παρακαλώ περιμένετε...

Ένα help στην καινούργια... :-)

  • Ariete79 @ 29.01.2011 20:46
    Άρης στον Σκορπιό (παραδοσιακός κυβερνήτης)
     
    Πολύ δυνατή θέση για τον Άρη, αλλά χρειάζεται σωστούς χειρισμούς. Εκτός από την θρυλική σεξουαλικότητα, πλημμυρίζει από ένταση, υπερηφάνεια, ισχυρή θέληση, είναι απόλυτος στις απόψεις του και του είναι αδύνατον να συμβιβαστεί. Με τον Άρη στον Σκορπιό, η προσωπικότητα πρέπει να αναγεννηθεί, να μάθει να προσελκύει μέσω της αγάπης, όχι του φόβου. Η παρουσία του γίνεται αισθητή ακόμα κι αν στέκεται αμίλητος. Χρειάζεται να μάθει να πειθαρχεί τον εαυτό του, ενώ αν αναπτυχθεί πνευματικά, θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις θεραπευτικές του ικανότητες. Κρατάει τα σχέδια του μυστικά. Μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός και ο καλύτερος σύμμαχος.
     
    Ο Άρης στον 8ο οίκο
    Προστριβές πάνω από χρήματα συντρόφου. Δυσκολίες με το νόμο. Εξαιρετικά έντονη σεξουαλικότητα. Όταν ο Άρης βρίσκεται σε δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, καλύτερα να αποφεύγεται οτιδήποτε σχετικό με την μεταφυσική. Πιθανότητα ενασχόλησης με την μορφή εμμονής.
     
    Ο Πλούτωνας μαζί με τον Άρη, κυβερνούν το ζώδιο του Σκορπιού και τον 8ο οίκο. Είναι ο πλανήτης που παραδοσιακά συνδέεται με το σεξ, το θάνατο και την αναγέννηση, όπως επίσης και με τον πλούτο, τους φόρους, τους συνεταιρισμούς αλλά και την έννοια της επιβολής.
    Για την πλουτώνια επιρροή υπάρχουν δύο λέξεις - κλειδιά: βάθος και αλλαγή. Ως προς το βάθος, ο Πλούτωνας συνδέεται με τις υπόγειες και «εν κρυπτώ» διαδικασίες και ευνοεί τον εσωτερισμό, το μυστικισμό αλλά και τη διεισδυτική έρευνα
     
    Ο Πλούτωνας τελικά, εξωθεί τα πράγματα να έρθουν στο φως. Αποκαλύπτει ιδεολογίες, συμπλέγματα, νευρώσεις και δραστηριότητες που παρέμεναν κρυμμένες ή απωθημένες για μεγάλο διάστημα στο υποσυνείδητο ενός ανθρώπου, ενός έθνους ή και σε όλη την ανθρωπότητα.
    Σε συναισθηματικό επίπεδο, η διαδικασία της δομικής αλλαγής μέσα από την καταστροφή του παλιού, προϋποθέτει αντοχή και δύναμη, δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που αποδίδονται και στο ζώδιο του Σκορπιού. Η επιρροή του Πλούτωνα περιλαμβάνει βαθιά συναισθήματα, πάθος, μαγνητισμό αλλά και ακλόνητη αφοσίωση και ενεργή προσήλωση σε άτομα, πράγματα ή καταστάσεις. Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, η έντονη επιθυμία και το ισχυρό κίνητρο για έλεγχο και εξουσία, μπορεί να οδηγήσουν σε κτητικότητα, ζηλοφθονία, εμμονή, εκδικητικότητα, τάσεις χειραγώγησης και προκλητικότητα.
    Συμπερασματικά, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι επόμενο να υπάρχει πολλές φορές ένας οριακός χαρακτήρας στην εκδήλωση των ποιοτήτων του συγκεκριμένου πλανήτη, αφού η ίδια η σύνδεση της ζωής και του θανάτου με την οποία είναι συμβολικά «επιφορτισμένος», αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για το νου, όσο και για το σώμα.
     
    Σχέση Πλούτωνα - Άρη: Ο Πλούτωνας, κατά μία έννοια, αποτελεί την υψηλότερη έκφραση της ενέργειας του Άρη ή όπως λέμε αστρολογικά υψηλότερη οκτάβα του Άρη. Αν δεχτούμε ότι ο Άρης έχει ως σκοπό να καταστρέψει τις παλιές μορφές έτσι ώστε πιο εξελιγμένες πτυχές του χαρακτήρα ενός ανθρώπου να έρθουν στην επιφάνεια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Άρης κατά μία έννοια  ανοίγει το δρόμο για την επίδραση του Πλούτωνα. Ο Άρης σπάει τη μορφή, αλλά ο Πλούτωνας αλλάζει την εσωτερική δομή. Ο Άρης είναι το συναισθηματικό και επιθετικό κίνητρο για τον πόλεμο, αλλά ο Πλούτωνας είναι η ατομική βόμβα, είναι η επίθεση που αλλάζει για πάντα τον ρου των γεγονότων. Ο Άρης είναι η επιθυμία της ψυχής να γεννηθεί ξανά σε ένα σώμα, ο Πλούτωνας είναι η σύλληψη. Ο Άρης εκδηλώνει την ενέργειά του μέσα από απότομα, πολλές φορές βίαια ξεσπάσματα και σύντομα εκτονώνεται. Η ενέργεια του Πλούτωνα από την άλλη πλευρά, μπορεί να εκδηλωθεί μέσα από μία εκρηκτική πράξη αλλά η εμφανής αυτή κορύφωση, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μιας μυστικής και μακράς σε διάρκεια, προετοιμασίας.
     
    Ο Πλούτωνας στο γενέθλιο χάρτη: Στην προσωπική σφαίρα, ο Πλούτωνας προκαλεί το άτομο να σπάσει εκείνα τα ψυχολογικά δεσμά που το εμποδίζουν στην προσωπική του ανάπτυξη. Πολύ συχνά, η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται μέσα από αμετάκλητες ενέργειες, όπως το σπάσιμο του ψυχικού ομφάλιου λώρου, που συνδέει το άτομο με τους γονείς του. Ο Πλούτωνας σε συνδυασμό με το Δία, μπορεί επίσης να φέρει και αλλαγή θρησκεύματος ή πνευματική φώτιση.
    Ο οίκος στο γενέθλιο χάρτη που συναντάμε τον Πλούτωνα είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ερμηνεία του και για τα μαθήματα που έχουμε να πάρουμε από αυτόν. Ποια είναι αυτά; Πρώτον, είναι βέβαιο πως στα θέματα του οίκου που συναντάμε τον Πλούτωνα θα πονέσουμε, θα περάσουμε κρίσεις. Ο Πλούτωνας μας καλεί να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις κρίσεις, όχι σαν στίγματα ή σαν γεγονότα και καταστάσεις που πρέπει να αποφεύγουμε, αλλά σαν μέρη μια μεγαλύτερης διαδικασίας που οδηγεί στην αναγέννηση και την ανανέωση. Ακολούθως πρέπει να μάθουμε ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε ή να μεταμορφώσουμε κάτι που αποστρεφόμαστε, αρνούμαστε ή καταπιέζουμε. Γιατί πραγματικά στα θέματα του οίκου που συναντούμε τον Πλούτωνα θα νιώσουμε δυσάρεστα το λιγότερο και η άμυνα μας θα είναι πάντα η άρνηση και η καταπίεση.
    Στον οίκο που βρίσκεται ο Πλούτωνας πρέπει τελικά να θυσιάσουμε κάτι που για εμάς φαντάζει σημαντικό, κάτι που δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε. Το μεγαλύτερο μάθημα του Πλούτωνα έρχεται ακριβώς τη στιγμή που εγκαταλείπουμε αυτό το πολύτιμο κάτι. Γιατί τότε ανακαλύπτουμε πως έχουμε τη δύναμη μέσα μας να αντέξουμε, να ζήσουμε και να προχωρήσουμε χωρίς αυτό
     
    Αυτά λέει η βιβλιοθήκη...
    xoxo
  • LinaPapad8 @ 29.01.2011 21:16
    Αχχχ... σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
    Ως συνήθως κάποια κατάλαβα κάποια όχι...
    Λίγο χαζή, λίγο άσχετη... που θα πάει όμως...
    Thaaaanks!!!!
     

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...