παρακαλώ περιμένετε...

διορθωστε με παρακαλω....

  • bluesea @ 12.10.2007 20:18
    Και εμένα θα με χάλαγε αλλά θα ήταν επόμενο από τη στιγμή που επιλέγω να γράψω σε ένα site και όχι προσωπικά σε κάποιον. Όταν θέλουμε να μην μας πουν τη γνώμη τους οι άλλοι μπορούμε να γράψουμε στον τίτλο ότι απευθύνεται κάπου συγκεκριμένα γιατί εδώ νομίζω ότι ανταλλάσσουμε και απόψεις. Επίσης με ενοχλεί ο άλλος να προσπαθεί να σε υπερασπιστεί και να μην το αναγνωρίζεις, αλλά και πάλι εδώ είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, σωστά;
  • Queenevi @ 12.10.2007 20:39
    είμαστε συνεχώς έρμαια της κριτικής των άλλων, όχι μόνο στα ποστ σε ένα σάιτ , αλλα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Και εμείς, με σπανιες εξαιρέσεις πολύ συχνά πέφτουμε στο σφάλμα να κρίνουμε τους ανθρώπους. Δεν είναι ιδιαίτερα κακό να κρίνεις τον άλλο. Το κακό είναι να βγάζεις συμπεράσματα και να προβάλεις την κριτική σου. Όλοι μας κρίνουμε εξάλλου, και εγώ τώρα πχ, με αυτό που διαβάζω από εσένα έχω μια πρώτη κρίση μέσα στο μυαλό μου. ΕΞάλλου η κριτική βγαίνει από την κρίση, και την κρίση μόνο οι άνθρωποι την διαθέτουν (ή έτσι νομίζουν) στην πλάση. Όσο πιο νοήμονας άνθρωπος είναι κάποιος , τόσο περίσσότερο διαθετει την κρίση να κρίνει χωρίς να προβάλει την κριτική του, αναφέροντας απλά την γνωμη του που μπορει να είναι ίδια ή διαφορετική. Η αναφορά της γνώμης εκφράζει και κρίση χωρίς να χρειαστεί να κοροιδεψεις στιλιτεύσεις ή κατακρίνεις τον άλλο. Τεσπα, ο καθένας όπως το βλέπει. Δεν είναι δυνατό , από την στιγμή που διαλέγουμε να εκτεθούμε σε μία δημόσια συζήτηση να μεμψιμοιρούμε μετά για την πορεία αυτής. Ο Σεφέρης έλεγε ότι όταν δημοσιεύσεις ένα ποιήμα, ένα προιόν νόησης, μετά είναι στην κρίση του καθενός να αναρωτηθεί τι σημαίνει , ποιο είναι το βαθύτερο νόημα. Δεν είναι δυνατό να βγαίνει μετά ο Σεφέρης και ο κάθε Σεφέρης και να βγάζει ανακοινώσεις του τύπου λάθος το ερμηνεύεται αυτό, αυτό εννούσα όταν το γραφα...
  • bluesea @ 12.10.2007 21:20
    Queeneve, αν διαβάσεις αυτά που έγραψα είπα ότι έχουμε δικαίωμα να ψάχνουμε να βρούμε κάτι που μας ταιριάζει καλύτερα. Εννοούσα ότι ακόμα και αν είχες άλλη σχέση, όπως υπέθεσε κάποιος, έχεις δικαίωμα να φύγεις από αυτήν αν βρεις κάτι που σου ταιριάζει περισσότερο. Γιατί όπως είπε και ο Vegas δεν κάνουμε συμβόλαιο με κανένα. Δεν σε κατηγόρησα για τίποτα, ούτε σε έκρινα και επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου, σου είπα την άποψη μου, αφού έθεσα ως ερώτημα το γιατί χωρίσατε. Αν τα παρεξήγησες σου ζητώ συγγνώμη. Μπορείς πάντως να επιβεβαιώσεις αυτά που σου λέω εδώ. Τώρα το σχόλιό μου σε αυτό το post… αυτό που θέλω να πω είναι ότι καλώς ή κακώς όταν γράφουμε κάπου πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα πει την άποψή του εφόσον αυτό επιτρέπεται. Επομένως δεν έχει νόημα για εμάς τους ίδιους να μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις με άλλους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ίσως τα πράγματα διαφορετικά από εμάς και κρίνουν χωρίς να έχουν όλα τα δεδομένα. Που αν διαβάσεις και για αυτό είπα ότι ακόμα και να γνωρίζαμε τα δεδομένα πάλι δε θα ήμασταν σωστοί γιατί δε θα ξέραμε τι ακριβώς αισθάνεστε. Αυτά από εμένα.
  • archive @ 12.10.2007 21:27
    Ειναι προφανες οτι οποιος επιλεγει να ανεβασει ενα post αναποφευκτα εκτιθεται στην κριση των αλλων. Και ειναι προφανες οτι περιμενει καποια απαντηση. Θεωρω αδιανοητο η απαντηση να ειναι προσωπικη επιθεση, απ τη στιγμη που το μηνυμα δεν ειναι προσωπικά προσβλητικο ή προσβλητικο γενικοτερα. Υπαρχει χαωδης διαφορα αναμεσα στο να "ξεφορτωσω" τη γνωμη μου και στο να επικοινωνησω. Δε λεω καποια πρωτοτυπια, απλα αρνουμαι να κατανοησω γιατι στο ονομα της οποιας ελευθεριας του λογου, ενας χωρος οπου υποτιθεται οτι ερχομαστε για να περναμε καλα και χαλαρα, να αποτελει πεδιο μαχης.
  • Queenevi @ 12.10.2007 21:36
    bluesea μην ζητάς συγγνωμη καλέ, δεν έχω παρεξηγήσει κανένα,ούτε καν τον καραγκιόζαρο! Ισα ίσα που όταν γύρισα στον υπολογιστή και βρήκα 43 νέα μηνύματα από το στάρντομ, και τα διάβαζα , χαμογελούσα... Δεν έχει προλάβει να με επηρρεάσει ακόμα ο φτερωτός, δεν θα με πειραζε και να με κατηγορούσες και να με έκρινες, είπα πιο πριν όταν διαλέγουμε να εκτεθούμε σε μία δημόσια συζήτηση είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Πάντως , όπως ξαναανέφερα κάποια στιγμή , η ελευθερία ολονών μας σταματάει εκεί που εκκινεί η ελευθερία των άλλων. Τα πλαίσια αυτά της ελευθερίας λόγου μας , δεν θα μας τα βάλει ο Πανόπουλος και όποιος τεσπα διαχειρίζεται τον εκάστοτε δημόσιο διάλογο. Τα πλαίσια αυτά θα πρέπει να μας τα βάλει η Παιδεία μας.

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...