παρακαλώ περιμένετε...

Conjunctions

  • gpano @ 24.08.2009 08:00
    Λέγεται ότι ο Χριστός γεννήθηκε με σύνοδο Κρόνου/Δία. Τι σημαίνει καταρχήν μια σύνοδος Κρόνου/Δία στο γενέθλιο χάρτη? Σημαίνει δοκιμασία της πίστης. Σημαίνει την προσωπική φιλοσοφία πάνω στον Υλισμό. Ορίζει την άποψη για τον πλούτο. Δείχνει φόβο για την αφθονία. Συμβολίζει ένα υπεραναπτυγμένο Υπερεγώ. Δείχνει κάποιον που κινείται σαν εκκρεμές μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας που πιστεύει τη μία στιγμή ότι όλα είναι πιθανά και την άλλη ότι δεν υπάρχει νόημα σε τίποτα και δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει για τίποτα.


    Τι θα μπορούσε να σημαίνει μια διέλευση Κρόνου σε γενέθλιο Δία? Σε επίπεδο Σχέσεων είναι μια εποχή ωριμότητας. Είναι ώρα σταθεροποίησης και συνειδητοποίησης του τρόπου με τον οποίο σχετίζεσαι με τους άλλους ή τον Άλλο. (Οι όψεις του γενέθλιου Δία ενεργοποιούνται επίσης οπότε δίνουν έξτρα πληροφορίες για την επιρροή του Κρόνου).

    Εάν ο Δίας βρίσκεται στην Παρθένο υπάρχει ήδη υπεραναλυτικότητα και κριτική. Όταν ο Κρόνος διελαύνει την Παρθένο οι σχέσεις γίνονται ακόμα πιο κριτικές. Ίσως αναλύεται υπερβολικά κάθε εμπειρία, σχέση, απόφαση. Η κριτική αυξάνεται και γίνεται επίκριση. Φυσικά κανείς δεν θέλει να επικρίνεται συνεχώς με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση και σύγκρουση.

    Σε επίπεδο υλικό ο Δίας συμβολίζει την ανάγκη μας να ανοιχτούμε, να αυξήσουμε, να απλωθούμε ενώ ο Κρόνος μιλάει για περιορισμούς, για μείωση, για περικοπή της εισροής. Άρα μπορεί αυτό που περιμένουμε σε υλικό επίπεδο να έρθει μειωμένο, να μην πληρωθούμε αυτό που αξίζουμε, να αναλάβουμε νέες ευθύνες χωρίς αντίστοιχη οικονομική ικανοποίηση. Μερικές φορές σημαίνει ότι δεν έρχονται χρήματα στην ώρα τους- κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες- με αποτέλεσμα αβεβαιότητα και άγχος. Εξυπακούεται ότι αγορές χωρίς εμφανή χρησιμότητα σε βάθος χρόνου δεν ευνοούνται. Να το ξεκαθαρίσω: Αυτή η σύνοδος δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πτώχευση ή οικονομική κατάρρευση. Είναι εποχή σποράς και όχι συγκομιδής. Είναι εποχή που θα καθορίσει το υλικό μέλλον και το οικονομικό στάτους.
  • johnnyG @ 24.08.2009 14:48
    Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία για το Χριστό σε σχέση με την όψη Κρόνου-Δία. Ίσως σε τέτοιες περιπτώσεις συνδιάζεται η κρόνια σκοπιμότητα με μια προσωπική φιλοσοφία - ηθική. Ένας Κρόνος στον Τοξότη ή ένας Δίας στον Αιγόκερω από μόνοι τους, θα είχαν παρόμοια εκφραση; Σίγουρα διαφοροποιείται από τη σύνοδο των δυο πλανητών, αλλά σαν θέσεις υποθέτω είναι ενδιαφέρουσες μαζί με τη δυσκολία που φέρουν...
  • gpano @ 24.08.2009 16:54
    Να θυμίσω ότι ο William Yeats είχε γνώσεις αστρολογίας....

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...