παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
5ος οίκος: Ερωτας, οι μέρες της αθωότητας
Stardome* @ 03.02.2010

Το ζώδιο που έχουμε στον 5ο οίκο μας δείχνει πως είμαστε όταν ερωτευόμαστεΜπορεί ο 7ος να συμβολίζει τις ποιότητες που αναζητούμε ή προβάλλουμε στο σύντροφό μας (γιʼ αυτό και θεωρείται οίκος του γάμου) και ο 8ος οίκος τη σύγκρουση μαζί του, την επιβολή και το σεξ, πριν όμως τη συναισθηματική εμπλοκή δύο ανθρώπων υπάρχει μια μαγική περίοδος που μοιάζει σαν βγαλμένη από τα παραμύθια του Disney. Τότε που πιάνεστε χέρι χέρι σαν να έχετε γυρίσει ξανά στο Γυμνάσιο και όλη η ένταση του πάθους διοχετεύεται σε ένα φιλί. Τότε που είσαι ακόμη για το/τη σύντροφο το κέντρο του κόσμου, αν όχι του σύμπαντος. Αυτός είναι ο έρωτας που γεννιέται στον 5ο οίκο. (Οι ωροσκόποι που αναγράφονται σε παρένθεση είναι ενδεικτικοί. Φτιάξε το γενέθλιο χάρτη σου και βρες ακριβώς σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο 5ος οίκος σου.)
Το Εγώ, φτάνοντας στον πύρινο 5ο οίκο, γνωρίζει πλέον χωρίς καμία αμφιβολία ότι δεν μπορεί από μόνο του να είναι το επίκεντρο της προσοχής των πάντων. Αυτό είναι και ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της ύπαρξης, ότι δεν βρίσκουμε ικανοποίηση όντας απλώς «κάποιοι», άγνωστοι, ανώνυμοι, μέλη της μάζας. Αφού δεν μπορούμε να είμαστε μοναδικές και χαρισματικές προσωπικότητες εκ γενετής, οφείλουμε να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε, ώστε να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο σημαντικοί για τους γύρω μας. Ο 5ος οίκος είναι ακριβώς ο τρόπος που προσπαθούμε να ακτινοβολήσουμε τη μοναδικότητά μας στο περιβάλλον μας.
Μέσα στις φλόγες του 5ου οίκου, ο έρωτας βρίσκει ένα φιλόξενο σπίτι και φυσικά δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς. Ο έρωτας, εκτός του ότι είναι γεμάτος πάθος και καρδιοχτύπι που μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί, οι ερωτικές περιπέτειες και το φλερτ ενισχύουν την αίσθηση της μοναδικότητάς μας. Ναι, είναι αυτή η περίφημη επιβεβαίωση του Εγώ που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη. Οταν ερωτευόμαστε, όλα μας τα συναισθήματα σαν συντονισμένα πυρά επικεντρώνονται στην καρδιά του/της συντρόφου. Γιʼ αυτό το λόγο, το ζώδιο που συναντούμε στην ακμή του 5ου οίκου δείχνει πώς παίζουμε, φλερτάρουμε, διασκεδάζουμε με τον έρωτα.5ος οίκος στον Κριό: Οποιος είπε ότι σημασία έχει να συμμετέχεις στο παιχνίδι και όχι αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις, τότε σίγουρα δεν είχε Κριό στον 5ο οίκο του. Ο στόχος είναι το παν για σένα. Αν βρεις εκείνον/η που σε εξιτάρει, σε έλκει, σου κάνει «κλικ» τέλος πάντων, τότε τίποτα δεν σε κρατάει. Αρκεί να μην τρομάξεις τον άλλο με την παρορμητικότητά σου. Σε αντίθεση με τις πολεμικές τακτικές του Μεσαίωνα που συχνά ακολουθείς, πρέπει να καταλάβεις πως δεν πέφτουν όλα τα κάστρα μόνο με μια έφοδο. Ενα πρόβλημα υπάρχει μόνο: γιατί ο στόχος σου χάνει το ενδιαφέρον του μόλις τον κατακτήσεις;

5ος οίκος στον Ταύρο: Πρέπει να το παραδεχτείς, είσαι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Με Ταύρο στην ακμή του 5ου οίκου, οι σχέσεις και το φλερτ ενδύονται έναν αέρα αισθησιασμού. Φλερτάρεις με όλες τις αισθήσεις σου. Απολαμβάνεις να τον/τη γδύνεις με τα μάτια, τη μυρωδιά του σώματός του/της ή να χαϊδεύεις τα μαλλιά του/της. Ομως ζούμε σε μια εποχή που ακόμη και το φλερτ θέλει τακτ, ενώ εσύ θέλεις να είσαι διαχυτικός/ή. Αρα προκειμένου να μην παρεξηγηθείς περιορίζεσαι και αναμένεις. Το πρώτο στάδιο του φλερτ μοιάζει σαν αναμονή στην ουρά της εφορίας. Με μια λέξη: Εκνευριστικό! Οταν ανάψει το πράσινο φως, όμως, δεν κρατιέσαι!

5ος οίκος στους Διδύμους:
Ο Μπαλζάκ έλεγε: «Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πάντα κλέβουμε» και κάποιος με 5ο οίκο στους Διδύμους κατανοεί πως αυτή η πρόταση ουδεμία σχέση έχει νοηματικά με την απιστία όσο με την τάση να παρασύρουμε, να παγιδεύουμε ή να ταξιδεύουμε τον άλλο με το λόγο μας. Οσο ο/η σύντροφος ή αυτός/ή που σε φλερτάρει, σε εξιτάρει εγκεφαλικά, μοιάζεις με χάμστερ που παίζει στο κλουβί του. Περιστρέφεσαι με ταχύτητα μέσα στον τροχό του πάθους και περιμένεις ανυπόμονα από τον άλλο να σε ταΐσει με τις λιχουδιές του έρωτα. Και αν δεν τα καταφέρει; Τότε θα πειραματιστείς με αρκετούς μέχρι να βρεις τον/την κατάλληλο/η. Ταυτόχρονα, βέβαια!

5ος οίκος στον Καρκίνο:
Οταν το ζώδιο της Σελήνης βρίσκεται στην ακμή του 5ου οίκου, ο έρωτας και το φλερτ προσφέρουν μια αίσθηση ασφάλειας. Η ήρεμη πλευρά της ζωής ζωγραφίζεται με τα ηπιότερα χρώματα στο πρόσωπο, στο λόγια, στα φιλιά και στα χάδια του/της. Μπορεί να θέλεις να γίνεις μια μητρική αγκαλιά για τον έρωτά σου ή να ψάχνεις σε αυτόν τη μητέρα που σε λατρεύει. Ο πρώτος άνθρωπος που αποκάλεσε το/τη σύντροφό του «μωρό μου!» μάλλον είχε Καρκίνο στον 5ο οίκο. Αναρωτιέμαι όμως αν βλέπεις την παγίδα. Προφανώς και η μητέρα αγαπάει το «μωρό της» πάνω απʼ όλα και δεν θα το πλήγωνε ποτέ εσκεμμένα. Ομως μάνα είναι μόνο μία. Αυτή είναι η παγίδα.

5ος οίκος στο Λέοντα: Ο Ντέιβιντ Λόρενς έλεγε για τον έρωτα πως είναι: «Ενα όμορφο μικρό παραμύθι όπου όλα είναι όπως σου αρέσουν, η βροχή δεν λερώνει το σακάκι σου, τα έντομα ποτέ δεν σε τσιμπούν και έχει πάντα λιακάδα». Αυτό θέλεις και εσύ. Το να ερωτεύεσαι θα μπορούσε να αποτελεί τη μόνη απόδειξη ότι συμμετέχεις ενεργά σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. Το φλερτ και η ερωτική ανταπόκριση αρκεί για να νιώσεις πραγματικά καλά με τον εαυτό σου. Αν όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, εσύ επιλέγεις να το βγάλεις για παιχνίδι όταν επικρατεί η λιακάδα του έρωτα. Ή πιο σωστά, μόνο αν υπάρχει ο έρωτας ανατέλλει ο Ηλιος. Σωστά;

5ος οίκος στην Παρθένο: Οπως με τους Διδύμους, αν η Παρθένος εμφανίζεται στον 5ο οίκο, η εγκεφαλική έξαψη που σου προκαλεί εκείνος που σε φλερτάρει είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική, αν όχι περισσότερο. Επιθυμείς να σε εκτιμούν για την ευστροφία σου όσο εκτιμάς και εσύ το/τη σύντροφό σου. Ξέρεις πως αυτό απαιτεί χρόνο και δίνεις όσο απαιτείται. Αυτό που πρέπει να εκτιμάς στον εαυτό σου: Αν εκείνος/η αποτύχει στο τεστ, του λες σαν εξελιγμένο μοντέλο του Terminator: «Hasta la vista, baby»! Αυτό που πρέπει να καταστείλεις όσο γίνεται: Οποιος είναι μαζί σου, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δείγμα που πρέπει να περάσει από μικροσκόπιο. Με απλά λόγια: Μην αναλύεις τα πάντα!

5ος οίκος στο Ζυγό: Φαντάσου ότι σου ζητούν να φτιάξεις μια λίστα προτεραιοτήτων στη ζωή σου. Μάντεψε τι φιγουράρει στην κορυφή: Το κυνήγι του Ερωτα (το έψιλον κεφαλαίο!). Πώς το έλεγε η Tina Turner; Α, ναι: «It takes two, baby. Just me and you!». Πρέπει να παραδεχτείς πως κατά βάση είσαι ερωτευμένος/η με το υπέροχο αυτό συναίσθημα και για εσένα δεν είναι θέμα προσώπου. Ετσι εξηγείται και η συμπεριφορά σου. Αν μια σχέση συναντά εμπόδια, προχωράς εύκολα στην επόμενη. Σε αυτό το σημείο οφείλει κανείς να σε προειδοποιήσει: Το «όλοι για έναν (εσένα) και ένας για όλους» δεν χωρά στον έρωτα. Ειπώθηκε και προηγουμένως. Συνήθως ερωτεύεσαι την ιδέα του έρωτα και όχι ανθρώπους.

5ος οίκος στο Σκορπιό: «Ο άνθρωπος δεν πρέπει να επιχειρεί να εξοντώσει τα συμπλέγματά του αλλά να έρθει σε αρμονία με αυτά» έλεγε ο Φρόιντ. Ο έρωτας για σένα είναι το κεντρικό κανάλι για να φτάσεις στην πηγή των υποσυνείδητων τάσεών σου και γιʼ αυτό το λόγο πάντα εμπλέκονται μαζί με αυτόν θέματα εξουσίας και σεξουαλικής επιβολής. Πολλοί με αυτή τη θέση προσπαθούν να καταπιέσουν τις παρορμήσεις τους από φόβο μήπως αν τις αφήσουν ανεξέλεγκτες, αποβούν καταστροφικές για τους ίδιους και τους γύρω τους. Αντίθετα κάποιοι άλλοι προσπαθούν να ελέγξουν συναισθηματικά το/τη σύντροφό τους για να αποδείξουν την αξία τους. Ο Φρόιντ πάντως θα σου απαντούσε κυνικά, σε όποια ομάδα κι αν ανήκεις: «Δεν μπορείς συστηματικά να υποτιμάς τη λίμπιντό σου».

5ος οίκος στο Τοξότη: Φέρε στο μυαλό σου τουλάχιστον τρεις μύθους στους οποίους πρωταγωνιστής είναι ο Δίας (κυβερνήτης του Τοξότη). Τι κοινό έχουν; Σωστά! Το ότι κυνηγούσε μονίμως μια γυναίκα! Με τον Κένταυρο του ζωδιακού σε αυτή τη θέση, είσαι καταδικασμένος/η να κυνηγάς και να φλερτάρεις συνεχώς με το καλύτερο, το ομορφότερο, το δυσκολότερο! Γιατί καταδίκη; Η απάντηση είναι απλή στη σύλληψη. Το ιδεατό που περιμένεις να στρίψει από την επόμενη γωνία ίσως να υπάρχει μόνο στο μυαλό σου και να το προβάλεις στον αμέσως επόμενο σύντροφο. Η λύση; Θυμήσου ξανά πως δεν υπήρχε τίποτε απαγορευμένο για τον Δία και έτσι και εσύ δεν διανοείσαι ότι μπορεί κάποιος/α να σου αντισταθεί. Αλοίμονό σου αν το κάνει! Μπορεί και να κολλήσεις…

5ος οίκος στον Αιγόκερω: Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η ανασφάλειά σου όταν σε φλερτάρουν (όταν φλερτάρεις εσύ μπορεί και να γκρεμιστεί ο φούρνος της γειτονιάς σου) χτυπάει κόκκινο. Οι γύρω σου δείχνουν χαλαροί και έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα κομμάτι από την πίτα του έρωτα και εσύ κάπου κολλάς. Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς ότι α) φοβάσαι την απόρριψη και β) δεν μπορείς να δεις το φλερτ και τον έρωτα σαν παιχνίδι, αφού για σένα είναι θέματα εξαιρετικής σημασίας. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση χαλαρώνουν τις άμυνές τους με την πάροδο των χρόνων (συνήθως μετά την επιστροφή του Κρόνου). Τότε αντιλαμβάνονται πως όλο το κόλλημα βρίσκεται στο μυαλό τους.

5ος οίκος στον Υδροχόο: Ψάχνεις για έναν ξεχωριστό σύντροφο. Οχι με τη χολιγουντιανή έννοια, όμως. Ξεχωριστός για σένα ίσον αντισυμβατικός για τα μέτρα των γύρω σου. Σκέψου την κόρη ενός στρατηγού που βγαίνει με κομμουνιστές ή το γιο μιας θρησκόληπτης οικογένειας που βγαίνει με κοπέλες goth αισθητικής που ακούνε heavy metal. Αυτό είναι ο Υδροχόος στον 5ο οίκο. Από την άλλη, η ερωτική σου διάθεση έρχεται και φεύγει σαν τη λάμψη της αστραπής. Δηλαδή μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ασε δε που αν κάτι κρατάει πολύ καιρό μάλλον βαριέσαι. Αυτό που λατρεύεις είναι η έξαψη των πρώτων ημερών της σχέσης. Από εκεί και έπειτα απλά ψάχνεις την πρόφαση για να φύγεις.

5ος οίκος στους Ιχθύς: Η Αμάντα Κρος, μια διάσημη Αμερικανίδα συγγραφέας στις αρχές του 20ού αιώνα έγραφε: «Ο έρωτας είναι το θέλγητρο που μεταμορφώνει τη σκόνη της καθημερινότητας σε μια χρυσαφένια ομίχλη». Ο έρωτας πρέπει να αφήνει μια αίσθηση μεταξύ «Τιτανικού» και «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» γιατί για σένα έρωτας σημαίνει μαγεία, μοιραίο, θυσία, αιωνιότητα. Σκέψου όμως τα εξής: 1) Εχεις την τάση να αποδίδεις στο/στη σύντροφό σου θείες ιδιότητες, που προφανώς δεν υπάρχουν. 2) Αυτοί που έλκεις συχνά δεν είναι διαθέσιμοι ή γίνεσαι το τρίτο πρόσωπο. Αρα τους/τις θεοποιείς με ασφάλεια. Και κάτι ακόμη. Η Αμάντα Κρος τελικά αυτοκτόνησε. Το πιάνεις το υπονοούμενο;

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 216 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ευσέβιος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...