρατήσεις και τι θα αφήσεις.», με υπομονή και δοκιμασίες. Κι αυτό ισχύει σε όλα τα επίπεδα: προσωπική ζωή, επαγγελματική πραγματικότητα, οικογενειακές σχέσεις αλλά και φιλικές. Ο Κρόνος λειτουργεί αργά και σταθερά, και δοκιμάζει ό, τι είναι να σε ακολουθήσει και μετά το πέρασμά του. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι μπαίνεις σε μία διαδικασία απομόνωσης που, είτε οι συνθήκες και τα γεγονότα θα σου επιβάλλουν, ή μόνος/η σου θα αποζητήσεις. Καθώς θα αναθεωρείς τους σημαντικούς σου στόχους μπορεί να απογοητευτείς, συνειδητοποιώντας ότι τελικά δεν ήταν και τόσο υψηλοί ή δεν σε εκφράζουν το ίδιο όπως παλιά. Αλλά το ζητούμενο είναι να θέσεις νέους, πιο στέρεους και πιο κοντά στα δικά σου δεδομένα, αλλά κυρίως και σ’ αυτά που σου επιτρέπει η πραγματικότητα.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί ο Κρόνος συμβολίζει και μας υπενθυμίζει τα φυσικά μας όρια, τις αντοχές μας, τι είναι ρεαλιστικό να υπερισχύσει. Με άλλα λόγια, αν πετούσες στα σύννεφα για μία ερωτική σχέση (όσο μακροχρόνια κι αν είναι) ή μια επαγγελματική συνεργασία, ή και σχετικά με την άποψή σου για τη ζωή, ο Κρόνος είναι εδώ για να σε προσγειώσει και να γκρεμίσει μάλλον όλες σου τις αυταπάτες, προτού να χτίσεις οτιδήποτε καινούργιο σε σταθερές βάσει . Οι αποφάσεις επομένως που παίρνεις σε αυτό το διάστημα τείνουν να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και τις βλέπεις να παίρνουν σάρκα και οστά σε βάθος χρόνου.

Δεν πρέπει να ξεχνάς επίσης ότι ο Κρόνος έχει έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού, το ζώδιο της δικαιοσύνης και της ισορροπίας. Συνεπώς Κρόνος σημαίνει Κρίση. Και είναι κυρίως η δική σου κρίση που θα δοκιμαστεί. Με απλά λόγια, τέρμα οι υπεκφυγές και οι αναβολές. Τώρα θα έρθεις αντιμέτωπος/η με την προσωπική σου αλήθεια και θα τη δοκιμάσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Αφορά όμως και την κρίση των άλλων,  καθώς δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσεις από πολύ αυστηρές έως παράλογες κριτικές εις βάρος σου. Εκεί ακριβώς είναι το στοίχημα: να εξισορροπήσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο, και ούτε να σπεύσεις να κατηγορήσεις εύκολα τον εαυτό σου, νιώθοντας αδύναμος/η, αλλά ούτε και να πάς στο άλλο άκρο, θεωρώντας ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.

Άνω τελεία. Ο Κρόνος, ως κυβερνήτης του Αιγόκερω, φημίζεται έτσι κι αλλιώς και για την καχυποψία του. Επομένως, περνώντας στο ζώδιο σου, η απουσία εμπιστοσύνης και σε εσένα αλλά και στους γύρω σου, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, και θα εκδηλώνεται και ως προσωπική ανασφάλεια. Δε θα ‘ναι λίγες οι στιγμές που θα νιώσεις ότι δεν αξίζεις τίποτα και τα έκανες όλα λάθος, ή ότι εμπιστεύτηκες τα λάθος άτομα. Θες κι άλλους λόγους για αυτοτιμωρία; Ο Κρόνος έρχεται παρέα με τις ενοχές. Εντάξει, αυτό είναι ένα φυσιολογικό στάδιο μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέσα σου, αλλά είναι ένα στάδιο. Μη το μπερδέψεις με μόνιμη κατάσταση και θεωρήσεις ότι έτσι θα είναι τα πράγματα από δω και πέρα.

Αν δίναμε όνομα σε αυτή τη διαδικασία θα τη λέγαμε «θέσπιση ορίων». Καλείσαι να ορίσεις νέα σύνορα ανάμεσα στις επιθυμίες και τις υποχρεώσεις σου, αλλά και ανάμεσα σε εσένα και σε αυτούς που σε επηρεάζουν. Κι αυτή τη διαδικασία πρέπει να την εφαρμόσεις παντού, θέτοντας όρια φυσικά και πνευματικά, αλλά και ψυχικά και οικονομικά. Υπάρχει μία πιθανότητα όμως, σύμφωνα πάντα με το χαρακτήρα σου, να αισθανθείς αυτό το κλίμα αρκετά βαρύ (γιατί ελαφρύ δε θα είναι) και να καταφύγεις, ως άμυνα, στη γνωστή μέθοδο αυτοκαταστροφής σου. Ποια είναι αυτή? Να προσπαθήσεις να χειραγωγήσεις το περιβάλλον σου με συναισθηματικούς εκβιασμούς για να τα καταφέρεις … Με αυτόν τον τρόπο όμως ξεφεύγεις από το νόημα της διέλευσης, που είναι και μεταξύ άλλων να αποκτήσεις περισσότερη αυτονομία και αυτάρκεια.

Επίσης, Κρόνος χωρίς απώλειες, δε θα ήταν Κρόνος. Και αυτό σημαίνει από απώλεια προσωπικού χρόνου λόγω ευθυνών, μέχρι απώλεια κακών συνηθειών και πρακτικών (αμήν!), μέχρι απώλεια προσώπων, συναισθηματική ή φυσική (με την έννοια ότι η σύνδεση/σχέση/συνύπαρξη μαζί τους χάνεται μόνιμα – για να μην πηγαίνει ο νους στο κακό…).  Και τι υπάρχει δίπλα από την απώλεια για ένα Σκορπιό, ως αντίβαρο στην ύπαρξη? Το σεξ. Θα ήταν χρήσιμο εδώ να αναφέρω, ότι η λέξη σεξ έχει ελληνική καταγωγή,  αφού προέρχεται από το ρήμα έχω, το οποίο στα αρχαία ελληνικά τονιζόταν με δασεία, μετά την αφαίρεση του γράμματος «σ», δηλαδή «σέχω».  Ερώτηση : Σε έχω;  Απάντηση: Ναι, είναι πολύ πιθανό ένας/μια Σκορπιός, με τον Κρόνο να διελαύνει στο ζώδιο του/της και να ζητάει απαντήσεις για όλο του/της το Είναι, να αποφασίσει ότι πλέον δεν έχει νόημα η πράξη αν δεν προϋπάρχει το συναισθηματικό υπόβαθρο και η διάθεση για ουσιαστική ένωση και από τις δύο πλευρές.  Ή και το ακριβώς αντίθετο, επειδή θεωρεί ότι μία τέτοια ένωση είναι ακατόρθωτη, λαμβάνοντας υπόψη και τα πρώτα αυστηρά μηνύματα του Κρόνου, να επιδοθεί στην πράξη για την πράξη. Με άλλα λόγια, η σεξουαλική ζωή κινείται στα άκρα! Αν διαλέξεις το τελευταίο, με προσοχή και προφύλαξη, ο Κρόνος δεν αστειεύεται.

Ας δούμε όμως και μια άλλη προοπτική σ’ αυτή τη διέλευση. Σε κάθε περίπτωση ίσως αποδειχτεί μία μοναδική ευκαιρία να εξυγιάνεις όλα τα κακώς κείμενα του αντίπαλου δέους, δηλαδή του Ποσειδώνα, που τα προηγούμενα 13 χρόνια περίπου, από τη θέση του στον Υδροχόο (σχηματίζοντας δυσαρμονικές όψεις με το δικό σου ζώδιο), σε έκανε πολλές φορές να νιώθεις ότι έχεις χάσει τον έλεγχο και δεν ορίζεις εσύ τη ζωή σου, ακόμη και για όσα περνούσαν από το χέρι σου. Ο Ποσειδώνας ήταν αυτή η αίσθηση ότι η ψυχή σου βρισκόταν κάπου απροσδιόριστα αλλού, σαν να την είχαν απαγάγει. Ιδίως ένας/μια Σκορπιός εάν δεν μπορεί να εντοπίσει τα κίνητρα των πράξεών του/της βαθιά μέσα του/της, δε μπορεί να κάνει τα αποφασιστικά βήματα που χρειάζεται για τη ζωή του/της και έτσι να είναι και να δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του.

Έχει λοιπόν και τα καλά του ο Κρόνος, αφού θα θελήσεις να συμμαζέψεις όλη την απροσδιοριστία των προηγούμενων χρόνων και να στοχεύσεις συγκεκριμένα και ρεαλιστικά. Τουλάχιστον αυτή τη φορά θα ξέρεις ότι θέλεις πραγματικά αυτό που κυνηγάς!  Έτσι κι αλλιώς κάποια σοβαρά δείγματα του τι σημαίνει να είσαι απλός θεατής στη ζωή σου τα δοκίμασες και τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια, όταν ο Κρόνος βρισκόταν στο Ζυγό (και ακόμη πιο έντονα με τον παραδοσιακό σου κυβερνήτη Άρη, όταν ήταν σε ανάδρομη πορεία από τα τέλη  Ιανουαρίου έως τα μέσα Απριλίου του 2012 στην Παρθένο).

Η ιδιαιτερότητα όμως της διέλευσης του Κρόνου από το Σκορπιό, είναι ότι παράλληλα διελαύνει και ο Βόρειος Δεσμός από το ζώδιό σου μέχρι και το Φεβρουάριο του 2014, γεγονός που σημαίνει ότι: οι εκλείψεις Σελήνης και Ηλίου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 πραγματοποιούνται κυρίως στον άξονα ΤαύρουΣκορπιού, επομένως βρίσκεσαι διπλά στο επίκεντρο του ουράνιου ενδιαφέροντος, διαμορφώνοντας εντελώς νέα δεδομένα, αλλά και ότι καλείσαι να διαλέξεις ή να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό μονοπάτι στο χωροχρόνο. Με αποφασιστικότητα αλλά και στωικότητα.

Και πριν κλείσουμε ένα tip ενθαρρυντικό και σημαντικό: από τα τέλη του Ιουνίου 2013 έως και τα μέσα Ιουλίου του 2014, ο Δίας θα βρίσκεται στο επίσης υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου, σε ευνοϊκή όψη και με τον Ήλιο σου στο Σκορπιό, αλλά και με το διελαύνοντα Κρόνο. Οι διεργασίες επομένως ανασύνταξης που έχουν προηγηθεί, βρίσκουν και διέξοδο και πιθανότατα ευνοϊκή εφαρμογή για σένα. Μέχρι να φτάσει όμως αυτή η στιγμή, μην ξεχαστείς. Σκυμμένο και κεφάλι. Ενδοσκόπηση. Παρατηρητικότητα και δουλειά, δουλειά, δουλειά (με τον εαυτό σου, τις σχέσεις σου, τα όνειρα σου).

Καλή δύναμη Σκορπιέ!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

γιορτάζουν οι: Κωνσταντίνος, Κωσταντίνα, Ελένη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...