παρακαλώ περιμένετε...

Apories pros k. panopoulo

  • VAMAKHEPA @ 17.11.2008 14:24
    ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΠΟΥΛΕ,
    ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ YAHOO, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΑΠΟ ΕΔΩ!

    VAMAKHEPA
    sampirdos@yahoo.gr


    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ

    Η αρχική παρατήρηση του γενέθλιου χάρτη του διαγωνισμού, μας πληροφορεί ότι πρόκειται να εξετάσουμε το γενέθλιο Ωροσκόπιο ενός ατόμου που
    γεννήθηκε μεταξύ της 5ης προς την 6η ΜΑΪΟΥ 1961.
    με τονισμένα τα Γήϊνα χαρακτηριστικά, μια και σε ζώδια της Γης ΄βρίσκονται τα Φώτα (Ήλιος & Σελήνη), ο Κρόνος, ο Πλούτων καθώς και ο Βόρειος Δεσμός.
    Κατά την θεωρία του Αστρολόγου Μάρκ Έντμουντ Τζόουνς περί «Αστρολογικών Τύπων», ο άξονας της εξέλιξης (ακμές 4ου IC & 10ου Οίκου MC) χωρίζει τα ουράνια σώματα σε δύο ομάδες, και κατατάσσει τον χάρτη στον τύπο της «Τραμπάλας», δίνοντας την ερμηνεία ότι «το άτομο έχει μια τάση να παίρνει υπόψη και τις δύο αντίθετες απόψεις σε κάθε ζήτημα.
    ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ:
    ΗΛΙΟΣ (εκδηλωμένη προσωπικότητα) στον ΤΑΥΡΟ: ΓΗ/ ΣΤΑΘΕΡΟ/ ΑΡΝ./ΕΣΩ./ΠΑΘ.
    ΣΕΛΗΝΗ (ανεκδήλωτη πρ/τα ? υποσυνείδητο) στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ: ΓΗ / ΠΑΡΟΡΜ./ΑΡΝ./ ΕΣΩ./ΠΑΘ.
    ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ (προσωπικότητα σφαιρικά) στους ΙΧΘΥΣ: ΝΕΡΟ/ MΕΤΑΒΛ./ΑΡΝ./ΕΣΩ./ΠΑΘ.
    (Το άτομο στερείται δύο στοιχείων (πυρ, αέρας) που θα πρέπει να τα αναπληρώσει από άλλη πλευρά του Ωροσκοπίου).
    Ο ΗΛΙΟΣ στον ΤΑΥΡΟ κάνει το άτομο να φαίνεται θετικό, παραγωγικό, σταθερό (ξεροκέφαλο ? με πείσμα) πιστό, πρακτικό, λιγομίλητο, να ενδιαφέρεται για απτά ? υλικά πράγματα, για την διασκέδαση ή για τη δουλειά του, ενώ κατά βάθος κάτι άλλο το γεμίζει. Είναι το άτομο που οι συνθήκες του περιβάλλοντός του δεν του επέτρεψαν την ελεύθερη έκφραση (πιθανόν συνθήκες ωφελιμιστικές, με τη πλατιά ή στενή έννοια της λέξης, θετικές με αρχές). ίσως δεν το βοήθησαν να εκφράσει αυτό που υποσυνείδητα είχε ανάγκη.
    Η ΣΕΛΗΝΗ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ (ή στο Ζενίθ του Ζωδιακού), δείχνει πως ο κοινωνικός περίγυρος, οικογένεια ? συνθήκες παιδικών χρόνων, καταπιέσανε το άτομο και το υποχρέωσαν να είναι έτσι, χωρίς κατά βάθος να το θέλει. Μια δυστυχία, γιʼ αυτό που είναι, κρύβεται (σʼ αυτή τη Σελήνη), το ωθεί να προχωρήσει και να κατακτήσει υλικούς, φανερούς στόχους και μπορεί να γίνει, ο ηγέτης που υπερασπίζεται το καθήκον.
    Ο ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ στους ΙΧΘΥΣ (που συμβολίζουν μια στιγμή του Ζωδιακού που συμβαίνει ένας θάνατος για να γίνει μια ανάσταση), δείχνει κάποιο πρόβλημα αποδοχής της ίδιας της ύπαρξης. (Θέση με μεγάλη θνησιμότητα στα βρέφη), το άτομο αυτό θα παλέψει πολύ για να βρεί μία στέρεη στιγμή που θα του επιτρέψει νʼ αποκρυσταλλώσει απόψεις και να ολοκληρωθεί. Προχωρώντας στη ζωή, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει μίαν αμφιβολία και μίαν αδυναμία, ενώ δεν θαʼναι σίγουρο αν αυτό που έκανε άξιζε τον κόπο, αν αυτό που διάλεξε είναι σωστό, ή αν αυτό που έδειξε, το εγκρίνουν οι άλλοι και πάντα στις αποτυχίες του υποτιμά τον εαυτό του ή κομπλεξάρεται και, ίσως, να καταλήξει σʼ ένα πεσιμισμό που το εμποδίζει να ξεκινήσει χωρίς ισχυρή ενθάρρυνση από κάποιον άλλον. Είναι ένας Ωροσκόπος που ζητά υποστήριξη και αυτή (το άτομο) θα τη βρεί σε ιδανικά, σε στόχους που θα εξυπηρετούν φανερά ανθρωπιστικούς σκοπούς.

    ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ: 21ο 45΄ των Ιχθύων:
    Αποδιδόμενες τάσεις: Ιδεαλισμός, Αυταπάτη, Ταλέντο στη Μουσική ή Ζωγραφική.
    Το άτομο θα παίξει με τη ζωή και θα χάσει. Του αρέσει η καλή ζωή, το γλέντι, η επίδειξη κιʼ αυτό θα τον καταστρέψει. Θα εξασκεί μια, λίγο ? πολύ, επικίνδυνη γοητεία στους άλλους. Ο γάμος, θʼ αποδειχθεί οδυνηρή δέσμευση. Οργανικές ευαισθησίες: Σκωληκοειδίτις.
    1ος Οίκος:
    Ακμή: στη 12η μοίρα των Ιχθύων μας επιβεβαιώνει τα παραπάνω περί δύσκολης ένταξης του ατόμου στο σύνολο καθώς και ποιός είναι ο σκοπός της ζωής του. Ο δρόμος για τον εσωτερικό πυρήνα του, μπορεί νʼ αποδειχθεί μαρτύριο και να δώσει τα καλύτερά του χρόνια γιʼ αυτό, ενώ σε κάθε σταυροδρόμι μπορεί, να πρέπει να σταματά, σε απόλυτη σύγχυση και αναδρομή στα προβλήματά του. Όμως αν βρεί το δρόμο του, οι καρποί και η απήχηση της δραστηριότητός του θα είναι εξαιρετικοί, η ζωτικότητά του καταπληκτική και το βάθος της αδέσμευτης σκέψης του, αβυσσαλέο. Ο μόνος κίνδυνος θα είναι κάθε είδους παρεκτροπή. Αποδιδόμενες τάσεις: Επιχειρηματικό ταλέντο, Κατανόηση των ζώων, Θρησκεία. Κυβερνήτης του Ωροσκόπου: Ο Ποσειδώνας στο 8ο Σπίτι στις 9ο 47΄ του Σκορπιού, (στο σπίτι του Πλούτωνα), αντιμετωπίζει τα βαθιά υπαρξιακά προβλήματα του ατόμου όμως, επειδή σχηματίζει Εξάγωνο (64ο 43΄) με τον Πλούτωνα θα ανταπεξέλθει (στις απαιτήσεις του πιο απαιτητικού Ζωδίου,) οπότε μπορεί να φτάσει σε μεγαλειώδεις στόχους φιλοσοφικούς, μεταφυσικούς, επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς. Να είναι διορατικό, και ταγμένο στην αποστολή του, αδιάφορο για τα εμπόδια και σταθερό στις επιδιώξεις του.
    Ο Ποσειδώνας (πλανήτης του ονείρου) στην 10ο του Σκορπιού αποδίδει τάσεις προς τη Θρησκεία, Αστρολογία, Δημιουργικότητα.
    Το άτομο (με τον Ποσειδώνα στο όγδοο Σπίτι) έχει ανάγκη από ένα Θεό που να φροντίζει για τη ζωή και τα όνειρά του. Η μοίρα αυτή (κατά κάποιον περίεργο τρόπο, συνδέεται, παραδοσιακά με την Ατλαντίδα και) προσδίδει στο άτομο μοχθηρία που κυμαίνεται από το πείραγμα και την ειρωνεία μέχρι την προδοσία. Μυαλό γρήγορο σαν αστραπή και διαισθητικό. (για τον λιγότερο έξυπνο: πονηριά). Μαθηματική σκέψη. Μεγάλη ικανότητα έχει στο να ξαφνιάζει και να υποκρίνεται, ενώ είναι αξιόλογο πολιτικό ταλέντο. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου θα είναι κλειστός σιωπηλός και μυστικοπαθής. Στη ζωή του θα υπάρχουν ταξείδια.
    Πλανήτες στον Οίκο:
    ? Αφροδίτη 13ο 04΄ του Κριού.
    Η Αφροδίτη στις 13ο του Κριού (που θα πρέπει να ενεργοποιήθηκε στο 13ο έτος της ηλικίας του, στη μοίρα που είναι), δεν σχηματίζει όψη με κανένα ουράνιο σώμα, ενώ διατρέχει τη 13ο του Κριού, Ακμή Σεληνιακού Τομέα (κρίσιμη μοίρα), προτρέπει τον χαρακτήρα του ατόμου σε ασυνήθιστες εμπειρίες. Στη νιότη του, συχνά, θα δοκιμάσει θλίψεις που θαʼταν δύσκολο νʼ αντέξει ένας λιγότερο δυνατός άνθρωπος.
    Διαρκείς εναλλαγές της διάθεσης από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση. Το ζωϊκό ένστικτο επισκιάζει τελείως την αρμονική έκφραση, γιʼ αυτό και συχνά το άτομο εκφράζεται καλλιτεχνικά αλλά και συχνά αποτυχαίνει στην έκφραση των αισθημάτων του στους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν πραγματικά πολύ.
    Οργανικές ευαισθησίες: Καταρράκτης, Τροφικές δηλητηριάσεις, Πολιομυελίτης.
    2ος Οίκος:
    Ακμή: στις 26ο 12΄ του Κριού θέση απλανή αστέρα (25ο 42΄) Al Pharg των Ιχθύων, προδιαθέτει για αποφασιστικότητα, ετοιμότητα και πρόσκαιρη επιτυχία. Αποδιδόμενες τάσεις: Περιέργεια, Εφευρετικότητα, Έρευνα, Λογοτεχνία. Ευγενικό και πνευματικό είδος ταλέντου αλλά όχι με μεγάλη ανεξαρτησία. Η επιτυχία είναι μάλλον σίγουρη εάν οι φιλοδοξίες είναι ευγενικές. Θα υπάρξει υποστήριξη από τους δυνατούς και είναι πιθανόν η αναγνώρισή του να οφείλεται και σʼ αυτή την εύνοια.
    Κυβερνήτης Πλανήτης ο Άρης στο 5ο Σπίτι και στις (0ο 8΄)του Λέοντα μας αποκαλύπτει ότι στο άτομο αρέσει να ρισκάρει. Δοκιμάζει τη δύναμή του παίζοντας παντού, γιʼ αυτό τον βρίσκουμε σαν παίκτη των τυχερών παιγνιδιών διότι θέλει νʼ αποδείξει στον εαυτό του αλλά και στους άλλους, τη δύναμή του ριψοκινδυνεύοντας παντού, ωθούμενος από τη παρόρμηση της «λίμπιντο» που εκφράζεται σαν ανάγκη εξωτερίκευσης και επιβολής, του εαυτού του στο περιβάλλοντα χώρο. Χαρακτηριστική η έλλειψη της ιδιοτέλειας και η ανάγκη της προσφοράς ( όχι μόνο στην υλική προσφορά, αλλά και σε συναισθηματικές επενδύσεις).
    Διασχίζοντας την 1η μοίρα του Λέοντα, ο Άρης, αποδίδει στο άτομο τάσεις για απροσδόκητα πλούτη, Ανησυχία, Βιαιότητα. Πιθανή ευαισθησία σε ρευματικούς πυρετούς.
    Ο Άρης στο 5ο Σπίτι (το Σπίτι της φυσικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ο χώρος όπου ο άνθρωπος εκδηλώνει τον δυναμισμό του κατά τον τρόπο που του είναι ευχάριστος,) θέλει να είναι υπερήφανος για τον εαυτό του, γιʼ αυτό δημιουργεί ή εθελοτυφλεί.
    Πλανήτες στον Οίκο:
    ? Ηλιος 15ο 32΄Ταύρου
    ? Ερμής 20ο 45΄Ταύρου
    Ο Ηλιος διασχίζοντας την 16η μοίρα του Ταύρου δίνει τάσεις στη Μουσική, Ζωγραφική, Ευαισθησία στο χρώμα, ταλέντο στο γράψιμο και επιχειρηματική ικανότητα. Οργανικές παθήσεις: Αποστήματα μικροατυχήματα, Ανθρωποκτονικές τάσεις. Πεισματάρης παρά σταθερός, αργός και ισχυρογνώμων, υστερεί στη αφηρημένη σκέψη, μπορεί να κατευθύνει τις δυνάμεις του για την πραγματοποίηση ενός σκοπού και να επιτύχει. Δεν ελκύει πολλούς φίλους γύρω του κι όσο μεγαλώνει τόσο γίνεται περισσότερο μοναχική η ζωή του.
    Είναι αρκετά τυχερό άτομο, αλλʼ εξʼ αιτίας της ανόητης αυτοπεποίθησης που έχει, συχνά, χάνει μόνος του τις ευκαιρίες. Στο γάμο είναι συνήθως τυχερός.
    Η Σύνοδος Ηλιου/Ερμή στον Ταύρο (ανοχή 5ο 13΄) μας λέει ότι η τάση του για άνοδο μπορεί να οδηγήσει σε επαχθείς δεσμεύσεις, ενώ έχει διαπραγματευτικές ικανότητες και τόλμη. Υποκειμενικότητα στον τρόπο σκέψης και ταλέντο στο να αφομοιώνει θαυμάσια όσα βλέπει και μαθαίνει και να τα εκφράζει μʼ ένα δικό του προσωπικό τρόπο που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους, καθώς παλιά και τετριμμένα θέματα γίνονται στο στόμα του καινούρια και ενδιαφέροντα.
    Ο Ηλιος σε γωνία τετραγώνου (96ο 08΄) με τον Ουρανό, (σύμφωνα με το βιβλίο των Τζούλιας και Ντέρεκ Πάρκερ), μας προϊδεάζει για μια αρσενική ομοφυλοφιλική τάση. (Γωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό καταθλιπτική και) φανερώνει μεγάλη νευρική ένταση.
    Το άτομο υπάρχει κίνδυνος να χάνει τον έλεγχο και, ακόμα κιʼόταν υπάρχει πραγματικό ταλέντο, μπορεί, για λόγους που το άτομο γνωρίζει πολύ καλά, να καταστρέφει τους καρπούς του μόχθου του. Η υγεία μπορεί να υποφέρει ίσως από αδυναμία του ατόμου νʼ απαλλαγεί από τη νευρικότητά του. Ο Ουρανός (σε γωνιακή σχέση με τον Ήλιο), προσφέρει στο άτομο ένα μαγνητισμό που το κάνει και ξεχωρίζει, ενώ γίνεται απρόσιτος για τους άλλους, ή κυκλοθυμικός, οι επιδιώξεις του στη ζωή είναι συγκεχυμένες και γιʼ αυτό και δυσκολεύεται να καταλήξει επαγγελματικά και είναι κατά βάθος δεσποτικός και εγωκεντρικός. Ηθικά, πολιτικά, και κοινωνικά προβλήματα, κατέχουν το κεντρικό πεδίο των ενδιαφερόντων του.

    Ο Ηλιος σε δυσαρμονική όψη Αντίθεσης ( 174ο 15΄) με τον Ποσειδώνα,
    (γωνία πολύ καταθλιπτική, που οδηγεί σε υπερβολικά μεγάλη ψυχολογική σύγχυση).
    Κάνει το άτομο αδύνατο χαρακτήρα, όταν υπάρχει έντονος συναισθηματισμός. Ματαιόδοξο και δεκτικό σε κάθε είδους εύκολο εντυπωσιασμό. Υπάρχει μια έντονη ευαισθησία και μια άμυνα στις εξωτερικές πιέσεις που γίνεται με υπερβολή και επιθετικότητα ή ουσιαστική απομόνωση στις πιο παράλογες φαντασιώσεις.

    Η θέση του Ερμή που διατρέχει την 21η μοίρα του Ταύρου, του αποδίδει πνευματικότητα, ρητορικό ταλέντο και επιθετικότητα. Ένα βαθύ μυαλό, μία ανήλεη λογική, μια ακριβόλογη και μεθοδική ευφυΐα, κατάλληλη περισσότερο για αναλυτική παρά για συνθετική σκέψη. Το άτομο αυτό βασίζεται μόνο στον εαυτό του ακόμη κιʼ αν η τύχη του φερθεί φθονερά, χτυπώντας το ακριβώς εκεί που έχτισε με κόπο και φρόνηση. Η αποτυχία των σχεδίων που προετοίμασε με τόση προσοχή, μπορεί να επηρεάσει άσχημα τον χαρακτήρα του και να τον κάνει καχύποπτο και μισάνθρωπο από ανασφάλεια. (Μαχάτμα Γκάντι θέση του Δία, κυβερνήτη του Ωροσκόπου, χωρίς τις αρνητικές ως άνω ιδιότητες υποθέτω, μια και όλη η Ahimsa (= μη βία), που απαιτούσε από τους οπαδούς του) στηρίζονταν από τις μεγάλης διάρκειας νηστείες και προσευχές του).
    Ο Ερμής σχηματίζοντας δυσαρμονική γωνία τετραγώνου (90ο 55΄) με τον Ουρανό, δημιουργεί ανωμαλίες οργανικές και ψυχικές., ένταση και σύγχυση. Η έλλειψη τάκτ είναι κάτι το συνηθισμένο Ένα δυνατό ταλέντο μπορεί να το υπονομεύει η πεποίθηση του ατόμου πως είναι κάτι το ξεχωριστό, ένας από τους λίγους «εκλεκτούς» Η εκκεντρικότητα και οι απότομοι τρόποι του, ενοχλούν πολύ τους άλλους. Έχει την τάση να σπαταλά δυνάμεις με το να καταπιάνεται με πολλούς τομείς.

    3ος Οίκος:
    Ακμή ζωδίου στις 26ο 35΄ του Ταύρου,. Η 27ο του Ταύρου είναι μία επικίνδυνη μοίρα διότι ενώ υπάρχει διόραση και καλλιτεχνικό ταλέντο στο άτομο, δυσαρμονικές σχέσεις στο γάμο ως και οικονομική άνοδος εξ αιτίας του γάμου, είναι πιθανό να οδηγηθεί, όχι από την αναζήτηση της αρμονίας και της χαράς, αλλά από επιθυμία για δύναμη, στο μεταφυσικό δρόμο προχωρώντας επικίνδυνα, διότι αυτή είναι η χειρότερη μορφή της μαύρης μαγείας. (οι φρόνιμοι ξέρουν πως « αν η ψυχή δεν είναι τελείως καθαρή, τίποτα δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί»). Η μοίρα αυτή του Ζωδιακού είναι πολύ χρήσιμη διότι ενισχύει την αγωνιστικότητα του ατόμου για την επιτυχία των στόχων του, δίνει ευγλωττία και ικανότητα επιδέξιου χειρισμού πραγμάτων και καταστάσεων, όρεξη για σκληρή δουλειά και εφευρετικό μυαλό, μαχητικό χαρακτήρα, κάποια ευελιξία που δεν εμποδίζει την απόκτηση πλούτου, ή δύναμης.
    Κενός πλανητών.

    4ος Οίκος (IC)
    Ακμή: στις 19ο 51΄ των Διδύμων, θέση απλανή αστέρα (19ο 50΄) Belatrix του Ωρίωνα (φύση Άρη ? Ερμή). Δίνει δόξα και τιμές στον πολιτικό και στρατιωτικό στίβο αλλά στο τέλος φέρνει δυστυχία. Η εργατικότητα , οι κοινωνικές σχέσεις και το κοφτερό μυαλό του ατόμου θα τον βοηθήσουν να επιτύχει τους στόχους του ώστε νʼ ανέβει κοινωνικά και οικονομικά.
    Κυβερνήτης Πλανήτης: Ερμής (βλ. παραπάνω).
    Πλανήτες στον Οίκο: Κενός.





    5ος Οίκος:
    Ακμή: στις 14ο 31΄ του Καρκίνου, με αποδιδόμενες τάσεις: Μουσική, Επιχειρηματικό ταλέντο, Ευσέβεια, Ανοικτό και βαθύ πνεύμα. Οι μεγαλύτερές του αρετές είναι η προσοχή με την οποία προχωρεί για να κατακτήσει την αυτοπεποίθηση και η βαθιά του αγάπη για την πατρίδα και την οικογένειά του. Μια έμφυτη ενέργεια που τον ανυψώνει κοινωνικά.
    Με κυβερνήτη τη Σελήνη να διανύει την 28ο του Αιγόκερω στον 11ο Οίκο. το άτομο είναι προικισμένο με αποφασιστικότητα, Υπομονή, Μυστικοπάθεια. Φιλόδοξος, και πλούσιος, δεν έχει όριο στην επιθυμία του για καινούρια πλούτη. Με την τύχη με το μέρος του θα είναι ένα διάσημο όνομα, ένας σημαντικός παράγοντας στην κοινωνία, την πολιτική ή την οικονομία.
    Πλανήτες στον Οίκο:
    ? Αρης στη 0ο 08΄του Λέοντα.
    Ο Αρης διανύοντας την 1ο του Λέοντα αποδίδει στο άτομο απροσδόκητα πλούτη, Ανησυχία, Βιαιότητα. Εκτός από μετριοφροσύνη, έχει όλα τα προσόντα για να είναι κύριος του εαυτού του και να ηγείται των άλλων. Αν μπορέσει να χαλιναγωγήσει την έμφυτη τόλμη και δύναμή του με εγκράτεια και γλυκύτητα, θα κάνει καλό στον εαυτό του και στους άλλους. Διαφορετικά η αυτοπεποίθησή του θα εκφραστεί σαν αυθαιρεσία και η εσωστρεφής αξιοπρέπεια σαν εξωστρεφής επιδεικτικότητα. Η ανάγκη του για έγκριση και κολακείες μπορεί να τον οδηγήσει σε απερισκεψίες και καταστροφή.
    Ο προορισμός του (μπορεί να)είναι δεμένος με τη χώρα του κι αυτό μπορεί να του φέρει πολλά κακά όπως αφάνεια και λήθη αλλά και καλά όπως δόξα και τιμές.
    Άρης ? Δίας σε αντίθεση (173ο 35΄) Μας επιβεβαιώνει ότι το άτομο εξαντλεί τον εαυτό του ψυχικά, οργανικά, και πνευματικά, γίνεται δηλαδή εχθρός του εαυτού του, έτσι εμφανίζονται ενδοκρινολογικές ανωμαλίες, ή ψυχικά ελαττώματα όπως πείσμα, επιθετικότητα, ανυπομονησία, ίσως και έλλειψη ηθικών φραγμών.
    Όμως ο Άρης είναι σε αντίθεση (177ο 10΄) με την Σελήνη που είναι στις (27ο 58΄) στον Αιγόκερω (θέση αδυναμίας) πράγμα που μας λέει για μια νευρωτική κατάσταση του ατόμου, μια συμπλεγματική κατάσταση σχετικά με το γυναικείο (Οιδιπόδειο) σύμπλεγμα. Πρόβλημα καθαρά συναισθηματικό, που δεν αφήνει το άτομο να ησυχάσει και να ικανοποιηθεί
    Η τέλεια αντίθεση όμως Άρη - Κρόνου (180ο 08΄) τον κάνει κάποτε, να νοιώθει αδύνατος, να αναπτύσσει συμπλέγματα που τον αποκλείουν από την ελεύθερη επικοινωνία με τους άλλους, απομονώνεται από τους ενθουσιασμούς και τη χαρά που προσφέρει η ζωή, διότι δεν καταφέρνει νʼ αφεθεί στα συναισθήματά του. Από μια ανεπάρκεια που νοιώθει να επιβληθεί, αναπτύσσει μία φιλοδοξία που συνοδεύεται από σκληρότητα για τους άλλους ή προς τον εαυτό του, που απαγορεύει την επιδίωξη κάθε φιλόδοξου σχεδίου επειδή ενδόμυχα πιστεύει πως έχει σίγουρη την αποτυχία. Αν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή και προσπάθεια. στο ψυχολογικό αυτό πρόβλημα, κατά την πρώτη επιστροφή του Κρόνου του ( γύρω στα τριάντα του), ίσως να κατάφερε να αποδεσμευτεί από την ψυχολογική καταπίεση της οικογένειας.

    6ος Οίκος:
    Ακμή: 6ο 22΄ στο Λέοντα. Θέση απλανή αστέρα (6ο 7΄) Presaepe, προκαλεί τύχη, εργατικότητα, τάξη και παραγωγικότητα, επιχειρηματικό πνεύμα. Γεννημένος για να δαμάζει τα ?.ανθρώπινα θηρία, κοσμική εξυπνάδα, ευθύτητα, παραλογισμό, επίγνωση της πραγματικότητας ή των πρακτικών προβλημάτων. Τάση να κατευθύνει τους άλλους παίρνοντας το ρόλο του δυνατού, εύκολα γίνεται το κέντρο του κύκλου (όποιο μέγεθος κιʼ αν έχει ο κύκλος) που ζει και δουλεύει, θα λάμπει στο πείσμα των εχθρών του και θα επισκιάζει ακόμα και τους αξιότερους από αυτόν. (θέση Ερμή στο Ωροσκόπιο του Μ. Ναπολέοντα.
    Κυβερνήτης Πλανήτης: Ηλιος (βλ. παραπάνω).
    Πλανήτες στον Οίκο:
    ? Ουρανός 21ο 40΄του Λέοντα
    ? Πλούτωνας 5ο 34΄ της Παρθένου.

    Ο Ουρανός στις 22ο του Λέοντα, Τάσεις για κοινωνικότητα. Στόχοι υψηλοί. Εκφραστική δεινότητα. Καλλιτεχνικό κριτήριο, Θεραπευτικό ταλέντο, Βιαιότητα.
    Ενώ ο Πλούτωνας βρισκόμενος στο έκτο σπίτι (σπίτι της υγείας) σχηματίζει και δυσαρμονική γωνία Αντίθεσης (179ο 27΄) με την ακμή του Ωροσκόπου, μας λέει ότι κάποια μυστηριώδης ασθένεια μπορεί να σχετίζεται με αρνητικά ψυχολογικά αίτια και απαιτείται η ώθησή του ατόμου να εργαστεί για κάτι που τον βοηθά να νοιώσει χρήσιμος και δεν τον εξαναγκάζει να υποστεί ένα δυσάρεστο περιβάλλον. Ο κίνδυνος από ηρεμιστικά, που χορηγούνται με συνταγή, πραγματική και άμεση πιθανότητα. Πιθανή πάθηση των ποδιών. Άτομο χωρίς συνέπεια και τάξη στην εργασία του Σκόπιμο είναι το άτομο αυτό να αποφεύγει τον συγχρωτισμό με ψυχικά ή σωματικά αρρώστους ή να πηγαίνει σε δυσάρεστα μέρη όπως νοσοκομεία, νεκροταφεία, ψυχιατρεία κ.α. Όμως,
    Ο Πλούτωνας στην 6η μοίρα της Παρθένου του χαρίζει μία ελκυστικότητα, κομψότητα, εφευρετικότητα, ενώ είναι πληθωρικός, χαρούμενος, νεανικός. Διατρέχει όμως τον κίνδυνο που έχουν όλοι οι τυχεροί στη ζωή κυνηγώντας τις απολαύσεις αντί τη πρόοδο, δεδομένου ότι χρήματα. έρωτες, τιμές και κοινωνική αίγλη θα ʼρθουν χωρίς να κουραστεί, ενώ στο τέλος με άδεια τα χέρια θα ʼναι ανίκανος νʼ αντέξει στην πίκρα της ζωής αφού έχει μάθει μόνο να δρέπει τους γλυκούς καρπούς χωρίς να μοχθεί. Αν αντισταθεί στο εύκολο, τους πειρασμούς την πολυτέλεια, και την σπατάλη και συνδυάσει την εξυπνάδα με την σταθερότητα, θα δημιουργήσει κάτι στέρεο και θʼ αφήσει όνομα.

    7ος Οίκος:
    Ακμή στις 12ο 00΄ της Παρθένου. Παρά τις τάσεις του στη Θρησκεία και στη κατανόηση των ζώων, είναι αδίστακτος εγωϊστής και αδύναμος χαρακτήρας και μπορεί να αφεθεί σε άνανδρες πράξεις όχι χωρίς συνέπειες. Στην ερωτική του ζωή είναι μυστικοπαθείς και διακριτικός. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι το κοφτερό μυαλό του. Αν περιορίσει λίγο τον εγωϊσμό του, θα καταφέρει να διακριθεί κοινωνικά, και να αφήσει όνομα. Το δέρμα του είναι μάλλον σκούρο. Το χρώμα που αγαπά το κόκκινο.
    Κυβερνήτης Πλανήτης της Παρθένου ο Χείρων στο 12ο Σπίτι Ο Χείρωνας στο 12ο Σπίτι ή στον Άξονα της συνείδησης, δίνει στον άνθρωπο έντονη τάση στη μεταφυσική. Μία ανεπτυγμένη διαίσθηση, μια υπερβολική ευαισθησία, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν. Αυτό κάνει τον άνθρωπο ευάλωτο στους εξωτερικούς ερεθισμούς κιʼ έτσι είναι εύκολο να κλονισθεί η συναισθηματική του ισορροπία και νʼ αναπτύξει συμπλέγματα και φοβίες. Ο άνθρωπος με το Χείρωνα στο Δωδέκατο Σπίτι, μπορεί νʼ αναπτύξει αξιοθαύμαστες δυνατότητες στη Ψυχολογία, τη Μεταφυσική την Τέχνη και κάθε επιστήμη που ασχολείται με την έρευνα. Αν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο ή στόχο , προχωρεί μπροστά και ξεχνά τα ψυχολογικά του προβλήματα.
    Ο Χείρων στις 6ο 07΄των Ιχθύων. Προσφέρει στον άνθρωπο φυσική δύναμη και ανάλογη λαγνεία ή πάθη. Η δίψα για χρήματα δεν είναι μικρότερη. Έχοντας την τάση να ξοδεύει χρήματα από μια ριψοκίνδυνη φιλοδοξία, που στοχεύει μόνο στην επιτυχία για να γίνει επώνυμος ο ίδιος, θα τα παίξει «όλα για όλα». Αν υποκύψει σʼ αυτόν το πειρασμό, μπορεί να καταστραφεί. Είναι καλός σκοπευτής, κλειστός χαρακτήρας, μαχητικός, ηγετικός. Η δύναμη της συγκέντρωσης τον στηρίζει. Είναι σίγουρο ότι έχει μεγάλους στόχους και είναι πιθανό να τους πετύχει, αν είναι προσεκτικός.
    Πλανήτες στον Οίκο: Κενός


    8ος Οίκος:
    Ακμή στις 26ο 12΄ του Ζυγού.
    Κυβερνήτης Πλανήτης: Αφροδίτη (τη συναντίσαμε παραπάνω).
    Πλανήτες στον Οίκο:
    ? Ποσειδώνας 9ο 47΄του Σκορπιού (βλ. Κυβερνήτης του Ωροσκόπου).

    Ποσειδώνας, σχηματίζοντας Τρίγωνο (111ο 47΄) με την ακμή του ASC. μας δηλώνει ότι προσθέτει στο άτομο την χάρη, λεπτότητα και την ευαισθησία του Ποσειδώνα, καθώς και κλίση ή αγάπη για τις καλές τέχνες.
    Ποσειδώνας σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα (όρα άνω)

    Ποσειδώνας ? Δίας τετράγωνο ( 86ο 46΄). Φυγή που δίνουν τα τοξικά είναι πιθανή. Δύναμη και πρακτική ικανότητα. Υπερευαισθησία για τον πόνο των άλλων. Τα οικονομικά ζητήματα πρέπει να τα εμπιστεύεται σε ειδικούς συμβούλους.


    9ος Οίκος:
    Ακμή: στις 26ο 35΄ του Σκορπιού
    Κυβερνήτης Πλανήτης: Πλούτων, στο 6ο Σπίτι, (όπως παραπάνω)
    Πλανήτες στον Οίκο: Κενός
    Ακμή στην 27ο του Σκορπιού: Οραματισμός, Δυσαρμονικός γάμος. Γεννημένος για την εξουσία, μʼ ευγένεια στο τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις, φιλοδοξία και αίσθηση του καθήκοντος, ευγλωττία και λογοτεχνικό ταλέντο, μεγάλο κουράγιο για νʼ αντιμετωπίσει μεγάλους κινδύνους.
    10ος Οίκος: MC
    Ακμή: στις 19ο 51΄ του Τοξότη.
    Κυβερνήτης Πλανήτης: ο Δίας στο 12ο Σπίτι, στις 6ο 33΄ του Υδροχόου.
    Πλανήτες στον Οίκο: Κενός

    20ο του Τοξότη: Ο άνθρωπος είναι κοινωνικός, εγκάρδιος κιʼ ευχάριστος, ικανός να κερδίζει πολλούς φίλους, να κάνει χρήσιμες επαγγελματικά γνωριμίες και να έχει πλήθος από θαυμαστές. Ενδιαφέρεται με πάθος για τα κοινωνικά προβλήματα, συμμετέχει στους πολιτικούς αγώνες με το ζήλο του διανοούμενου και τη φλόγα του αντάρτη, κάποτε με το μαχητικό πείσμα του αιρετικού. Αγαπά την ομορφιά και την τέχνη, έχει καλό γούστο, συχνά καλλιτεχνικό και κλίση στη διακοσμητική. Είναι άνθρωπος ακούραστος και πολύπλευρος.. Δεν αποκλείεται να είναι και γιατρός.
    Ο Δίας στον Υδροχόο: Ο άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις για τη ζωή και ζει γιʼ αυτές, είναι άκαμπτος και σταθερός στις προοδευτικές του πεποιθήσεις, προστατεύει την ιδιωτική του ζωή από τους αδιάκριτους και νοιάζεται για τους τρόπους που θα μπορούσε νʼ αλλάξει ο κόσμος. Ξεχνά τις μικρές καθημερινές χαρές και τις υποχρεώσεις του στο άμεσο περιβάλλον του και φαίνεται λίγο απρόσωπος.
    Τον «καίνε» τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, περισσότερο από τα οικογενειακά του.








    11ος Οίκος:
    Ακμή: στις 11ο 31΄ του Αιγόκερω
    Κυβερνήτης Πλανήτης: Κρόνος, στο Σπίτι του , στις 29ο 50΄ .
    Πλανήτες στον Οίκο:
    ? Σελήνη 27ο 58΄ Αιγόκερω (όρα άνω)
    ? Κρόνος 29ο 50΄ Αιγόκερω.

    Ο Κρόνος διανύοντας την 30ο του Αιγόκερω (συμβολίζεται ως ο κύλινδρος μια οβίδας, κατά τον Andriano Carelli) αποδίδει στο άτομο κάτι μοιραίο, το γόητρο, η τέχνη να κυβερνάει τους άλλους αλλά όχι και τον εαυτό του. Δύναμη συγκέντρωσης, αδυναμία νʼ αλλάξει την κατεύθυνση των παρορμήσεών του. Αστραπιαία ετοιμότητα και έλλειψη συνοχής στη δράση. Υψηλές φιλοδοξίες, τεράστιες ελπίδες, μια καταπληκτική ενεργητικότητα που μπορεί να πάει τον άνθρωπο μακριά., με κινητήρια δύναμη την παρόρμηση, ενώ τείνει να χάνεται στο τίποτα και στις διενέξεις και να φθείρεται έτσι ώστε ή να φθάσει στο σκοπό του μέσα σε ορισμένα χρονικά όρια ή να αντιμετωπίσει τέλεια καταστροφή.
    Σελήνη ? Δίας σε Σύνοδο (ανοχή 8ο 35΄). Λέγεται και « η γωνιακή σχέση της καλοσύνης και της υγείας». Ο άνθρωπος έχει καλές κληρονομικές καταβολές, σωστή ανάπτυξη, καλή μνήμη και είναι έτοιμος νʼ αντιμετωπίσει τη ζωή μʼ εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τους άλλους. Ανίκανος να κρατήσει κακίες ή να συντηρήσει εμπάθειες. Πέρα από μια κάποια έπαρση και ματαιοδοξία, το άτομο είναι προικισμένο με μεγαλοψυχία και ισχυρό προστατευτικό ένστικτο. Ροπή στις απολαύσεις που απαιτεί οικονομική άνεση.
    Μια εσωτερική ανάγκη του για αλλαγή την ικανοποιεί με ταξίδια, ενώ διαθέτει τεράστιο απόθεμα ενεργητικότητας.
    Κρόνος ? Δίας σε σύνοδο (ανοχή 6ο 43΄) μας επιβεβαιώνει τα παραπάνω, συμπληρώνοντας ότι η ικανότητα του ατόμου για επίτευξη των αντικειμενικών του σκοπών, επιτυγχάνεται με την εργασία. Μεγάλη δυναμικότητα συνδυασμένη με πείσμα και σωματική αντοχή.

    12ος Οίκος:
    Ακμή: στις 6ο 22΄ του Υδροχόου
    Κυβερνήτης Πλανήτης: Ουρανός στο 6ο Σπίτι, στις 21ο 40΄ του Λέοντα. .
    Πλανήτες στον Οίκο:
    ? Δίας 6ο 33΄του Υδροχόου
    ? Χείρων 6ο 7΄ των Ιχθύων
    Η 7ο του Υδροχόου αποδίδει τάσεις για Αλήθεια, Ισορροπία, Δικαιοσύνη.
    Ευαισθησία στα νεφρά. Ξαφνικές παρορμήσεις, αδιακρισία και πείσμα. Περισσότερο επιθετικότητα παρά άμυνα. Ένας δίκαιος και αντικειμενικός ψυχολόγος για τους άλλους, που δεν μπορεί να καταλάβει το βαθύτερο εαυτό του. Μπορεί να σκορπίσει τις δυνάμεις του σε διαφωνίες και άσκοπους αγώνες από τους οποίους θα έχει μόνο κινδύνους.
    Ο Δίας στο 12ο Σπίτι, προωθεί τον άνθρωπο να διαλέξει επαγγέλματα που είναι κοινωνικά λειτουργήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πλούσιος ψυχισμός του τον ωθεί στη καλλιτεχνική έκφραση. Προτιμά πάντως να μην εργάζεται σε θόρυβο ή σε ένταση και να μην είναι υποχρεωμένος να μιλά ή να κινείται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η έμπνευση και η φαντασία. Είναι μια περίπτωση ανθρώπου ακραία, θετικά ή αρνητικά. Χρειάζεται διαπαιδαγώγηση που θʼ αποβλέπει στην εδραίωση θετικών ηθικών αξιών. Η ψυχική αυτή εξέλιξη είναι πάντα ανταμοιβή για την προσφορά της υπηρεσίας του στο συνάνθρωπο.



    Δίας ? Πλούτωνας σε γωνία Χιαστί ή (Πέντε Δωδέκατα), (150ο 49΄), (που ωθεί το άτομο στη συνειδητοποίηση της ιδέας για το περιβάλλον και τον εαυτό του), (οι δύο αυτοί πλανήτες συνεργαζόμενοι), δίνουν στο άτομο τη δυνατότητα να δεί την Αλήθεια, να δεχθεί τη Γνώση και να τη μεταδώσει στους συνανθρώπους, υπηρετώντας μια ανώτερη αναγκαιότητα. Οργανωτική ικανότητα, δυνατότητα και επιθυμία για νέα ξεκινήματα.
    Ο Χείρωνας στην 6ο των Ιχθύων (όρα 7ο Σπίτι)
    Χείρων- Ποσειδών σε αρμον. Γωνία Τριγώνου ( 116ο 20΄). Ο άνθρωπος είναι κάτι παραπάνω από Δάσκαλος. Είναι Ευαγγελιστής μιάς καινούριας Ιδέας, ο Μαθητής σε κόσμους καλλίτερους. Ο Εκπαιδευτής για τον δύσκολο δρόμο της τελείωσης. Δοσμένος στην αποστολή του φωτίζει δρόμους με το παράδειγμά του και ενώνοντας την ψυχή του με την αρμονία της φύσης, γνωρίζει πώς νʼ απαλύνει τον πόνο και το πρόβλημα, αποκαλύπτοντας ιδανικά και δυνάμεις, που οι συνάνθρωποι κρύβουν μέσα τους χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει. Άτομο με πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση και διορατικότητα.
    Χείρωνας Άρης σε τέλεια γωνία Χιαστί (150ο 00΄) κάνει τον άνθρωπο να ξέρει να μάχεται για τα ιδανικά του και να φρουρείται από τους εχθρούς και τις παγίδες που απειλούν τα κεκτημένα. Ξέρει επίσης πως η ειρήνη είναι πιο δυνατή από τον πόλεμο και θα προάγει τον ανθρωπισμό και όχι την υποταγή των αδυνάτων.


    ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ Η ΔΟΞΑ.






    ΥΓ. Πρέπει να σας πώ ότι, είμαι αυτοδίδακτος, ξεκίνησα με το βιβλίο των Τζούλιας και Ντέρεκ Πάρκερ και στη συνέχεια με τα βιβλία της Θεοδώρας Ντάκου, εκτός φυσικά από τα βοηθήματα των εφημερίδων του Μίκελσον και των Οίκων του Ραφαέλ.-




    Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα!
    Τα στοιχεία παραλήπτη δεν πρέπει να είναι σωστά. Ελέγξετέ τα και προσπαθήστε ξανά.

    Εισαγωγή διευθύνσεων (διαχωρίζονται με κόμμα) Εμφάνιση Ιδιαίτ. κοιν.
    Προς:

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...