παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα - Παράδειγμα σε γενέθλιο χάρτη
Stardome* @ 20.06.2012

Ένα παράδειγμα πάνω σε γενέθλιο χάρτη για την επιρροή του τετραγώνου που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες... Για να μαθαίνεις και κυρίως να μην πανικοβάλλεσαι...

Με αφορμή την ερώτηση που έκανε το μέλος Charline χθες σχετικά με την επιρροή του τετραγώνου Πλούτωνα - Ουρανού σε γενέθλιο χάρτη, έφτιαξα ένα παράδειγμα για να δούμε πως λειτουργεί πάνω σε γενέθλιο χάρτη. Αρχικά θα δώσουμε μερικές θεωρητικές κατευθυντήριες για να μπορούμε όλοι να ξεκινήσουμε από περίπου την ίδια βάση.

 

Ανεξάρτητες διελεύσεις

 

Για αρχή να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανού σημαίνει πως μπλέκονται μεταξύ τους οι ενέργειες δύο διαφορετικών διελεύσεων. Με άλλα λόγια έχουμε δύο διελεύσεις που συμβαίνουν ταυτόχρονα και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν αναιρούνται επειδή έτυχε να έχουμε όψη μεταξύ τους. Όταν το τετράγωνο παρέλθει θα συνεχίσουν να συμβαίνουν! Με απλά λόγια, πρόκειται για διεργασίες αλλαγών που θα συνεχίσουν να συμβαίνουν με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση, παράλληλα. Την περίοδο όμως που έχουμε το τετράγωνο θέλουν και οι δύο, ταυτόχρονα την προσοχή μας - μας πιέζουν με άλλα λόγια να δώσουμε λύσεις ή να προβούμε σε αλλαγές στους τομείς που επηρεάζουν, την ίδια χρονική περίοδο. Εξ ου και βιώνουμε το συγκεκριμένο διάστημα έντονα και αυξάνεται η πιθανότητα να πιεστούμε περισσότερο.

 

Σε μια διέλευση, όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές μας αφορά πρώτα από όλα ο οίκος. Αυτό είναι λογικό. Ένας πλανήτης που μπορεί να επηρεαστεί από διέλευση έχει ανοχή μερικών μοιρών, όμως ένας οίκος μπορεί να καλύπτει και περισσότερες από 30 μοίρες (ανάλογα με το σύστημα οικοθεσίας). Ο οίκος επηρεάζεται συνεχώς από την παρουσία του πλανήτη που διελαύνει, ακόμη κι αν δεν δίνει συνέχεια γεγονότα. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατο, θα παραιτούμαστε από τη ζωή αν κάθε τρεις και λίγο είχαμε γεγονότα από μια μακροχρόνια διέλευση.

 

Πότε έρχονται λοιπόν τα γεγονότα; Τώρα φαίνεται η αξία των πλανητών γιατί γεγονότα θα θέτονται σε κίνηση όταν ο διελαύνων πλανήτης συναντήσει, συνήθως με δυσαρμονική όψη, έναν γενέθλιο πλανήτη μας κάπου στο χάρτη. Άρα η λογική της διέλευσης είναι (1) ότι προξενεί αλλαγές σε μια σφαίρα της ζωής που εκφράζεται από τον αντίστοιχο οίκο μα, (2) μαζεύει ενέργεια/συσσωρεύει ένταση/κινεί γεγονότα στο παρασκήνιο όσο δεν σχηματίζει όψη με έναν γενέθλιο πλανήτη και (3) όταν σχηματίσει όψη με γενέθλιο πλανήτη προξενεί αλλαγές στις σφαίρες της ζωής (οίκους) που συνδέονται με τον οίκο της διέλευσης και τον πλανήτη.

 

Διέλευση Πλούτωνα

 

Η πρώτη διέλευση που μας αφορά σε σχέση με αυτό το τετράγωνο είναι αυτή του Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας συμβολίζει την ανάγκη για αναγέννηση, για βίαιο θάνατο παλιών μοτίβων συμπεριφορά και επιλογών που συνδέονται μεταξύ τους και για την ανάδυση στην επιφάνεια μυστικών ή καταπιεσμένων συναισθημάτων που δηλητηριάζουν το Εγώ. Ταυτόχρονα είναι δύναμη ζωής γιατί μας φέρνει σε επαφή με το απόθεμα ψυχικής ενέργειας που κρύβουμε μέσα μας και το ανασύρουμε μόνο όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

 

Ο οίκος του χάρτη μας που διελαύνει ο Πλούτωνας αυτή την περίοδο (θα είναι ο οίκος που συναντάμε στις 7-10 μοίρες Αιγόκερω) είναι η σφαίρα της ζωής μας που βρίσκεται σε διαδικασία μεταμόρφωσης, εκεί που είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξουμε, εκεί που θα έχουμε εμμονή με την επιτυχία, την αλλαγή και την επικράτηση κόντρα σε όλα τα δεδομένα. Εκεί θα συναντάμε μυστικά, θα αποκαλύπτονται οι αληθινές προθέσεις των γύρω μας και θα αποκτούμε ή θα αντιμετωπίζουμε εμμονές...

 

Διέλευση Ουρανού

 

Ο Ουρανός συμβολίζει την ανάγκη για αλλαγές που χαρακτηρίζονται (1) από ταχύτητα, (2) από αντιδραστικότητα και (3) από διάθεση να σοκάρω με τις επιλογές/αποφάσεις μου τον  κοινωνικό μου περίγυρο. Ο οίκος που διελαύνει ο Ουρανός είναι ο οίκος που αισθανόμαστε πως έχουμε συμβιβαστεί με τα δεδομένα, έχουμε λιμνάσει στη συνήθεια και κάνουμε αυτό που οι άλλοι (οικογένεια ή στενός κύκλος) περιμένουν από εμάς. Γι' αυτό και σε αυτό τον οίκο είμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε, εν μια νυκτί αν χρειαστεί, όσα έχουμε πετύχει ή δημιουργήσει γιατί δεν μας εκφράζουν πια. "Καιρός να πάμε παρακάτω!" λέει ο Ουρανός και είναι τόσο επιτακτικό το κάλεσμα του που όσο αντιστεκόμαστε λειτουργούμε με νευρικότητα και φορτώνουμε το νευρικό μας σύστημα με περισσότερη ένταση από όση ενδεχομένως αντέχει. Γι' αυτό και η αντίσταση στον Ουρανό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον μας...

 

Ο Ήλιος είναι το καύσιμο

 

Ένα τετράγωνο που συμβαίνει ακόμη και μηδενική ανοχή, είναι σαν μια μηχανή - δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καύσιμο. Το καύσιμο για την κίνηση του πλανητικού συστήματος είναι ο Ήλιος. Έτσι, συμβολικά, και στο χάρτη, το καύσιμο για την ενεργοποίηση όψεων, είναι πάλι ο Ήλιος. Ήδη το τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανού βρίσκεται σχεδόν σε μηδενική ανοχή, όμως η πλήρης του ενέργεια δεν θα αποκαλυφθεί μέχρι ο Ήλιος να μπει στο παιχνίδι. Και θα μπει πολύ σύντομα. Στο διάστημα 27/6 με 4/7 ο Ήλιος από τον Καρκίνο θα σχηματίσει ένα μεγάλο Ταυ - Τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον Ουρανού (αντίθεση Ήλιου - Πλούτωνα και τετράγωνο τον δύο με τον Ουρανό). Αυτό είναι το καύσιμο, αυτές είναι οι πιο κρίσιμες μέρες για αλλαγές, αποφάσεις και εντάσεις.

 

Να πανικοβληθώ;

 

Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε όλη αυτή την ανάλυση για να προξενήσουμε πανικό. Το τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανού όπως είπαμε θα απαιτήσει από εμάς αλλαγές και αποφάσεις ταυτόχρονα σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει οι αποφάσεις να παρθούν και να εκτελεστούν μέσα στο χρονικό φάσμα της όψης. Το αντίθετο... Η όψη έρχεται να μας κάνει προφανείς τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε και δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας ή να πούμε "Δεν συμβαίνει τίποτα! Όλα καλά! Συνεχίζω στα ίδια!"... Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και οι δύο θα ξαναπεράσουν από τις ίδιες μοίρες του ζωδιακού, είτε χωριστά, είτε παρέα, και θα ελέγξουν την πορεία μας. Ας μην πιαστούμε αδιάβαστοι...

 

Το Παράδειγμα

 

Ο ακόλουθος χάρτης χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για τις διελεύσεις. Δεν εκφράζει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε έχει χρησιμοποιηθεί για προσωπική ανάλυση. Τον επέλεξα για τις ανάγκες του παραδείγματος και μόνο.

 

bc_EXAMPLE_JPG.jpg

 

Βήμα πρώτο: Αναλύουμε τις επιμέρους διελεύσεις.

Ο Πλούτωνας, που τώρα βρίσκεται στις 8 μοίρες του Αιγόκερω, διελαύνει στον 5ο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη. Συνεπώς τα ζητήματα που σχετίζονται με τον 5ο οίκο βρίσκονται κάτω από την επιρροή του. Ο 5ος οίκος συμβολίζει τη δημιουργική σφαίρα της ζωής μας, που και με ποιο τρόπο θέλουμε να εκφράζουμε τα ταλέντα και τις ποιότητες του χαρακτήρα μας. Με τον 5ο οίκο στον Αιγόκερω έχουμε μια έμφυτη τάση να θέλουμε να αποδείξουμε την αξία μας στην κοινωνική αρένα, να καταξιωθούμε επαγγελματικά με την αξία μας και να δημιουργήσουμε (5ος οίκος) την κοινωνική μας ταυτότητα (Αιγόκερως) με σκληρή δουλειά και προσωπικό κόπο (Αιγόκερως). Παράλληλα, όμως το ζώδιο του Αιγόκερω συνδέεται και μια έμφυτη συστολή και μεγάλες ανασφάλειες. Γι' αυτό η επιτυχία είναι σημαντική όπου έχω Αιγόκερω, γιατί εκεί είναι οι φοβίες που έχω να αντιμετωπίσω στη ζωή. Ο Πλούτωνας καθιστά όλο αυτό το πακέτο ζήτημα ζωής και θανάτου. ΠΡΕΠΕΙ να πετύχω! ΠΡΕΠΕΙ να αποδείξω την αξία μου! ΠΡΕΠΕΙ να βρεθώ σε τροχιά κοινωνικής ανέλιξης και επιτυχίας αλλιώς είναι σαν μην υπάρχω, σαν να μην έχω ταυτότητα.

Αν το άτομο που έχει το συγκεκριμένο χάρτη βρίσκεται σε μια εργασία που δίνει προοπτικές εξέλιξης και ανόδου τότε μπορούμε να πούμε πως ενδέχεται λόγω της διέλευσης να γίνει πιο αδίστακτο, πιο σκληροπυρηνικό, πιο ανταγωνιστικό στην προσπάθεια του να πετύχει. Ίσως αρχίζει και συνειδητοποιεί πως ο κόσμος δεν αγγελικά πλασμένος και υπάρχουν μυστικά και συμμαχίες κάτω από το τραπέζι που το εμποδίζουν να ανέλθει επαγγελματικά. Από την άλλη πλευρά, ίσως να συνειδητοποιήσει πως οι κοινωνικοί ρόλοι που έχει αναλάβει δεν το εκφράζουν πια. Για παράδειγμα, μπορεί να έχει την ανάγκη να δημιουργήσει (5ος οίκος) οικογένεια αντί να δημιουργήσει μια ισχυρή επαγγελματική περσόνα...

Τα πιθανά σενάρια μπορούν να συνεχιστούν αφού δεν μιλάμε για υπαρκτό πρόσωπο που γνωρίζω αλλά για . Το θέμα είναι να πιάνετε το νόημα, το κίνητρο που εκφράζει η διέλευση.

 

Αντίστοιχα ο Ουρανός, που βρίσκεται στις 8 μοίρες του Κριού, διελαύνει από τον 8ο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη. Σε καθαρά ρεαλιστικό επίπεδο, ο 8ος οίκος συμβολίζει τις ισχυρές συναισθηματικές σχέσεις (εκφράζει την ψυχική οικειότητα με τον/την Άλλο/η που έχει γίνει σημαντικός/ή για εμένα χωρίς να μας συνδέουν δεσμοί αίματος) αλλά και τις σχέσεις εκείνες που έχουν χροιά κέρδους (οικονομικού κυρίως). Ο Ουρανός λοιπόν ενδέχεται να φέρει σοκ και αποκαλύψεις που θα οδηγήσουν το άτομο να πει "Αυτοί που θεωρούσα δικούς μου ανθρώπους και εμπιστεύτηκα με έχουν προδώσει ή με εκμεταλλεύονται" ή "Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω την οικονομική δύναμη που ήθελα, οι οικονομικές συνεργασίες μου δεν αποδίδουν ή ξοδεύω πολλά για τους άλλους και για εμένα δεν κρατάω τίποτα.". Με άλλα λόγια ο Ουρανός φέρνει μια εσωτερική κρίση αξιών και την ανάγκη να αλλάξω συμπεριφορά και μηχανισμό εμπιστοσύνης.

Το σημαντικό και εδώ είναι καταλάβουμε το κίνητρο της διέλευσης.

 

Βήμα δεύτερο: Η σύγκρουση των διελεύσεων

 

Με την παρουσία του Ήλιου στις 8 μοίρες Καρκίνου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αυτές οι δύο διεργασίες που συμβολίζονται παραπάνω ενεργοποιούνται ταυτόχρονα! Το συγκεκριμένο άτομο ενδέχεται να αντιμετωπίσει γεγονότα και στις δύο σφαίρες που περιγράφηκαν. Πιθανά ενδεχόμενα (είστε ελεύθεροι να συνεισφέρετε όσα θέλετε, εγώ θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά...):

 

(1) βρίσκομαι σε μια δουλειά που μου δίνει δυνατότητες ανέλιξης (Πλούτωνας στον 5ο οίκο) αλλά μου κάνουν ξαφνικά μείωση μισθού και αισθάνομαι αποδυναμωμένος οικονομικά (Ουρανός στον 8ο), τι να επιλέγω;

 

(2) θέλω να δημιουργήσω οικογένεια άμεσα (Πλούτωνας στον 5ο οίκο) γιατί έχω μείνει έγκυος (λέμε τώρα), αλλά ο σύντροφος μου δεν μπορεί να μας στηρίξει οικονομικά και τους δύο (Ουρανός στον 8ο οίκο).

 

(3) παρατάω άμεσα τη δουλειά που δεν καταλαβαίνουν την αξία μου (ή εξωθώ τις καταστάσεις σε οριστική ρήξη) και βγαίνω έξω για να βρω μια δουλειά που θα μου προσφέρει τις οικονομικές απολαβές που χρειάζομαι. Αν ο/η σύντροφος μου διαφωνεί, τελειώνω και τη σχέση που δεν με στηρίζει!

 

Βήμα τρίτο: οι πλανήτες...

 

Εντελώς τυχαία τώρα (!!!!) έχουμε στις μοίρες που συμβαίνει το Ταυ - Τετράγωνο ένα ακόμη Ταυ - Τετράγωνο, γενέθλιο αυτή τη φορά: Ερμής στο Ζυγό - Δίας στο Καρκίνο - Ποσειδώνας/Κρόνος στον Αιγόκερω.

 

Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Αυτοί οι τέσσερις γενέθλιοι πλανήτες εκφράζουν ένα σύμπλεγμα ενεργειών που χαρακτηρίζει το χάρτη. Ο τρόπος αντίληψης (Ερμής) επηρεάζεται έντονα από τις απόψεις των Άλλων (Ζυγός) σε σημείο ενδεχομένως που δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια είναι η δική μου στάση στα πράγματα, ποια είναι τα δικά μου ενδιαφέροντα και ποιες είναι οι γνώσεις/πληροφορίες/ερεθίσματα που με εξιτάρουν. Έτσι, πότε τείνω να θεοποιώ τις απόψεις που ακούω από τους γύρω μου και τις παρέες μου (Δίας στον 11ο οίκο), ειδικά αν αυτοί που τις εκφράζουν είναι πολύ οικείοι μου (Δίας στον Καρκίνο) και πότε αισθάνομαι να περιορίζουν (Κρόνος) την προσωπική μου έκφραση (5ος οίκος) σε σημείο που να διαλύεται η αίσθηση της ταυτότητας μου (Ποσειδώνας) και να αναζητώ από την αρχή καινούργιες απόψεις να μιμηθώ (Ποσειδώνας) πιστεύοντας (Δίας) πως θα σταθεροποιήσουν (Κρόνος) την αίσθηση του Εγώ μου (5ος οίκος) και θα είμαι αποδεκτός για τον τρόπο σκέψης μου (Ερμής) από τις παρέες μου ή την κοινωνία (11ος οίκος).

 

Αν όλο αυτό το σύμπλεγμα είναι που τελικά χρωματίζει για το άτομο τις επιλογές που συνδέονται με την αυτοεκτίμηση του (Αιγόκερος στον 5ο οίκο) και τους ανθρώπους που εμπιστεύεται (8ος οίκος), τότε μιλάμε για σφοδρή κρίση που κινητοποιείται από αυτές τις διελεύσεις και ειδικά από το τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανό. Όλοι οι πλανήτες που επηρεάζονται δείχνουν σε ποιες περιοχές της ζωής του, το άτομο θα επιφέρει ή θα βιώσει αλλαγές. Από που ξεκινήσει κανείς;

  • Ο Δίας που κυβερνά τον 5ο οίκο (που επηρεάζεται ήδη και από τον Πλούτωνα) - άρα αλλαγές σε αυτά που αναφέραμε πιο πάνω για τον 5ο οίκο θα έχουμε σίγουρα αφού η ενέργεια ξεκινά και επιστρέφει σ' αυτό...

 

  • Κρόνος και Ποσείδωνας που κυβερνούν αντίστοιχα 6ο και 8ο οίκο. Ο 8ος οίκος επηρεάζεται ήδη από τον Ουρανό αλλά και η ενέργεια της όψης επηρεάζει τον κυβερνήτη του 8ου που είναι ο Ποσειδώνας. Άρα όπως και με τον 5ο οίκο πιο πάνω, εδώ έχουμε περίπτωση διπλής επιρροής. Επιπρόσθετα έχουμε την επιρροή του 6ου οίκου (που έχει ακμή στον Αιγόκερω). Αλλαγή στην εργασιακή ρουτίνα με άλλη δουλειά; Ή μήπως κάποιο πρόβλημα υγείας και σωματική καταπόνηση;

 

  • Ερμή που κυβερνά μέσω των Διδύμων τον 11ο οίκο και μέσω της Παρθένου τον 2ο οίκο. Εδώ έχουμε μια χροιά της όψης που δεν μας έδιναν καθόλου οι διελεύσεις. Οι αποφάσεις ή οι αλλαγές που θα συμβούν θα επηρεάσουν ενδεχομένως και την οικονομική κατάσταση του ατόμου (2ος οίκος) αλλά και τον κοινωνικό του περίγυρο. Από τη μια ελέω Πλούτωνα θα έχουμε απώλειες και στις δύο σφαίρες, αλλά θα αποδειχτεί σε βάθος χρόνου πως θα επαναφέρουν στο άτομο ηρεμία και θα το προστατέψουν από μπελάδες (ο Πλούτωνας είναι πλούτος). Ο Ουρανός μιλά μάλλον για ταχύτατες αλλαγές...

 

Είμαι βέβαιος πως οι απορίες είναι πολλές. Το σημαντικό είναι καταλάβουμε αρχικά τα κίνητρα των διελεύσεων και μετέπειτα να βάζουμε τους πλανήτες στο παιχνίδι γιατί τότε περιπλέκονται πολύ τα πράγματα και δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν έχει σημαντική εμπειρία ανάλυσης να δεις όλες τις προεκτάσεις.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 220 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ανδρέας, Ανδριανή

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...