παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
100 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους Παρθένους (Μέρος 1ο)
Stardome* @ 21.09.2012

Σας το φυλάγαμε για την τελευταία μέρα του ζωδίου! Μέρος 1ο - τι πρέπει να ξέρεις για τους Παρθένους για να τα βγάλουν πέρα μαζί σου!

1.       Καλησπέρα. Ανήκω στο ζώδιο της Παρθένου. Και πριν ξεκινήσει αυτή η ανάλυση θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως διαφωνώ πλήρως με αυτού του είδους τις περιγραφές που μας βάζουν όλους/ες στο ίδιο καζάνι. Παρατηρώ τόσο προσεκτικά τους πάντες που σου επιβεβαιώνω ότι όλοι διαφέρουμε.

2.       Ας προχωρήσουμε τώρα που ξεκαθαρίσαμε αυτό το σημείο. Γιατί αν πρέπει κάτι να ξέρεις για εμένα είναι ότι δεν μπορώ τα συγκεχυμένα λόγια και τις ομιχλώδεις προθέσεις.

3.       Με άλλα λόγια αν δεν είσαι σίγουρος γι' αυτά που θέλεις να πεις, κράτα το στόμα σου κλειστό καλύτερα.

4.       Και αν απορείς, ναι συχνά με βρίσκουν απόλυτο/η.

5.       Στην πραγματικότητα δεν είμαι καθόλου αυτό. Αν βρισκόσουν μέσα στο κεφάλι μου θα απορούσες πως στο καλό καταφέρνω με όλο αυτό το χάος που κυβερνά εκεί μέσα να εμφανίζομαι τόσο σίγουρος/η!

6.       Δεν είναι κόλπο. Απλά μου αρέσουν τα λίγα και σίγουρα λόγια. Άλλο αν εγώ δυσκολεύομαι πολλές φορές να μιλώ λιτά και σίγουρα.

7.       Βλέπεις, αν καταφέρνεις να είσαι απλός και λιτός στη ζωή σου, αυτομάτως καταλαβαίνω ότι ξέρεις να ξεχωρίζεις τι είναι χρήσιμο και τι είναι άχρηστο. Αυτό το βρίσκω αφόρητα σέξι όταν το συναντώ στους ανθρώπους.

8.       Η ιδανική ζωή: να μπορώ κι εγώ πάντα να ξεχωρίζω τι είναι χρήσιμο και τι είναι άχρηστο. Η ουτοπία: στη συνέχεια να εξαφανίζω το άχρηστο από το οπτικό μου πεδίο. Να φύγετε, να πάτε αλλού!

9.       Τι μου έχει μάθει η ζωή για εμένα ως τώρα; Παίρνω άριστα στο να ξεχωρίζω τι είναι χρήσιμο και τι άχρηστο. Μένω συχνά στην ίδια τάξη στο μάθημα εξάλειψη των άχρηστων από τη ζωή μου.

10.   Μπορείς κάποιος να μου εξηγήσει πως καταφέρνουν οι Σκορπιοί και πετάνε από τη ζωή τους ότι τους ενοχλεί με τόση ευκολία??? Πως???

11.   Παρασύρθηκα. Συγνώμη. Επιστρέφω στο θέμα μου... Και αυτή την αδυναμία να εξαλείψω το άχρηστο και αυτό που με βλάπτει είναι ένας συνεχόμενος άθλος. Το βλέπω και σε άλλους/ες Παρθένους γύρω μου.

12.   Μένουμε (συχνά σε μικρή ηλικία) σε σχέσεις που δεν μας καλύπτουν, με ανθρώπους που έχουν συνέχεια απαιτήσεις ή παράπονα από εμάς, ενώ δεν κουνάνε καν το δαχτυλάκι τους να αναλάβουν μια πρωτοβουλία! Φτάνουμε ακόμη και στο σημείο να απαρνηθούμε τα όνειρα μας για να μην στεναχωρήσουμε αυτούς που μάθαμε να υπηρετούμε! Δεν είναι εξοργιστικό, γαμώτο??

13.   Και βέβαια αν πεις κάποτε σ' αυτούς τους ανθρώπους «Πάψε επιτέλους να κάνεις παράπονα και άλλαξε τη ζωή σου!» Ή «Σήκωσε το ξερό σου αγάπη μου να πάρεις τη μπύρα από το ψυγείο ή το χειριστήριο της TV από το καναπέ. Είναι κυριολεκτικά πέντε βήματα απόσταση!», σου λένε ότι είσαι και αυστηρός/η!

14.   Ουφ... Για να λέμε την αλήθεια, όταν κοιτάξουμε σφαιρικά το ζήτημα, φταίμε κυρίως εμείς. Πηγαίνουμε και αναλαμβάνουμε τα πιο δύσκολα ανθρώπινα πρότζεκτ του πλανήτη. Αρκεί να δείξεις ότι είσαι λίγο περισσότερο ευαίσθητος/η από το μέσο όρο ή ότι βρίσκεσαι σε μια φάση της ζωής σου που έχεις πρόβλημα και ΜΠΑΜ! Ξεκινάμε να θέτουμε προτεραιότητες, να σου προτείνουμε λύσεις, να σε παίρνουμε από το χεράκι να κάνεις βήματα μπροστά να ξεπεράσεις τη λούμπα που έπεσες...

15.   Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι δεν ξεπερνάνε ποτέ τη λούμπα. Ή μάλλον αυτή η λούμπα που έπεσαν είναι συνήθως η κορυφή του παγόβουνου. Οι επόμενες που έρχονται είναι χειρότερες. Φίλοι/ες μου Παρθένοι κάνουν χρόνια να ξεκολλήσουν από τέτοιες καταστάσεις.

16.   Το βάρυνα πολύ όμως! Πάμε λίγο στα κλισέ του ζωδίου μου που μου τσακίζουν τα νεύρα! Γιατί, δεν ξέρω αν σου το είπα. Με εκνευρίζουν τα κλισέ!

17.   Πρώτον, αν και υπάρχουν εκεί έξω Παρθένοι που είναι σχεδόν (ή και τελείως) υποχόνδριοι, δεν κυκλοφορούμε όλοι οι Παρθένοι με μαντιλάκια Dettol ανά χείρας, μπουκαλάκια με οινόπνευμα στη τσάντα και ούτε έχουμε προμήθειες χλωρίνης και Betadine που μας καλύπτουν για 5 χρόνια!

18.   Και ναι λατρεύουμε τον Επιθεωρητή Μονκ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι/ες σαν κι αυτόν! Έλεος και μ' αυτό τον αστικό μύθο!

19.   Τώρα αν θεωρείς υπερβολικό να πλένεις τα χέρια σου πριν φας ή πριν με αρχίσεις να μου χαϊδεύεις το χέρι, ενώ έχεις γυρίσει από τη δουλειά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή που μου αρέσει να κάνω σεξ σε καθαρά σεντόνια και όχι πατσαβούρες που έχεις να πλύνεις από την εποχή της δραχμής, τότε δεν είμαι εγώ που έχω το πρόβλημα.

20.   Επίσης το γεγονός ότι στους περισσότερους Παρθένους αρέσει η τυπική καθαριότητα (που είναι δείγμα σεβασμού και πολιτισμού στη τελική) δεν σημαίνει ότι έχουμε ταυτόχρονα και εμμονές με την απόλυτη τάξη. Οι γείτονες μας οι Ζυγοί ζουν για την αρμονία και την ισορροπία να σου θυμίσω.

21.   Άρα όταν βλέπεις ένα/μια Παρθένο να έχεις εμμονές με τους καλούς τρόπους, την τάξη των πραγμάτων και την αρμονία στο περιβάλλον, να υποψιάζεσαι ότι παίζει να έχει καμιά δεκαριά πλανήτες στο Ζυγό... Κι αυτό δεν είναι πάντα καλό. Trust me.

22.   Όσο για το γεγονός ότι σε όλα τα άρθρα που μιλάνε για τη σεξουαλική ζωή των ζωδίων δεν θα ακούσεις πολλά για εμάς, υπάρχουν δύο λόγοι. (1) Είμαστε εκλεκτικοί/ες και για να μας καταφέρεις πρέπει στ' αλήθεια να κρίνουμε ότι αξίζεις και (2) Όσοι δοκίμασαν το σεξ μαζί μας πέρασαν τόσο καλά που φρόντισαν να το κρατήσουν μυστικό από όλους τους άλλους.

23.   Α και πρόσεξε. Εκλεκτικοί/ες δεν σημαίνει ότι κάνουμε σεξ περιστασιακά. Οι Παρθένοι έχουμε τέτοια σχέση με το σώμα μας που δεν φαντάζεσαι για τι είμαστε ικανοί/ες... Αρκεί να μας το βγάζεις.

24.   Βλέπεις ακόμη και στη σεξουαλική μας ζωή σιχαινόμαστε την επίδειξη. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας ξεχωρίζει από τους έτερους γείτονες μας, τους Λέοντες. Αν περνάμε καλά, περνάμε καλά για πάρτη μας και όχι για να πούμε στο κοινό μας πόσο φλογεροί/ες και φανταστικοί/ες είμαστε.

25.   Γιατί στην τελική γουστάρουμε την μετριοφροσύνη στους ανθρώπους (ακόμη κι αν καλύπτει ανασφάλειες) από την ηχηρή επίδειξη (που πάντα καλύπτει ανασφάλειες).

26.   Σε τι άλλο διαφέρουμε με τους Λέοντες; (1) Δεν μας αρέσει η υπερβολική έκθεση, ειδικά σε αγνώστους. (2) Δεν μας αρέσει να προσποιούμαστε για να είμαστε αρεστοί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (όχι ότι το κάνουν όλοι οι Λέοντες αυτό, αλλά είναι πολλοί αυτοί που...).

27.   Λένε ότι το ζώδιο της Παρθένου συνδέεται με την υπηρεσία και την έμφαση στην λεπτομέρεια. Σε ότι αφορά το σεξ, είναι και τα δύο αλήθεια μωρό μου...

28.   Και το σεξ είναι η μόνη ίσως αρένα που απαιτούμε να συμπεριφερθείς με τον ίδιο τρόπο και σε εμάς.

29.   Και το λέω αυτό γιατί γενικά δεν μας αρέσει να μας υπηρετεί κανένας/καμία! Είμαστε ανεξάρτητοι/ες από μικρά παιδιά αν θες να ξέρεις!

30.   Να φανταστείς όταν ήμουν μικρός/ή δεν έλεγα στην μητέρα μου ότι θέλω τη βοήθεια της στα μαθήματα για να μην την ενοχλήσω! Κι αν αρρώσταινα θα έπρεπε να ψήνομαι στον πυρετό και να το καταλάβει μόνη της ότι δεν είμαι καλά!

31.   Γι' αυτό προσέχω πάντα το σώμα μου! Είτε η προσοχή αυτή λέγεται διατροφή, είτε λέγεται γνώση φαρμάκων, ιατρικής και ανατομίας. Αν είσαι ασθενής εξαρτάσαι από τους άλλους. Ε και δεν γουστάρω ρε φίλε να φορτώνομαι σε κανένα/καμία.

32.   Έτσι φαίνονται και οι αληθινοί φίλοι αν θες να ξέρεις. Να ξέρουν ότι δεν θα ζητήσεις βοήθεια ποτέ και να σου την προσφέρουν από την καλή τους την καρδιά. Τότε θα την δεχθώ...

33.   Αν και θα το κάνω περισσότερο για να νιώσει ο φίλος μου καλά. Άλλωστε αν δεν κουνήσω εγώ πρώτος/η το δαχτυλάκι μου, τίποτα δεν θα αλλάξει στη ζωή μου.

34.   Αυτό το μάθημα το πήρα από εκείνη την περίοδο της ζωής μου που περιέγραψα στα νούμερα 12 έως 15... Και όπως θα έλεγε και ο Forrest Gump: «Αυτά είναι όσα είχα να πω γι' αυτό το θέμα.»

35.   Ένα ακόμη από τα πράγματα που με χαρακτηρίζουν είναι παρατηρητικότητα.

36.   Όταν λέω παρατηρητικότητα εννοώ ότι όντως μπορώ να βρω καρφίτσα στ' άχυρα, ένα ορθογραφικό λάθος σε ένα κείμενο 500 σελίδων, μια μαύρη τρίχα πάνω σε μια μαύρη μπλούζα (για την οποία θα σου κάνω ερωτήσεις που θα σε φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση...).

37.   Οπότε καταλαβαίνεις γιατί παθιάζομαι με σειρές τύπου CSI (New York, Miami, Las Vegas...), NCIS, 24, Prison Break... Δώσε μου γρίφους, στοιχεία και μυστήρια να λύσω και μου έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον.

38.   Και αυτό είναι διαχρονικό αν θες να ξέρεις. Σου έχω ένα όνομα: Αγκάθα Κρίστι. Ήλιος και Ωροσκόπος Παρθένος. Πως είπατε?

39.   Και ναι! Και ο ιδιότροπος εργένης Ηρακλής Πουαρό και η Μις Μαρπλ είναι ΠΑΡΘΕΝΟΙ! Και τους λατρεύω και τους δύο. (Κι αν είσαι Παρθένος και δεν έχεις διαβάσει Αγκάθα Κρίστι, δεν έχω τι να σου πω! Ντροπή και αίσχος!)

40.   Οι Παρθένοι δίνουμε πάντα έμφαση στη λεπτομέρεια. Κι αυτό βγαίνει με διάφορες μορφές στη ζωή μας.

41.   Η χειρότερη από όλες είναι η τελειομανία. Ξέρεις αυτό το συναίσθημα που έχεις όταν τελειώνεις μια δουλειά ή μια ευθύνη που έχεις αναλάβει και λες «Χμ, καλό είναι αλλά...».  Αυτό νομίζω είναι η κατάρα μου!

42.   Όμως είναι η έμφαση μας στη λεπτομέρεια που με κάνει εξαιρετικό/ή στην οργάνωση (από το πάρτι γενεθλίων του κολλητού μου μέχρι το ξαφνικό πρότζεκτ που έσκασε στο γραφείο Παρασκευή απόγευμα και πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί) και το πρώτο άτομο που θα πάρει κάποιος γνωστός μου τηλέφωνο για να συζητήσει το πρόβλημα του.

43.   Μεταξύ μας, έχω βαρεθεί να παίζω τον ψυχαναλυτή των άλλων. Έχετε εγκέφαλο γαμώτο, σκεφτείτε!

44.   Τώρα που το σκέφτομαι αυτή θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή καριέρας. Το κάνω που το κάνω, ας αμείβομαι κιόλας!

45.   Αν μόνο η λεπτομέρεια έκανε τον πρωταθλητή (να παραφράσω μια γνωστή ατάκα), τότε θα έπαιζα χωρίς ανταγωνισμό.

46.   Από την άλλη δεν με ενδιαφέρουν και πολύ τα αξιώματα και οι πρωτιές. Πάντα πιστεύω ότι το σημαντικό είναι κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να είσαι πρώτα από όλα εσύ ευχαριστημένος από αυτή (άσχετο που όπως είπα παραπάνω πάντα θα υπάρχει ένα αλλά...).

47.   Άσε που όταν κυνηγάς αξιώματα χάνεις τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Και ένας/μια γνήσιος/α Παρθένος έχει περισσότερο ανάγκη αυτές, από τα βραβεία. Άσε τους Κριούς, τους Λέοντες και τους Αιγόκερους να παλεύουν μεταξύ τους για το ποιος είναι καλύτερος.... Κορόιδα!

48.   Αυτό που μόλις έκανα πιο πάνω ήταν ότι έθεσα προτεραιότητα! Αυτή είναι μια λέξη κλειδί ακόμη αν θέλεις να καταλάβεις έναν/μια Παρθένο. Π - Ρ - Ο - Τ - Ε - Ρ - Α - Ι - Ο - Τ - Η - Τ - Α.

49.   Σαν Παρθένος δημιουργώ ενστικτωδώς λίστες στο μυαλό μου, ακόμη κι αν δεν τις γράφω πάντα. Ταξινομώ: τι θέλω, τι χρειάζομαι, τι κινήσεις θα κάνω για να τ' αποκτήσω... Έχω σχέδιο δηλαδή.

50.   Και αυτός ο τρόπος που λειτουργώ είναι που μου δίνει τις μεγαλύτερες χαρές (όταν τα καταφέρνω όπως σχεδίασα), αλλά και τις μεγαλύτερες πίκρες. Γιατί φυσικά η ζωή είναι απρόβλεπτη (αυτή φταίει που είναι έτσι, όχι εγώ!) και περισσότερα από τα μισά πλάνα μου πάνε στα σκουπίδια. Σ' αυτό το σημείο βρίσκεται ένα ακόμη μεγάλο μάθημα στη ζωή ενός/μιας Παρθένου: να αποδεχτεί το λάθος του/της και να σχεδιάσει από την αρχή!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

γιορτάζουν οι: Γαλήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...