παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
100 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους Λέοντες (Μέρος 1ο)
Stardome* @ 27.07.2012

1.       Καλησπέρα! Είμαι Λέοντας... Αλλά αυτό πρέπει ήδη να το κατάλαβες αφού μόλις μπήκα στο χώρο όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω μου.

2.       Ναι, ξέρω τι σκέφτεσαι. Ότι έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και τα σχετικά. Λυπάμαι που δεν θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ με τα σχόλια σου... Χάσιμο χρόνου...

3.       Άλλωστε αυτό που θέλω το πετυχαίνω. Ασχολείσαι μαζί μου. Και η ζωή μου έμαθε από μικρή ηλικία ένα μάθημα: Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν είναι αυτοί που προξενούν εντύπωση.

4.       Δεν παίζει ρόλο αν είναι θετική ή αρνητική. Άλλωστε και οι εχθροί είναι το ίδιο απαραίτητοι με τους φίλους (και έχω πολλούς κι από τις δύο κατηγορίες): Καθορίζουν ποιος είσαι.

5.       Να και το δεύτερο μάθημα που πήρα από τη ζωή: πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, πρέπει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

6.       Εντάξει, το παραδέχομαι (χαμηλόφωνα και να μην βγει παραέξω, εντάξει?) ... Μερικές φορές με κουράζει να με ανακαλύπτω και θέλω απλά να με αγαπούν άνευ όρων.

7.       Σιχαίνομαι να με αγνοούν. Για να μου δώσεις σημασία μπορώ να φτάσω σε ακραίες αντιδράσεις, όπως να σε προσβάλλω ή να τσακωθώ μαζί σου.

8.       Εντάξει, με το πάρεις κι εσύ τοις μετρητοίς... Μόλις ασχοληθείς λίγο μαζί μου θα μου περάσει.

9.       Αυτή είναι και μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου: μόλις με περιλούσεις με το ενδιαφέρον σου και με κομπλιμέντα, μπορώ να γίνω χαλί να με πατήσεις.

10.   Κάπως έτσι με τσαλαπάτησαν τελικά όλοι/ες οι πρώην μου. Έκαναν στην αρχή τα πάντα για να με κατακτήσουν και μετά με έκαναν κομμάτι της ρουτίνας τους...

11.   Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσουμε μία κι έξω! Αν θες να με κρατήσεις κοντά σου πρέπει συνεχώς να μου δείχνεις, με κάθε πιθανό τρόπο (με λόγια, με δώρα, με χειρονομίες) πως έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου.

12.   Με απλά λόγια: Το δύσκολο δεν είναι να μπεις στην καρδιά μου. Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να μείνεις μέσα.

13.   Λίγοι το κατάφεραν. Μετρημένοι στα δάχτυλα. Του ενός χεριού.

14.   Για να με ελκύεις πρέπει να είσαι ξεχωριστός/ή και δυνατός χαρακτήρας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχεις συγκεκριμένο στυλ, να υποστηρίζεις τις απόψεις σου, να είσαι αυτόνομος/η και να μην συμβιβάζεσαι.

15.   Κι ένα μυστικό: με τρελαίνει να δείχνεις πως δεν έχεις ανάγκη από μια σχέση. Αυτό μου δείχνει πως (α) δεν έχεις ανασφάλειες, άρα δεν θα με εγκλωβίσεις (δες και το νούμερο 40 της λίστας) και (β) πρέπει να βάλω τα δυνατά μου για να σε κατακτήσω. Μου αρέσουν οι υψηλοί στόχοι!

16.   Αρκετά ασχοληθήκαμε με εσένα όμως, δεν νομίζεις;.......... Αστειεύομαι ρε χαζό! Αλλά δράττομαι της ευκαιρίας για να σου μιλήσω λίγο περισσότερο για μένα...

17.   Είμαι πολύ ενθουσιώδης. Και γι' αυτό το λόγο πολύ δημοφιλής. Ακόμη κι αν έχω λίγες παρέες (σπάνιο) θα είμαι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής.

18.   Άλλωστε η ζωή είναι ενθουσιασμός, παιχνίδι, διασκέδαση, έρωτας, ζεστασιά, καλοκαίρι! Αν δεν καταφέρεις να το δεις έτσι, δεν θα πετύχεις ποτέ τίποτα!

19.   Γι' αυτό το λόγο δεν αντέχω τους Σκορπιούς (πολύ μαυρίλα), τους Ταύρους (πολύ σοβαροί) και τους Υδροχόους (πολύ θεωρητικοί)...

20.   Τώρα γιατί δεν μπορώ να αποφύγω να ερωτεύομαι συνέχεια ανθρώπους που έχουν ζώδιο ή ωροσκόπο ή Σελήνη σ' αυτά τα ζώδια, δεν μπορώ να το εξηγήσω...

21.   Για τους Κριούς δεν το συζητώ. Κάποια μέρα θα καταφέρω να βρω έναν/μια που θα παραδεχτεί πως είμαι ότι πιο σημαντικό έχει συμβεί στη ζωή του/της. Αυτή θα είναι η εκδίκηση μου για τον εγωισμό τους!

22.   Ακούς εκεί να με λένε παρτάκια, υπερόπτη και ματαιόδοξο! Ποιοι? Οι Κριοί! Ας γελάσω δις! Χα! Χα!

23.   Αρκετά ασχολήθηκα μαζί τους! Δεν μου αρέσει να μιλάω έτσι. Είμαι ανώτερος άνθρωπος εγώ!

24.   Και μεγαλόψυχος! Αν παραδεχτούν το λάθος τους, θα τους συγχωρήσω.

25.   Να ακόμη μια μεγάλη αδυναμία μου, που ευτυχώς αντιμετωπίζω μεγαλώνοντας: συγχωρούσα πολύ εύκολα. Ένα συγνώμη, ένα δώρο, μια αγκαλιά και μια καυτή βραδιά make up sex και κυλούσα πάλι...

26.   Εντάξει και τώρα συγχωρώ εύκολα. Απλά το σκέφτομαι λίγο περισσότερο και το παίζω λίγο πιο δύσκολος/η. (Κι αυτό να μείνει μεταξύ μας και στο λέω χαμηλόφωνα τώρα...).

27.   Μέχρι ενός ορίου πάντα. Βάζω και εγώ κάποια όρια. Πρώτα από όλα: δεν συγχωρώ την απιστία! Δεν γίνεται να προτιμάς κάποιον/α άλλη από εμένα! Ή είμαι νούμερο ένα ή δεν είμαι τίποτα για εσένα.

28.   Δεν συγχωρώ την αμέλεια. Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι (όπως πχ να είσαι στην ώρα σου στο ραντεβού, να βγούμε σήμερα το βράδυ ή να πάμε διακοπές μαζί) να μην μου το υποσχεθείς!

29.   Επίσης δεν συγχωρώ την ειρωνεία. Αν έχεις ένα πρόβλημα, πες του μου στα ίσα. Όταν με ειρωνεύεσαι, με υποτιμάς. Κι εγώ δεν είμαι από εκείνα τα παιδιά που ανέχονται προσβολές!

30.   Αρκετά με τα ασυγχώρητα αμαρτήματα! Μου ρίχνει τη διάθεση αυτή η κουβέντα. Και απεχθάνομαι οτιδήποτε αποπνέει έναν αέρα θλίψης, μιζέριας, προβληματισμού, απελπισίας...

31.   Προσπαθώ να εστιάζω σε ότι είναι θετικό, φωτεινό, ζωηρό, ηχηρό, πολύχρωμο, πρωτότυπο, δημιουργικό!

32.   Ναι, γιατί έτσι ακριβώς βλέπω τον εαυτό μου! Μην επαναλάβω όλα αυτά τα επίθετα τώρα!

33.   Μερικές φορές με κατηγορούν ότι κινούμαι εκτός πραγματικότητας ακριβώς γιατί είμαι έτσι (συνήθως αυτοί οι απαίσιοι Κρόνιοι τύποι, Αιγόκεροι και Υδροχόοι). Εγώ τους απαντάω πως την πραγματικότητα τη φτιάχνεις, δεν την αποδέχεσαι.

34.   Είμαι δραματικός/η. Αντιδρώ έντονα στη χαρά και τη λύπη. Γελάω δυνατά, μιλάω δυνατά, κλαίω δυνατά κι όταν τσακώνομαι είμαι σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αν είναι να κάνεις κάτι, βάλε το 101% του εαυτού σου μέσα σ' αυτό. Αυτό είναι το μότο μου!

35.   Ναι και στο κρεβάτι είμαι δραματικός/ή... Με την καλή έννοια...

36.   Το σεξ είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Το πιο τρελό, αναζωογονητικό, ενθουσιώδες παιχνίδι που υπάρχει!

37.   Και το καλύτερο από όλα; Δεν πιστεύω στο GAME OVER! Δεν υπάρχει τέλος σ' αυτό το παιχνίδι! Για πόσες ζωές αντέχεις;

38.   Επίσης να ξέρεις πως μου αρέσουν πολύ τα χάδια. Με ανάβουν πριν και με χαλαρώνουν μετά...

39.   Γενικά να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι κρύβω μέσα μου ένα γάτο/μια γάτα. Γουργουρίζω με τα χάδια, αλλά μόνο όταν σου τα ζητήσω.

40.   Σαν αιλουροειδές, μου αρέσει η ελευθερία μου. Γι' αυτό αν προσπαθήσεις να με ελέγχεις ή να με καταπιέσεις, να ξέρεις πως θα με χάσεις.

41.   Μου αρέσει και το κυνήγι. Πότε γίνομαι θήραμα, πότε κυνηγός.Get used to it!

42.   Επίσης μπλοφάρω μετά μανίας! Μπορώ να στήσω μια σκηνή ζήλιας ή θυμού από το πουθενά για να τεστάρω την εμπιστοσύνη σου, το ενδιαφέρον σου, την αγάπη σου.

43.   Όταν χάφτεις το δόλωμα με κάνεις ευτυχισμένος/η όπως καταλαβαίνεις (αλλά θα σου το δείξω πιο μετά... Πρέπει να παίξω τον ρόλο μου μέχρι τέλους.)

44.   Ναι, έχω φάει το κεφάλι μου πολλές φορές με τη δραματικότητα και τα παιχνιδάκια μου. Σχέσεις έχουν ψυχρανθεί, συνεργάτες έχουν φύγει, κοντινοί μου άνθρωποι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους...

45.   Δεν μου είναι εύκολο να αποδεχτώ ότι δεν θέλουν όλοι να μου κάνουν τα χατίρια και να με τοποθετούν στην κεντρική σκηνή της ζωής τους.

46.   Κι όσο κι αν προσπαθώ να το εκλογικεύσω, με πιάνει το παράπονο που μεγαλώνω και δεν είμαι πια μόνο το ξεχωριστό παιδί που ήρθε ν' αλλάξει τον κόσμο.

47.   Ευτυχώς που κατάλαβα γρήγορα ότι μεγαλώνοντας πρέπει να κερδίσεις με το σπαθί σου την αναγνώριση. Έχω φίλους Λέοντες που δεν τα κατάφεραν και, είτε μπήκαν σε έναν αποτυχημένο γάμο και συμβιβάζονται με ψίχουλα ευτυχίας, είτε έχουν μεγαλώσει ψάχνοντας τον ιδανικό σύντροφο που θα ζει και θ' αναπνέει μόνο γι' αυτούς.

48.   Πάνω από όλα έχω πίστη. Πίστη στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου. Πίστη πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα και πως η επόμενη ευκαιρία στρίβει τώρα στη γωνία.

49.   Γι' αυτό και είναι ελάχιστα τα πράγματα που μπορούν να με καταβάλλουν σ' αυτή τη ζωή. Η πίστη μου με ωθεί μπροστά, στο μέλλον.

50.   Επίσης έχω γνωρίσει και Λέοντες που έχουν χάσει την πίστη στον εαυτό τους. Είναι αυτοί που ξοδεύουν τη ζωή τους περιμένοντας μια λύτρωση ή ένα σύντροφο σωτήρα. Ένας Λέοντας δεν πρέπει ποτέ να περιμένει! Ενεργεί!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

γιορτάζουν οι: Γαλήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...