παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Κλειδιά για τον Eξωτερικό Εαυτό σας: Ωροσκόπος Καρκίνος και Δεκανοί

http://www.myhoroscope.gr/forum/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-99/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-e%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-11481/

 

  1. Το ανατέλλoν ζώδιο ή ωροσκόπος (ο εξωτερικός εαυτός μας) είναι το δεύτερο σε σημασία μετά το Ηλιακό ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός μας). Για τους περισσότερους ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν τόσο από κοντά, μπορεί να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα σε σχέση με το πως σας βλέπουν, σας προσδιορίζουν και σας γνωρίζουν. Επηρεάζει επίσης το πώς εσείς βλέπετε, ενεργείτε και αντιδράτε στους άλλους και στο περιβάλλον. Ενώ το Ηλιακό σας ζώδιο καθορίζεται από την ημερομηνία της γέννησής σας, το ανατέλλων ζώδιο (ωροσκόπος) πρέπει να υπολογίζεται με βάση την ακριβή ώρα και τον τόπο γέννησης. Θεωρητικά, το ανατέλλoν ζώδιο προχωρά μια μοίρα (από τις 360 μοίρες ενός πλήρη κύκλου - μιας 24-ωρης ημέρας) κάθε τέσσερα λεπτά, που σημαίνει ότι κάθε ζώδιο 30 μοιρών, χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να μετακινηθεί προς τα πάνω - λόγω της αριστερόστροφης περιστροφής της γης γύρω από τον άξονά της – διασχίζοντας όλο το μήκος του σημείου του ωροσκόπου: τον ανατολικό ορίζοντα. Ορισμός: Δεκανός (δεκαήμερο) - μια απόσταση δέκα μοιρών (τμήμα ή κομμάτι) ενός ζωδίου. Κάθε ζώδιο έχει τρεις δεκανούς, οι οποίοι συνολικά ισοδυναμούν με τριάντα μοίρες. Ο πρώτος Δεκανός (κάθε ζωδίου) είναι από τις 00.00.00 έως 9.59.59 μοίρες – ο δεύτερος Δεκανός είναι από τις 10.00.00 έως 19.59.59 μοίρες – ο τρίτος Δεκανός είναι από τις 20.00.00 έως 29.59.59 μοίρες.

    [Εμπειρική μέθοδος υπολογισμού: Αν έχετε γεννηθεί περίπου κατά τη διάρκεια των πρώτων 40 λεπτών από την ώρα έναρξης οποιουδήποτε ανατέλλοντος ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον πρώτο Δεκανό από 0 έως 10 μοίρες. Εάν γεννηθήκατε από 41 έως 80 λεπτά (1 ώρα και 20 λεπτά) μετά την ώρα έναρξης του ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον δεύτερο Δεκανό. Εάν γεννηθήκατε από 81 λεπτά (1 ώρα και 21 λεπτά) μέχρι και 2 ώρες μετά, τότε ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον τρίτο Δεκανό. Ένα υπολογισμένο με ακρίβεια ωροσκόπιο είναι αναγκαίο για να προσδιορίσετε με βεβαιότητα τον Δεκανό του ωροσκόπου σας.]
    Το ανατέλλoν ζώδιο (και οι Δεκανοί του) έχουν μεγάλη σημασία για τον καθορισμό της προσωπικότητας σας, τις ιδιομορφίες, τον χαρακτήρα, τη νοοτροπία, τα συναισθήματα, τις αδυναμίες, τα πρότυπα της ζωής και της υγείας σας, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά για να καλλιεργήσετε, ή να διορθώσετε. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει ωροσκόπο Κριό, καλό θα ήταν να μελετήσετε πρώτα την "Γενική επισκόπηση" του ωροσκόπου και στη συνέχεια τις πληροφορίες του Δεκανού.

    [Υπόδειξη Αριθμός Ένα: Οι παρακάτω πληροφορίες μπορούν να εφαρμοστούν επίσης και στο Ηλιακό σας ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός σας). Συσχετίστε την "Γενική επισκόπηση" με τον γενέθλιο Ήλιο στον Ταύρο. Διαβάστε επίσης τον "Πρώτο Δεκανό" αν έχετε γεννηθεί στις πρώτες 10 ημέρες αυτού του ζωδίου – ο Ήλιος βρίσκεται από 0 έως 10 μοίρες, το "Δεύτερο Δεκανό" αν γεννηθήκατε στις ημέρες από 10 έως 20 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 10,01 έως 20 μοίρες, και τον "Τρίτο Δεκανό" εάν γεννηθήκατε στις ημέρες από 21 έως 30 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 20,01 έως 30 μοίρες].
    [Υπόδειξη Αριθμός Δύο: Οι παρακάτω περιγραφές μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και στο Σεληνιακό σας ζώδιο (ο συναισθηματικός εαυτός σας). Συσχετίστε την "Γενική Επισκόπηση" με τη γενέθλια Σελήνη στον Ταύρο. Διαβάστε επίσης τον "Πρώτο Δεκανό" αν η Σελήνη σας είναι στις πρώτες 10 μοίρες αυτού του ζωδίου, το "Δεύτερο Δεκανό" αν η Σελήνη σας είναι από τις 10,01 έως τις 20 μοίρες αυτού του ζωδίου, και τον "Τρίτο Δεκανό" αν η Σελήνη σας είναι από τις 20,01 έως τις 30 μοίρες αυτού του ζωδίου.]


    ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

    Ανεξάρτητα από το δεκανό του ωροσκόπου, η συνεχώς μεταβαλλόμενη Σελήνη κυβερνά τον εξωτερικό εαυτό. Οι ανησυχίες, οι αλλαγές και η συναισθηματική ευαισθησία αποτελούν κοινό τόπο. Έχετε την τάση να αντανακλάτε το περιβάλλον σας – είτε θετικό είτε αρνητικό – με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που η Σελήνη αντανακλά το φως του Ήλιου. Πιθανόν να είστε καλύτεροι στο να “μιμείστε” παρά να δημιουργείτε.

    Έχοντας μία φύση που μοιάζει λίγο ή πολύ με “σφουγγάρι”, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του περιβάλλοντος και των συνεργατών σας, γιατί πολύ σύντομα θα αρχίσετε να ταυτίζεστε και να αντανακλάτε ό,τι είναι κοντά σας. Επιλέξτε, όσο είναι δυνατόν, μόνο μέρη και παρέες που είναι θετικές και αποτελεσματικές για την πραγματική πρόοδό σας.

    Έχετε τάση μάλλον προς μικρό ανάστημα – πράγματι, πολύ λίγοι από εσάς έχετε ύψος άνω του μετρίου. Ο κορμός του σώματος είναι συνήθως μεγάλος, τα άκρα μπορεί να είναι σχετικά κοντά. Μερικές καμπύλες ή στρογγυλάδα του σώματος είναι τυπικά χαρακτηριστικά. Το κεφάλι και το πρόσωπο είναι “σεληνοειδή” και το προφίλ είναι κάπως στρογγυλό. Το πηγούνι πιθανόν να είναι αρκετά στρογγυλό και έντονο και να έχει την τάση να είναι διπλό. Τα φρύδια δείχνουν να ανασηκώνονται με ερωτηματικό τρόπο. Τα δόντια, δυστυχώς, ενδέχεται να είναι φτωχά σε ποιότητα ή εμφάνιση, συχνά επειδή πιθανόν τα κουράζετε εξαιτίας “νεύρων”. Τυπικά τα χέρια είναι παχουλά και τα δάκτυλα κοντά. Ο τόνος της φωνής είναι συχνά χαμηλός και η ταχύτητα του λόγου είναι συνήθως αργή και σκόπιμη.

    Όταν μετακινείστε, είτε προχωράτε αργά με ναυτικό τρόπο είτε κινείστε πλάγια κατά μήκος, όπως το συνονόματο σας καβούρι. Γενικά, οι ιδιομορφίες σας μοιάζουν πολύ με αυτές του καβουριού. Πιθανόν να σφίγγετε ενστικτωδώς την περιοχή του στομαχιού όταν είστε σε ανάπαυση ή σαστισμένοι. Όταν είστε αδρανείς, τα δάκτυλα έχουν την τάση να κάμπτονται προς τα μέσα. Οι αντίχειρες μπορεί να αναδιπλώνονται ελαφρώς μέσα στις παλάμες. Ένα άτομο με ωροσκόπο Καρκίνο είναι παραδοσιακά εσωστρεφής τύπος. Δειλία, αυτο-συνείδηση και μια βαθιά επιθυμία για εμπειρίες μπορεί να σας αναγκάσουν να είστε αρκετά ευέξαπτοι κατά καιρούς. Βασικά είστε προσεκτικοί, συνετοί, ακούραστα επίμονοι στο να κυνηγάτε αυτό που επιθυμείτε περισσότερο.

    Η οξεία διορατικότητα και η οξεία διαίσθηση είναι κοινές, καθώς το μυαλό λειτουργεί κυρίως μέσω των συναισθημάτων. Αυτό επίσης τείνει να δώσει μία ζωηρή φαντασία αλλά όχι πολύ ένστικτο ώστε να είστε αρκετά λογικοί ή πολύ πρακτικοί. Η αίσθηση του χιούμορ είναι ευγενής, η μνήμη είναι εντυπωσιακά καλή, ειδικά από τα πρώτα χρόνια της ζωής σας. Η γενική συναισθηματική φύση είναι ευαίσθητη, προστατευτική και πολύ ρομαντική. Εφόσον είστε εξαιρετικά δεκτικοί σε εξωτερικές αισθήσεις, τα δάκρυα και το γέλιο έρχονται εύκολα και γρήγορα. Στην πραγματικότητα, τα δάκρυα μπορεί να έρχονται πιο εύκολα αφού έχετε μια μελαγχολική πλευρά στη φύση σας.

    Οποιαδήποτε έμφυτη αδυναμία προέρχεται από τα εξής: έλλειψη πρωτοβουλίας, ταλάντευση, μία τάση προς αναβολή, κατσούφιασμα, μία ισχυρή τάση να συσσωρεύετε “άχρηστα” αντικείμενα / συναισθήματα / αναμνήσεις και αρνητικές εμπειρίες, καθώς και μία τάση προς την έλλειψη πρωτοτυπίας. Αν και το σύστημά σας είναι αρκετά ευαίσθητο, συνήθως είστε υγιείς. Έχοντας βιώσει πολυάριθμα παιδικά παράπονα, μπορεί πράγματι να μεγαλώνετε υγιέστερα με τα χρόνια.

    Πιθανόν να είστε πολύ ευαίσθητοι στις αλλαγές του καιρού και τις αλλαγές της Σελήνης, κυβερνήτη του “καθημερινού” σας εαυτού. Ο ωροσκόπος Καρκίνος είναι κατά κανόνα από τους μακροβιότερους των ζωδιακών τύπων, υποβοηθούμενος ενδεχομένως από τη φυσική σας πρόσθετη προσοχή στην υγεία και τη διατροφή σας. Τα ταξίδια σχεδόν πάντα φαντάζουν σημαντικά, τη μία στιγμή ή την άλλη. Όμως, αργά ή γρήγορα επιθυμείτε να επιστρέψετε και όντως επιστρέφετε στην πατρίδα σας.

    Υπάρχει ένα πολύ έντονο μοτίβο επταετούς κύκλου στη ζωή σας, καθώς ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σας (η Σελήνη) είναι είτε σε τετράγωνο, αντίθεση ή σύνοδο με τη γενέθλια θέση του κάθε επτά χρόνια. Τα 28 και τα 49 χρόνια της ζωής σας μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά σας μίας επιθυμητής φύσης και καλά προς καλλιέργεια εκφράζονται με λέξεις όπως: ευσυνειδησία, οικονομία, υπομονή, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, συμπάθεια, αφοσίωση, φροντίδα και πατριωτισμός. Τα λιγότερο επιθυμητά χαρακτηριστικά που χρήζουν διόρθωσης ή βελτίωσης (αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη) εκφράζονται από αυτές τις λέξεις: ματαιοδοξία, δειλία, κτητικότητα, συναισθηματισμός, ευθιξία και ανησυχία.

    Η επιρροή του τέταρτου οίκου καθιστά την έννοια της οικογένειας ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας. Όπου κι αν είστε, έχετε ανάγκη να ανήκετε σε κάποια μορφή “οικογένειας”, ακόμα κι αν δεν είναι συγγενείς σας. Περισσότερο από αυτούς με άλλους ωροσκόπους, πιθανόν να μοιάζετε στους γονείς σας, ειδικά καθώς περνούν τα χρόνια. Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι.




    ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου ΚΑΡΚΙΝΟΥ (00.00 – 10.00 μοίρες)

    Αυτός ο δεκανός του Καρκίνου/Σελήνης είναι, φυσικά, ο πιο χαρακτηριστικός. Πάρα πολλά από όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω ισχύουν πλήρως, αλλά υπάρχουν κι άλλα. Καθώς ο δεκανός αυτός σχετίζεται με τον εξωτερικό εαυτό, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το μόνο πράγμα στη ζωή που είναι σίγουρο είναι η αλλαγή. Πράγματι, συχνά αισθάνεστε ότι ξυπνάτε σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο κάθε μέρα.

    Αυτές οι δέκα μοίρες μπορούν μάλλον με ακρίβεια να χαρακτηρισθούν ως ο δεκανός “τρενάκι”, καθώς η ζωή σας μπορεί να ανέλθει σε συναρπαστικές κορυφές και εξίσου εύκολα να βουτήξει προς τον πάτο χωρίς προειδοποίηση. Εν τούτοις, μπορείτε να παρηγορηθείτε γνωρίζοντας ότι όταν ο κύκλος φαίνεται στο χαμηλότερο σημείο του, σύντομα θα κινηθεί προς τα πάνω.

    Υπόκειστε περισσότερο στην επιρροή του περιβάλλοντός σας, επομένως πρέπει να δουλεύετε συνεχώς προκειμένου να μείνετε μακριά από αρνητικά όλων των τύπων. Επιλέξτε τους συντρόφους και τους συνεργάτες σας με ύψιστη προσοχή. Οι αρνητικοί άνθρωποι θα σας τραβήξουν προς τα κάτω. Αποφύγετε να μείνετε σε μέρη που δεν είναι χαρούμενα και φωτεινά. Καλά θα κάνατε να διαβάσετε, να μελετήσετε και να γίνετε μαθητές της θετικής σκέψης. Οι Πανσέληνοι και οι Νέες Σελήνες έχουν πολύ ισχυρή επιρροή στην προσωπικότητά σας. Προσπαθήστε να μην λάβετε σημαντικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου.

    Οι γονείς σας είναι πολύ σημαντικοί για εσάς, και ένας από αυτούς – πιθανώς η μητέρα σας – έχει μεγάλη επιρροή στη ζωή σας, θετική ή αρνητική. Αυτό που σας έμαθε/έμαθαν ή δε σας έμαθε/έμαθαν στα πρώτα χρόνια της ζωής σας ήταν πολύ σημαντικό στο να βοηθήσει ή να παρεμποδίσει την πρόοδό σας. Θα αισθάνεστε πιο γεμάτοι αν παραμείνετε σε επαφή με τους γονείς σας και άλλα μέλη της οικογένειας, εφόσον είναι δυνατό να το κάνετε. Δουλέψτε πάνω στον έλεγχο της ανησυχίας σας, διαφορετικά θα μπορούσατε να γίνετε εύκολα η “πέτρα που κυλάει ποτέ δεν χορταριάζει”.


    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου ΚΑΡΚΙΝΟΥ (10.00 – 20.00 μοίρες)

    Οι ανεπαίσθητες δευτερεύουσες επιρροές αυτού του δεκανού Σκορπιού/Πλούτωνα μπορούν να προκαλέσουν μερικές ενδιαφέρουσες διαφορές. Προσθέτει περισσότερη δύναμη της θέλησης, η οποία σας επιτρέπει να επιμένετε αρκετά ώστε να αντιληφθείτε πλήρως τα οφέλη και τις ανταμοιβές αυτού που έχετε βάλει στο μυαλό σας. Σίγουρα δεν είστε τόσο πολύ “πέτρα που κυλάει” όπως τα άτομα του πρώτου δεκανού.

    Πιθανόν να είστε κάπως υπερβολικά μυστικοπαθείς και μπορεί να θεωρείστε από άλλους ως κατά κάποιο τρόπο μυστηριώδεις ή όχι αρκετά εύκολοι στο να σας γνωρίσουν καλύτερα ή να σας καταλάβουν. Σε ότι αφορά το θέμα αυτό, δεν είναι το ότι είστε πολύ περίπλοκοι – είναι ότι απλά καλύπτετε ή κρύβετε τόσο πολύ τον εαυτό σας, που ορισμένες φορές μπορεί να ενοχλήσετε τους άλλους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για εσάς ώστε να νιώσουν πιο κοντά. Εφόσον έχετε σεξαπίλ άνω του μετρίου, σίγουρα υπάρχουν κι εκείνοι που θα ήθελαν να σας γνωρίσουν πιο στενά.

    Ενώ η σταθερή φύση αυτού του δεκανού μπορεί να προσθέσει πολύτιμη αντοχή, πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην υπερβάλετε με αυτήν την ποιότητα, σε σημείο που να σας θεωρούν οι άλλοι ανυποχώρητους, πεισματάρηδες, ή ξεροκέφαλους. Θυμηθείτε την παλιά κοινοτυπία που δηλώνει στην ουσία ότι ένας σοφός άνθρωπος μπορεί να αλλάξει το μυαλό του (και τους τρόπους του), αλλά ένας ανόητος δεν τα αλλάζει ποτέ.

    Αυτός είναι ο δεκανός των αμοιβαία διαμοιρασμένων οφελών και ευθυνών, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσετε σημαντικά οικονομικά και αλλού είδους οφέλη, εάν είστε προσεκτικοί όταν δημιουργείτε ενώσεις ή κλείνετε συμφωνίες.

    Πιθανόν να έχετε μία έντονη αγάπη για την έρευνα και για να μαθαίνετε τι κάνει όλους και όλα να λειτουργούν. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο πλεονέκτημα, εάν επιλέξετε μία εργασία η οποία απαιτεί έρευνα ή ανακάλυψη. Εάν νιώθετε παρασυρμένοι από αυτή σας την τάση, ειδικά στις προσωπικές σας σχέσεις, θα μπορούσε αυτό να σας γυρίσει μπούμερανγκ και να προκαλέσει αρνητική αντίδραση από εκείνους που πιθανόν να σας κατηγορήσουν για αδιακρισία.


    ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ του Ωροσκόπου ΚΑΡΚΙΝΟΥ (20.00 – 30.00 μοίρες)

    Αυτές οι δευτερεύουσες επιρροές του δεκανού των Ιχθύων/Ποσειδώνα μπορεί να προκαλέσουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα και μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο Ποσειδώνας μπορεί να προσθέσει σημαντικά στην καθημερινή δημιουργικότητα και φαντασία, δεδομένου ότι μπορεί να είναι χρήσιμος στη γενική δημιουργική διαδικασία. Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας γιατί σας δίνει την ικανότητα να απασχολήσετε το καλό σας γούστο με την ένδυση και το μακιγιάζ, καθώς και με την επιλογή και διακόσμηση του περιβάλλοντός σας.

    Πιθανόν να είστε καλοί διακοσμητές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές παραθύρων, κηπουροί ή καλλιτέχνες τοπίου. Μπορεί επίσης να έχετε ταλέντο με τα πινέλα, τα μουσικά όργανα, τις ραπτομηχανές ή τον πηλό. Εκτιμάτε τις περισσότερες μορφές τέχνης και πιθανόν να έχετε εξαιρετική αίσθηση του ρυθμού.

    Ολόκληρη η προσωπικότητά σας πρέπει να συμβαδίζει με το ρυθμό ζωής αποκλειστικά για τη δική σας μεγαλύτερη ευτυχία και αποτελεσματικότητα. Όλοι εσείς με ωροσκόπο Καρκίνο πιθανόν είστε οι περισσότερο ευαίσθητοι. Γελάτε εύκολα και μπορείτε να κλάψετε ακόμα και μόνο με μικρά ερεθίσματα. Πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μείνετε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους και περιβάλλοντα, καθώς ο Ποσειδώνας σε συνδυασμό με τη Σελήνη μπορεί να σας προδιαθέσει να “απορροφήσετε” σχεδόν κάθε τι που συμβαίνει και υπάρχει γύρω σας.

    Τείνετε να είστε κάπως εσωστρεφείς. Μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε λίγο σκληρότερα προκειμένου να κάνετε τα πολλά ταλέντα και τις ικανότητές σας να καρποφορήσουν. Μάλλον είστε αρκετά καλά προσαρμοσμένοι στο να δέχεστε το γεγονός ότι συχνά βιώνετε καθυστερήσεις και αναβολές, ίσως περισσότερο από τους φίλους σας.

    Περισσότερο από τους άλλους δεκανούς του ωροσκόπου Καρκίνου, είστε πολύ ρομαντικοί και λίγο από ιδεαλιστές όταν πρόκειται για θέματα καρδιάς. Απλά εξασκείστε λίγο περισσότερο την πρακτικότητα, αλλιώς θα βρείτε τον εαυτό σας εμπλεκόμενο σε συναισθηματικές συμμαχίες που δεν βγάζουν πουθενά και, δυστυχώς, δε θα οδηγήσουν ποτέ σε κάτι που πραγματικά θέλετε. Να είστε λογικά πρακτικοί – και συγχρόνως ιδεαλιστές.

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...