παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ψυχαναλυοντας τους υδροχοους!!!!!!!!!!!!
Καλή χρονιά φανατικά αναγνωστόπουλα και καλή αρχή στη νέα μας στήλη που, όπως κάθε φορά, αρχίζει από το ζώδιο του Υδροχόου. Κάθε μήνα, σε κάθε ζώδιο θα προσπαθούμε να σας δείχνουμε όσα περισσότερα χαρακτηριστικά σας μπορούμε -εσωτερικά και εξωτερικά- αλλά και συμπεριφορές που ή θα σας αρέσουν πολύ ή και θα σας βγάζουν από τα ρούχα σας. Τι να κάνουμε; Εμείς τα λέμε όλα! Ξαπλώστε στο ντιβάνι μας λοιπόν και πάμε…


Υδροχόος: Ο «ανθρώπινος άνθρωπος». Οι ουρανοί είναι δικοί σου, η γη είναι η σκηνή σου και βεβαίως είσαι ο άγγελος εκδικητής.

Αυτό το τελευταίο πρέπει λίγο να το ψυχαναλύσουμε, αγαπημένο αναγνωστόπουλο -είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό σου- πριν πάμε παρακάτω. Επειδή είσαι τυπάκι -έτσι έχεις γεννηθεί τελοσπάντων- να κάνεις όλα τα προβλήματα του κόσμου δικά σου, δεν αντέχεις να βρεθείς πλάι σε οποιοδήποτε θύμα αδικίας και να μη γίνεις υπερασπιστής του, να πολεμήσεις για χάρη του, τιμωρώντας με πάθος ενός αγγέλου εκδικητή… μέχρι και σπαθί τραβάς άμα λάχει.
Τώρα, αν με ρωτήσεις τι θα γίνει αν πέσεις εσύ ο ίδιος θύμα αδικίας, σου απαντώ: μαύρο φίδι που έφαγε τον αδικούντα. Με τον ίδιο τρόπο πολεμάς τους πάντες στο λάθος κι άδικο, που λέει και ο στίχος. Ακόμη κι αν είναι φίλος, αδερφός, σύζυγος, γονιός ή και τα παιδάκια σου τα ίδια. Αν δεν είσαι πολύ νέος, λοιπόν, Υδροχοόπουλό μου, θα το γνωρίζεις, αλλά κι αν είσαι, πού θα πάει, θα το μάθεις. Η παρορμητικότητά σου λοιπόν και η ειλικρίνεια -και από τα δύο χαρίσματα διαθέτεις μπόλικο- είναι πολυτέλειες που πληρώνονται ακριβά… να το θυμάσαι και να το παλεύεις, τότε μόνο γίνεσαι δυνατός.
Ας προχωρήσουμε όμως στα βασικά σου εξωτερικά χαρακτηριστικά. Είναι σχεδόν σίγουρο, αγόρι ή κορίτσι Υδροχόε, έχεις πολύ κοντά ή πολύ μακριά μαλλιά. Το σώμα σου δείχνει δύναμη, το βλέμμα ζωηρό και με μεγάλη δόση κουλτουριάρικου κοιτάγματος. Το στιλ, τι άλλο; Τα κορίτσια εκκεντρικό διανοουμενίστικο και τα αγόρια αριστοκρατικό, με ωραίες αποφασιστικές κινήσεις. Το ότι είστε οι Υδροχόοι ανεξάρτητοι -επίμονα θα έλεγα- και βρίσκεστε πολύ πιο μπροστά από την εποχή μας, μπορεί να είναι και η αιτία που σας λείπει η αμεσότητα στο να εκφράζετε τα αισθήματά σας άνετα και... εύκολα.
Όπως και να 'χει «νερουλά» μου -κι ας είσαι ζώδιο του αέρα- είσαι επαναστάτης και σου τη σπάει διαρκώς και προβληματίζεσαι ανάμεσα στο κατεστημένο και στην αλλαγή. Το χειρότερό σου είναι να βρίσκεσαι πλάι σε συντηρητικούς ανθρώπους, όσους δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που λες ή αυτό που νιώθεις. Εδώ που τα λέμε, συνήθως παθαίνεις εξάρσεις πνευματικο-επαναστατικές και φαντάζεσαι, νομίζεις, λες και ισχυρίζεσαι αυτό ή το άλλο, αλλά όταν ξεφουσκώσεις και καταλάβεις ότι είναι ανέφικτο... «παίζεις» το βοσκό ή σφυρίζεις αδιάφορα. Ενθουσιάζεσαι και μόνο που σκέφτεσαι κάτι νέο, κάτι καινούριο και μέχρι να σου περάσει, θεωρείς ότι εσύ ανακάλυψες την Αμερική. Πίστεψέ με, δε χρειάζεσαι εσύ, καμιά ώθηση στον ενθουσιασμό. Παθαίνεις «ανέβασμα» από μόνος σου. Συχνά, συχνότατα, σε αυτές τις εξάρσεις σου καις το εγκεφαλικό κύτταρο του άλλου, όταν αφήνεις ελεύθερο το λέγειν σου. Τι να κάνει κι ο άλλος; Όσο κι αν δε σε καταλαβαίνει -δε σε πιάνει, όπως λες κι εσύ- συμφωνεί. Έτσι είσαστε εσείς οι Υδροχόοι.

Κατά τα άλλα δε σας φτάνει κανείς, όταν μιλάμε για φιλία. Φίλοι αμέτρητοι και καλοί, σας περιτριγυρίζουν, όσο από δραστηριότητες - λένε οι ειδικοί - έχετε πολλές, ενδιαφέρουσες και ποικίλες.

Και το επάγγελμα του Υδροχόου είναι συνήθως διαφορετικό από των υπόλοιπων. Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω και πιο πολλά που θα πούμε πιο κάτω, οι ταχύτητες του Υδροχόου σπάνε όλα τα κοντέρ… πολλά γκάζια στο τακούνι. Βιάζεται, πιέζεται και τα θέλει όλα εδώ και τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν φτάσει η στιγμή κι η ώρα του εγχειρήματος να κάνει πράξη αυτό που βλέπει και θέλει, φοράει τη μάσκα της χελώνας, από μέσα βλέμμα βαθιά αδιάφορο και σε σλόου μόσιον, περιμένει τους άλλους να τον φτάσουν για να 'χει, λέει παρέα, αφού δε θέλει να 'ναι μόνος του, ενώ ασταμάτητα τρέχει πιο μπροστά από όλους. Έτσι δεν είναι Υδροχοόπουλο, αγαπημένο αναγνωστόπουλο ή ακόμα δεν έχεις φτάσει στο κεφάλαιο «αρχή της αυτογνωσίας;». Έτσι κι αλλιώς εμείς είμαστε εδώ για να σου επισημάνουμε τα κακώς κείμενα γιατί στα άλλα τα πας εύκολα έως… θαυμάσια.

Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος λοιπόν, όταν οδηγείς, είτε τη ζωή σου είτε την οποιαδήποτε κατάσταση, γιατί τα μετωπικά τρακαρίσματα έχουν μακροχρόνιες και πονετικές επιπτώσεις, αφού συνήθως τα Υδροχοόπουλα μαθαίνουν μόνο όταν βάλουν το δάχτυλο στην πρίζα.

Πολλοί άλλοι μαθαίνουν από διδάγματα, εσείς πρέπει να πάθετε για να μάθετε. Κάρμα κι αυτό να σου πετύχει… τι να πω κι εγώ αναγνώστη; Έτσι είναι το ύφασμά σας… Ανθεκτικό. Δοκιμάζετε ασταμάτητα τις άμυνές σας. Άλλος κάνει τεστ στην κόπιτσα της φούστας, μη φύγει και ρεζιλευτεί μοντέλο και ράφτρα και εσείς τεστάρετε συνέχεια τη δύναμή σας, την αντοχή σας και το πόσο είστε ικανοί να διορθώσετε, να βελτιώσετε, να κουμπώσετε, γαζώσετε, τεντώσετε κι όλα τα σε… ώσετε. Βίτσιο κι αυτό!

Κι επιπλέον σας αρέσει έτσι όπως είστε, γι’ αυτό και επιμένετε και μάλιστα με σθένος, να το παίζετε το δεξί χέρι του Θεού.

Κι αν σου κάνει όλο αυτό, λίγο ή και πολύ μελό, εσένα αναγνώστη που δεν είσαι Υδροχόος, αλλά έχει παρασυρθεί στο πέταγμα του ανέμου από τον Υδροχόο σου… ζαμάν φου και σκέψου και νιώσε ό,τι θέλεις… εγώ θα σου πω ότι υπάρχει και το «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» εκτός από το πέταγμα, διάλεξε λοιπόν…

Ο Υδροχόος προσφέρει, βοηθάει, νοιάζεται και είναι το καλύτερο και μεγαλύτερο αυτί του αστροσύμπαντος, «των ζώων» -λίγο το 'χεις αυτό;- και επιτέλους τα δίνει όλα.

Τώρα εύλογα θα με ρωτήσεις ακόμη και συ αγαπημένε αναγνώστη Υδροχόε: «μα γιατί δεν είμαι πάντα έτσι ή κάπως έτσι σε ό,τι μου συμβαίνει;
Μα γιατί, απαντώ εγώ, το ύφασμα από το οποίο είσαι φτιαγμένος -αν και ανθεκτικό- μοιάζει με φτερό στον άνεμο. Έτσι και σε πιάσει μανία έρωτος ή νέας φιλίας ή νέας δουλειάς ή τελοσπάντων μεγάλου ενθουσιασμού για κάτι ενδιαφέρον για σένα, χάνεις την μπάλα και το καλάθι, επιμένοντας να πείσεις τους άλλους ότι όλα βαίνουν καλώς και είναι ελεγχόμενα. Τρίχες! Τρίχες κατσαρές από υψηλή τάση και καθόλου αφρικάνικες. Μπαίνεις μέσα στην κάθε κατάσταση με τα παπούτσια και κοιμάσαι με τα ρούχα. Και αν πάλι με ρωτάς, πώς θα βγεις από κει σου λέω... ή εν μία νυκτί ή μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Ο Υδροχόος, αν και έχει δυνατά χαρακτηριστικά -την ανυπομονησία και την κυκλοθυμία- μία είναι έτσι, δύο είναι αλλιώς και τρεις κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς -φοράει πάνω του πιο εφαρμοστό και από φανελάκι… το απρόβλεπτο. Το ξαφνικό, το αναπάντεχο, το ανεπανάληπτο, το παράδοξο, το επαναστατικό και το εντυπωσιακό είναι φυσικά του χαρίσματα και συχνά, συχνότατα ελαττώματα, αφού συνήθως οι άλλοι δε γουστάρουν να ξεβολεύονται από αυτά που έχουν συνηθίσει και γνωρίζουν. Εύκολα, Υδροχόε μου, μπορεί να σε αποφύγει κάποιος, επειδή δεν σε καταλαβαίνει… αφού ούτε κι εσύ δεν ενδιαφέρεσαι να καταλάβεις τον εαυτό σου. Λειτουργείς αυθόρμητα -το είπαμε αυτό- και διαρκώς προχωράς. Το προς τα πού, δε σ’ ενδιαφέρει καθόλου, αρκεί να εξελίσσεσαι, να γνωρίζεις, να μαθαίνεις και να αλλάζεις. Η αλλαγή είναι η τροφή σου… μόνο έτσι τη βρίσκεις. Κι αν ο κολλητός σου ή ο σύντροφός σου δεν είναι το ίδιο ανήσυχος και αχόρταγος σαν κι εσένα, πρέπει να έχουν γίνει αγαπημένα φιλαράκια οι πλανήτες σας, για να μπορείτε να κάνετε χωριό. Αλλά κι αν δεν κάνετε, σχεδόν πάντα εσύ είσαι εκείνος ή εκείνη που τα μαθαίνετε τελευταίοι. Μόνο μια αγνή ψυχή ή ένας βλάκας δεν μπορεί να καταλάβει όσα συμβαίνουν και μάλιστα ολοφάνερα, δίπλα τους. Άραξε Υδροχόε μου, μόνο βλάκας δεν είσαι, απλά είναι να απορεί κανείς με την αφέλειά σου όταν αφοσιώνεσαι σε κάτι… οτιδήποτε, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έρωτα.
Όσο για τα οικονομικά σου; Ε, εκεί χάνεις και τα αβγά και τα καλάθια.

Μονίμως είσαι αυτός που κερνάς, προσφέρεις και σκορπάς ανά πάσα στιγμή χρειαστεί ή δε χρειαστεί.

Και στις κοινωνικές σας συναναστροφές σου όμως δεν πας πίσω. Φευγάτος και εκεί. Μπορεί επί ώρες να βλέπεις κάποιον κατά πρόσωπο και μετά να μη θυμάσαι ούτε το μακρύ ή στρογγυλό πρόσωπό του ούτε την κοντή ή μεγάλη μύτη του. Όχι δεν είστε αόμματοι, να είστε σίγουροι, ούτε ηλίθιοι -από παρατηρητικότητα πάτε καλά- αλλά πρώτα δίνετε σημασία στο δρόμο σας και ύστερα στα… υπόλοιπα.
Τι να γίνει, αγαπημένα Υδροχοόπουλα, υπάρχουν και τέτοια μοντέλα, όπως και το δικό σας. Ζείτε από το κεφάλι. Αν δεν κουνηθεί ο εγκέφαλός σας, καλύτερα οι άλλοι -όποιοι κι όσοι θέλουν να 'ναι κοντά σας- να την κάνουν με γοργά ή και αργά βηματάκια, πριν τους στείλετε εσείς για βρούβες.

Δύσκολα, πολύ δύσκολα όντα οι Υδροχόοι τελικά, αν και εκλεκτές ψυχές, όπως λένε αυτοί που ξέρουν.

Χρειάζεται γερό συκώτι για να σε αντέξει ακόμα κι ο δικός σου άνθρωπος. Οπότε, καταλαβαίνεις ότι το ρεμπέτικο άσμα «δεν κάνω εγώ για γάμο και για σπίτι» ταιριάζει… γάντι.
Εσύ, έτσι κι αλλιώς έχε το νου σου. Αν είναι να βγει μια ψυχή, να αξίζει τον κόπο, όποιος τη συναντήσει.
Τα χαζοχαρούμενα ραντεβού και το χάσιμο χρόνου με τους ομοϊδεάτες -κολλητούς ή μη- φίλους δεν έχουν να κάνουν με τη μία και μοναδική σχέση που θα 'ρθει και αξίζει τελικά.
Το γνωρίζω καλά Υδροχόε μου, δε σου αρέσουν οι συμβουλές, αλλά θα επιμείνω μέχρι να σου πω και το τελευταίο, στο κάτω-κάτω της γραφής κρατάει ένα μυστικό ο χαρακτήρας που 'χεις, κι ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι. Καλός, χρυσός, υπέροχος, έξυπνος, αλτρουιστής, αξιοθαύμαστος και φιλάνθρωπος είσαι, όμως, όλα κι όλα, δε μασάς, δεν ταυτίζεσαι, παρά μόνο πολύ σπάνια, δε συμπάσχεις με πράγματα και καταστάσεις, ακόμη και με τα πιο δικά σου άτομα. Μόνο να τα δίνεις όλα ξέρεις, κι ας είναι και σε λάθος ώρα. Έχεις βρε παιδί μου διαρκώς το μυαλό σου στο μετά… στο φευγιό, βρε.
Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις… ψάξου λιγουλάκι, κάπου θα σε συναντήσεις. Αν πάλι, δεν καταφέρεις να σε βρεις, ψάξε έναν καλό, δυνατό ψυχολόγο γιατί η «Ψυχανάλυση... Δωρεάν» τι να σου κάνει μόνη της… δωρεάν είναι, δεν μπορείς να την εκτιμήσεις και τόσο!
Άντε τώρα, σε ασπάζομαι και σε χαιρετώ αγαπημένο αναγνωστόπουλο και πρόσεχε αυτό που λένε οι ειδικοί: ο Υδροχόος είναι τόσο πιο μπροστά από τους άλλους, που στο τέλος μένει μόνος του. Θα σπάζομαι όταν σε βλέπω κάποτε μπακούρι… το νου σου!

 
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...