παρακαλώ περιμένετε...
Εβδομαδιαία πρόβλεψη: 15.12.2014 έως 21.12.2014
ΤΑΥΡΟΣ
(20/4 - 20/5)

 Η καταπίεση και σύμπλευση με τις επιθυμίες ή διαταγές ανθρώπων που είναι σε θέση να ορίζουν τις κινήσεις και αποφάσεις σου, είναι κάτι που θα σε πιέσει έντονα αυτή την εβδομάδα. Είναι πιθανό να βρίσκεσαι εγκλωβισμένος/η σε ένα περιβάλλον που ορίζει τον τρόπο που θα μιλήσεις και εκφραστείς, που καθορίζει την καθημερινότητα σου, που σε ξεπερνά ως προς τον τρόπο που θα ήθελες να μπορείς να καθορίσεις τα χρονοδιαγράμματα σου. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως έχεις ένα αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου, πως αναγκάζεσαι να πειθαρχήσεις σε εργασιακές νόρμες γιατί υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη των οικονομικών σου αναγκών, πως έχεις δεσμευτεί σε μία σχέση που σε καταπιέζει φανερά. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχεις καταπιεί τις δικές σου επιθυμίες, πως βρίσκεσαι απέναντι από την προσωπική σου ηθική, πως συγκρούεσαι με τη φιλοσοφία σου περί ιεραρχίας σε μία ζωή που δεν επιτρέπει παρεκκλίσεις από το νόμο. Στο τέλος της εβδομάδας όμως κάτι θα συμβεί που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ στη συνείδηση σου. Αν αυτό που θα συμβεί θα λάβει χώρα στον ύπνο σου, στο παρασκήνιο της δουλειάς σου ή στο σώμα σου, είναι κάτι που έχει ενδιαφέρον από στατιστικής απόψεως, αφού αυτό που μετρά περισσότερο είναι ο τρόπος που θα αντιδράσεις.

Ερωτική πρόβλεψη: 17.12.2014 έως 23.12.2014
ΤΑΥΡΟΣ
(20/4 - 20/5)
Ηένταση στο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Αιγόκερω μοιάζει να σηκώνει τα σκοτεινάπαραπετάσματα που σου έκρυβαν μέχρι χθες τα όνειρά σου. Ο δρόμος προς αυτό (ήαυτόν) που θέλεις αρχίζει να αποσαφηνίζεται, κι ενώ είσαι παιδί των ηδονών καιτης χαράς της ζωής τώρα μοιάζεις καχύποπτος απέναντι σε ό,τι και όποιον σουδίνεται εύκολα. Πολύ καλά κάνεις, έχω να σου πω εγώ - ...
 • Αχ Ταύρε μου, πως φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται θαύμα και απίθανο να μπορείς να στηριχτείς συναισθηματικά σε έναν άνθρωπο; Ναι, είναι από αυτές τις μέρες που οι σχέσεις μοιάζουν σαν διάδρομοι στρωμένοι με ξυράφια.
 • Δεκέμβριος

  Φαίνεται λες και όλη η χρονιά, όλα όσα συνέβησαν (ειδικά από το καλοκαίρι κι έπειτα) χωρίς να μπορείς να τα ελέγξεις, σε οδήγησαν σε αυτό το μήνα. Ο Κρόνος ολοκληρώνει τη διέλευση του από το Σκορπιό (θα επιστρέψει μόνο για ένα σύντομο διάστημα εντός του 2015) και μετά από μια διετία που οι σχέσεις σου (προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές) πέρασαν από σκληρά τεστ αντοχής, αισθάνεσαι αρκετά σίγουρος/η για να ανακοινώσεις τις αποφάσεις σου. Ας ξεκινήσουμε από τον επαγγελματικό τομέα. Η είσοδος του Άρη στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου (5/12) σηματοδοτεί και την αφετηρία ενός διαστήματος περίπου 40 ημερών που θα ορίσει τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τουλάχιστον για ένα χρόνο σε αυτό το κομμάτι της ζωής σου. Αν το περιβάλλον που εργάζεσαι πρόκειται να αλλάξει ή αν η συνεργασία σου με το/τη προϊστάμενο σου σε έχει φθείρει, τώρα ανακοινώνεις οριστικά το τέλος. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή έχεις δική σου επιχείρηση, τώρα ανακοινώνεις αλλαγές σε δομές, πρόσωπα και στόχους που κανείς δεν υποψιαζόταν μιας και είσαι έτοιμος/η πλέον για άλλες προκλήσεις. Σε αυτή τη συγκυρία σε βρίσκει και η ανάδρομη πορεία του Δία στον 4ο ηλιακό οίκο σου (από 8/12). Αν έχεις οικογένεια, είναι βέβαιο ότι την έχεις παραμελήσει τη τελευταία διετία και για τους επόμενους μήνες πρέπει να θέσεις ως προτεραιότητα να καλύψεις το χαμένο χρόνο. Αν πάλι έχεις στο μυαλό σου τη δημιουργία οικογένειας αλλά οι συνθήκες δε σου επέτρεπαν να βάλεις μπροστά αυτό το πλάνο, ίσως αυτός ο μήνας να είναι η στιγμή που το θέτεις ως προτεραιότητα. Όχι, μην απορείς που ο μήνας παρουσιάζεται τόσο έντονος κι εσύ υπέρ του δέοντος δραστήριος/α. Είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά Ταυρίσια στοιχεία η υπερβολική σκέψη μέχρι τη λήψη αποφάσεων και η μανιώδης δράση από τη στιγμή που οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Επιπλέον ο 9ος ηλιακός οίκος σου βρίσκεται στο επίκεντρο από τις 10/12 (με την είσοδο της Αφροδίτης) και ως τέλος του μήνα (με την είσοδο Ήλιου και Ερμή και μια Νέα Σελήνη στις 22/12) και αυτό σημαίνει ότι το μόνο που βρίσκεται στο μυαλό σου είναι το μέλλον που επιθυμείς να χτίσεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… Αυτό το μήνα επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά το σκληρό τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα κι έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία σου. Αντιλαμβάνεσαι ξαφνικά (ίσως και με ένα απρόσμενο γεγονός) ότι οι άνθρωποι που αγαπάς, η εργασία που σε ικανοποιεί, το αύριο που ονειρεύεσαι μπορούν σε μια στιγμή, απροειδοποίητα να χαθούν. Και έχεις μια επιλογή: είτε κάνεις αυτό το φόβο κινητήριο δύναμη για να διεκδικήσεις όσα αγαπάς σήμερα, είτε, σε αντίθετη περίπτωση, ο φόβος σου θα σε αφομοιώσει. Κι αν συμβεί αυτό, είσαι απολύτως ικανός/η να καταστρέψεις ό, τι έχεις χτίσει πριν το δεις να φθείρεται μόνο του... Κι αυτή η συνειδητοποίηση σε γοητεύει και σε απωθεί με την ίδια ένταση. Που θα κάτσει άραγε η μπίλια;

 • 2014

  Το 2014 με μια ματιά

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κρόνος στο αντιδιαμετρικό σου ζώδιο του Σκορπιού είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και γι' αυτό το λόγο θα ήταν χρήσιμο να συνδέσουμε τα μαθήματα της φετινής χρονιάς με το παρελθόν σου (λιγότερο ή περισσότερο μακρινό). Σ' αυτό το στάδιο της ζωής σου βιώνεις μια μετάβαση που, αν όχι άγρια, φέρει τουλάχιστον ένα τεράστια ειδικό βάρος: η προσοχή σου μεταβαίνει από τα καθαρά προσωπικά ζητήματα στην κοινωνική σφαίρα της ζωής. Εδώ και μια 7ετία το κεντρικό θέμα που απασχολούσε τους/τις περισσότερους/ες Ταύρους είναι να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: «Ποιος είμαι;», «Ποια είναι τα ταλέντα μου;», «Ποια είναι τα πράγματα που καλούμαι να εξελίξω;», «Πως σαμποτάρω τον εαυτό μου;», «Τι επιθυμώ για να νιώθω καλά με εμένα;». Όλες οι πράξεις, οι σχέσεις, οι επιτυχίες και αποτυχίες σου γύριζαν πίσω σε εσένα - όχι μόνο με τη συμβατική έννοια, αλλά μια πιο βαθιά και ουσιαστική. Μπολιάζονταν μέσα σου και σε πίεζαν να βγάλεις συμπεράσματα, όσο επίπονα κι αν ήταν αυτά που αποκάλυπτες για εσένα και τη συναισθηματική σου φύση. Τι αλλάζει; Η εσωστρέφεια λαμβάνει τέλος. Πλέον, αν έχεις κάνει δουλειά με τον εαυτό σου, έρχεται η στιγμή της αναγνώρισης.

  Έτσι, με εφόδιο τις εμπειρίες από τις εσωτερικές μάχες που έδωσες με τον εαυτό σου όλα αυτά τα χρόνια, οφείλεις να γνωρίζεις πολύ καλύτερα τι θες και τι δεν θες από εσένα. Και τώρα μια νέα επιθυμία ανατέλλει στον ορίζοντα: η επιθυμία να βιώσεις και να δοκιμάσεις τη προσωπικότητα σου μέσα από διαπροσωπικές σχέσεις και συνεργασίες που επιλέγεις ΕΣΥ, που ταιριάζουν σε ΕΣΕΝΑ, που μπαίνεις σ' αυτές σαν ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος. Γι' αυτό όλη τη χρόνια οι στενές σχέσεις (ερωτικές, φιλικές και επαγγελματικές) είναι το επίκεντρο της προσοχής σου και η απόλυτη προτεραιότητα σου. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου και ποιες οι προσδοκίες των Άλλων από εσένα; Ταιριάζουν μεταξύ τους αυτές οι δύο; Από τις απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα θα κριθούν όλα.

  Σα συνέπεια όλες οι σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες σου (και ο γάμος σου αν είσαι παντρεμένος/η) θα περάσουν από δοκιμασίες, γιατί πλέον εσύ είσαι εκείνος/η που έχει απαιτήσεις και δε συμβιβάζεσαι με ψίχουλα ενδιαφέροντος ή/και ανταμοιβής. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι απαλλάσσεσαι ως δια μαγείας από τις δικές σου ευθύνες. Όλες οι σχέσεις σου θα απαιτούν προσπάθεια και κόπο από εσένα και εν μέσω αυτής της διαδικασίας αρκετές θα τελειώσουν, γιατί τελικά απαιτούν περισσότερα από όσα αξίζουν. Ειδικά δε στον επαγγελματικό τομέα συνάδελφοι και ανώτεροι σου έχουν αυξημένες απαιτήσεις από εσένα καθώς σε βλέπουν σαν κάποιο/α που μπορεί να πετύχει τους πιο απαιτητικούς στόχους. Τελικά, το αποτέλεσμα όλων των δοκιμασιών κρίνεται από την αυτοκυριαρχία με την οποία μπορείς να χειριστείς τις συγκρούσεις. Προς αυτή τη κατεύθυνση σε ωθούν στη διάρκεια της χρονιάς τόσο οι δύο Ηλιακές Εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου σου (29 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου) αλλά και η είσοδος του Δία στο δεύτερο μισό της χρονιάς στο πιο ιδιωτικό μέρος του ωροσκοπίου σου που σε γεμίζει με ψυχικές αντοχές και αυτοπεποίθηση για να υποστηρίζεις τα Θέλω και τις Ανάγκες σου.

  Τελικά το 2014, παρά τις δεδομένες δυσκολίες του είναι μια χρονιά που σίγουρα θα πάρεις ακριβώς όσα αξίζεις και σε καμία περίπτωση λιγότερα. Όμως πρέπει να είσαι έτοιμος/η και για απογοητεύσεις από ανθρώπους που θεωρούσες πως μπορούσες να επενδύσεις στην υποστήριξη τους.

   

  Ο Κρόνος στο Σκορπιό και το στοίχημα με τον εαυτό σου

  Η διέλευση του Κρόνου από τον 7ο ηλιακό οίκο σου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου μοιάζει αρκετά σαν μια διέλευση από το ζώδιο σου (αν και για να θυμηθείς τι σημαίνει αυτό θα πρέπει να κοιτάξεις πίσω περίπου 14 χρόνια, τη διετία 1999-2001). Κύριο χαρακτηριστικό είναι η δοκιμασία αντοχών που περνάνε όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις (φιλικές ή επαγγελματικές). Το ίδιο συμβαίνει πιθανόν και με μια ερωτική σχέση που υπάρχει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, είτε έχει επισημοποιηθεί, είτε όχι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως, επειδή για πρώτη φορά μετά από χρόνια αισθάνεσαι την ανάγκη να πάρεις ξεκάθαρες, ρεαλιστικές αποδείξεις πως αυτοί/ες που θεωρείς οικείους/ες σου μπορούν να σε στηρίξουν, αν και εφόσον τους/τις το ζητήσεις. Και πραγματικά είναι τρομακτική η αίσθηση της μοναξιάς και της απογοήτευσης, καθώς θα βλέπεις πολλούς/ες αγαπημένους/ες σου να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου. Όμως, μόνο έτσι θα καταφέρεις να κινητοποιηθείς άμεσα και να απομακρύνεις από κοντά σου αυτούς τους «κατ' επίφαση» κοντινούς σου ανθρώπους.  

  Όπως ίσως καταλαβαίνεις ήδη από τα παραπάνω, η προσοχή που δίνεις στους ανθρώπους γύρω σου και τις σχέσεις που δημιουργείς είναι απόδειξη ενός σημαντικού γεγονότος που έχει επιτελεσθεί όλα αυτά τα χρόνια: τελείωσε η περίοδος ενδοσκόπησης και εσωστρέφειας που είχε ως σκοπό να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι ακριβώς προσδοκίες έχεις από τον εαυτό σου και από τους άλλους αντίστοιχα. Έτσι, όσο τρομακτικό κι αν σου φαίνεται σ' αυτή τη φάση (που θα σου φαίνεται, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό), έρχεσαι ευθέως σε ρήξεις και αποζητάς τις συγκρούσεις για τον εξής απλό λόγο: εσύ ξέρεις σε μεγαλύτερο βαθμό από το παρελθόν πόσα ζητάς από κάθε άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν εκείνος/η (είτε λέγεται σύζυγος, είτε σύντροφος, είτε συνεργάτης) μπορεί να σου τα δώσει. Και αν δε μπορεί, πλέον μπορείς με μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερες ανασφάλειες και ενοχές να προχωρήσεις παρακάτω...

   

  Ο Δίας και οι προκλήσεις της χρονιάς

  Αυτό που πρέπει να προσέξεις με τον Δία στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σου μέχρι τις 15 Ιουλίου είναι ο ενθουσιασμός σου. Ναι, ναι, καλά άκουσες... Παρά το στρίμωγμα του Κρόνου που αναφέρθηκε πιο πάνω, θα υπάρχουν ερεθίσματα, πρόσωπα και εμπειρίες εκεί έξω που θα σου φαίνονται περιπετειώδη, εξωτικά και θελκτικά όπως ένα παγωμένο κοκτέιλ μέσα στο κατακαλόκαιρο! Η ζωή θα σου παρουσιάζει ενδιαφέροντες ανθρώπους και ευκαιρίες για σχέσεις (επαγγελματικές ή προσωπικές) με μεγάλη συχνότητα κι εσύ θα θες να μάθεις λίγο απ' όλα, να πάρεις όσες περισσότερες απόψεις, σκέψεις και στάσεις ζωής μπορείς από όποιον/α συναντάς. Για όλους τους παραπάνω λόγους το πρώτο μισό του 2014 φαντάζει να είναι μια εξαιρετική περίοδος για ν' αναπτύξεις με τόλμη και διάθεση το μυαλό σου και τις δεξιότητες σου. Όχι όμως σαν λαθραναγνώστης/λαθραναγνώστρια, που ξεκλέβει τυχαία αποσπάσματα λέξεων και πληροφοριών. Τώρα είναι η εποχή να ξεκινήσεις νέες σπουδές ή να βελτιώσεις τις γνώσεις που έχεις με μεταπτυχιακά ή σεμινάρια. Ακόμη καλύτερα αν καταφέρεις να βρεθείς σε μια άλλη πόλη ή χώρα από αυτή που μένεις και να γνωρίσεις από κοντά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε νέες καταστάσεις.

  Το σημαντικότερο σε κάθε περίπτωση είναι πως θα ανοίξει και ο κοινωνικός σου κύκλος με ανθρώπους που μπορούν να σε στηρίξουν και επαγγελματικά στο μέλλον, όταν παραστεί η ανάγκη. Οφείλεις να γίνεις ένα πολίτης του κόσμου (είτε αυτό σημαίνει να αναμιχθείς με τον κόσμο εκεί έξω, είτε να γνωρίσεις άλλες γωνίες του πλανήτη ή της χώρας σου). Όμως ακόμη κι έτσι, πρέπει να παραμείνεις ένας/μια συνειδητοποιημένος/η Ταύρος και όχι ένας νομάδας χωρίς στόχους και όνειρα.

  Όσο για το πέρασμα του Δία στον 4ο οίκο σου από τις 16 Ιουλίου (που επηρεάζει κυρίως όσους/ες έχουν γεννηθεί στο 1ο και 2ο δεκαήμερο του ζωδίου), κερδίζεις αργά και σταθερά μια αίσθηση εσωτερικής πληρότητας και μια αισιοδοξία πως πλέον δεν υπάρχει τίποτα στην επαγγελματική σφαίρα της ζωής που δεν μπορείς να κατακτήσεις. Ναι, ο χάρτης της επαγγελματικής σου πραγματικότητας μπαίνει σε τροχιά αλλαγών προς το καλύτερο. Αυτό μπορεί να σημαίνει:

  (1) Σ' αυτό το διάστημα έρχονται περισσότερες ευθύνες αλλά και περισσότερες οικονομικές και ηθικές απολαβές αν βρίσκεσαι σε μια εργασία εδώ και χρόνια.

  (2) Αποζητάς μια εργασιακή θέση που θα σου προσφέρει το κάτι παραπάνω και αλλάζεις πεδίο ή χώρο εργασίας.

  (3) Αν αναζητάς εργασία, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου και οι προσπάθειες μηνών ευοδώνονται.

 • Τι θέλεις από τις σχέσεις σου


  Με την Αφροδίτη κυβερνήτη του ζωδίου σου ο έρωτας και η σωματική επαφή αποτελούν τη δεύτερη φύση σου.Αφοσιωμένος και αξιόπιστος .Έχεις το ταλέντο να αντέχεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες.Το θέμα της ασφάλειας είναι κομβικό για σένα και στο πυρήνα κάθε σχέσης. Οι Ταύροι στατιστικά έχουν το μικρότερο ποσοστό διαζυγίων ανάμεσα στα 12 ζώδια..Η κοινή περιουσία όπως και η εξάρτησή σου από τη σχέση σε κάνουν εξαιρετικό κτητικό.Έχε πάντα υπ΄ οψιν σου τη παρόρμησή σου να πνίγεις αυτούς που αγαπάς, ή αυτούς που τους προσφέρεις τη φιλία σου.

  Οι σχέσεις μπορούν να είναι περισσότερο εποικοδομητικές και ευχάριστες αν επιτρέπεις στους ανθρώπους που είσαι μαζί τους περισσότερη αυτονομία και ελευθερία.Η Σελήνη βρίσκεται στη καλύτερη θέση της στον Ταύρο και αφού η Σελήνη συμβολίζει το σπίτι και την οικογένεια στο ωροσκόπιο μας, σημαίνει ότι είσαι λάτρης του σπιτιού και της οικογένειας. Σαν Ταύρος πολλές φορές δείχνεις την αγάπη σου αναλαμβάοντας τις οικονομικές δοσοληψίες του ζευγαριού.Τα ακριβά δώρα και η οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση του συντρόφου σου αποτελούν το γνήσιο βαρόμετρο της συμπάθειάς σου γι’ αυτόν .Σπάνια κάποιος δίπλα σου θα παραπονθεί ότι τον αμελείς.

  Σαν Ταύρος μπορείς να ενθαρύνεις απεριόριστα το σύντροφό σου στη πραγματοποίηση των στόχων του.Πίσω από την εικόνα του ήρεμου, συγκρατημένου , πειθαρχημένου ανθρώπου σιγοβράζει ένα ηφαίστειο πάθους και απληστίας..Οι Ταύροι πολύ συχνά δημιουργούν μακροχρόνια σχέδια γι’ αυτούς που αγαπάνε και σιγουρεύονται με την δική τους επέμβαση ότι θα πραγματοποιηθούν.Φυσικά οι Ταύροι είναι εξαιρετικοί μάγειροι Το φαγητό , ακόμα κι ένας καφές , ή ένα γλυκό που προσφέρουν δεν ειναι απλά μια τυπιική φιλοφρόνηση,ή ευγένεια ,αλλά σαφέστατη απόδειξη γνήσιου ενδιαφέροντος για τον άλλο.

 • George Clooney

έχουν γενέθλια 162 μέλη.

γιορτάζουν οι: Θεμιστοκλής

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...