παρακαλώ περιμένετε...
Εβδομαδιαία πρόβλεψη: 15.12.2014 έως 21.12.2014
ΔΙΔΥΜΟΙ
(21/5 - 21/6)

 Η σήψη είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται αγνοώντας τη και συνεχίζοντας τη ζωή σου περνώντας από δίπλα της. Η σήψη αντιμετωπίζεται μόνο όταν εξηγήσεις τον κύκλο της ζωής, αφού εμπεριέχεται μέσα σε αυτόν, ως κομμάτι της εξέλιξης και περάσματος σε ένα επόμενο επίπεδο της προσωπικότητας σου. Όταν λοιπόν αυτή την εβδομάδα συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα στην προσωπική σου ζωή, επειδή η υπάρχουσα σχέση σου έχει χάσει τη σπιρτάδα της ή επειδή υπάρχει στον ορίζοντα ένα τρίτο άτομο, τότε δε θα πρέπει να κλείσεις τα μάτια μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, αλλά να αναρωτηθείς τι έχει αλλάξει μεταξύ εσένα και του/ης συντρόφου σε σχέση με το ξεκίνημα της σχέσης σας. Όταν αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν επιτυχημένος/η επαγγελματικά είναι αυτός/η που έχει μεγάλη αμοιβή ή τεράστια δημιουργική ικανοποίηση από αυτό που κάνει, τότε έχεις βουτήξει σε διλήμματα που δεν είναι απλά για να περνά η ώρα. Όταν πάλι θα πιάσεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται αν η επέκταση της οικογένειας σου μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην οικονομική σου πραγματικότητα, τότε βρίσκεσαι μπροστά σε επιλογές που θα οριστούν μόνο μέσα από τη σύγκρουση ενστίκτων περί προσωπικής ασφάλειας και ανάγκης προσωπικής επέκτασης. Η παρούσα εβδομάδα θα αποτελέσει μία εξαιρετική ευκαιρία να κοιτάξεις τόσο το θάνατο όσο και τη γέννηση κατάματα για να καταλάβεις πως αυτές οι δύο πράξεις είναι πιασμένες χέρι-χέρι.

Ερωτική πρόβλεψη: 17.12.2014 έως 23.12.2014
ΔΙΔΥΜΟΙ
(21/5 - 21/6)
Μετο τετράγωνο Πλούτωνα / Ουρανού σε ισχύ (άλλο ένα έχουμε, την άνοιξη, έσω έτοιμος)αλλά και την έντονη πλανητική έμφαση στο ζώδιο του Αιγόκερω, καλείσαι νακαταλάβεις τη βάση κάποιων δυναμικών βάσει των οποίων κινείσαι. Βλέπεις, οΑιγόκερως είναι ο 8ος ηλιακός σου οίκος, τομέας της βαθύτερηςδυνατής ένωσης με τον Άλλο, της ουσιαστικής σου αλήθειας την οποία τρέμεις ναμοιραστείς - όχι μόνο εσύ, ...
 • Δεν θέλεις να σε εξαναγκάσουν πάλι σήμερα να ξεσπάσεις πάνω σε φίλους, γνωστούς κι αγνώστους. Για αλλαγή ρε παιδί μου θέλεις να περάσεις μια μέρα ήρεμος/η και όχι μέσα στη παράνοια των αντιδικιών. Ξέρεις κάτι; Θα το καταφέρεις, αρκεί να κατανοήσεις πως το ν' αγνοείς τις προκλήσεις των άλλων δεν είναι υποχώρηση - είναι εμφατική νίκη!
 • Δεκέμβριος

  Εκεί που άλλα ζώδια δεν μπορούν να αποφύγουν τη σύγκρουση ή την ένταση, ένας/μια Δίδυμος ξέρει να ελίσσεται. Αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο μυστικό όπλο σου στην αρένα των σχέσεων. Αν οι περιστάσεις απαιτούν να είσαι σοβαρός/ή θα μπεις ακαριαία στο ρόλο. Αν οι συνθήκες αλλάξουν και μπορείς να χαλαρώσεις, τότε θα επιστρέψεις σε αυτή τη κατάσταση αδιαφορώντας για τις προσδοκίες που έχεις δημιουργήσει. Με απλά λόγια, όταν είσαι σοβαρός/ή αρνείσαι να πάρεις πραγματικά στα σοβαρά όσα συμβαίνουν γύρω σου, αλλά όταν όλα γίνονται σοβαρά, μπορείς να σοβαρέψεις όσο χρειάζεται για να μη γίνουν ακόμη σοβαρότερα (αν κάποιος/α που δεν είναι Δίδυμος διαβάζει αυτή τη πρόβλεψη και δεν μπορεί να καταλάβει τη παραπάνω πρόταση, ας πρόσεχε που χώνει τη μύτη του/της…). Προς τι όλη αυτή η εισαγωγή; Ο λόγος λέγεται Κρόνος, ο οποίος περνά απέναντι σου, στο τομέα των σχέσεων (από 24/12). Και, όπως είναι γνωστό, όπου υπάρχει Κρόνος υπάρχει και ζόρισμα. Έτσι για μια διετία περίπου, (με ελάχιστα διαλείμματα) οι δυνατότητες ελιγμών περιορίζονται δραστικά και ήδη αυτό το μήνα ξεκινούν οι πρώτες προειδοποιητικές βολές. Αρχικά με τη Πανσέληνο στο ζώδιο σου (6/12) πιθανόν συμβαίνουν τα εξής: (α) αν είσαι σε σχέση συνειδητοποιείς ότι, όσες ρομαντικές στιγμές κι αν ζήσεις, όση σεξουαλική χημεία κι αν υπάρχει, αν έχεις διαφορετικές αντιλήψεις με το/τη σύντροφο σου σε βασικά ζητήματα, μοιραία κάποιος πρέπει να υποχωρήσει και για κάποιο λόγο μονίμως είσαι εσύ ή (β) είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς κάποιον/α που δείχνει να έχει όλο το πακέτο κι ενώ ξέρεις ότι οδεύεις σε παγίδα, εντούτοις δεν προστατεύεις τον εαυτό σου. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημάδια που ενδυναμώνουν όσα αναφέρθηκαν. Πρώτο, η είσοδο του Άρη στον Υδροχόο (5/12) που εκτινάσσει την ανάγκη σου για σεξουαλική επιβεβαίωση. Επιπλέον, η Αφροδίτη εισβάλει στον 8ο ηλιακό σου οίκο (10/12) κι ανακινεί συναισθήματα πόθου για πρόσωπα που, είτε έχεις απαγορεύσει στον εαυτό σου να ασχοληθεί μαζί τους, ή ξυπνούν την επιθυμία να τα εξουσιάσεις ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά. Αυτά τα συναισθήματα δεν πρέπει να σου είναι ξένα, καθώς επαναλαμβάνεται ξανά το τετράγωνο Πλούτωνα – Ουρανού (στους 8ο και 11ο οίκο σου αντίστοιχα) και είσαι εδώ και καιρό, υπό το καθεστώς ορμών και σεξουαλικής έντασης που αψηφούν τον έλεγχο της λογικής. Όπως λέει και ο Kevin Spacey στο House of Cards: «Όλα στη ζωή γίνονται για το sex. Εκτός από το sex. Το sex γίνεται για την εξουσία.». Όμως, όπου υπάρχει επιθυμία για εξουσία, έρχεται μοιραία η σύγκρουση. Και κάπως έτσι επιστρέφουμε στην αρχή του κειμένου: οι δυνατότητες ελιγμών περιορίζονται όταν η λογική πάει περίπατο. Υπό αυτό το πρίσμα δημιουργείται ένα σκηνικό στο τομέα των σχέσεων που σύντομα θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές και αποφάσεις που σοκάρουν μεν, αλλά σε γεμίζουν με μια παράλογη, πρωτόγονη έξαψη. Και ξέρεις κάτι; Αυτή την έξαψη θες να τη ζήσεις στο έπακρο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ή κάνω λάθος;

 • 2014

  Το 2014 με μια ματιά

  Το 2014 μοιάζει να είναι μια μεταβατική χρονιά σε όλα τα επίπεδα, όπου το πρώτο ρόλο δεν έχουν τόσο οι σημαντικές αποφάσεις, όσο η απόκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων, η γνωριμία με πρόσωπα που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον (τόσο στη καριέρα, όσο και στη προσωπική σου ζωή) αλλά και η επαφή σου με έννοιες που ως τώρα ίσως σου ήταν άγνωστες (ή απλά σε απωθούσαν) όπως «συνέπεια», «οργάνωση» και «συμφέρον». Ας τα δούμε με τη σειρά...

  Πρώτος και σημαντικότατος πλανητικός παίκτης παραμένει ο Κρόνος που βρίσκεται όλη σχεδόν τη χρονιά στον 6ο οίκο σου και προσπαθεί να συνοψίσει και να συνθέσει σε μια σταθερή εικόνα όλα όσα έχεις μάθει, ζήσει, αντιμετωπίσει την τελευταία 5ετία για τα ταλέντα, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου. Και όπως πάντα ο τρόπος του για να το επιτύχει δεν είναι άλλος από την ανάληψη ευθυνών και τις υψηλές απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείς, θες δε θες. Αυτή τη φορά η αρένα των απαιτήσεων είναι η εργασιακή καθημερινότητα και αποτελεσματικότητα που επιδεικνύεις σε όσα σου αναθέτουν. Οι εν λόγω απαιτήσεις μπορεί να έχουν πάρει τη μορφή (1) ενός καινούργιου εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο προσπαθείς να καθιερωθείς, (2) αυστηρών συνεργατών ή ανωτέρων που σε φορτώνουν συνεχώς με περισσότερες ευθύνες χωρίς να υπολογίζουν τις αντοχές σου, (3) μιας εργασίας που πιστεύεις ότι υπαμείβεσαι ή (4) υποχρεώσεων προς γονείς ή συγγενείς που δεν μπορούν από μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα. Σε κάθε περίπτωση καλείσαι να πειθαρχήσεις σε ένα καθημερινό πρόγραμμα - απαραίτητο προαπαιτούμενο ώστε να κάνεις συντήρηση δυνάμεων για να γίνεις πιο αποτελεσματικός/η στις ευθύνες σου. Άλλωστε το σκόρπισμα τις ενέργειας σου θα γυρίζει μπούμερανγκ και πρέπει αυτή τη περίοδο να προσέξεις την υγεία σου και πως χειρίζεσαι συνολικά και διαχρονικά το σώμα σου και την ενέργεια σου.

  Το πρώτο μισό της χρονιάς συνοδοιπόρος και υποστηρικτής σου είναι ο Δίας από τον 2ο ηλιακό οίκο σου που προσφέρει αντοχές, πείσμα και πίστη στις δυνατότητες σου όσο δύσκολη κι είναι η ρουτίνα σου. Πάντως στο δεύτερο μισό της χρονιάς που προχωρά στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σου είναι σημαντικό να ανοίξεις το κοινωνικό σου κύκλο και επιπλέον να ασχοληθείς με θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σου.

  Τέλος για τους/τις γεννημένους/ες το 1ο δεκαήμερο του ζωδίου ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύες δημιουργεί συνεχώς μια πικρή αίσθηση απογοήτευσης σε ό, τι έχει σχέση με την καριέρα και τις φιλοδοξίες. Είναι λες και κάθε φορά φτάνεις στη πηγή της επαγγελματικής επιτυχίας και καθιέρωσης και δε καταφέρνεις να πιεις νερό.

   

  Ο Κρόνος στο Σκορπιό και το στοίχημα με τον εαυτό σου

  Ένα είναι το βασικό αίτημα του Κρόνου στον 6ο οίκο σου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου: μάθε να διακρίνεις το σημαντικό από το ασήμαντο! Με αφετηρία τις σχέσεις με τους/τις συναδέλφους σου και την κατάσταση στον χώρο εργασίας σου, καλείσαι να γίνεις ακόμη πιο πρακτικός/η, ακόμη πιο σκληρό/η με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, ακόμη πιο απαιτητικός/η από τα ταλέντα και την κατανομή της ενέργειας σου στις διάφορες υποχρεώσεις που έχεις. Ναι, το στοίχημα να είναι να αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας στον εαυτό σου (αρχικά) και στους γύρω σου (δευτερευόντως) τι αξίζεις! Με μια πρόταση: κρίνεσαι από την αποτελεσματικότητα σου σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

  Είναι σίγουρο πως ήδη έχεις τρομάξει, αφού η λέξη «αποτελεσματικότητα» είναι τόσο ξένη προς τη φύση του χαρακτήρα σου που σε πνίγει και μόνο το άκουσμα της. Όμως βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου που οι δεξιότητες που έχεις (επαγγελματικές αλλά και του χαρακτήρα σου) αλλά και όλα τα επιμέρους στοιχεία και οι αποφάσεις σου πρέπει να μπουν σε τάξη. Αυτή είναι μια περίοδος ανάληψης ευθυνών και σκληρής δουλειάς. Τόσο σκληρής που συχνά θα αισθάνεσαι ότι το βάρος των ευθυνών σε ξεπερνά και δεν μπορείς να ανταποκριθείς. Και όταν αναφερόμαστε σε δουλειά, δεν εννοούμε μόνο μια επαγγελματική θέση αλλά και τις ευθύνες που έχεις αναλάβει απέναντι στην οικογένεια σου, το σύντροφο σου αλλά και τη κοινή σας στέγη.

  Προφανώς και η αυτοκριτική σου θα είναι εξαντλητική τις περισσότερες φορές. Αν είσαι χρόνια σε μια εργασία ενδέχεται να αισθάνεσαι ότι δεν ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις των ανωτέρων σου ή ότι ακόμη και εργαζόσουν περισσότερο και πάλι δεν θα αμειβόσουν για τους κόπους σου όσο αξίζεις. Φυσικό επομένως είναι να γονατίζεις συχνά κάτω από τις απαιτήσεις που εσύ ο/η ίδιος/α θα έχεις από εσένα. Αυτός όμως ίσως να είναι και ο λόγος που θα σ' αναγκάσει να στραφείς στην περιποίηση και προστασία του σώματος σου (μια καλύτερη διατροφή, γυμναστήριο, τακτικές εξετάσεις) αλλά και να κοινωνικοποιείσαι σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται. Αν δεν επιτύχεις αυτά τα δύο, τότε να περιμένεις πως το σώμα σου θα αντιδράσει άσχημα! Και δεν το θες αυτό, έτσι δεν είναι;

   

  Ο Δίας και οι προκλήσεις της χρονιάς

  Με τη παρουσία του Δία στο 2ο οίκο του ωροσκοπίου σου έως τις 15 Ιουλίου η ωφελιμιστική, πρακτική και εγωιστική πλευρά του εαυτού σου (ναι, ναι, ακόμη κι εσύ έχεις μια τέτοια) βρίσκεται στο επίκεντρο. Να έχεις λοιπόν στο μυαλό σου τα εξής:

  (1)  Είναι εξαιρετική περίοδος αν αναζητάς δουλειά (πρώτη ή για έξτρα εισόδημα) ή αν θες να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά.

  (2)  Ο εγωισμός και η αυτοπεποίθηση σου βρίσκονται σε έξαρση και επιπλέον έχεις έντονη ανάγκη να ξεχωρίζεις και να γοητεύεις. Αυτό καθιστά το διάστημα που προαναφέρθηκε μια εξαιρετική περίοδο για φλερτ αλλά και για να επιβάλλεις τις απόψεις και τα θέλω σου στο χώρο εργασίας σου και για να επενδύσεις τα χρήματα σου.

  (3)  Μια προειδοποίηση: Έχεις τη τάση να ρισκάρεις πολύ με τα χρήματα σου όμως δε πρέπει να παραβείς το χρυσό κανόνα: ποτέ δεν επενδύεις από τα προς το ζην, αλλά μόνο αν βρίσκεσαι στην τυχερή ομάδα Διδύμων που τους περισσεύουν χρήματα αυτή την εποχή.

  Στις 16 Ιουλίου ο Δίας θα προχωρήσει στο 3ο ηλιακό οίκο σου και θα δώσει το έναυσμα για περισσότερη κοινωνική εμπλοκή και ενασχόληση με ανθρώπους, γνώσεις και ταξίδια. Τώρα ξεκινά η αναζήτηση νέων πνευματικών στόχων: σεμινάρια, μεταπτυχιακά ή επιμόρφωση μέσα στο χώρο εργασίας σου είναι σενάρια που δεν θα πρέπει να αποκλείσεις. Παράλληλα ο κοινωνικός σου κύκλος ανοίγει (ή κινητοποιείσαι για να τον επεκτείνεις) και νέες γνωριμίες έρχονται στο προσκήνιο. Αν είσαι ελεύθερος/η ο έρωτας είναι ξανά ένα παιχνίδι εξερεύνησης, πειραματισμού και χωρίς συναισθηματική ατζέντα από την πρώτη στιγμή. Όμως ακόμη πιο σημαντικές θα είναι επαφές που θα ξεκινήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο και θα θέσουν τις βάσεις για νέες συνεργασίες ή ακόμη και για αλλαγή επαγγελματικού περιβάλλοντος ή αντικειμένου!

   

  Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες και το ανικανοποιήτο

  Ο Ποσειδώνας στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου επηρεάζει μέσα στο 2014 τους/τις γεννημένους/ες στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου. Και αν ο Κρόνος από τον 6ο οίκο σου όλη τη χρονιά απαιτεί προγραμματισμό και πειθαρχία όπου βρίσκεσαι, είναι ο Ποσειδώνας από αυτή τη θέση που σε γεμίζει με μια βαθιά αίσθηση ανικανοποίητου από την πορεία που έχει πάρει η καριέρα σου, όσο επιτυχημένη κι αν είναι. Αμφιβολίες για το αν έχεις πάρει το σωστό δρόμο, παράπονα για τις απολαβές σου και μια βαθιά αίσθηση πως κάπου αλλού εκεί έξω θα μπορούσες να είσαι πολύ καλύτερα και με λιγότερο κόπο είναι σκέψεις που μπορούν να σαμποτάρουν όλες τις βασικές πτυχές της ζωής σου. Ναι, η απογοήτευση είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα που μας συνδέει όλους αλλά όταν γίνεται γνώμονας αποφάσεων μπορεί να μας φέρει πολύ κοντά στη καταστροφή. Συνεπώς χρησιμοποιείσαι περισσότερο τη λογική και λιγότερο το συναίσθημα σ' αυτές τις αποφάσεις, τουλάχιστον γι' αυτό το χρόνο. Από το 2015 βλέπουμε...

 • Τι θέλεις από τις σχέσεις σου

   

  Όπως όλα τα ζώδια του αέρα η κοινωνικότητα βρίσκεται στο DNA σου.Έχεις ανάγκη την ανθρώπινη επαφή,την επικοινωνία, την ανταλλαγή πληροφοριών.Φυσικά και υπάρχουν εσωστρεφείς Δίδυμοι, αλλά είναι σπάνιοι. Συνήθως θέλεις να βρίσκεσαι περιτρυγιρισμένος από ανθρώπους και να συμμετέχεις, ή τουλάχιστον να γνωρίζεις την καθημερινότητά τους.Τίποτα δεν είναι πιο ενδιαφέρον για σένα από ένα κουτσομπολιό, μία πληροφορία,ή ένα νέο που δεν ήξερες. Όχι από απλή περιέργεια, αλλά γιατί έτσι αισθάνεσαι ότι είσαι μέρος ενός μεγαλύτερου δίκτυου ανθρώπων Αναζητάς την συντροφιά προσώπων που όπως εσύ διαθέτουν το ταλέντο της συζήτησης με μια γκάμα θεμάτων που  ξεκινάει από τη τελευταία θεατρική  παράσταση που έκανε πρεμιέρα,περνάει σε ένα ενδιαφέρον βιβλίο που διάβασες  και φτάνει μέχρι τις εξονυχιστικά λεπτομερείς συνθήκες που χώρισε ο καλύτερος φίλος σου.Εννοείται ότι κάποιος μυστικοπαθής , που δυσκολεύεται στη λεκτική επικοινωνία  μπαίνει στο περιθώριο της ζωή σου, αφού η ζωή είναι πολύ μικρή για να περιμένεις πληροφορίες από κάποιον που απαντάει μονολεκτικά. Αντίθετα αισθάνεσαι υπέροχα όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολλούς εξωστρεφείς φίλους ώστε να ικανοποιείται η ανάγκη σου για συνεχή ερεθίσματα ώστε να μη πλήττεις. Όσον αφορά τον έρωτα είσαι διστακτικός/η και η μονογαμία δεν αποτελεί απαράβατο στόχο σου. Βαριέσαι αφόρητα να βρίσκεσαι με κάποιον που η ζωή του δεν αλλάζει κάθε τόσο, ή δεν σε εκπλήσσει με τη συμπεριφορά του αποκαλύπτοντάς  σου καινούργιες πλευρές του εαυτού του που δεν υποψιαζόσουν.Εάν πρόκειται να συγκατοικήσεις, να δεσμευτείς, ή να παντρευτείς κάποιον/α  αυτός/ή  θα πρέπει να είναι ευμετάβλητος όπως κι εσύ., κάποιος διατεθειμένος να αλλάζει κάθε τόσο και να παραμένει συνεχώς ενδιαφέρον.Μια καλή συζήτηση βρίσκεται στη κορυφή των προτεραιοτήτων σου ακόμα και-ναι, ναι - πριν από το σεξ. Εάν φέρεις στη μνήμη σου τους ανθρώπους που σου  έκλεψαν τη καρδιά είναι οι έξυπνες παρατηρήσεις, το χιούμορ και τα λεκτικά αερόμπικ τους  που θυμάσαι, παρά τα παθιασμένα φιλιά τους. Επιτυχημένη είναι η σχέση που διαθέτει την κοινωνικότητα της φιλίας και της δίνει διάρκεια  όπως και το γέλιο που την διαπερνάει.Είναι οι αστραπές που διαπερνάνε το μυαλό σου  το καύσιμο που χρειάζεται η καρδιά σου  για να πάρει μπροστά. Μερικές φορές προτιμάς διαδοχικές,  μοναγαμικές σχέσεις γιατί σε αυτή τη ζωή έχεις επιλέξει τη ζωή μιας πεταλούδας-να  φτερουγίζεις διαρκώς δοκιμάζοντας το νέκταρ πολλών λουλουδιών.

 • Jamie Oliver

έχουν γενέθλια 162 μέλη.

γιορτάζουν οι: Θεμιστοκλής

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...