παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Και τωρα η ψυχαναλυση του αιγοκερου!!!!!!!!!

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ http://www.oroskopio.com/psychoanalysis.asp

ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΔΩΡΕΑΝ

Αρχηγόπουλο Αιγοκερόπουλο σε χαιρετώ και σε υποδέχομαι για να σε ξαπλώσω στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης. Είσαι και ο τελευταίος, αφού πριν ένα χρόνο ξάπλωσε πρώτος ο Υδροχόος στο κρεβάτι του «Προκρούστη» όταν και άρχισε αυτή εδώ η στήλη. Τώρα ήρθε και η δική σου η σειρά λοιπόν για να δεις και να μάθεις -αν βέβαια θέλεις- κάποια λίγα ή πολλά για την αφεντιά σου που μπορεί και να τα γνωρίζεις ήδη, αλλά να τα έχεις παρκαρισμένα σε μια άκρη του μυαλού σου.

Αιγόκερως: Για τους πολλούς είσαι ένας τύπος μυστήριος, αφού αρχικά -για να μην πω για πολύ μεγάλο διάστημα- όταν σε γνωρίσει κάποιος ή κάποια μοιάζεις σαν να έχεις πιει το αμίλητο νερό. Δεν ανοίγεσαι με τίποτα. Μένεις απόμακρος, αυστηρός, εκπέμποντας μια σκληρότητα -μπορεί και δύο- στέλνοντας το μήνυμα: «μέχρι εδώ και μην αγγίζετε».
Το γνωρίζω Αιγοκερόπουλό μου ότι αυτά τα χαρακτηριστικά σου είναι που σε κάνουν να ξεχωρίζεις, αλλά και να δείχνεις αδιάφορος με αποτέλεσμα να σε χαρακτηρίζουν από παγερό πλάσμα έως παγόβουνο... Βέβαια αυτό δεν ισχύει και στα ερωτικά σου, γιατί όσοι σε γνωρίζουν και «από κλίνης» έχουν άλλη γνώμη. Μιλάνε για την ηφαιστειώδη μενταλιτέ σου και πολλά - πολλά πονηρά άλλα.
Πέρα από αυτά είσαι ευφυής, οργανωτικός και αρκετά πειθαρχημένος. Όταν κρίνεις ότι πρέπει κάτι να κάνεις δε σε μετακινεί ούτε τρένο από το σκοπό σου. Η λογική σου σπάει νεύρα... ώστε μέχρι και «αντιπαθήκλα» μπορώ να σε χαρακτηρίσω. Εσύ όμως, δεν πτοείσαι από παρόμοιους χαρακτηρισμούς. Τραβάς ντουγρού το δρόμο που χαράζει κάθε φορά το μυαλό σου. Δεν αναστατώνεσαι, δεν παρασύρεσαι και δεν επηρεάζεσαι από κανέναν και από τίποτα. Σαν τείχος, γερά χτισμένος, είσαι Αιγοκερόπουλό μου. Ο ρεαλισμός σου φτάνει στα άκρα. Για να μετακινηθείς, ψυχή ή σώμα, θέλεις «αποδείξεις και ονόματα» που λέει και το τραγουδάκι. Αν δεν έχεις από τον άλλο, επιχείρημα τρανταχτό ή πρακτική απόδειξη -που να εφαρμόζεται απαραίτητα- δε διατίθεσαι να κάνεις ούτε ένα βήμα έξω από τα δεδομένα σου. Δύσκολο παιδί, ομολογουμένως! Και όποιος δεν είναι ειλικρινής και σοβαρός απέναντί σου χάνει αυτόματα την εκτίμησή σου και τον στέλνεις με ελαφρά πηδηματάκια... στο «πυρ το εξώτερον».
Κατά τα άλλα, Αιγοκερόπουλο, έχεις φουλ δόση φιλοδοξίας, αγαπάς τα ευρουλάκια, κι όταν πρόκειται να ξοδέψεις -πολλά ή λίγα δεν έχει και τόση σημασία- γίνεσαι καθηγητής μαθηματικών.
Είσαι ένας μεθοδικός κυνηγός εσύ, αγοροαιγοκερόπουλο, όλων όσων επιθυμείς, αλλά κυρίως των γυναικείων χαρισμάτων.
Αν κάποια γυναίκα έχει το προτέρημα της ηθικής, μπορεί και να την παντρευτείς σε τρία - πέντε χρόνια, αφού της κάνεις όλων των ειδών τις δοκιμές και την υποβάλλεις σε τεστ, τα οποία η ίδια δεν γνωρίζει, γιατί απλά εσύ τα κάνεις κρυφά και μεθοδικά! Είσαι και πονηρούλης δηλαδή. Δε σε σταματάει τίποτα και κανείς όταν μπαίνεις στη διαδικασία να μάθεις.
Όσο για σένα κοριτσοαιγοκερόπουλο, σ’ αυτόν τον τομέα είσαι εξίσου δύσκολη. Πρέπει ο άλλος πρώτα απ’ όλα να σου υποσχεθεί αιώνια πίστη, πρέπει να δεχτεί από την πρώτη στιγμή τις απαιτήσεις σου, πρέπει απαραίτητα να σε σέβεται και το κυριότερο απ’ όλα, να σου παρέχει ασφάλεια.
Έτσι κι αλλιώς αγαπητά αναγνωστόπουλα, Αιγοκερόπουλα, ενώ εσείς θέλετε εδώ και τώρα να καλύπτει ο σύντροφος τα «θέλω» σας από την άλλη εσείς το σκάτε με γρήγορα πηδηματάκια όταν νιώσετε ότι ο άλλος σας ψάχνει σε βάθος... να σας ξεσκεπάσει... να δει από πού κρατάει η σκούφια σας. Τότε είναι που ξεκινάτε εκείνο το γνωστό σας παιχνιδάκι που λέγεται «στάχτη στα μάτια». Το παίζετε αδιάφοροι, ψιλοψυχροί, σιωπηλοί και κάνετε τα πάντα προκειμένου να μη μαρτυρήσετε τα φύλλα σας. Είστε πολύ μουλωχτά παιδιά και γι' αυτό λειτουργείτε πάντα με... σιγαστήρα! Αυτό που θέλετε κι επιθυμείτε, θα το φέρετε από δω, θα το πάτε από κει, μέχρι στο τέλος να το πραγματοποιήσετε. Όλο αυτό βέβαια το μανουβράρετε πίσω από ένα σκοτεινό παρασκήνιο, δίχως να δώσετε το παραμικρό δικαίωμα για να σας σχολιάσουν. Ακόμη και την απιστία -ομολογουμένως είστε μαέστροι στο άθλημα- θα την κάνετε πιο αθόρυβα και από το πάτημα της γάτας. Και δε σηκώνω καμιά απολύτως διαφωνία επ’ αυτού, πονηρά μου Αιγοκερόπουλα. Αυτοί που ξέρουν και γράφουν σε τόσα και τόσα αστρολογικά εγχειρίδια, βιβλία -τόμους ολόκληρους- για την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τα χούγια σας, ξέρουν καλύτερα κι από μένα, τον ερασιτέχνη ψυχολόγο, που έχω συντάξει όμως άπειρες στατιστικές.
Όσο για σας που θέλετε ντε και καλά να ζήσετε με έναν ή μία Αιγόκερω, να ξέρετε ότι η ζωή θα σας επιφυλάσσει εκπλήξεις και φυσικά αυτό που δε θα σας επιφυλάσσει θα είναι τη χαρωπή κι εύθυμη ατμόσφαιρα. Πολλές -πάρα πολλές φορές- ο Αιγόκερως θεωρεί άνεση και χλίδα, την ήρεμη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι με εκείνον να φοράει τις μαλακές παντόφλες του και να ξαπλώνει στον αναπαυτικό καναπέ του. Είτε βλέπει κάτι στην τηλεόραση είτε διαβάζει ένα βιβλίο ή και όταν χαζεύει το ταβάνι, ταυτόχρονα θα σκέφτεται. Τι; Εσείς δεν πρόκειται να μάθετε ποτέ! Αυτό που το Αιγοκερόπουλο έχει στην καρδιά του, δε θα το μάθετε ποτέ, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχει καρδιά και ότι της επιτρέπει να χτυπάει...
Ακόμη κι ως εραστής ή ερωμένη, το Αιγοκερόπουλο σπάνια είναι ομιλητικό. Εδώ πρέπει πω ότι ειδικότερα το αγόρι ερωτεύεται πολύ πιο σιωπηλά. Είναι λακωνικός αυτός ο άντρας, βρε κορίτσια, αναγνωστόπουλα. Γι’ αυτόν μετράνε μόνο τα γεγονότα. Αν σας αγαπάει θεωρεί χαμένο κόπο να το λέει και να το ξαναλέει... όμως θα σας το δείχνει και μάλιστα με αρκετή συνέπεια. Αν περιμένετε όμως να σας φλερτάρει, να σας κάνει κομπλιμέντα και να τρέχει πίσω σας... γελιέστε. Όλα αυτά τα θεωρεί περιττά και ξενέρωτα. Ο έρωτας ή η συμβίωση μαζί του απαιτεί συνεργασία. Ο Αιγόκερως κινείται, δουλεύει και ζει -όπως είπαμε- χωρίς να μιλάει και θέλει να κάνει κι ο άλλος το ίδιο.
Φτάνει όμως με τις συμβουλές προς τους άλλους... εκείνους και εκείνες που σε ερωτεύτηκαν ή πρόκειται να περάσουν χρόνια και ζαμάνια κοντά σου και ας συνεχίσω απευθείας μαζί σου για να σου μιλήσω για όσα έχω ακόμα να σου πω.
Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική σου πλευρά και οι διαθέσεις σου για σεξ μοιάζουν με το κρασί: με το πέρασμα του χρόνου γίνεσαι όλο και καλύτερος. Εκεί που χαλάει λίγο το πράγμα είναι όταν παραμεγαλώνεις. Είσαι έτοιμος να ορμήξεις σε κάθε κορίτσι νέο ή και λίγο μεγαλύτερο με αποτέλεσμα την απόρριψη -μαζί με σκουπόξυλο που θα πέσει όπου σε πετύχει- ή στην καλύτερη περίπτωση να ακούσεις το καθόλου κολακευτικό: «φτου σου βρομόγερε στην ηλικία που είσαι»!
Τι να κάνουμε! Έτσι είναι η ζωή και πιο έτσι τα βίτσια σου, άγριο αγοροαιγοκερόπουλο. Λατρεύεις την αφέλεια πολλών γυναικών και είσαι ειδικός στο να την εκμεταλλεύεσαι.
Έτσι κι αλλιώς όποιος ή όποια σε παντρευτεί θα καταλάβει γρήγορα ότι ο Αιγόκερως στο μεγαλύτερο ποσοστό -για να μην πούμε όλοι- παντρεύεται μόνο την καριέρα του. Όταν αρχίζεις τις κουτουλιές και τις κλοτσιές, για να διώξεις τα εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο σου, κανένας και καμιά δεν μπορεί να σε σταματήσει. Βράχος ακλόνητος. Όσο δυσκολότερο είναι αυτό που έχεις σκεφτεί ή πρέπει να κάνεις, τόσο περισσότερο επιμένεις να το φέρεις σε πέρας. Ενώ άλλοι -όπως για παράδειγμα οι Δίδυμοι- διασκεδάζουν ακόμα κι όταν δουλεύουν, εσύ δουλεύεις ακόμα κι όταν διασκεδάζεις! Για σένα η ζωή συνεπάγεται κούραση, ευθύνες και φυσικά φιλοδοξίες.
Όπως συνηθίζω να λέω, Αιγοκερόπουλό μου, αναγνωστόπουλο, εσύ είσαι από ένα άλλο... διαφορετικό ύφασμα. Μπορεί να ξεκινήσεις να κουρέψεις το γκαζόν του κήπου σου, μπορεί να πρέπει να ανέβεις στην ταράτσα να ισιώσεις την κεραία, ή μπορεί και να πας τα πιτσιρίκια σου στις κούνιες ή αν δεν έχεις, να πάρεις εκείνα της αδερφής σου και θα τα κάνεις όλα αυτά νιώθοντας ότι είναι ένα πιεστικό καθήκον. Ακόμη και ένα ελεύθερο απόγευμα να έχεις, θα το γεμίσεις στο τέλος με άσκοπες δραστηριότητες. Αυτή σου η επιμονή -μουλάρωμα θα το 'λεγα- κι η ζωτικότητα -πρέπει να πω- μπορεί να σε κάνουν μέχρι και διάσημο, βλέπε Στάλιν, Αντρεότι, αλλά και Ωνάση.
Επειδή όμως, κάπως χλωμό το βλέπω να φτάσεις τόσο ψηλά -όχι ότι δεν μπορείς, αλλά σε πρόλαβε η εποχή της ελληνικής κρισάρας- συμμορφώσου λίγο, γιατί το άγχος μαζί με κούραση, μόνο άσχημες εξελίξεις μπορεί να σου φέρει.
Εδώ όμως που τα λέμε, δε σε φοβάμαι και τόσο γιατί έχεις ακόμα μια μεγάλη ικανότητα, που οι περισσότεροι δεν μπορούν να σε φτάσουν. Μπορείς να μένεις εντελώς κουλ μπροστά σε σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς προκειμένου να προχωρήσεις προς το στόχο σου, αγνοώντας... το σύμπαν. Εσύ εκεί! Στα δικά σου! Τι σε νοιάζει τι κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι; Εσύ δεν ξεφεύγεις ούτε ένα πόντο από το δρόμο σου. Έτσι είσαι και σε όποιον αρέσεις δυνατό Αιγοκερόπουλο που θέλεις να 'σαι εσύ πάντα ο κερδισμένος.
Συνέχισε λοιπόν να ψάλλεις το δικό σου τροπάριο με το γνωστό επιβλητικό σου υφάκι ή τραγούδησε το πατριωτικό τραγουδάκι «και ξανά προς τη δόξα τραβά, τραβά, τραβά...».
Όσο για σας που ψάχνετε σύντροφο που να απαιτεί πολλά, χωρίς να δίνει σχεδόν τίποτα για αντάλλαγμα... Συγχαρητήρια, τον βρήκατε! Κι αν τον αγαπήσετε, τον θέλετε και δεν τον αλλάζετε με τίποτα, ακόμα καλύτερα, κρατήστε τον σίγουρα δε θα βγείτε χαμένοι κοντά του!
Φιλάκια!!!

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ http://www.oroskopio.com/psychoanalysis.asp

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...