παρακαλώ περιμένετε...
ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ
Συναστρίες: Το σκονάκι των Αστρολόγων (Μέρος 2ο)
Stardome* @ 15.10.2010

Στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς άρθρων (πάτησε εδώ για να διαβάσεις το πρώτο μέρος) καταφέραμε να επαναφέρουμε την τεχνική της συναστρίας στην πραγματική της διάσταση. Κατανοήσαμε πως τα ερωτήματα που εγείρει μια συναστρία δεν είναι της μορφής «Είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο;» ή «Βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου;». Αντίθετα παρατηρήσαμε πως η συναστρία, ως πιστή αποτύπωση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, οφείλει να ερμηνεύεται με την υιοθέτηση μιας περισσότερο δυναμικής προσέγγισης. Με άλλα λόγια, να απαντά σε ερωτήσεις όπως «Ποιες συμπεριφορές μας συγκρούονται μεταξύ τους και πως μπορούμε συνειδητά να δουλέψουμε μ' αυτές;» ή «Που και πως διαφέρουμε σαν χαρακτήρες και πως μπορούμε να αμβλύνουμε αυτές τις διαφορές;».

Σ' αυτές τις παρατηρήσεις μας βοήθησαν τα επιμέρους αστρολογικά στοιχεία όπου εστιάσαμε την προσοχή μας. Αρχικά σταθήκαμε στη σχέση μεταξύ των Φώτων (Ήλιου και Σελήνης) των δύο προσώπων που βρίσκονται σε μια σχέση και επισημάναμε ποιοι συνδυασμοί παρουσιάζονται να είναι ευνοϊκότεροι σε σχέση με άλλους και κυρίως ποια είναι η σημασία των όψεων Σελήνης - Σελήνης για μια σχέση. Ακολούθως στραφήκαμε σε συγκεκριμένες κατηγορίες όψεων που είναι θεμελιώδεις σε μια ανάλυση συναστρίας. Ξεκινήσαμε από τις συνόδους του Δία του ενός προσώπου με προσωπικούς πλανήτες και τον ωροσκόπο του Άλλου προσώπου και τονίσαμε το ρόλο που διαδραματίζουν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Ολοκληρώνοντας αυτή την ανάλυση, στραφήκαμε μετά στις σχέσεις ανάμεσα σε αντίθετα ζώδια, δηλαδή σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που τα ζώδια τους βρίσκονται αντιδιαμετρικά στον ζωδιακό (Κριός - Ζυγός, Ταύρος - Σκορπιός, Δίδυμοι - Τοξότης κοκ) και εξηγήσαμε ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Τέλος, στο σημαντικότερο ίσως τμήμα του άρθρου είχαμε την πρώτη μας επαφή με τις όψεις ανάμεσα στον Ερμή του ενός πρόσωπο με τον Ερμή του άλλου προσώπου και κατανοήσαμε πόσο κομβικές είναι αυτές για την συναστρία, καθώς συμβολίζουν το είδος και ύφος της επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι.

Χωρίς χρονοτριβή προχωράμε στα επόμενα σκονάκια μας. Καθώς θα αναφερθούμε ξανά σε όψεις, θα ήταν χρήσιμο όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές, να διαβάσουν το εισαγωγικό άρθρο για τις όψεις πατώντας εδώ!

 

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ή ΤΑΥΤΙΣΗ (ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ - ΜΕΡΟΣ 2ο)

Υπενθυμίζετε από το πρώτο άρθρο πως αυτό το κομμάτι της ανάλυσης στηρίζεται κυρίως σε πληροφορίες από το βιβλίο του Stephen Arroyo "Relationships and Life Cycles", το οποίο και συνιστώ στον αναγνώστη να το αναζητήσει αν τον ενδιαφέρει αυτός ο κλάδος της αστρολογίας (αν και απαιτεί πολύ καλή γνώση των βασικών στοιχείων της αστρολογίας). Σε αρκετά σημεία εμπλουτίζω το κείμενο με δικές μου παρατηρήσεις από χάρτες. Όποτε προβαίνω σε προσωπικά σχόλια το αναφέρω.

 

α) Αντιθέσεις Ήλιου - Σελήνης και Σελήνης - Σελήνης

 

Στο πρώτο μέρος είχαμε σταθεί στις αντιθέσεις Ήλιου - Ήλιου σε συναστρία και είχαμε αναφέρει πως προξενούν μεν έξαψη αλλά δεν εγγυώνται μακροημέρευση της σχέσης. Ένα συμπέρασμα που στηρίζει στον αυστηρά εγωϊκό και προσωπικό χαρακτήρα αυτού του αστρολογικού συμβόλου: ο Ήλιος μας δεν μπορεί να μοιραστεί με τον/την Άλλο/η και δεν ανέχεται συνεχείς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις σε βάθος χρόνου. Όταν όμως μπαίνουν στο παιχνίδι οι Σελήνες, έχουμε σημαντικές διαφορές!

 

Κανόνας 6ος: Σε σχέσεις που υπάρχουν αυτές οι αντιθέσεις υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια μέσα στη σχέση ώστε το ένας μέλος να ανταποκριθεί και να κατανοήσει τη συμπεριφορά του άλλου. Με άλλα λόγια, ο ένας δεν βαριέται εύκολα τον άλλο, βρίσκει συνεχώς καινούργια πράγματα ν' ανακαλύψει.

 

Η θεωρητική ερμηνεία αυτού του κανόνα είναι ξανά εύκολη. Η Σελήνη στο χάρτη μας συμβολίζει πως κινητοποιούμαστε συναισθηματικά, πως εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας, με ποιο τρόπο προσφέρουμε και δεχόμαστε συναισθηματική τροφή και ασφάλεια. Συνεπώς, κάποιος/α που κινητοποιεί με αυτό τον τρόπο την Σελήνη μου σίγουρα με ενδιαφέρει να τον/την γνωρίσω και να εμβαθύνω τη σχέση μου μαζί του/της αφού με κάποιο τρόπο συνεχώς με κινητοποιεί να εκφράζομαι συναισθηματικά όταν είναι παρών/παρούσα.

Σ' αυτό το σημείο όμως πρέπει να επισημάνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν καταργείται ο κανόνας που αναφέραμε στο πρώτο μέρος σχετικά με τις δυσαρμονικές όψεις ανάμεσα στις Σελήνες των δύο μελών μιας σχέσης. Το γεγονός πως ενδιαφέρομαι να ανακαλύψω τον/την Άλλο/η εξαιτίας της συναισθηματικής έξαψης που μου δημιουργεί, δεν αναιρεί πως οι συνήθειες μας, οι ενστικτώδεις αντιδράσεις μας και ο τρόπος που λειτουργούμε μέσα στη ρουτίνα μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Με απλά λόγια μια τέτοια σχέση σαφώς και έχει τον εκρηκτικό δυναμισμό που κάθε άλλη σχέση θα ζήλευε, όμως την ίδια στιγμή, αυτός ο δυναμισμός καθιστά μια πιθανή συμβίωση/συνύπαρξη εξαιρετικά δύσκολη.

Καθώς μιλάμε για τα φώτα των δύο μελών, η αντίθεση ισχύει και κατά ζώδιο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει ακρίβεια της όψης σε μοίρες, πχ Σελήνη στον Υδροχόο και Σελήνη στον Λέοντα θεωρείται πως κάνουν αντίθεση ακόμη κι αν η ανοχή της όψης είναι μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη. Από την άλλη εξυπακούεται πως όσο πιο στενή είναι η όψη, τόσο πιο έντονη η έκφραση του παραπάνω κανόνα.

 

β) Όψεις Αφροδίτης - Αφροδίτης

 

Αν μιλάμε για ερωτικές σχέσεις τότε οι όψεις Αφροδίτης - Αφροδίτης αποτελούν ένα κρίσιμο σημείο μελέτης. Όμως το ζήτημα είναι λίγο πιο πολύπλοκο απ' όσο δείχνει εκ πρώτης όψης (και τι δεν είναι τελικά σε ότι έχει σχέση με τις συναστρίες;).

Κανόνας 7: Οι ευνοϊκές όψεις της Αφροδίτης βοηθούν στην ύπαρξη αρμονίας, επικοινωνίας και αμοιβαίων υποχωρήσεων μεταξύ των δύο μελών της σχέσης, όμως είναι οι δυσαρμονικές όψεις που δημιουργούν τις ισχυρότερες ερωτικές έλξεις.

Το ζήτημα με την Αφροδίτη είναι απλό: η υπερβολική αρμονία ρέπει στην νωχέλεια και η υπερβολική έξαψη οδηγεί στην καταστροφή. Έχω παρατηρήσει πως οι αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο), είναι εξαιρετική συνταγή για μακροχρόνιες σχέσεις όμως αν δεν υπάρχουν πιο ενεργητικοί παράγοντες μέσα στη συναστρία (δυναμικές όψεις Άρη, Ουρανού ή Πλούτωνα) μπορεί να καταλήξουν σε σχέσεις που ένας ξέρεις πλέον τόσο καλά τον άλλο που χάνεται κάθε ίχνος έξαψης.

Από τις δυσαρμονικές όψεις ο Stephen Arroyo ξεχωρίζει περισσότερο τις αντιθέσεις Αφροδίτης - Αφροδίτης και τονίζει: «Δημιουργούν συχνά ένα μίγμα έλξης - απώθησης. Στα πρώτα στάδια της σχέσης έχουμε μια αυτόματη έλξη καθώς η Αφροδίτη του ενός και του άλλου συντονίζονται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Όμως υπάρχει πάντα και μια απώθηση.». Η απώθηση στην οποία αναφέρεται ο Arroyo αφορά στα διαφορετικά θέλω του κάθε ατόμου μέσα από τις σχέσεις του, όπως αυτά εκφράζονται από την Αφροδίτη. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως η Αφροδίτη πάντα συμβολίζει τι μας κάνει ευτυχισμένους και η υιοθέτηση ποιων συμπεριφορών μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Όταν η Αφροδίτη μας βρίσκεται σε αντίθεση με την Αφροδίτη του/της άλλου/ης, είναι πολύ διαφορετικά αυτά που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Τέλος από προσωπική εμπειρία με χάρτες συναστρίας έχω παρατηρήσει πως σχέσεις στις οποίες η Αφροδίτη του ενός σχηματίζει τετράγωνο (και δευτερευόντως χιαστί όψη) με την Αφροδίτη του άλλου, έχουμε σχέσεις που η έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι είναι τόσο ισχυρή που αρνούνται να εγκαταλείψουν τη σχέση, αν και οι δύο καταλαβαίνουν πόσο διαφορετικές απαιτήσεις έχουν για να νιώσουν ευτυχισμένοι. Αν θυμηθούμε τώρα από το πρώτο μέρος τι είχαμε αναφέρει για τις συνόδους του Δία, αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις που ο Δίας μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά εξομαλύνοντας την σχέση. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε συχνά μια σχέση, όπου διαιωνίζονται οι εντάσεις και η δυσαρέσκεια χωρίς ποτέ κανένας από τους δύο να κάνει το πρώτο βήμα για να δραπετεύσει απ' αυτή.

 

γ) Όψεις Άρη - Άρη

 

Ναι, εντάξει το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε για τον Άρη στην συναστρία είναι το σεξ. Όμως το σεξ είναι μόνον ένας από τους συμβολισμούς για τον Άρη. Στο πυρήνα του ο Άρης συμβολίζει τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία επιβάλλομαι, διεκδικώ τους στόχους μου και κυνηγώ τα θέλω μου. Συνεπώς οι όψεις Άρη - Άρη σε μια συναστρία θα μας δείξουν κατά πόσον ένα ζευγάρι έχει την ικανότητα να συνδυάσει από κοινού το δυναμισμό και την ενέργεια του προς την διεκδίκηση κοινών στόχων. Με απλά λόγια μπορούμε να δούμε αν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν από κοινού ή αν επιλέγουν ενστικτωδώς ένα δρόμο μοναχικό.

 

Κανόνας 8: Οι δυσαρμονικές όψεις (τετράγωνο, αντίθεση, χιαστί, γειτονικά ζώδια) καθιστούν δυσχερέστατη τη συμβίωση και την συνεργασία μέσα σε μια σχέση.

 

Οι δυσαρμονικές όψεις Άρη - Άρη μετατρέπουν με την πάροδο του χρόνου τη σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι ανταγωνιστική. Αντί τα δύο μέλη να αισθάνονται πως μέσα από την σχέση έχουν βρει έναν σύμμαχο για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, ανακαλύπτουν πως έχουν δίπλα τους έναν/μια ανταγωνιστή/ανταγωνίστρια, κάποιον/α που προσπαθεί να συγκριθεί μαζί τους, που τους μάχεται σε κάθε ευκαιρία, που κατακρίνει και εμποδίζει (συνειδητά ή ασυνείδητα). Φυσικά αυτό που συντηρεί μια τέτοια σχέση (και πράγματι πολλές σχέσεις με δυσαρμονικές όψεις Άρη κρατάνε για χρόνια) είναι η σεξουαλική έξαψη και η συνεχής ερωτική έλξη που υφίσταται ανάμεσα στο ζευγάρι. Αργά ή γρήγορα πάντως, οι αντοχές ενός από του δύο λυγίζουν και ξεκινά ο ανοιχτός πλέον πόλεμος που θα οδηγήσει στη ρήξη.

 

δ) Όψεις Ωροσκόπου

 

Η Lois H. Sargent, στο κλασικό πλέον βιβλίο της "How to handle your human relationships" αναφέρει: «Το πιο σημαντικό στοιχείο που συνεισφέρει στην έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, είναι οι όψεις ανάμεσα στον ωροσκόπο του ενός με πλανήτες του άλλου. ». Πράγματι, αν και οι όψεις Αφροδίτης - Αφροδίτης ή Άρη - Άρη μπορούν να προξενήσουν μαγνητισμό (κυρίως σεξουαλικού χαρακτήρα), είναι οι όψεις (κυρίως σύνοδοι) πλανήτων του ενός με τον ωροσκόπο του άλλου που κινητοποιούν έντονη έλξη.

 

Κανόνας 9: Κάθε πλανήτης του άλλου/της άλλης που βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο μας χρωματίζει τον τρόπο που προσπαθούμε να εκφραστούμε και το πως νιώθουμε όταν αυτός/η είναι παρών/παρούσα στη ζωή μας.

 

Η τεχνική εδώ είναι απλή. Βλέπουμε σε ποιο ζώδιο έχουμε ωροσκόπο και μετά κοιτάμε αν ο/η Άλλος /η έχει πλανήτες σ' αυτό το ζώδιο. Όσο πιο κοντά βρίσκονται αυτοί στον ωροσκόπο μας τόσο πιο έντονη η αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται μεταξύ μας. Ακολούθως δίνεται μια λίστα με πιθανές επιδράσεις κάθε πλανήτη του/της Άλλου/ης σε σύνοδο με τον ωροσκόπο μας.

 

Ήλιος: Αυτός ο άνθρωπος με κινητοποιεί να εκφράζομαι πιο γνήσια, πιο δημιουργικά, με σπρώχνει «να είμαι ο εαυτός μου»! Με σπρώχνει να εκφράζω τα θέλω μου και να είμαι αυθεντικός στις σχέσεις μου. Συχνά θα θεωρώ πως έχει εγωϊστική συμπεριφορά απέναντι μου και δεν υποχωρεί για εμένα όσο συχνά υποχωρώ εγώ γι'αυτόν/η, όμως κοντά του αισθάνομαι πως φορτίζω από ενέργεια. Συνηθισμένη όψη σε παντρεμένα ζευγάρια.

Σελήνη: Αισθάνομαι μεγάλη τρυφερότητα και ευαισθησία μαζί του/της. Κινητοποιεί τα πιο έντονα και βαθιά μου συναισθήματα, έχω ενστικτωδώς την ανάγκη είτε να τον/την προστατέψω, είτε να γίνει εκείνος/η ο δικός μου προστάτης. Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί σχέση συναισθηματικής εξάρτησης και από τα δύο μέλη. Ασυνείδητα έχω πολλές απαιτήσεις από τη σχέση μου μαζί του/της. Συνηθισμένη όψη σε μακροχρόνιες σχέσεις και ζευγάρια που κάνουν οικογένεια μαζί.

Ερμής: Αυτός ο άνθρωπος ξυπνάει το παιδί μέσα μου. Με σπρώχνει να σκεφτώ πιο έντονα, να αποκτήσω καινούργια ενδιαφέροντα, να επικοινωνήσω, να πειραματιστώ. Αυτό που με ελκύει είναι η νεανικότητα που νιώθω όταν είμαι μαζί του/της, σαν να γυρίζω ξανά στην εφηβεία και κανένα πρόβλημα να μην μου φαντάζει πια ανυπέρβλητο. Από την άλλη πλευρά αισθάνομαι πως είναι μάταιο να προσπαθήσω να εμβαθύνω τη σχέση μου μαζί του/της. Κάθε φορά που προσπαθώ να εκφραστώ συναισθηματικά ή ν' αξιώσω σοβαρότητα η σχέση περνάει από κρίσεις.

Αφροδίτη: Με κάνει να αισθάνομαι γοητευτικός/η και ερωτεύσιμος/η. Ακόμη κι αν είναι ο πιο παραμορφωμένος και κακομούτσουνος άνθρωπος στον πλανήτη, αισθάνομαι πως είναι από τα πιο όμορφα πλάσματα που έχω γνωρίσει. Μαζί του/της βρίσκω κοινά ενδιαφέροντα, κοινά γούστα, κοινά θέλω. Που είναι το κακό; Μου αρέσει τόσο πολύ που μπορεί να με έχει του χεριού του/της όποτε θέλει. Η ομορφιά μπορεί να γίνει μια φυλακή με χρυσά κάγκελα.

Άρης: Μπορεί να με εκνευρίζει, να θέλω να του/της αστράψω δύο χαστούκια σε κάθε ευκαιρία που κάνει επίδειξη του δυναμισμού και της εγωπάθειας του/της, να προσπαθεί να μου επιβάλλει τις απόψεις του/της... Κι όμως στο τέλος της ημέρας μπορεί να μου έχει δώσει τέτοια ώθηση να κυνηγήσω τους στόχους μου, να μου έχει μεταδώσει τόση ενέργεια για ζωή και για νέα σχέδια και να με έχει κάνει να πιστέψω τόσο πολύ στις δυνάμεις μου που μπορώ να του/της τα συγχωρήσω όλα. Μέχρι τον επόμενο γύρο στο ρινγκ...

Δίας: Μέσα από αυτή τη σχέση κερδίζω θετική διάθεση και θετική στάση προς τη ζωή, αισιοδοξία, λέω στον εαυτό μου πως αφού έχω αυτό τον άνθρωπο δεν μπορεί «όλα θα πάνε καλά στο τέλος!». Βλέπω ξαφνικά τα ελαττώματα μου να μικραίνουν γιατί με απασχολούν όλο και λιγότερο. Με κάνει να χαμογελάω. Η παγίδα; Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή αποφασίσει να φύγει μακριά μου; Συμπέρασμα: καλή η αυτοεκτίμηση που κερδίζω μέσα από την αλληλεπίδραση μας, αλλά δεν πρέπει να στέκομαι μόνο εκεί γιατί στο τέλος θα το χάσω το παιχνίδι.

Κρόνος: Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να με πειθαρχήσει. Αισθάνομαι ότι μπορώ να αφοσιωθώ σ' αυτόν/η και εκείνος σε εμένα. Η σχέση αυτή δεν θα είναι μόνο διασκέδαση και χαλαρότητα. Καταλαβαίνω πως μέσα από τη σχέση μαζί του/της θα ωριμάσω, θα μάθω πράγματα για εμένα, θα αναλάβω ευθύνες και δυσκολίες όμως όλα αυτά γιατί αυτή η σχέση τις αξίζει. Είναι η σχέση που μπορεί να με ωριμάσει. Στα μείον είναι η μεγάλη ζήλια του/της προς εμένα. Η αίσθηση που έχει πως μπορώ ανά πάσα στιγμή να τον/την εγκαταλείψω και γι' αυτό προσπαθεί να με περιορίσει. Αν του/της δώσω χρόνο, η σχέση θα κρατήσει. Σε αντίθετη περίπτωση θα λήξει πολύ γρήγορα. Είναι συνηθισμένη όψη σε παντρεμένα ζευγάρια.

Σημείωση για τις όψεις των εξωκρόνιων πλανητών: επειδή αυτοί οι πλανήτες χαρακτηρίζουν ολόκληρες γενιές, σε ζευγάρια που έχουν αυτούς τους πλανήτες στο ίδιο ζώδιο, οι όψεις συνόδου δεν είναι τόσο σημαντικές. Για παράδειγμα όλοι όσοι έχουν γεννηθεί στο διάστημα Νοέμβριος 1981 - Νοέμβριος 1998 έχουν Ουρανό στον Τοξότη. Άτομα με ωροσκόπο Τοξότη που έχουν γεννηθεί αυτή την περίοδο πιθανόν θα έχουν γεννηθεί με σύνοδο Ουρανού με τον ωροσκόπο τους. Αν επιπλέον ο Ουρανός του/της συντρόφου τους κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο τους, δεν θα πρέπει να θεωρήσουν αυτή την όψη σαν σημαντική ή επικρατούσα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους εξωκρόνιους πλανήτες.

Ουρανός: Η σχέση μου με αυτόν τον άνθρωπο ξεφεύγει από τις συνηθισμένες μου επιλογές. Το πέρασμα του/της από την ζωή μου μάλλον θα είναι σύντομο σε διάρκεια όμως θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που εκφράζομαι μέσα στις σχέσεις, τις απαιτήσεις μου και συνολικά τον τρόπο που εμπλέκομαι με τη ζωή. Η αρχική επαφή μαζί του/της μου προξενεί ένα σοκ, έχω μπροστά μου έναν παντελώς άγνωστο χαρακτήρα, κάποιον/α που δεν μπορώ να κατανοήσω και γι' αυτό με μαγνητίζει απόλυτα. Συνηθισμένη όψη σε ξαφνικές εξάψεις, κεραυνοβόλους έρωτες ή σχέσεις που προχωρούν με τεράστια ταχύτητα από την πρώτη γνωριμία σε επισημοποίηση (γάμο, συγκατοίκηση). Δύσκολα θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός κι αν υπάρχουν σημαντικές όψεις του Κρόνου.

Ποσειδώνας: Οι σχέσεις αυτές έχουν είτε ένα ρομαντικό στοιχείο, είτε ένα χαρακτήρα ανικανοποίητου. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια αίσθηση μοιραίου που τυλίγει την σχέση - αισθάνομαι πως αυτός ο άνθρωπος ήταν αναπόδραστος στη ζωή μου, το άλλο μου μισό, κάποιος/α στον οποία θέλω να αφιερωθώ απόλυτα, θυσιάζοντας ίσως και προσωπικούς μου στόχους και όνειρα. Μόνο αν υπάρχει έντονος Κρόνος στην συναστρία μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτή η αίσθηση του μοιραίου, αλλιώς σύντομα ο/η άλλος/η θα με διαψεύσει αφού παραμένει πάντα ένας κοινός άνθρωπος όπως κι εγώ. Στην δεύτερη περίπτωση, μιλάμε για σχέσεις συναισθηματικής εξάρτησης, όπου εγώ είμαι αγκιστρωμένος/η από τον/την άλλο/η που δεν είναι ποτέ πλήρως συναισθηματικά διαθέσιμος για εμένα (βρίσκεται σε άλλη σχέση, είναι κολλημένος/η με κάποια/ον πρώην, δεν είναι ψυχολογικά έτοιμος/η να βρεθεί σε μια σχέση)...

Πλούτωνας: Μαζί του/της θα περάσω από βαθιές, επίπονες, βίαιες, μεταμορφωτικές αλλαγές. Η σχέση μαζί του/της θα με αλλάξει εκ βάθρων, ολοκληρωτικά. Για πρώτη φορά θα καταλάβω πως είναι να επιθυμώ βάναυσα κάποιον/α, να ζηλεύω, να ποθώ, να βυθίζομαι σε συναισθηματικό πόνο. Είναι μια σχέση που δημιουργεί στη ζωή μου ένα σύνορο: πριν απ' αυτή ήμουν κάποιος/α άλλος/η απ' ότι μετά από αυτήν!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

γιορτάζουν οι: Κωνσταντίνος, Κωσταντίνα, Ελένη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...