παρακαλώ περιμένετε...

γιατι ετσι??

  • Mimie @ 17.04.2009 09:09
    Καθένας με τις χάρες του..... άλλοι ξεκινούν από τις λεπτομέρειες και φτάνουν στην ουσία, και άλλοι ξεκινούν από την ουσία και μετά καταλήγουν στις λεπτομέρειες.
    Είχα διαβάσει παλιά ένα πολύ ωραίο βιβλίο μιας Γαλλίδας ψυχολόγου για τους ευαίσθητους ανθρώπους. Ευαίσθητους όχι με την τρέχουσα ερμηνεία (καλόψυχους, ευσυγκίνητους, artistic κλπ) αλλά με την έννοια της αυξημένης δεκτικότητας στα εξωτερικά ερεθίσματα. Είχε λοιπόν ένα παράδειγμα για να εξηγήσει τον ορισμό: Δυο μαθητές μπαίνουν καθυστερημένοι στην (ίδια) τάξη. Ο πρώτος μπαίνει στην αίθουσα, ρίχνει μια ματιά στο δάσκαλο, βλέπει ότι δεν υπάρχει αντίδραση, κάθεται στο θρανίο του και ανοίγει βιαστικά τα βιβλία του. Ο δεύτερος μπαίνει στην αίθουσα, παρατηρεί ότι ο δάσκαλος είναι ξενυχτισμένος, ότι η κουρτίνα σε ένα από τα παράθυρα είναι ξηλωμένη, ότι η Σοφούλα φοράει το ίδιο βραχιόλι με χτες, ότι μαζεύονται σύννεφα και μάλλον θα βρέξει, ότι ο Αντώνης με τον Πέτρο έχουν αλλάξει θέσεις, ότι τελειώνουν οι κιμωλίες στον πίνακα και.... κάθεται στο θρανίο του. Σου θυμίζει κάτι???
  • bluelion @ 17.04.2009 13:54
    1. gia tous filous mou den exw problhma, tous lew na mh me zalizoun me leptomereies pou den me endiaferoyn kai uparxei katanohsh. Me tous upoloipous pou anagkazomai na trww sth mapa ti ginete??
    2. ki o wroskopos lion einai.
    3. nai, mou thumizei tous parthenous. to apotelesma pou einai?? oti kathusterise alla 5 lepta th taksi gia na kanei tis parathrhseis tou kai meta kathuse??
    kserw eimai kapws arnhtiki, egw exw sto mualo mou sugkekrimenes katastaseis pou to kanoun proswpiko. Apo meria saw den tha hthela na to parete proswpika.
  • Mimie @ 17.04.2009 20:18
    Bluelion, η εμμονή στις λεπτομέρειες είναι χαρακτηριστικό των Παρθένων, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Δεν το παίρνω προσωπικά, παρ' ότι κι εγώ έτσι είμαι. Όμως δεν το θεωρώ απαραίτητα αρνητικό χαρακτηριστικό ή ελάττωμα, τουλάχιστον όχι πάντοτε. Οι άνθρωποι έχουμε ευλογηθεί με διαφοροποιημένο kick start, και με ελευθερία επιλογών. Αυτό μας κάνει αν μη τι άλλο ενδιαφέροντες. Στο ίδιο habitat συμβιούμε οι ήρεμοι και οι νευρικοί, οι κοντοί και οι ψηλοί, οι αποφασιστικοί και οι αμφίθυμοι, οι gay και οι straight, οι πλούσιοι και οι φτωχοί, οι μονόχνωτοι και οι κοινωνικοί, οι βόρειοι και οι νότιοι κ.ο.κ. Δε θα ήταν αφόρητα βαρετό να είμαστε όλοι ίδιοι και αρεστοί σε όλους? Δες μας με κατανόηση, λοιπόν!
    Καλή Ανάσταση!!!!
  • bluelion @ 18.04.2009 01:19
    exeis apolyto dikio mimie.. den diafwno apla me enoxlei na exei antiktupo sto diko mou tropo zwhs.
    meso tou stardome mou dwthike h eukairia na erthw se epikoinwnia kai na prospathhsw na katanohsw thn emoni sas me tis leptomereies.
    opws kai na exei se euxaristw para polu gia to xrono pou mou dietheses.
    kali anastasi se sena kai se ola ta paidia.

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...