παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
100 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους Λέοντες (Μέρος 2ο)
Stardome* @ 30.07.2012
51.    Που είχα μείνει; Α, ναι! Στην πίστη που έχω στον εαυτό μου! Αυτή είναι και η σημαντικότερη όψη της υπερηφάνειας μου. Και ναι, είμαι περήφανος που είμαι εγώ! Και σε όποιον αρέσει!
52.    Βέβαια όταν κλονίζεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, η υπερηφάνεια μου όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά γιγαντώνεται κι αναλαμβάνει τον έλεγχο! Ναι, τότε είναι που με ενοχλούν όλα, κατηγορώ τους άλλους για τη μιζέρια της ζωής και συμπεριφέρομαι σαν έκπτωτος πρίγκιπας/πριγκίπισσα. Έλα... Μη μου θυμώνεις... Κι αυτό μέρος της γοητείας μου είναι... Σωστά;
53.    Η υπερηφάνεια μου είναι και το κουμπί για να με κάνουν ότι θέλουν. Αυτοί που με πρόδωσαν πιο σκληρά στη ζωή μου ήταν εκείνοι που μου φούσκωναν το μυαλό με τρυφερά λόγια, υποσχέσεις πίστης και όρκους ευτυχίας.
54.    Και αυτοί που εγώ άφησα πίσω ήταν όσοι μου έδειχναν κατάματα την τετράγωνη, σκληρή αλήθεια για την ζωή και τον εαυτό μου: κανείς δεν γεννιέται ξεχωριστός για να απολαμβάνει μόνο την αναγνώριση.
55.    Ναι, για πολλούς από αυτούς το έχω μετανιώσει που τους έχασα. Αλλά να προχωράω μπροστά μου ήταν πάντα πιο εύκολο παρά να ριψοκινδυνεύω μια πιθανή απόρριψη...
56.    Ωρίμανση για εμένα σημαίνει να μην αποζητώ μόνο κόλακες για να με τοποθετούν στο επίκεντρο, αλλά ούτε κι όσους αντιμετωπίζουν τη ζωή με κυνική, ψυχρή, υπολογιστική λογική. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...
57.    Δυστυχώς ένας γνωστός μου Λέοντας ακόμη αναζητά απελπισμένα ανθρώπους να του προσφέρουν την επιβεβαίωση που χρειάζεται... Γι’ αυτό δεν έχει τίποτα σταθερό στη ζωή του ακόμη: ούτε εργασία, ούτε παρέες, ούτε σύντροφο. Και ναι, τουλάχιστον ένα από αυτά χρειάζομαι να είναι σταθερό στη ζωή μου.
58.    Είναι ζήτημα αξιοπιστίας. Επιθυμώ να είμαι αξιόπιστος. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι αξιόπιστοι, γιατί είναι αληθινοί.
59.    Πάντα αναζητώ τον έρωτα. Πάντα! Πάντα! Πάντα!
60.    Όταν είμαι ερωτευμένος/η αισθάνομαι ελαφρύς/ελαφριά σαν πούπουλο, ο Ήλιος λάμπει ακόμη κι αν είναι η πιο βροχερή μέρα του χρόνου, οι άνθρωποι γύρω μου δεν περπατούν αλλά χορεύουν, από παντού βγαίνει μουσική, τα κτίρια είναι πιο φωτεινά, οι δρόμοι πιο καθαροί και... εντάξει πιάνεις το νόημα, δεν θα γράψω και έκθεση τώρα!
61.    Γι’ αυτό λατρεύω τα τραγούδια που υμνούν τον έρωτα και τον ρομαντισμό αλλά και τις ταινίες και τα βιβλία που ο έρωτας στο τέλος θριαμβεύει!
62.    Βέβαια ο/η κολλητός/η μου Παρθένος (που τα έχουμε σπάσει μερικές δεκάδες φορές, αλλά στο τέλος κάπως τα ξαναβρίσκουμε) συνεχίζει να μου υπενθυμίζει ότι κανένα βιβλίο και καμία ταινία δεν σου δείχνουν τι συμβαίνει μετά το happy end!
63.    Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πως δεν είμαι τόσο control freak για να με ενδιαφέρει η ζωή μου σε 30 χρόνια από σήμερα...
64.    Δυστυχώς, ακόμη δεν έχω καταφέρει να αποβάλλω από μέσα μου το φόβο ότι και σε 30 χρόνια δεν θα έχω καταφέρει να βγάλω μια άκρη με τον εαυτό μου...
65.    30 χρόνια??? Θεέ μου! Θα έχω γεράσει! Πως θα κυκλοφορώ έξω?? Πρέπει να νικήσω το χρόνο!
66.    Και κάπως έτσι φαντάζομαι ξεκίνησαν να σκέφτονται όλοι οι ομοζώδιοι μου που έχουν πατήσει τα εξήντα και συμπεριφέρονται λες και είναι ακόμη είκοσι... Ah! Life is a bitch!
67.    Αλλά μπορώ να τους δικαιολογήσω... Εμείς οι Λέοντες δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε παιδιά. Όχι, σαν τους γείτονες μας τους Καρκίνους όμως, που θέλουν συνέχεια συναισθηματική τροφή και ασφάλεια. Εμείς οι Λέοντες είμαστε από τα άλλα, τα σκανταλιάρικα παιδιά...
68.    Είμαι το μεγάλο παιδί που θέλει να παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Που ενθουσιάζεται με ένα καινούργιο δώρο, όσο μικρό κι αν είναι αυτό. Που γουστάρει να πηγαίνει στο Λούνα Παρκ και να παίζει συγκρουόμενα με πιτσιρίκια. Που τρελαίνεται για βόλτες και ανοιχτούς χώρους για να τρέχει. Που συναρπάζεται από τα φώτα και τους ήχους της πόλης! Που θέλει να κάνει ζαβολιές, να σε πειράζει, να σε τσιγκλάει, να σε παρενοχλεί...
69.    Πρακτικά ένα κομμάτι μου θα βρίσκεται πάντα σε πόλεμο με τη σοβαροφάνεια, την ενηλικίωση, τη ρουτίνα και τις σκοτούρες! Άρα αν σε βλέπω συνοφρυωμένο, θέλω να σπάσω με τα πειράγματα μου τη μουτρωμένη σου φάτσα...
70.    Και μη κάνεις παράπονα γιατί αν είχες ένα/μια Κριό δίπλα σου θα σου έσπαγε τα μούτρα με μια μπουνιά αν ήσουν συνεχώς έτσι!
71.    Είπα Κριός πάλι,ε? Απεταξάμην!
72.    Χμ... Τι άλλο έχω ξεχάσει να αναφέρω... Α, ναι! Έχω πάθος με ότι είναι αναγνωρισμένο, ακριβό, επιτυχημένο.
73.    Γι’ αυτό πρόσεξε τι ρούχα φοράς, τι αυτοκίνητο οδηγείς, σε ποια μαγαζιά πηγαίνουμε για φαγητό και ποτό, τι δώρα θα μου πάρεις... Απομιμήσεις και επιλογές Β’ Κατηγορίας απαγορεύονται δια ροπάλου!
74.    Μόνο η γκαρνταρόμπα μου κοστίζει όσο οι μισθοί ενός χρόνου...
75.    Μισθοί μεγαλοστελέχους...
76.    Για να μην μιλήσω για τη συλλογή μου από υποδήματα...
77.    Ναι, έχω υπερχρεωθεί για να τα αποκτήσω όλα αυτά... Καταραμένοι λογαριασμοί!
78.    Και μη βιαστείς πάλι να με κρίνεις και να πεις ότι δεν εκτιμώ όσα έχουν αληθινή αξία, όπως τα συναισθήματα, η ηθική και οι αξίες του χαρακτήρα. Καμία σχέση δεν έχουν η ηθική και οι αξίες την ποιότητα των επιλογών που κάνεις για εμένα (κι εμάς κατ’ επέκταση). Το μόνο που δείχνει είναι ότι προσπαθείς να με ξεπετάξεις. Θυμήσου τι σου έχω πει; Μην με υποτιμάς!
79.    Ειδικά αν θέλεις να είσαι σύντροφος μου πρέπει και στην παραμικρή σου λεπτομέρεια να αισθάνομαι υπερήφανος/η που σε διάλεξα!
80.    Και αυτό είναι αμφίδρομο! Έχω κι εγώ την ανάγκη να νιώθεις υπερήφανος/η για εμένα.
81.    Άλλωστε στο τέλος, ακόμη κι αν αυτό που έχουμε δεν κρατήσει, θα έχεις κερδίσει την πιο υψηλή θέση στην υπόληψη μου. Και πίστεψε με, δεν υπάρχουν και πολλές δυσκολίες εκεί έξω που μπορούν να συγκριθούν μ’ αυτή την κατάκτηση!
82.    Λατρεύω τον Ήλιο. Έχω σχέση πάθους μαζί του. Και είναι μια σχέση στην οποία δεν χωράει τρίτος. Λυπάμαι...
83.    Γι’ αυτό όταν ξημερώνει μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα, θέλω να σπάσω το γραφείο μου, να παραιτηθώ και να βγω έξω για βόλτες μέχρι τη δύση... Καταραμένοι λογαριασμοί!
84.    Γι’ αυτό και μόλις ζεστάνει ο καιρός από το Μάιο ξεκινάω τις επισκέψεις στην παραλία. Μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω κάθε μέρα... Καταραμένοι λογαριασμοί!
85.    Και εννοείται πως το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή και αν μπορούσα θα είχα διακοπές μέχρι τέλη Σεπτέμβρη... Καταραμένοι λογαριασμοί!
86.    Γι’ αυτό και οι μισές φωτογραφίες του προφίλ μου στο facebook περιλαμβάνουν εμένα με μαγιό στην παραλία, με παρεό στην παραλία, με φόρεμα παραλίας, εμένα να παίζω ρακέτες στην παραλία, εμένα να κάνω ηλιοθεραπεία στην παραλία...
87.    Φυσικά και οι υπόλοιπες φωτογραφίες που έχω αφορούν εμένα(μόνος/η ή με παρέα). Όχι και άσχετες φωτογραφίες στο προφίλ μου! Μην τα πάρω τώρα! Τι είμαι εγώ για να ποστάρω φωτογραφίες διαδηλώσεων, πίνακες αφηρημένης τέχνης και τσιτάτα περιθωριοποιημένων επαναστατών/διανοούμενων; Υδροχόος;
88.    Η κόντρα μου με τους Υδροχόους επεκτείνεται και σε άλλα πεδία. Πάρε τη μουσική για παράδειγμα! Είναι δυνατόν να λες πως το καλύτερο τραγούδι του Lenon είναι το “Working Class Hero” και όχι το “All you need is love”?? Ή να λες ότι η μουσική οφείλει να περνά μηνύματα με τους στίχους της; Η μουσική δημιουργήθηκε για να χορεύουμε, γκε γκε??
89.    Let’s talk about business! Για να με κρατήσει μια δουλειά πρέπει να μου παρέχει τρία βασικά στοιχεία: (1) δημιουργικότητα – σιχαίνομαι να κάνω τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο (2) στόχους – δεν με νοιάζει πόσο υψηλοί θα είναι, just bring it on baby και (3) ηγεσία – γιατί αν δεν υπάρχω εγώ να μεταδίδω ενθουσιασμό και να υποστηρίζω την ομάδα μου, ποιος θα το κάνει;
90.    Εντάξει, εννοείται πως πρέπει να αμείβομαι και ανάλογα... Καταραμένοι λογαριασμοί!
91.    Και αν κάπου κάνω λάθη, μην μου βάζετε τις φωνές. Νομίζετε πως μ’ αρέσει η αποτυχία;
92.    Σιχαίνομαι την αποτυχία και είμαι ικανός/η να κάνω τα πάντα για να μην τη συναντήσω ποτέ μπροστά μου.
93.    Όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα! Ακόμη και να εκμεταλλευτώ καταστάσεις, να πιέσω στα άκρα τους συνεργάτες μου, να φωνάζω υστερικά ακόμη κι αν όλοι βάζουν τα δυνατά τους, να παραβώ κανόνες και να ρισκάρω με παράτολμες αποφάσεις!
94.    Όσο μεγαλύτερη η ευθύνη, όσο πιο δύσκολο το στοίχημα που έχω να κερδίσω, όσο περισσότερο πιστεύω στη δουλειά μου, τόσο πιο ακραίος/α γίνομαι στις αντιδράσεις μου.
95.    Ναι, το ξέρω... Ζήτησα να μην μου βάζετε τις φωνές αν κάνω λάθος, αλλά εγώ αντιδρά ακραία στα λάθη των άλλων... Όμως μου περνάει γρήγορα! Το σώζω τώρα λίγο; (Η ερώτηση συνοδεύεται από αθώο χαμόγελο, χαμηλό βλέμμα, πετάρισμα βλεφάρων... Σου πάει η καρδιά να μου πεις όχι?)
96.    Μη μου πεις πως δεν διακρίνεις το θεατρικό μου ταλέντο στην παραπάνω έκφραση;
97.    Αν το σύμπαν ήταν δίκαιο και η ζωή λιγότερο σκληρή (καταραμένοι λογαριασμοί!) θα κυνηγούσα το όνειρο μου: να γίνω καλλιτέχνης, ηθοποιός, τραγουδιστής, ερμηνευτής...
98.    «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή», γράφει ο Σαίξπηρ στο «Όπως σας αρέσει». Σ’ αυτή τη φράση θα μπορούσε να περικλείεται όλη μου η κοσμοθεωρία.
99.     «Ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπάρχουν, και μετά λέω στον εαυτό μου, γιατί όχι;», γράφει (ο Λέοντας) Τζορτζ Μπέρναρντ Σω. Σ’ αυτή τη φράση θα μπορούσε να περικλείονται όλες μου οι φιλοδοξίες.
100.    Όμως αν με ρωτήσεις ποια είναι η συμβουλή που θα έδινα στον κόσμο και που πάντα είναι επίκαιρη, θα σου απαντούσα μια φράση: «Ό, τι κι αν συμβαίνει, ψηλά το κεφάλι!».

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

γιορτάζουν οι: Γαλήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...