παρακαλώ περιμένετε...

ΔΝΤ και ανάδρομος Ερμής

  • flamescreen73 @ 10.05.2010 21:29
    Ας απαντήσει και ο Gpano, εαν φυσικά επιθυμεί, αλλά σα να μου φαίνεται ότι η επίδραση του ανάδρομου θα είναι μάλλον να πειστεί ο κοσμάκης ότι σωθήκαμε και όλα καλά πριν αντιληφθεί το πλαίσιο της συμφωνίας και τι πραγματικά σημαίνει για τον πολίτη που δεν "τα έχει" και δεν έχει τη δύνατότητα να φύγει(αν και μάλλον θα το κάνουν πολλοί έτσι και αλλιώς, και μέσα στις δικές μου σκέψεις είναι.)
     
    Εναλλακτικά, μήπως η ευρώπη δεν μπορέσει να μας τα δώσει όλα και όπως θα θέλουμε, επομένως τα βρούμε σκούρα? Εκεί θα πέσει κλαυσίγελος.
  • milele @ 10.05.2010 23:42
    Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση του πρώτου μέρους των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ECOFIN και αφού προηγήθηκε η υπογραφή ...
    αυτό διάβαζα πριν λίγο και αναρωτήθηκα ακριβώς το ίδιο...
    ωραια.. έρχονται τα φράγκα...και μετά τι??? ε???
    καμια πάραγωγική διαδικασία δεν διάβασα πως θα λειτουργήσει...κανένα πλάνο ανάπτυξης...καμία κίνηση επιχειρηματικότητας...έρχονται τα λεφτά ε και???
    μεσα σε λίγες μέρες κερδοσκοποι μας πηγαίνουν άνετα στην πρότερη κατασταση...όχι μόνο εμας...
    Αισθάνομαι πως τίποτε ακόμη δεν έχει αρχίσει...ίσως μόνο η αντίστροφη μέτρηση γι΄αυτά που θα γίνουν...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ...οχι κυριε ο κλέφτης και ο τεμπέλης φταιει όχι ο ερμης...
    βεβαια απο την άλλη σκεφτομαι πως η Ελλάδα σαν Υδροχόος που νομίζω πως είναι βάζει τους Αλλους να κάνουνε την λάντζα...πολύ φοβάμαι και χαιρομαι -ως Παρθένος-πως αυτή την φορά την λάντζα θα την κάνει μόνη....αντε να ΄χει και τον Θεό βοηθό...
  • 911 @ 10.05.2010 23:44
    Απλά ελέγα μήπως γίνουν τα εξής: ή που θα ξεσηκωθούμε  σε λίγους μήνες και θα γίνει της "κολάσεως"  ή που το ΔΝΤκαι η ΕΕ δεν θα μπορούν να καλύψουν τον κίνδυνο που θα δημιουργείται σε μια σειρά από ήδη εκτεθειμένες χώρες οι οποίες θα ζητούν "μηχανισμούς στήριξης" επομένως θα ανοίξει ο δρόμος για μια σειρά διεργασίες στην ευρωζώνη και ευρύτερα με ενδεχόμενο να καταστήσουν την εδώ συμφωνία ανενεργή...
     
    Σεναριολογώ τώρα, αλλά λέω μήπως ο ανάδρομος έχει μια επίδραση τέτοια στους συμβαλλόμενους της συμφωνίας....
  • flamescreen73 @ 11.05.2010 00:10
    911 ισχύει ήδη το δευτερο σενάριο, είναι αρκετά πιθανό. Αν τα spreads εκτιναχθουν ξανα και για Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία κλπ. δεν μπορούν να βρούν τόσα χρήματα, θα βουλιάξει είτε η ΕΕ είτε τα επιμέρους και θα γίνει υποχρεωτική επαναδιαπραγμάτευση χρέους.
     
    Η γενικευμένη κρίση πάντως με κατάρευση και της Κίνας όπως προαναγγέλεται, θα είχε δυσάρεστες συνέπειες τύπου 1939 κατα τη γνώμη μου, το οποίο με ανησυχει περισσότερο(και θα καλύψει ξανά την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές σε βάρος όλων μας).
     
    Το να ξεσηκωθούμε, οταν επιτέλους δούμε τα ζόρια είναι επίσης πιθανό, αλλα δεν έχει τεράστια σημασία. Ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι πάσχει όλο το σύστημα και η νοοτροπία του ανθρώπου...
     
    Και με το ΔΝΤ μη παρόντα, παιδιά πεθαίνουν στην Αφρική και αλλού, ή δουλεύουν απο τα δωδεκα ή τα πέντε τους, ή διψανε, ή πεθαίνουν απο Εητζ, ή τα σκοτώνουν "προληπτικά" στις φαβέλες αστυνομικοί. Σε άλλο επίπεδο, γιαυτο δεν μπορούν να κάνουν απεργία εύκολα οι σκουπιδιαραίοι και αν κάνουν γενική θα ψοφήσουμε απο τη χολέρα(ανακύκλωση), το ίδιο με την μετάλλαξη των προιόντων, τα φάρμακα και το σύστημα υγείας, την καλλιέργεια της Γης, τα σφαγεία, τα καύσιμα κλπ.
     
    ΟΛΟΙ οι παράγοντες χρήζουν αλλαγής και λύσης του μπλοκαρίσματός τους...προσωπικά δεν ξέρω αν με γεμίζει μια επανάσταση για το χρήμα και μόνο. Αυτό κινεί αλλα και δηλητηριάζει τα πάντα στο σύγχρονο κόσμο. Το να το ξαναέχω αν μου αφαιρεθεί δεν μου λέει κάτι, πάω αλλού να το βρώ αλλά τα πιο πολλά πράγματα που μου αγοράζει εκτος ειδών πρώτης ανάγκης είναι άχρηστα αλλα και υπερτιμημένες υπηρεσίες.
     
    Εγω θέλω επανάσταση ιδεών, πλαισίου ζωής, αντίληψης...αν τα είχα δεν θα είχα χρέος αλλα ούτε και ΔΝΤ πανω απο το κεφάλι μου. Και φυσικά ούτε και ξένους μπάστακες εκ δημιουργίας μου σαν κράτους.
     
     
  • 911 @ 11.05.2010 10:17
    Μα, flamescreen73, η αλλαγή στην αντίληψη για το πως θα ζήσουμε από εδώ και πέρα έχει αρχίσει να συντελείται στη συνείδηση μεγάλου κομματιού της κοινωνίας. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με ή χωρίς ΔΝΤ στο εξής τα πράγματα είναι δύσκολα και ο καταναλωτικός τρόπος ζωής μας αφήνει χρόνους. Απλώς χωρίς το ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι μας και χωρίς βέβαια τους σημερινούς εκπροσώπους του πολιτικο -δημοσιογραφικού κατεστημένου, υπάρχει δυνατότητα να πάμε πραγματικά σε ανάταξη της οικονομίας μετά από λίγα χρόνια, χωρίς να προκαλέσουμε καταστροφικό ντόμινο και στους άλλους. Φαντάζομαι ξέρεις ήδη ότι το ΔΝΤ δεν ήρθε για να μας φτιάξει την οικονομία. Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα που μας παίρνουν συνδυάζονται με την ιδεολογική επιβολή αυτης της ιδεοληψίας του ʼʼεκσυγχρονισμούʼʼ που στη βάση του είναι πουριτανικός. οχι ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρχε όλο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα η επιβολή αυτή θα πάρει βίαιη έκφραση. Δηλαδή δεν θα πεινάσουμε μόνο, αλλά θα μας φοβίσουν, θα μας στιγματίσουν, θα μας εξευτελίσουν και τα σχετικά. Ήδη συζητιέται η σκέψη να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις  με έναν εύσχημο τρόπο.
     
    Και για να συνοψίσω, αυτό που λέω δεν είναι ότι έχει καμιά αξία πια να επιστρέψουμε στο πως ζούσαμε, αλλά μπορούμε να αποφύγουμε και το βιασμό...Και παρόλο που κινδυνεύω να περάσω ως γραφική να σου πω αυτό που λέει ο Μοράλες, προς επίρρωσιν των λεγομένων σου αν τα κατάλαβα σωστά, στόχος είναι να ζούμε καλά και όχι καλύτερα γιατί το δεύτερο υπονομεύει την έννοια της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο θέτοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση των ατομικών συνθηκών διαβίωσης. Και πλέον δε μιλούσαμε απλώς για βελτίωση, είχε πέσει τρελό παντεσπάνι... Αυτά.

έχουν γενέθλια 228 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...