παρακαλώ περιμένετε...

Σχερτικά με τους ανάδρομους..

  • Argy10 @ 23.01.2010 16:36
    Δεν ξέρω αν αυτό που έχω διαβάσει είναι σωστό, αλλά όταν, λέει, έχεις γεννηθεί με ανάδρομο πλανήτη, και αυτός γυρίζει πάλι ανάδρομος, τότε, ενώ όλοι οι άλλοι σαστίζουν και τα παίζουν, εσύ είσαι καλύτερα απο κάθε άλλη φορά.... Ας απαντήσουν οι ειδικοί, όμως γιατί δεν μ'αρέσουν οι ανακρίβειες..
  • piggy137 @ 23.01.2010 18:08
    Για να απαντήσουν οι ειδικοι γιατί εγω με 6 πλανήτες ανάδρομους, ερμή άρη δια ουρανό ποσειδωνα και πλουτωνα εχω σαστίσει. Τα πάντα έρχονται πολυ αργά και σε λάθος στιγμή στη ζωή μου. ΄Τα λίγο καλά που μου εχουν έρθει στη ζωή μου έρχονται όταν πια δεν είμαι σε θέση ουτε να τα χαρω ουτε να τα εκμεταλλευτώ και συχνά ουτε καν δικαιωμένη να αισθανθώ. Ειναι σα να βρισκεται το φαρμακο όταν ο ασθενής εχει πια πεθάνει και δεν το χρειάζεται.
  • lolitsa @ 23.01.2010 20:30
    Οι ανάδρομοι πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη (Retrograde planets)
    Σπάνια κάποιος δεν έχει στο γενέθλιο χάρτη του ανάδρομους πλανήτες (Rx). Τι σημαίνουν λοιπόν οι ανάδρομοι πλανήτες; Ότι οι ενέργειες που συμβολίζει ο πλανήτης λειτουργούν εσωτερικά, έμμεσα, υποσυνείδητα και εκφράζονται με καθυστέρηση. Γενικότερα δείχνουν ενέργειες που δεν ενθαρρυνθήκαμε να εκφράσουμε εξωτερικά όταν είμαστε σε μικρή ηλικία κι έτσι ως ενήλικοι έχουμε το καθήκον να τις αναπτύξουμε με το δικό μας τρόπο και στη στιγμή που εμείς θεωρούμε κατάλληλη. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δύο με τρεις ανάδρομους πλανήτες. Είναι σπάνιο να μην έχεις κανένα, ή μόνον ένα, ή τέσσερις ανάδρομους πλανήτες αλλά δεν αποτελούν εξαιρετικό γεγονός.



    Όσο γι΄αυτούς που δεν έχουν κανένα ανάδρομο πλανήτη στο χάρτη τους αναπτύσσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους νωρίς στη ζωή τους και σπάνια χρειάζεται να επικεντρωθούν στη ψυχολογική τους εξέλιξη μέχρι τη στιγμή που ένας από τους πλανήτες τους θα γυρίσει ανάδρομος στο προοδευτικό χάρτη.

    Αυτοί που έχουν τέσσερις ή περισσότερους ανάδρομους πλανήτες συνήθως αισθάνονται ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε αυτούς και τη κοινωνία και αγωνίζονται περισσότερο από τους άλλους για να βρουν τη θέση τους στο κόσμο. Στρεφόμενοι προς τον εαυτό τους σε πολύ νεαρή ηλικία έχουν ανάγκη να ορίσουν το προσωπικό τους σύστημα αξιών, τη προσωπική τους φιλοσοφία, ή το σκοπό της ζωής τους. Πρόκειται για σύνθετους χαρακτήρες, που στοχάζονται, είναι μοναδικοί και με πρωτότυπη σκέψη. Είναι άνθρωποι που έχουν προσωπικά στάνταρντ και ακολουθούν το δικό τους δρόμο ακόμα κι αν αυτό σημαίνει εκκεντρικότητα, ή απομόνωση.

    Η απώθηση, οι αναστολές και η υποχωρητικότητα είναι πιθανό να χαρακτηρίζουν αυτούς που έχουν στο γενέθλιο χάρτη τους ανάδρομους πλανήτες, αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν κι ένα δυναμικό που τους διευκολύνει στη κατανόηση του εαυτού τους, στην αυτοδυναμία και στη συνειδητοποίηση ασυνείδητων ενεργειών. Αυτοί που είναι εξοικειωμένοι με το Προοδευτικό χάρτη θα πρέπει να παρατηρούν πότε ένας ανάδρομος πλανήτης γυρίζει σε ορθή πορεία, ή πότε πλανήτες σε ορθή πορεία γυρίζουν ανάδρομοι.αφού τέτοιες αλλαγές έχουν αξιοσημείωτη επιρροή στη προσωπικότητα.

    Αντιγραφη απο τα αστρομαθηματα!!!!
    Καλο σας βραδυ!
  • piggy137 @ 23.01.2010 20:42
    Lolitsa ευχαριστούμε για την απάντηση. Τώρα καταλαβαίνω γιατί μια ζωή είμαι μειοψηφία, το μαύρο πρόβατο, η περίεργη, η κακιά, η ακοινώνητη. Πάντα είμαι προβλημα για τους άλλους ακόμη κα για τηνοικογένεια μου. Ίσως και να έχουν δίκιο ότι ειμαι περίεργη κι οτι το κεφάλι μου τα φταίει για ότι παθαίνω επειδή δεν είμαι σαν όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους. ¨Ομως μ' αυτό το κεφάλι γεννήθηκα και δεν φταίω εγώ γι' αυτό. Οϋτε πουλάνε άλλα στο σουπερ μάρκετ για να το αλλάξω. Κι όπως λέει κι λατρεμένος μου Καβάφης:

    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο΄μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου
    μεσ στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

    Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την
    γύρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.
  • konstans @ 24.01.2010 01:00
    Επειδή πρόσφατα ρωτούσα για τους ανάδρομους και έχω ρωτήσει και σε και σε άλλα post και δεν έχω παρει κάποια απάντηση αυτά είναι όσα έχω βρει σχετικά με τους ανάδρομους συμπληρωματικά από ένα άλλο site το my horoscope .
    Όσο περισσότερους πλανήτες έχει ένα άτομο ανάδρομους τόσο πιο πολύ θα έχει να κάνει με καρμικές καταστάσεις στη ζωή του. Τώρα για να μπορούμε να καταλάβουμε σε πιο σημείο θα έχει καρμικές επιρροές είναι να παρατηρήσουμε ποιοι πλανήτες είναι ανάδρομοι.
    όσοι έχουν τον Δία θα έχουν σε σχέση με κοινωνικά δεδομένα.
    Βέβαια όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στο ωροσκόπιο τους, ανάδρομους τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν καρμικά θέματα με τις κινήσεις και τις επιλογές τους στην προηγούμενη ζωή ενώ οι εξωκρόνιοι πλανήτες μπορούμε να πούμε ότι έχουν άμεση σχέση με τις επιλογές και τις αμαρτίες σε συλλογικό επίπεδο. Εδώ ακριβώς θέλω να σταθώ και αυτό γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι είμαστε μικροσκοπικοί σε ότι κάνουμε. Οι καρμικές μας κινήσεις δεν περιορίζονται μόνο σε ότι έχουμε κάνει στην προσωπική μας ζωή αλλά και στο συλλογικό επίπεδο είτε σαν κράτος είτε σε κάποια ομάδα και για αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει εμείς όλοι να κοιτάξουμε να γίνουμε εκτός από υπεύθυνοι στην προσωπική μας ζωή και υπεύθυνοι σαν πολίτες σε αυτή τη παγκόσμια πραγματικότητα. Με δεδομένο ότι η κοινωνία έχει γίνει παγκόσμια η ανάγκη από όλους μας να γίνουμε πιο δραστήριοι και δυναμικοί στον κόσμο είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

    Για να δούμε την καρμική συχνότητα στη ζωή ενός ατόμου δεν θα πρέπει απλά να κοιτάμε τους ανάδρομους πλανήτες αλλά την κατεύθυνση των Δεσμών και όσο φαίνεται παράξενο τα άτομα που έχουν τον Β.Δ σε ορθή πορεία είναι και αυτά που θα έχουν πολύ περισσότερες καρμικές καταστάσεις στη ζωή τους και αυτό γιατί ο Βόρειος Δεσμός είναι το φυσικό μονοπάτι της ψυχής μας και όταν αυτό είναι σε ορθή πορεία είναι σαν όλη η ζωή μας από το παρελθόν να πρέπει να εκπληρωθεί τώρα. Τα άτομα με αυτή τη θέση συνήθως χάνουν την ισορροπία τους και είναι πολύ μεταφυσικά. Η προηγούμενη ζωή τους είναι τόσο έντονη στο παρόν που δεν καταλαβαίνουν γιατί συμβαίνουν τα πράγματα σε αυτή τους τη ζωή και κυρίως τους στοιχειώνουν παράξενες εικόνες και συναισθήματα που με βάση το τώρα δεν θα έχουν καμιά εξήγηση.

    Έχει επίσης στα αστρομαθήματα και ανάλυση για την ερμηνεία του κάθε ανάδρομου πλανήτη και παρακάτω από όσο το έχω ψάξει είναι κάποιες πληροφορίες για την ερμηνεία των ανάδρομων πλανητών Ερμή, Πλούτωνα και Ποσειδώνα και Ουρανού ενδεικτικα:

    Κάθε ανάδρομος πλανήτης αποκτά και καρμική σημασία. Είτε σαν διέλευση, οπότε και συσσωρεύουμε κάρμα καθώς αγγίζει σημεία του χάρτη μας, είτε σαν γενέθλιος, οπότε εξηγεί τι κουβαλάμε από το παρελθόν.
    Ο γενέθλιος ανάδρομος Ερμής δηλώνει το βαθιά σκεπτόμενο άτομο, ικανό να αυτοσυγκεντρώνεται και να διεισδύει στις πιο λεπτές έννοιες της ζωής.
    Απλά, οι άνθρωποι με ανάδρομο τον Ερμή, δεν αφήνουν να φανούν οι πολύ προσωπικές τους σκέψεις. Μπορεί ν' αναφέρονται σε γενικής φύσης θέματα, χωρίς να υπεισέρχονται σε αποκαλυπτικές λεπτομέρειες.Και όταν βρεθεί σε κρίσιμες στιγμές στη ζωή του, σχεδόν στέκεται ανίκανο να χειριστεί ψύχραιμα τα προβλήματά του. Και αυτό γιατί από τη μία δεν αισθάνεται σίγουρο, ότι οι αποφάσεις του θα είναι οι σωστές, και από την άλλη δεν αφήνει περιθώρια στους άλλους, να εκφέρουν τη γνώμη τους και να του συμπαρασταθούν.
    Συχνά, μάλιστα, αμφιβάλλει και για τα σχέδια που ο ίδιος ο άνθρωπος κάνει για τη ζωή του
    Με τον Πλούτωνα ανάδρομο στο γενέθλιο ωροσκόπιο, βλέπει κάποιος τα κακώς κείμενα της κοινωνίας σαν προσωπικό λόγο για να αλλάξει τον εαυτό του.
    Αν και ξέρει πως δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο θα ήθελε να το κάνει, αν ήταν εφικτό.
    Μπορεί όμως να αλλαξει τον κόσμο που κρύβει μέσα του, κόβοντας όλα τα κατώτερα ένστικτα και τάσεις
    το άτομο εξαλείφει από τη ζωή του όλους τους παράγοντες που παρεμποδίζουν την πρόοδο της Ψυχής του και την έκφραση του Πνεύματός του. Βιώνει την πάλη της ανθρωπότητας σαν μια πολύ προσωπική πάλη μέσα στον εαυτό του. Ετσι αντιδρά έντονα στην ανειλικρίνεια των άλλων με τον εαυτό τους, γιατί τη θεωρούν σαν μια προσωπική προσβολή .
    Το άτομο που έχει στην γέννησή του ανάδρομο τον Ποσειδώνα, είναι άτομο που δεν γίνεται εύκολα κατανοητό από τους άλλους. Τα κίνητρά του δεν στηρίζονται στην κοινή λογική που περιμένει κάποιος να βρεί στη ρίζα της κάθε πράξης. Δεν είναι σε θέση να μένει προσγειωμένο και πρακτικό.
    Αντίθετα, το άτομο δονείται σε μια ανώτερη μουσική που την ακούει μόνο ο ίδιος.

    Οι αντιλήψεις του δεν προέρχονται από το υλικό πεδίο, αλλά αποτελούν μια άμεση σύνδεση με τη Ψυχή του.

    Ετσι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά πνευματικό άτομο, χωρίς όμως να ενδιαφέρεται για την τυπική πλευρά της θρησκείας. Ζει σε ένα πνευματικό κόσμο, κατά τα δικά του συχνά δυσδιάγνωστα ιδεώδη.

    Μπορεί να έχει μεγάλη αγάπη για τη μουσική, χωρίς όμως πάντα να μπορεί να της αποδώσει κάποια σαφή δομή ανθρώπινα φτιαγμένη. Ωστόσο, μεγάλοι μουσουργοί και δημιουργοί έχουν τον Ποσειδώνα ανάδρομο
    Άτομο με έμπνευση και ιδιαίτερες δονήσεις, συναισθάνεται σχεδόν τα πάντα, αλλά συνδέει τις αισθήσεις του όχι τόσο με τη φυσική πραγματικότητα αλλά με την αντίληψη ενός κοσμικού σύμπαντος.

    Γνωρίζει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα θα μπορούσε να εκφράσει με λέξεις και συνειδητοποιεί τις περιοριστικές δυνατότητες της γλωσσικής απόδοσης που παρεμποδίζει την εξάπλωση της άπειρης κατανόησής του.

    Μπορεί να βλέπει τα φαινόμενα και τις ψευδαισθήσεις μέσα στις οποίες ζουν οι άλλοι. Ετσι πρέπει να προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή ώστε να μη τους γκρεμίζει τα οχυρά που έχουν κτίσει από άμμο ενώ ταυτόχρονα να διατηρεί όλες τις εσωτερικές αλήθειες που γνωρίζει.
    Με τον Ουρανό ανάδρομο στη γέννηση, είναι το άτομο που στα εσωτερικά πεδία του εαυτού του επαναστατεί ενάντια σε κάθε δέσμευση.

    Αν είναι φοβισμένο, θα προσπαθήσει να ανατρέψει όλα όσα βλέπει, θεωρώντας ότι δεν είναι πια χρήσιμα.

    Δεν ικανοποιείται με το να ζει απλώς τη ζωή του, γιατί βλέπει ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που θα μπορούσαν να να μεγαλώσουν τον πλούτο των εμπειριών της ανθρωπότητας.
    Οι δοκιμασίες του εντοπίζονται στο να μάθει πώς να εκφράζει την εσωτερική του ελευθερία.
    Αυτό είναι κάτι που μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με τους γύρω, που το βλέπουν σαν κάποιον που δεν μπορούν να κατανοήσουν ή που δεν ταιριάζει με τη δική τους λογική.

    Δεν θα πρέπει όμως αυτό να αποτελεί ανασταλτικό στοιχείο για το άτομο και ίσως δεν θάπρεπε να αναλώνεται τόσο πολύ στο να προσπαθεί πάντα να γίνεται κατανοητό από τους άλλους.

    Για να μπορέσει να εξερευνήσει την εσωτερική του ύπαρξη και ακόμα πιο πέρα, εκεί όπου δεν έχει φθάσει ακόμα η ανθρωπότητα στο σύνολό της, πρέπει συχνά να διανύσει ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι, γνωρίζοντας πως αυτή η διαδικασία δεν έχει τέλος, γιατί κάθε φορά που ανακαλύπτει κάτι γεννιέται ένα νέο ερωτηματικό.

    Μπορεί να είναι άτομο πολύ ευτυχισμένο, φτάνει να μη προσπαθούν οι άλλοι να του επιβάλλουν τρόπους σκέψεις και συμπεριφοράς που έχει ξεπεράσει από πολύ καιρό πριν.

    Έχει επίγνωση της ανεξαρτησίας και πρέπει να τη χρησιμοποιήσει για να ανακαλύψει τον λόγο για τον οποίο την επιζητεί και τη χρήση που θα πρέπει να της κάνει..

    Παθούσα και εγώ με 6 ανάδρομους πλανήτες και εκτός από τον ερμή οι υπολοιποι είναι βαρείς πλανήτες Δίας, Κρόνος, ποσειδώνας, πλούτωνας και ουρανός από αυτά που έχω διαβάσει είναι το κομμάτι που με εκφράζει και με επηρεάζει περισσότερο από όλα στη ζωή μου και στη συμπεριφορά μου.
    Είναι σαν να έχεις ένα δυναμικό και άορατα σχοινιά να σε κρατάνε από το να το εκφράσεις ή όταν το εκφράζεις να αδυνατούν οι υπόλοιποι να σε καταλάβουν.
  • konstans @ 24.01.2010 01:09
    piggy πρώτη φορά ακούω τους ίδιους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν για εμένα οι άλλοι και από κάποιον άλλο κατ'εμέ επιβεβαίωση ότι οι ανάδρομοι πλανήτες σε καθορίζουν πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εκεί που έχω καταλήξει μέχρι στιγμής, και αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω να με διορθώσει, είναι ότι οι ανάδρομοι πλανήτες και οι οίκοι στους οποίους είναι τοποθετημένοι δέιχνουν τους τομείς στους οποίους θα έχεις γενικά θέματα ίσως και φορτισμένα καρμικά. Εκέι όπου η ένεργεια των πλανητών θα αργήσει να εκδηλωθεί και θα νιώθεις γενικά μπλοκαρισμένη. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω τα αστρομαθήματα αυτό που πραγματικά μου τράβηξε την προσοχή και με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα ήταν το άρθρο για τους ανάδρομους πλανήτες. Αύτό που έιπα από μέσα μου ήταν: α έτσι εξηγείται !!!
    Τέσπα νομίζω έιναι πολύ σύνθετο θέμα και ιδίως για τους οίκους δεν έχω κάποια απάντηση ακόμα συνεχίζω να το ψάχνω οπότε ελπίζω από δημιουργική συζήτηση και προσωπικές μαρτυρίες να καταλήξει κάπου το θέμα.
    Καλό βράδυ

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πελαγία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...