παρακαλώ περιμένετε...

οταν ο πανικος γινεται καθημερινοτητα

  • Shark @ 28.11.2011 01:42
    Τιποτα δεν εχεις...στο μυαλο σου ειναι ολα..:ΡΡ
     
    Αληθεια το αγορι σου πως αντεδρασε σε αυτες τις καταστασεις???Μασησε καθολου?
  • Ariete79 @ 28.11.2011 01:47
    Χμμμ...Όχι δεν είσαι η μόνη. Το έχει φίλη μου.
    Σταμάτησε την δουλειά. Σταμάτησε να βγαίνει έξω απ'το σπίτι. Σταμάτησε την ζωή της.
    Και ναί, είναι ψυχοσωματικά...Και ναί, θέλει δουλειά με ειδικό.
     
    Μην το αφήνεις να συσσωρεύεται...Μόνο χειρότερα θα γίνει.
     
    Καλή δύναμη! <3
  • fefe @ 28.11.2011 01:59
    το ξερω..απλα εναι δυσκολο να πιστεψεις..οτι κατι τετοιο μπορει να σου προκαλεσει..σωματικα θεματα,τοοοσο εντονα ωστε να πιστευεις οτι θα πεθανεις!!!!
    το αγορι μου ειναι μεγαλομενο σε μια οικογενεια που εχουν βαση την ψυχολογια..και ειναι φουλ αναλυτικη η αδερφη του ειναι καθηγητρια στο παρισι (ψυχολος)και επισης περασε φαση αγοραφοβιας..οχι βεβαια με κριση πανικου..απλα εφευγε με το εσκαγε πολυς κοσμος και του μιλουσε!την πρωτη φορα φοβηθηκε γιατι με ειχα μιαμιση ωρα στο καρδιολογικο..και σου λεει..ωχ λες να εχει κατι?τωρα..ειναι cool...με τσεκαρει..δεν μου πολυδινει ομως σημασια..με αφηνει να το περναω μονη μου..αμα βρισκω τα σκουρα του ζηταω εγω παρεα...θα παω αυριο να κλεισω με εναν ψυχολογο ραντεβου...γιατι ειναι να παω σκ..στο χωριο του αγοριου μου..και το σκεφτομαι επειδη φοβαμαι μην παθω τπτ τετοιο εκει στα κατσαβραχα!να πχ αυτο ειναι πολυ τραγικο!!
  • alfita @ 28.11.2011 02:02
    fefe αποσπας την προσοχη σου απο τις δυσαρεστεςσκεψεις οτι θα πεθανεις η θα λιποθυμησειςσοκαρονταςμε καποιον τροπο τον οργανιμο σου..Ενα κολπακι που μπορεις να το πετυχεις αυτο ειναι να δεσεις ενα λαστιχακι στον καρπο  του χεριου σου κι οταν η κατασταση γινει πολυ δυσαρεστη τραβας την μια ακρη του και το αφηνεις να πεσει πανω στον καρπο ουτως ωστε να σε πονεσει..ο πονος και το τσουξιμο θα αποσπασει λιγο την προσοχη σου.οποτε περνας σε δευτερο επιπεδο θα κανεις σκησεις αναπνοης (ειτε αναπνειντας σε χαρτινη σακκουλα η κρατωντας τις χουφτες μας ενωμενες γυρω απο το στομα και την μυτη..μ ευτο τον τροπο μειωνεται η υπεροξυγονωση στο αιμα κι ετσι επιστρεφει ο καρδιακος ρυθμος στα φυσιολογικα επιπεδα..ταυτοχρονα σκεψου πω εισαι καπου μακρια σε ενα γαπημενο μερος,μακρια απο την παρουσα κατασταση καιμεινε εκει μεχρι να ηρεμησεις..δωσε προσοχη σε ασημαντα πραματα αν εισαι στο δρομο μετρα μονες και ζυγες πινακιδες αυτοκινητωνη κατεγραφε χρωματα..οτιδηποτε θα σου απορροφησει την προσοχη αλλου..
     
    δεν ξερω αν εχεις δοκιμασει κατι απο αυτα και το βρηκες αποτελεσματικο ειναι γνωστες τεχνικες..και εννοειται θα δεις καποιον ειδικο..
    το εχω περασει κι εγω αλλα ημουν τυχερη γιατι δεν προερχονταν απο ψυχολογικα αιτια αλλα απο υπερβολικη δοση θυροξινης που τρελλαινε το νευρικο συστημα..οποτε δεν χρειαστηκε να καταφυγω καπου..ωστοσο τα συμπτωματα ηταν ιδια εντελως ..Μην αφηνεσαι να υποφερεις..Πηγαινε σε ειδικο να βρεις την υγεια σου..           
     
  • Ariete79 @ 28.11.2011 02:11
    Η φίλη μού άρχισε να έχει τα συμπτώματα από τότε που παντρεύτηκε και μετά. Με ολοένα αυξανόμενη ένταση.
    Δοκίμαστε διάφορα γιατροσόφια τα οποία βοηθούσαν για λίγο (αρχικά μάλλον γιατί αναπτέρωναν τις ελπίδες της) και μετά ξαναεπέστρεφε στα ίδια.
    Ήταν πολύ δύσκολο γι'αυτήν να παραδεχτεί (πρώτιστα στον εαυτό της) ότι έκανε λάθος επιλογή συζήγου και ζωής. Βρέθηκε εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που δεν την έκανε ευτυχισμένη. Παρ'όλ'αυτά έτρεμε την επιλογή του χωρισμού.
     
    Μέχρι να το παραδεχτεί στον εαυτό της χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τα συμπτώματα την ταλαιπώρησαν φοβερά. Σύν του ότι έκανε δύσκολες επιλογές στην καθημερινότητά της που της άλλαξαν την ζωή. Παράτησε μια δουλειά που αγαπούσε κι έζησε φυλακισμένη στο σπίτι για 2 χρόνια περίπου...
    Μόνο όταν άρχισε συμβουλευτική βρήκε ισορροπία και τα συμπτώματα υποχώρησαν.
     
    Βρές τί σου συμβαίνει...Λύστο.
  • fefe @ 28.11.2011 02:12
    @αλφιτα..τι ειναι η θυροδιξινη?απο περιεργια...
    με βοηθουν πολυ οι αναπνοες και οταν λεω στον ευατο μου οτι το εχεις περασει στο μεγιστο βαθμο...και δεν πεθανες..εκανες εξετασεις εισαι μια χαρα!αρα δεν εχεις τπτ..αρα δεν γινεται να εχεις ταχυκαρδιες..ο τροπος με το τελειο μερος δεν υπαρχει..δεν ξερω γιατ αυτο με προβληματιζει δεν μπορω να σκεφτω τπτ που θα με εκανε ηρεμη...ισως το πατρικο μου..με την μανα μου!αλλα αυτο δεν ξερω αν ειναι πολυ νορμαλ 24 χρονων γαιδουρα!το λαστιχακι μερικες φορες πιανει αλλες οχι!τελος...γιατι πρεπει να βαζουμς σακουλα η τα χερια μας\?ποια ειναι η διαφορα απο το να περνω απλα αναπνοες ξαπλωμενη?
  • fefe @ 28.11.2011 02:14
    εγω σκεφτομαι μηπως ειναι οντως αναδρομικα..γιατι περασα 2 χχρονια μεεεεσα στην στεναχωρια και πιεση αλλα το παιζα λιγο τρελλιτσα..και τωρα που ηρεμησα και νιωθω πιο ασφαλης τωρα μου εσκασε!!!!αυτο μου φαινεται περιεργο
  • agkou @ 28.11.2011 02:20
    θυροξίνη είναι ορμόνη του
    θυρωειδή πάντως. νομίζω
    η Τ4
     
    από κρίσεις πανικού δε γνωρίζω.
    έχει συμβεί 2-3 φορές σε μια
    φίλη μου, αλλά δεν ήμουν παρούσα
    -σπούδαζε κι εκτός αθηνών-, ούτε
    ξέρω ακριβώς πώς λειτουργεί πρακτικά
  • alfita @ 28.11.2011 02:24
    fefe η θυροξινη ειναι μια ορμονη που παραγει ο θυρεοειδης αδενας...Αλλα μερικες φορες εξ αιτιας διαφορων παθησεων αυτου του αδενα η επειδη χρειαστηκε να κανεις επεμβαση αφαιρεσης του πρεπει να παιρνεις καποια ποσοτητα αυτης της ορμονης με χαπια..Αν η ποσοτητα ειναι πολυ παραπανω ο οργανισμος τρελλαινεται και αντιδρα με διαφορους τοπους ενας απο αυτους ειναι κρισεις πανικου..ΜΙα χαρα ειναι η σκεψη του πατρικου με την μαννα σου..οποιαδηποτε σκεψη σε κανει να νιωθεις ομορφα και γαληνια ειναι  νορμαλ...σχετικα με σακκουλα  και τα χερια μας η χωρις υπαρχουν κι αλλες τεχνικες τοθεμα ειναι να μειωθει η υπεροξυγοσωση εκεινη τη ωρα..δηλαδη να μειωθει το οξυγονο στο αιμα σου..αν αναπνεις κανονικα κιελευθερα δεν γινεται αυτο..υπαρχει κι αλλη τεχνικη που γεμιζεις το στομα αερα τον κρατας οσο περισσοτερο μπορεις και οταν πια δεν εντεχεις αρχιζεις να τον βγαζεις αργα αργα απο μια μικρη τρυπιτσα οχι αποτομα..οσο πιο αργα γινεται..οπμως κουκλα μου κανεις δεν μπορει νασε βοηθησει οπως καποιος ειδικος..εγω δεν ειμαι ειδικος..απλα ετυχε για αλλους λογους να ειμαι παθουσα και σε νιωθω παρα πολυ..οσο πιο συντομα ενημερωθεις απο ειδικο τοσο καλυτερα..    δε ειναι κατι που δεν γιατρευεται..     
  • magia54 @ 28.11.2011 02:24
    1)κανε οτι σου ειπε η alfita και διαφραγματικες αναπνοες, βοηθανε πααααρα πολυ.
     
    2)εισαι πολυυυ τυχερη που ο φιλος σου ειναι γνωστης της ψυχολογιας και σε στηριζει σε ολο αυτο
     
    3)ευτυχως εχεις προγραμματισει να πας σε ψυχολογο, οποτε εισαι πολυ κοντα στο να δωσεις ενα τελος σε ολο αυτο που σου συνεβη. εμενα μου πηρε μονο ενα μηνα να το ξεπερασω μετα την επισκεψη στον ψυχολογο, και με βασανιζε για πολυ καιρο
     
    4) να εχεις συνεχεια στο μυαλο σου οτι με τις κρισεις πανικου γινεται φαυλος κυκλος, και ο φοβος μηπως την παθεις σε κανει να την παθαινεις τελικα (αυτο για τις σκεψεις σου μηπως συμβει κατι κακο στο χωριο του φιλου σου)
     
    5)ολα ειναι στο μυαλο, κι απο την αποψη πως οτι σου συμβαινει τωρα εχει την αιτια του σε κατι που σε τραυματισε στο παρελθον, και η λυση ειναι να δουλεψεις με τον εαυτο σου και να προσανατολισεις το μυαλουδακι σου στο να βρεις ποια ηταν αυτη η αιτια 
     
    ολα θα πανε καλα, το περασα κι εγω και πολλοι αλλοι..το επαθες κι εσυ γιατι εισαι ευαισθητο και ξεχωριστο ατομο..ειναι δυσκολα τωρα αλλα θα βγεις πολυ δυνατη απο ολα αυτο, κι οι κρισεις μερος της ζωης μας ειναι κι εχουν τη χρησιμοτητα τους..
    φιλακια
  • fefe @ 28.11.2011 02:34
    σας αευχαριστω πολυ!για το ενδιαφερον και τις συμβουλες...φανταστειτε μια φορα που την επαθα!ηθελα τοσο πολυ εν ωρα κρισεις να μιλισω..σε καποιον που μπηκα σε φρεε τσατ!!!!ποια εγω?που δεν εμπενα ουτε στα 16 μου!ευτυχως βρηκα μια φιλη στο skype και με ηρεμησε.
    στην αρχη νομιζα οτι ειμαι τοσο δυνατη που θα το ξεπερασω μονη μου!ελεγα.....ελα τωρα κρισεις πανικου και @@@κιες...κοριτσι πραγμα!μετα μιλουσα στην κριση πανικου μονη μου!της φωναζα!!!!χαχαχα
    αργοτερα ημουν στο αμαξι με τον φιλο μου..και του εξηγουσα οτι το ξερω οτι δεν θα παθω τιποτα!αλλα με ακυρωσε!και ειχε δικιο!
    μου ειπε οτι αν το πιστευες πραγματικα δεν θα το ξανα παθαινες ποτε!αυτο συμαινει οτι στο πισω μερος του μυαλου σου και απο την στιγμη που ερχονται ξαφνικα χωρις λογο ακαι αιτια πιστευεις ακομα οτι μπορει να παθεις κατι..και ετσι καταλαβα οτι μονη μου δεν θα τα καταφερω...απλα μια τελευεται ερωτηση..οσοι πηγατε σε ψυχολογο για αυτο το θεμα...ταυτοχρονα με την θεραπεια πηρατε αγωγη?
  • Ariete79 @ 28.11.2011 02:42
    Ναί, η φίλη μου στην αρχή πήρε μια ελαφριά αγωγή. Αλλά δεν ξέρω να σου πώ τί ακριβώς ήταν.
    Το θέμα είναι ότι αφού δεν μπορούσε η ίδια να φέρει τον εαυτό της σε κατάσταση ηρεμίας, το έκανε η αγωγή γι'αυτήν.
    Καί κάτι χάπια για τις διάρροιες απ'ότι θυμάμαι.
     
    Μη φανταστείς, νομίζω για 2-3 μήνες. Μετά την σταμάτησε.
  • magia54 @ 28.11.2011 02:43
    εγω δεν πηρε ποτε μου χαπια.. εχει να κανει με τον ανθρωπο και το μεγεθος του προβληματος.. 
  • fefe @ 28.11.2011 02:48
    αυτο σκεφτομαι..επειδη ειναι καθημερινο...μηπως χρειαστει..μπορει και οχι!ειναι καθημερινο αλλα βραδυνο..και ειναι και σχεδον παντα μετα απο το φαγητο!επειδη εχω ευαισθητο στομαχι και τα ρευομαι τα συνδιαζω εγς αυτα και γινομαι καρδιοπαθης..πριν νομιζα οτι ειχα παλινδρομηση..αλλα τωρα που την ξανα επαθα εχει αρχισει αυτο με το ρεψιμο και η τουαλετα!
    αυτα ελπιζω να πανε ολα καλα....και ελπιζω να μην μου αργησει το ραντεβου μου.γιατι ειναι του δημοσιου.κεντρο ψυχικης υγεια...στο παγρατι..εχω ακουσει οτι η ψυχολογος εκει ειναι φοβερη...ειναι σκληρη αλλα πολυ καλη στην δουλεια!μακαρι να πανε ολα καλα.γιατι ειμαι ενα ζομπι...με εχει εξαντλισει τοσο πολυ που εχω χασει το χιουμορ μου και την ενεργητικοτητα μου!και ειμαι και τοξοτης βρε αδρφε!!με ωροσκοπο ιχθυ βεβαια..και πολους πλανητες στο σκορπιο αλλα δεν βαριεσαι
  • magia54 @ 28.11.2011 03:11
    ημουν σιγουρη οτι ειχες πλανητες στον Σκορπιο...ειναι λες και τραβαμε τετοιες καταστασεις... ολα θα πανε καλα...σιγουρα! κρατησε κοντα σου ανθρωπους που σε αγαπανε, κι οτι σε απασχολει να το συζητας
  • L.S. @ 28.11.2011 09:43
    Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά....
  • kruoleon @ 28.11.2011 15:18
     ΜΗΠΩς ΠΙΝΕΙς ΚΑΠΟΙΟ ΑΦΕΨΗΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...