παρακαλώ περιμένετε...

Διευκρινιση για πλανητες σε σχεση με τους οικους.

  • MissHavisham @ 08.02.2010 11:05
    Σωστά "μυρίστηκες" Iliassasoriza, στις γενικές προβλέψεις χρησιμοποιείται το ηλιακό ωροσκόπιο για πρακτικούς λόγους επειδή δείχνει τις γενικές τάσεις του ζωδίου (και πάλι καλά να λες γιατί αλλιώς όλοι οι Σκορπιοί θα είχατε χαρές και γκαστριές αυτήν την εβδομάδα!). Στην πραγματικότητα όμως αυτές οι προβλέψεις ισχύουν γιʼ αυτούς που έχουν ήλιο και ωροσκόπο στο ίδιο ζώδιο και μάλιστα στις πρώτες μοίρες (οπότε καλά κάνεις και κοιτάς τις προσωπικές σου διελεύσεις). Στο ηλιακό ωροσκόπιο βάζουμε ήλιο και ωροσκόπο στη μηδενική μοίρα ενός ζωδίου και μετά χωρίζουμε τους οίκους σε ίσα μέρη, έτσι ώστε για παράδειγμα, αφού είσαι Σκορπιός, ο Τοξότης είναι ο δεύτερος σου οίκος, ο Αιγόκερως ο τρίτος κ.ο.κ.

    Και τσέκαρε και τα αστρομαθήματα περί γενέθλιας και ηλιακής αστρολογίας για περισσότερες λεπτομέρειες:

    http://www.stardome.gr/library/c79,%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1.html
  • Dihaneira @ 08.02.2010 11:28
    Συμφωνα μ'αυτο σε τι βαθμό μπορούμε να λάβουμε υπόψιν αυτην την τάση ως τέτοια γενικότητα;Οπότε ο καθένας στο σήμα του.Αν δεν ξέρει τις προσωπικές διελέυσεις ειναι χαμένος στη μετάφραση..:-/
  • MissHavisham @ 08.02.2010 11:37
    Ε, μα είναι δυνατόν βρε Dihaneira, να είχαμε όλοι τις ίδιες προβλέψεις αφού όλοι έχουμε διαφορετικούς γενέθλιους χάρτες? Αλί και τρις αλί αν ήταν έτσι! Θ' αυτοκτονούσαμε μαζικά κάθε εβδομάδα ανά ζώδιο!
  • Dihaneira @ 08.02.2010 11:42
    Ναι συμφωνω...εννοείται!Σε τι μας εξυπηρετει αναρωτιεμαι μια τετοια γενικευμένη πρόβλεψη..
  • MissHavisham @ 08.02.2010 11:45
    Σε τίποτα! Σε δουλειά να βρισκόμαστε και να γράφουμε καμιά μπούρδα τις τσαγκαροδευτέρες! (Εγώ πάντως θα το ομολογήσω, τις περισσότερες φορές πέφτει μέσα στην περιγραφή των γενικών τάσεων, είτε ο ήλιος είτε ο ωροσκόπος! Αφού νομίζω ότι κάποιος διαβάζει το ημερολόγιό μου! Αλλά πρέπει να είναι κάποιου είδους σύμπτωσης φαντάζομαι, πού αλλού να το αποδώσω?)
  • faith @ 08.02.2010 12:52
    εγώ πάλι αλλιώς τα είχα αντιληφθεί όλα αυτά...π.χ. αν δεις στο γενέθλιο χάρτη σου οι οίκοι δεν οριοθετούνταιο αυστηρά σε ένα ζώδιο ο καθένας, δηλαδή στους ιχθύς μπορεί να τελειώνει ο 5ος σου οίκος και να αρχίζει ο 6ος από κάποιες μοίρες και μετά. Άρα στους ιχθύς υπάρχει μέρος του 5ου και του 6ου οίκου σου, οπότε απλώς κοιτάς σε ποιες μοίρες είναι οι πλανήτες σου για να δεις σε ποιον οίκο ακριβώς εμπίπτουν από τους δύο. Κάνω λάθος?
  • MissHavisham @ 08.02.2010 13:15
    Faith, εγώ δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Κάθε οίκος έχει μια αρχή και ένα τέλος. Η αρχή ονομάζεται ακμή και αυτό κοιτάμε. Οι επαγγελματίες τη βρίσκουν με κάτι hocus pocus μαθηματικά που κάνουν, οι ερασιτέχνες από τα έτοιμα υπολογιστικά προγράμματα! Έτσι έχω καταλάβει εγώ...
  • Iliassasoriza @ 08.02.2010 13:28
    Miss ευχαριστω για την διευκρινιση και την παραπομπη,εχω ορεξη να μελετησω..
  • faith @ 08.02.2010 13:34
    ναι αλλά σκέψου το εξής παράδειγμα: αν η ακμή (δηλ. η αρχή) του 5ου οίκου σου είναι στην 10η μοίρα του Υδροχόου, αυτό σημαίνει ότι το τέλος του είναι κάπου στη 10η του επόμενου ζωδίου, εκεί που αρχίζει ο 6ος οίκος και φτάνει μεχρι τους Ιχθύς αντίστοιχα. Συνεπώς ένα τμήμα των Ιχθύων είναι στον 5ο και ένα στον 6ο οίκο σου. Απλά η ακμή του 5ου σου είναι στον Υδροχόο, ο οίκος συνεχίζει φθίνοντας ως το επόμενο ζώδιο.
  • faith @ 08.02.2010 13:45
    Χοντρικά κι απλοϊκά μιλώντας πάντα. Προφανώς είναι πιο πολύπλοκο, αλλιώς θα ήμασταν όλοι αστρολόγοι...έτσι το έχω συλλάβει εγώ, ας μας εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα.
  • MissHavisham @ 08.02.2010 23:04
    Εγώ Faith αυτά που ρωτάς δεν τα καταλαβαίνω...και Iliassasoriza άσε τις ευχαριστίες και φέρε το λουκούμι!
  • dimi84kara @ 08.02.2010 23:39
    Παντως εχω διαβασει στα αστρομαθηματα κατι για αναχαιτισμενους πλανητες.οταν δηλαδη δυο ειναι σε εναν οικο η ακμη ειναι το ζωδιο του οικου και ο αναχαιτισμενος το αλλο ...κατι τρεχει και με το αναχαιτισμενο ομως...καποια επιδραση εχει
  • MissHavisham @ 09.02.2010 10:55
    dimi84kara και faith, δίκιο έχετε, κάτι συμβαίνει εκεί κι εγώ ούτε που το είχα ψυλλιαστεί. Ο όρος στα αγγλικά είναι intercepted planet, έκανα μια μικρή έρευνα αλλά αρνούμαι να καταθέσω άποψη για κάτι που διάβασα μόνο μια μέρα! Πρέπει να πέσει το βαρύ πυροβολικό του φόρουμ εδώ, ο ορισμός είναι εύκολος αλλά για το πώς λειτουργούν και όσο για την επίδραση που έχουν αυτοί οι πλανήτες...Όποιος βγάλει άκρη πρώτος λέει και στους άλλους!

    Πολύ καλημέρα σας!
  • dimi84kara @ 09.02.2010 12:02
    Αυτη ειναι η θεωρια γιατι απο πραξη υστερουμε!!!Για παραδειγμα εμενα ολοι οι πλανητες ειναι σε αναχαιτισμενα ζωδια...δηλαδη δυο ζωδια......ειναι δυνατον!!ολοι οι πλανητες θα εχουν καθυστερηση εκφρασης συμφωνα με θεωρια!

    Αναχαιτισμένα ζωδια

    Αφού ο άξονας της γης γέρνει και αφού το σχήμα της δεν αποτελεί τέλεια σφαίρα, υπάρχει συχνά μια ποικιλία στο μέγεθος των οίκων όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε βόρεια ή νότια από τον ισημερινό. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μερικά ζώδια περιέχονται ολόκληρα μέσα σε ένα οίκο. Δηλαδή το ζώδιο δεν εμφανίζεται σε καμία ακμή και αναφερόμαστε σε αυτό το φαινόμενο ως αναχαίτιση. Σε γεωγραφικά μήκη περισσότερα των 50ο νότια ή βόρεια δύο ή περισσότερα ζώδια μπορεί να αναχαιτίζονται σε έναν οίκο ή μπορεί να υπάρχουν δύο ζευγάρια οίκων με αναχαιτισμένα ζώδια. Αν ένας οίκος έχει ένα αναχαιτισμένο ζώδιο ο απέναντι οίκος θα περιέχει επίσης ένα αναχαιτισμένο ζώδιο. Μια αναχαίτιση μεγαλώνει τον οίκο και κάνει σύνθετες τις υποθέσεις εκείνου του οίκου λόγω των επί πλέον ζωδίων που εμπεριέχονται. Ο χαρακτηρισμός ενός οίκου που περιέχει ένα αναχαιτισμένο ζώδιο μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκος.

    Μερικές παρατηρήσεις:

    - ο άξονας των οίκων που περιέχουν αναχαιτισμένα ζώδια είναι ο πιο ενεργοποιημένος άξονας του ωροσκοπίου και πάντα είναι οι μεγαλύτεροι οίκοι εφόσον περιέχουν τον μεγαλύτερο αριθμό μοιρών από ακμή σε ακμή.

    - άτομα με πλανήτη που περιέχεται μέσα σε αναχαιτισμένο ζώδιο μπορεί να αισθάνονται τον πλανήτη απομονωμένο, να επιδεικνύει τεράστια αυτοσυγκράτηση, να υπολειτουργεί.

    - ο πλανήτης που περιέχεται μέσα σε αναχαιτισμένο ζώδιο δεν παραμένει ανενεργός για πάντα...η δύναμή του αργά και σταδιακά ενεργοποιείται μέχρι του σημείου να λειτουργεί παντελώς ελεύθερος (συνυπολογίζοντας πάντα και τις όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες)

    - αν ο Ήλιος, η Σελήνη, ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου ή ο κυβερνήτης του αναχαιτισμένου ζωδίου είναι επίσης αναχαιτισμένοι, υπάρχει χαρακτηριστική καθυστέρηση στην έκφρασή τους.

    - αν δεν υπάρχουν καθόλου πλανήτες σε αναχαιτισμένα ζώδια τότε ο ίδιος ο οίκος χρειάζεται προσοχή.
  • MissHavisham @ 09.02.2010 12:37
    dimi84, εμένα μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο, ειδικά από όταν διάβασα ότι οι αναχαιτισμένοι πάνε δυο δυο μαζί σαν τους χιώτες! (Πιάνει και το απέναντι ζώδιο, κατάλαβες?) Δεν μπορώ να καταθέσω άποψη για το πόσο σημαντική είναι η ενέργειά τους και πώς επηρεάζει γιατί αν πιάνει και τα απέναντι ζώδια ζήσε Μάη μου για να βγάλεις ερμηνεία...Και τώρα που το σκέφτομαι ποιος αστρολόγος θα μπορούσε να βγάλει? Δε νομίζω να υπάρχουν ερμηνείες προκάτ γι' αυτά, περισσότερο θα βασιζόταν στη διαίσθηση φαντάζομαι...Γι΄αυτό καλό είναι να κοιτάει κανείς τον χάρτη σαν σύνολο, έτσι έχω καταλάβει εγώ...(Τώρα τι πιάνω κι εγώ απ' όλα αυτά...Αλλά αν το μελετάς συνεχώς και ρωτάς και άλλους που το έχουν μελετήσει νωρίτερα, κάποια άκρη θα βγει κάποια στιγμή...)
  • dimi84kara @ 09.02.2010 12:50
    ετσι ειναι MissHavisham ...γιατι αν λαβουμε και αυτα τα συμπερασματα σοβαρα ισως αναιρουνται αλλα...και τρεχα γυρευε...ισως υπαρχουν καποιες προτεραιοτητες στην ερμηνεια και αυτο το κομματι να ανηκει στα δευτερευοντα συμπερασματα!!faith το ζωδιο του οικου ειναι εκει που κανει την ακμη.δηλ μπορει να ειναι δυο αλλα το 1 ειναι του οικου και αυτα φαινονται καλυτερα στον χαρτη μας στο κουτακι αριστερα που δειχνει τους οικους.
  • faith @ 09.02.2010 14:18
    ok συμφωνώ και το αντιλαμβάνομαι αυτό αλλά τότε ας μου εξηγήσει εναλλακτικά κάποιος γιατί στον χάρτη μου έχω Ήλιο-Αφροδίτη στον Υδροχόο και 8ο οίκο μου, ο οποίος 8α έπρεπε να είναι ο 9ος οίκος μου κανονικά.
  • dimi84kara @ 09.02.2010 14:29
    ο ηλιος λογικο να ειναι στον 8 αφου 1 καρκινος 7 αιγοκερως, 8 ο ηλιος σου.τωρα εχεις αφροδιτη υδροχοο?αυτα μπορω να υποθεσω γιατι δεν εχεις στοιχεια στη σελιδα σου..
  • dimi84kara @ 09.02.2010 14:37
    α εχεις συνοδο αφροδιτης ηλιου..ε ναι συνοδο στον 8 οικο σου αφου εχεις ωροσκοπο καρκινο.
  • faith @ 09.02.2010 22:28
    έχω σύνοδο Αφροδίτης-Ήλιου στον Υδροχόο που θα έπρεπε να είναι ο 9ος οίκος μου, εφόσον έχω 1ο ΚΑΙ 2ο οίκο στον Καρκίνο...παρόλα αυτά είναι 8ος οίκος αφού η σύνοδος είναι στις 8 μοίρες περίπου ενώ ο 9ος οίκος μου (και πάλι στον Υδροχόο) έχει ακμή κάπου στις 13 μοίρες. Συνεπώς ο Υδροχόος είναι και 8ος και 9ος οίκος για μένα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Iliassasoriza υποθέτω...
  • Iliassasoriza @ 15.02.2010 10:29
    faith όχι εγω δεν έχω πουθενά στο χάρτη μου ζώδιο που να περιέχει ακμές 2 οίκων.Ο συλλογισμός σου πως έφτασε όμως σε αυτό το συμπέρασμα;Η αρχική μου απορία είναι εντελώς διαφορετικής φύσης απο αυτή που ανέπτυξες.Κάπου έχεις μπερδευτεί, όπως επίσης και στο φύλο μου..)
  • faith @ 15.02.2010 11:39
    Συγγνώμη αν δεν κατάλαβα κάτι καλά...
    Πάντως ούτε γω μιλάω για δυο ακμές σε έναν οίκο, απλά λέω πως ο ίδιος οίκος δε σημαίνει ότι αρχίζει και τελειώνει μέσα στο ίδιο ζώδιο. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω καλύτερα
  • dimi84kara @ 15.02.2010 12:18
    faith δεν δινεις τα στοιχεια σου να δω ιδιοις ομμασι τί λες,γιατι νιωθω οτι ειμαι στο θεατρο του παραλόγου...
  • faith @ 15.02.2010 18:06
    27/1/1978 ώρα 15:03 Ελλάδα, Αγρίνιο
    Νομίζω στο χάρτη μου φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που θέλω να πω και δυστυχώς δεν εκφράζω πιο ξεκάθαρα...
    δηλαδή ότι ένας οίκος αρχίζει στην ακμή του και τελειώνει στην ακμή του επόμενου, συνεπώς δεν κοιτάω μόνο διέλευση πλανητών από την ακμή αλλά από όλο τον οίκο για να καταλάβω την αναγκαστικά γενική πρόβλεψη. Ελπίζω να μας εξηγήσει ο gpano ή κάποιος άλλος γνώστης ώστε να λυθεί η απορία μας.
  • dimi84kara @ 15.02.2010 19:33
    εχεις ακμή στον 1 οικο τον καρκίνο και έπειτα στον 2 οίκο έχεις πάλι ακμή στον καρκίνο και μετά πάνε λέγοντας τα ζωδια καλήγοντας στον ταύρο και παραλείποντας απο τους οικους τον διδυμο..σε κάπιο ωροσκοπιο παλιότερα μου είχε βγάλει και εμένα κάτι τέτοιο(εχω ωροσκοπο καρκινο).εδω και στα περισσοτερα μου βγαινει κανονικά.Καντο ποστ αν θες ,δεν γνωρίζω πώς γίνεται.το σίγουρο είναι οτι εχεις μεγάλη επιδραη απο την σεληνη η οποία εκτος απο κυβερνήτης ωροσκοπιου κατέχει και 2 οίκους.
  • faith @ 15.02.2010 21:52
    Εκτός αυτού έχω και ακμή 7ου και ακμή 8ου στον Αιγόκερω...τώρα τι σημαίνει πάλι αυτό who knows...

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...