παρακαλώ περιμένετε...

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ;

  • blueview @ 22.12.2008 14:14
    ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ την παπαδοχριστιανικη κομπανια (ενθεν κ ενδεν)
    Πολυ πιο ανθρωπινα κ γηϊνα τα κανονικα εθιμα των λαων . . . απο ανθρωπους για ανθρωπους .
    SILVER σε ευχαριστω προσωπικα για το ποστ ! ! !
  • Silmarwen @ 22.12.2008 14:20
    By the powers of three times three, blessed and protected be...

    Τη νύχτα της 21ης Δεκεμβρίου, το χειμερινό δηλαδή ηλιοστάσιο και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, η Μεγάλη Θεά φανέρωνε και τα Τρία της πρόσωπα (Παρθένα, Μητέρα, Γραία) σε μία συμπαντική παλίρροια απίσταυτηε ισχύος. Τη νύχτα του βαθύτερου και μεγαλύτερου σκοταδιού, (ξανα)γεννιέται το Φως.

    Yule, το όνομα της Γιορτής.
  • SILVERSURFER @ 22.12.2008 14:27
    blueview
    kalo einai na gnorizoyme thn proeleysh ton ethimon opos kai ton sfeterismo poy exei ginei kyrios apo thn eklisia
  • SILVERSURFER @ 22.12.2008 14:28
    h synxronh thriskeia einai ena copy paste apo arxees latreies..
  • blueview @ 22.12.2008 14:48
    ...ειναι γνωστο το copy paste ... αλλα μην ξεχνας οτι περασαν κ 2008 χρονια υπνου ....
  • gpano @ 22.12.2008 16:26
    Πάρα πολλές ορθόδοξες εκκλησίες- καθόλου τυχαία- αναγέρθηκαν πάνω σε ειδωλωλατρικούς ναούς...αυτό το γεγονός υπογραμμίζει τις κοινές ρίζες της λατρείας αλλά και της θρησκευτικης συνέχειας με άλλο πρόσωπο κάθε φορά....αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το ποιος είναι Θεός αλλά η παρουσία του θεικού στη ζωή μας...
  • SILVERSURFER @ 22.12.2008 17:56
    Είναι γεγονός ότι υπάρχει θρησκευτική συνεχεία ? αλλά μέσα στους αιώνες υπήρχαν πολλοί που καπηλευτήκανε την πραγματική πνευματική ? επιστημονική γνώση καλλιέργησαν την δεισιδαιμονία και τον φανατισμό κύριος για να αποκτήσουν δύναμη παραπλανώντας εκατομμύρια κόσμο βλέπεται είμαστε ακόμα στην εποχή που κυβερνήτης είναι ο πωσειδονας?.δεν τολμώ να φανταστώ τον εαυτό μου γεννημένο σε χωρά που να κυριαρχεί ο ισλαμικός φονταμενταλισμος εάν ήταν έτσι ώμος σήμερα θα πίστευα ότι κόσμος μας είναι 1400 ετών. Η επιχείρηση της οργανωμένης θρησκείας είναι σκέτη βρόμα , η αλήθεια έχει αλιωθει μέσα στους αιώνες αλλά που θα μου πάει θα την ανακαλύψω?
  • didadi @ 22.12.2008 23:49
    μπράβο!
  • margie859 @ 23.12.2008 23:33
    sygxarhthria gia to post sou einai pragmati a3iologo!!!!ola ginontai me vash tous nomous ths fyshs sthn ousia oloi senan 8eo pisteuoume k autos einai o hlios h phgh ths energeias twra o ka8enas exei dwsei k ena allo onoma...thanks!
  • DARKPHOENIX2008 @ 24.12.2008 00:36
    pera pantws apo thn para8esh twn laografikwn stoixeiwn kai thn anamfisbhthth pseudais8htopoihsh pou exoume upostei,emena m'aresei pou uparxei sunexeia s'auto...akoma kai h proskunhsh twn eikonwn oi litaneies oi agiasmoi ta mnhmosuna parapoihmena bebaia omws upo allh morfh apoteloun sunexeia ''paganistikwn''stoixeiwn''...twra bebaia h katastrofh nawn kai allwn pollwn deinwn pou eferan oi autokratores einai allou papa euaggelio...auta einai egklhmata pou den paragrafontai...opws kai oi dolofonies eidwlolatrwn...h ma8hmatikos upatia gia paradeigma pou polloi thn tautizoun me thn agia aikaterinh...tespa,de lew perissotera gia na mhn kanw kai kana la8os...apta liga pou kserw...kalh prospa8eia silversurfer...merry christmas...h sunmas an protimate...
  • SILVERSURFER @ 24.12.2008 02:19
    merry saturnalia dark
  • zenobia @ 24.12.2008 03:28
    merry saturnalia ASTROPET!
  • ether12 @ 24.12.2008 13:37
    Θα μπορούσαμε να γράψουμε αμέτρητες σελίδες για την αντιγραφή μύθων και μυστηρίων του χριστιανισμού από την αρχαία Ελλάδα.


    Γενικά μιλώντας, σίγουρα η πνευματική παρουσία του Θείου στη ζωή μας υπερβαίνει τις εκάστοτε "θεϊκές" μορφές. Εξάλλου τί θα πει Αλλάχ, Θεός, Ζευς....ένας είναι ο Μεγάλος!



    Έλα, όμως, που οι μορφές των πραγμάτων δεν γίνεται να με αφήσουν αδιάφορο διότι γνωρίζω ότι σχετίζονται άμεσα και με το περιεχόμενο των πραγμάτων.



    Πέρα από τις θεολογικές διαφορές ελληνισμού και χριστιανισμού υπάρχει και το αισθητικό στοιχείο. Πώς να εμπνευστείς από τους δύσμορφους και σκελετωμένους αγίους όταν έχεις μάθει στο κάλλος, την ισχύ και το κλέος των αρχαίων ηρώων?


    Τέλος πάντων, ας μην κάνω προπαγάνδα άγιες μέρες...




    Άσχετο, θυμάστε το "Μάτια Ερμητικά Κλειστά" του Κιούμπρικ? Η διήγηση διαδραματίζεται λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η εκπληκτική σκηνή της οργιαστικής τελετής παραπέμπει κατευθείαν στα αρχαία Σατουρνάλια που τελούνταν από 17-23 Δεκεμβρίου κάθε χρονιά!!
  • zenobia @ 26.12.2008 16:54
    Δε μου κανει εντυπωση πως τα περισσοτερα παγανιστικα εθιμα της περιοδου των Χριστουγεννων ειχαν κατι το βιαιο κ χθονιο μαζι με εορταστικο.
    Εορτη σαν εξιλεωση: κατι πεθαινει, κατι γεννιεται, και το μυστηριακο αυτο "περασμα" δε γινεται ηρεμα,χωρις εξαψη και ταραχη, αλλα με εκτονωση...

    Τα συγχρονα Χριστουγεννα, λειτουργουν ως μεγεθυντικος φακος: ο,τι σκοτεινο κρυβεται, βγαινει στην επιφανεια... για να "εξαγνιστει"... Ειναι τυχαιο πως μαζι με το υπερ-χαρουμενο κλιμα που προβαλλεται/επιβαλλεται, αυξανεται και η υπερενταση στους ανθρωπους;

    Σε μια τοσο μυστικιστικη γιορτη, γιατι δε δινουμε πλεον σημασια σ'αυτο τον Εξαγνισμο; Γιατι ολα να πρεπει να ειναι θετικα; Ποιος πηρε το δρομο προς την "ευτυχια" χωρις θυσιες...;
  • ether12 @ 26.12.2008 20:15
    Σωστά! Ειδικά εμείς που αγαπάμε και πιστεύουμε στην αστρολογία είναι λιγάκι αφελές να θεωρούμε τις ημέρες των Χριστουγέννων χαρούμενες....


    Πιο σωστό θα ήταν να πιστεύουμε στη γνωστή παράδοση του Δωδεκαημέρου σύμφωνα με την οποία από 24 Δεκεμβρίου-6 Ιανουαρίου εμφανίζονται οι γνωστοί άγνωστοι των εορτών(!!), οι "καλικάντζαροι", χθόνια πνεύματα που φέρνουν κακοδαιμονία στους ανθρώπους...

    Με τη λήξη του Δωδεκαημέρου, όμως, επέρχεται η εξάγνιση των Θεοφανείων και οι καλικάντζαροι εξαφανίζονται!


    Ο παραπάνω συμβολισμός, βέβαια, έχει τις ρίζες του στην αστρολογία και τη βαριά, κακοποιό επιρροή του Αιγόκερω στους ανθρώπους, η οποία, όμως, στο τέλος φέρνει και τη λυτρωτική κάθαρση από πράγματα που μας βαραινουν....όπως ο ήρωας του Κιούμπρικ που περνάει μία ταπεινωτική μύση με το ζωντάνεμα των απόκρυφων φόβων του για να εξαγνιστεί μέσω της επίπονης εμπειρίας του!
  • flamescreen73 @ 27.12.2008 00:43
    Η αληθεια ειναι οτι και τα Χριστουγεννα εχουν εως ενα βαθμο αυτη τη σημασια, του θανατου και της ζωης/αναγεννησης.

    Καταρχην, εχουμε το θανατο των βρεφων με σκοπο τη διατηρηση των κεκτημενων. Το συστημα να αρνειται να αφησει νεες πρακτικες να λειτουργησουν.

    Εχουμε τη γεννηση του Χριστου, κοσμοιστορικο γεγονος για τον Χριστιανισμο. Ερχεται η ελπιδα οτι το καλο/επιθυμητο θα κυριαρχησει του κακου/ανεπιθυμητου, η οτι θα το αφομοιωσει/απαλυνει και θα μας κανει να κατανοησουμε πραγματα.

    Εχουμε επισης και την ανθρωπινη επιθυμια, οτι πρεπει να περιφρουρησουμε οτι καλο υπαρχει σε αυτο τον κοσμο, να το ενισχυσουμε, να το διασπειρουμε, να το αναγνωρισουμε με επιβραβευση(τα δωρα των μαγων), απο που και αν προελθει, οσο ταπεινο και αν μας φανταζει και να το κανουμε τμημα της ζωης μας.

    Να δουμε και την διαφορετικοτητα του τροπου σκεψης καποιων ανθρωπων και να μην θεωρησουμε οτι ολα πρεπει να καλουπωνονται και να κρινονται με βαση νορμες(οπως ηταν το διδαγμα του Χριστου, στην εποχη που κυριαρχουσε ο μωσαικος νομος, το δουλεμποριο και η απαξιωση της γυναικας).

    Βεβαια, ζουμε και στον πραγματικο κοσμο. Στη συγχρονη εποχη, οπου ολα ειναι ρυθμισμενα με βαση τον χρονο και το χρημα που δαπανουμε για αυτα, υποθετω οτι ειναι επιθυμητο, η εστω, αρκουντως επιβλημενο, απο την πλειοψηφια των ανθρωπων, να εχουν και εναν προγραμματισμο του ποτε μπορουν επιτελους να ανασανουν και να νιωσουν καλα.

    Ακομη και εαν ειναι τεχνητη και εμπορικη η αναγκη τους αυτη. Και το Σαββατοκυριακο δεν ειναι επιβλημενο ομως ως διημερο αποδρασεων, ξεκουρασης, χαλαρωσης? Το καλοκαιρι ομοιως σε μεγαλυτερη κλιμακα?
    Ποσα πραγματα γινονται γιατι δεν εχουν "οριστει" ετσι στη συγχρονη κοινωνια που λειτουργει ως απεραντο εργοταξιο/εργοστασιο?

    Ειναι λογικο να αυξανεται η υπερενταση των ανθρωπων οταν δεν καταφερνουν να ανταποκριθουν σε οποιαδηποτε κατασταση για την οποια "πρεπει". Συχνα μια λυση που επιλεγουμε για την αντιμετωπιση τετοιας κρισης, ειναι και η εξωτερικευση αυτου που μας τρωει.

    Ακομη και εαν δε νοιωσεις καλυτερα, τουλαχιστο δε χρειαζεται να κρατας μεσα σου, κατι που προφανως ειναι μεγαλυτερο απο εσενα(αλλιως υπομενεις μεχρι να καταφερεις να γινει μεγαλυτερο απο εσενα, υποθετω). Κανονικα, θα επρεπε να αξιοποιουμε τετοια διαστηματα για καθαρση, περισυλογη, εξαγνισμο ακομη-ακομη. Να βελτιωνουμε τον ευατο μας και τους αλλους. Και κατα μια εννοια το κανουμε.

    Ο καινουριος χρονος ειναι παντα μια αφορμη για ενδοσκοπηση, και εφαρμογη πρακτικων για να λυνονται τα προβληματα. Η ολη διαδικασια, ειτε γινει σωστα, ειτε γινει λαθος, μπορει να ειναι επιπονη. Υποπτευομαι οτι αυτος ειναι ο λογος που την αποφευγει η πλειοψηφια. Δεν μπορουμε να χειριστουμε τον πονο και προτιμουμε απλα να αποφευγουμε οτι τον προκαλει.

έχουν γενέθλια 234 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ησαϊας, Χριστόφορος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...