παρακαλώ περιμένετε...

Σύνοδος Σελήνης-Κρόνου

  • gb488 @ 06.11.2009 12:56
    εγώ πάντως ως ομοιοπαθούσα (που δεν είναι ποτέ απόλυτο διότι σύνοδος σελήνης-κρόνου ναι μεν, αλλά εγώ την έχω στο ζυγό, στον 11ο και σε ταυτόχρονη σύνοδο με Δία), μπορώ να σου πώ ότι είχα μάνα απορριπτική (ποτέ δεν άκουσα ένα μπράβο κτλ κτλ), κι ότι γενικά μου αρέσουν τα όρια στις σχέσεις μου. Αν αυτά τα έχεις κι εσύ, είμαστε δύο!
  • Almond @ 06.11.2009 13:10
    Γεια!
    Όσο αφορά την μαμά μου η σχέση μας είναι τέλεια, και η ίδια είναι τέλεια. Το μόνο που ίσως να μπορώ να της προσάψω είναι ότι επειδή θεωρούσε η ίδια ότι ήμουν πολύ ανεξάρτητο παιδάκι δεν κατάφερε να μου βάλει όρια. Αυτό σημαίνει ότι ό,τι έμαθα στην ζωή μου..έπαθα και το έμαθα.
    Όσο για τα όρια που λες. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ρώτησα κι αυτά που ρώτησα. Υπάρχουν φορές που είμαι τόσο μαγκωμένη, βάζω τέτοια όρια, που αναγκάζω τον εαυτό μου να σταματήσει να νιώθει. Υπάρχουν φορές που είναι τόσο ανεξέλεγκτα αυτά που νιώθω που τρομάζω κι εγώ η ίδια. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Δεν δηλώνω απογοητευμένη ούτε καν. Απλά προσπαθώ με όλους τους τρόπους να καταλάβω τι με οδηγεί στην μία συμπεριφορά και τι στην άλλη.
  • gb488 @ 06.11.2009 13:31
    αυτό που ξέρω είναι ότι οι όψεις της σελήνης σε ένα χάρτη μπορούν να πληροφορήσουν και για το πώς βλέπει το άτομο τη μητέρα του.

    Αυτά που διάβασα για τις όψεις Σελήνης-Κρόνου, στη δική μου περίπτωση, περιέγραφαν την κατάσταση ακριβώς. Ωστόσο, η σύνοδος Σελήνης-Κρόνου στο δικό μου χάρτη είναι πάρα πολύ στενή (λίγο περισσότερο από μία μοίρα διαφορά, ή κάπου εκεί τέλος πάντων, δεν είμαστε και 100% βέβαιοι για την ώρα). Και είναι και η πιο στενή όψη από όλες όσες σχηματίζει η σελήνη μου άρα υποθέτω πως κατά κάποιο τρόπο "κυριαρχεί" των άλλων. Γι'αυτό και αυτό που βλέπω εγώ για τη μητέρα μου δεν το βλέπει οποιοσδήποτε έχει μια τέτοια σύνοδο...
  • Almond @ 06.11.2009 13:48
    Απ'οτι βλέπω και μένα είναι κάπου έκει η διαφορά. Στις 12' 25" η σελήνη και στις 11' 00" ο κρόνος. Δηλάδη σε εσένα το μόνο πρόβλημα που θεωρείς ότι οφείλεται σε αυτήν την όψη είναι η σχέση σου με την μητέρα σου; Δεν το υποτιμώ, προς θεού, απλά ρωτάω αν, εκτός αυτού, δυσκολέυεσαι και να βρεις μια συναισθηματική ισορροπία. Εμένα αυτό είναι το μεγάλο μου πρόβλημα.
  • gb488 @ 06.11.2009 14:00
    σε ότι δέ αφορά τα όρια, στη δική μου περίπτωση πως εκδηλώνεται: μαγκωμένη δε θα με έλεγα, το αντίθετο μάλιστα. Όταν όμως θεωρήσω πως οι άλλοι ξεπεράσουν τα όρια (τα οποία εγώ έχω θέσει μέσα μου προφανώς και για τα οποία δεν έχω δώσει ενδείξεις), λέγοντας μου μια κουβέντα παραπάνω (θεωρώ εγώ), αναπτύσσω ένα απίστευτα δυσάρεστο συναίσθημα, ένα μείγμα θυμού και ντροπής πολύ περίεργο, για το πώς επέτρεψα να γίνει αυτό. Και προκειμένου να μην ξαναγίνει αυτό, αρχίζω να απομακρύνομαι χωρίς βέβαια να εξηγώ και ποτέ το γιατί (ο άρης μου στον καρκίνο ίσως). και ο θυμός μεγαλώνει και δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ κτλ..

    Αλλά το θέμα είναι, αυτό που νομίζω πως έχει επηρεάσει αυτή η σύνοδος, ότι έχω δώσει αυτή την έννοια στο πότε με σέβονται οι άλλοι και πότε όχι. Δλδ ποτέ δε θέλω να πάρουν αυτό που λέμε πολύ θάρρος και να μου πουν την κουβέντα παραπάνω γιατί αυτό για μένα συνιστά μεγάλη προσβολή!

    Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις...είναι περίεργο γενικά...
    κι όπως μου είχε πει και ο φίλος μου ο πούκ εδώ, είναι υπερβολική όλη αυτή η τάση γιατί μπαίνει και ο δίας μέσα στο πλαίσιο (έχω τριπλή σύνοδο Σελήνης-Κρόνου-Δία)...

    δεν ξέρω ειλικρινά...

    πάντως νιώθω έντονα, δεν προσπαθώ να βάλω όρια στα συναισθήματά μου...ίσως πιο έντονα απ'ότι θα έπρεπε κιόλας...γενικώς τα παίρνω όλα πολύ στα σοβαρά!
  • gb488 @ 06.11.2009 14:08
    το ότι η μητέρα μου ήταν αυτή που ήταν, που ίσως να φταίω κι εγώ που την έβλεπα έτσι βέβαια, θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής μου. ¨οχι γιατι μου δημιουργεί δυσκολία αυτό καθαυτό αλλά γιατί θεωρώ πως είναι η πηγή όλων των προβλημάτων μου. Προβλήματα αυτοπεποίθησης κατα βάση που βγαίνουν συνεχώς και σε όλες μου τις σχέσεις. έχει δημιουργηθεί δλδ ένας φαύλος κύκλος.

    Πάντως, ίσως, γιατί και από αστρολογία δεν ξέρω πολλά, εφόσον βλέπεις τη μαμά σου με τέτοιο τρόπο (λές ότι είναι "τέλεια"), ίσως έχεις κάποια πολύ ισχυρή θετική όψη....λέω εγώ τώρα...

    ίσως και η εν λόγω συνοδος να μην εκδηλώνεται αποκλειστικά έτσι, δεν έχω ιδέα...
    μάλλον παίζουν πάρα πολλά...
  • gb488 @ 06.11.2009 14:12
    ήθελα επίσης να σου πώ, πως έχω την εντύπωση πως υπάρχει μια "σχολή" που τις συνόδους από διαφορετικά ζώδια δε τις θεωρεί καν συνόδους...(για Πλούτο-Άφρο που λες)...

    αν είμαι λάθος, ας με διορθώσει κάποιος...
  • Almond @ 06.11.2009 14:28
    Το βρήκαμε το κοινό μας στοιχείο. Αυτο το συναίσθημα θυμού και ντροπής το καταλαβαίνω 100%. Εμένα με μουδιάζει αυτό το πράγμα, είναι σαν να έχω 1 τόνο πάνω στο στήθος μου. Αυτό που έλεγα ότι σταματάω να νιώθω.Οι ερωτικές μου σχέσεις έχουν ξεκινήσει με τους άλλους να με φοβούνται επειδή ακριβώς φοβάμαι αυτό το πράγμα! Άστα .
    Ούτε κι εγώ ξέρω πολλά από αστρολογία, αλλά η σελήνη μου δεν κάνει άλλη όψη. Μια καλή όψη που μπορώ να ξεχωρίσω είναι σύνοδος Ήλιου-Δία αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση.
    Περνάω φάση αξιολόγησης σχέσεων, τα κοιτάω όλα από ψυχολογικά μέχρι αστρολογικά. Υπάρχουν πράγματα που βλέπω στον χάρτη, από αυτά τα λίγα που μπορώ να καταλάβω, και αυτή η όψη με τρομάζει πολυ. Είναι σαν να μου θυμίζει πόσο δύσκολο είναι για μένα το κομμάτι της έκφρασης.
    Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση με την μητέρα σου. Προφανώς δεν ξέρω τίποτα, μόνο μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Αφού έχεις βρει σε τι οφείλεται το όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται, θεωρείς ότι είναι αδύνατο να το λύσεις;
  • gb488 @ 06.11.2009 15:06
    έχω αρχίσει ψυχανάλυση από το Πάσχα που μας πέρασε (εκεί έφαγα ένα μεγάλο φλας!) και πηγαίνει καλά...

    αλλά ξέρεις πως είναι αυτά τα πράγματα...αν είσαι 28 χρόνια παχύσαρκος δεν μπορεί να περιμένεις πως σε ένα εξάμηνο θα γίνεις μοντέλο...

    συνεχίζουμε λοιπόν...

    να δώ τί θα γίνει και τώρα που θα περάσει ο κρόνος τρείς φορές πάνω από τη σύνοδο μου...και θα κάνει και τετράγωνα ο Πλούτωνας...

    κοντεύει να 'ρθει (λογικά ήδη επηρεάζομαι δεδομένων των ανοχών που δίνουμε στον Κρόνο)...αλλά θ'αργήσει να τελειώσει...
    τελος πάντων, ό,τι γίνεται για καλό γίνεται, έτσι δεν είναι;
  • gb488 @ 06.11.2009 15:25
    είχα ξαναρωτήσει κάτι σχετικό, για δες κι εδώ...

    φαίνεται ότι και το ζώδιο στο οποίο έχεις τη δύνοδο έχει τη σημασία του όπως ήταν αναμενόμενο...

    http://www.stardome.gr/tribes/leo/13832.html
  • Almond @ 06.11.2009 15:41
    Για καλό δεν ξέρω αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τίποτα. Είμαι της σχολής 'κάτσε κι απόλαυσε το'. Εχω δοκιμάσει κι εγώ αρκετά καλά τι πάει να πει απώλεια και πόνος και κατάλαβα ότι όσο προσπαθείς να το αποφύγεις τόσο πιο δυνατά σε χτυπάει μετά.
    Να σου κάνω μια ερώτηση για την ψυχανάλυση και αν θες μου απαντάς. Δεν είμαι σίγουρη ότι λειτουργεί βασικά για αυτό σε ρωτάω. Επικεντρώνεστε σε πράξεις και λόγια της μητέρας σου ή συζητάτε και το πώς αντέδρασες εσύ σε αυτα; Μπαίνετε δηλαδή σε διαδικασία αυτό ήταν σωστό, αυτό ήταν λάθος κλπ; Ελπίζω να μην γίνομαι πολύ αδιάκριτη.
  • gb488 @ 06.11.2009 15:56
    καθόλου αδιάκριτη! εγώ δεν έχω γενικώς πρόβλημα να μιλάω ακόμα και για το πιο προσωπικό θέμα! άλλωστε εδώ έχουμε και την ανονυμία, χε χε!

    κοίταξε, έχουμε συμφωνήσει από κοινού να μην ξεκινήσουμε με το θέμα αυτό το οποίο υπάρχει πάγια αλλά να κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι για τις σχέσεις που μπορούμε να σώσουμε, οπότε βασικά επικεντρωνόμαστε στη σχέση μου με τον άντρα μου και στις εργασιακές μου σχέσεις. Θεωρούμε, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, δεδομένο ότι όλα επηρεάζονται από τα οικογενειακά μου τα οποία τα αφήνουμε να βγαίνουν μέσα από τη συζήτηση για τα άλλα, οπότε προκύπτουν και τα συζητάμε. Αν όμως προτιμούσα θα πιάναμε το θέμα της μαμάς μου πρώτα.

    γενικά αυτό που διαπιστώνεται συνεχώς είναι πως κάνω συνέχεια προβολές...τη μαμά μου στο αφεντικό μου, στον άντρα μου κτλ..
  • Stardhomme @ 06.11.2009 20:57
    Almond, στο πρώτο σου ερώτημα μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις. Βέβαια, όταν ένας άνθρωπος πιέζεται για να μη νιώθει, έρχεται μία στιγμή που (πιστεύει) πως σταμάτησε να νιώθει. Για εσένα, η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται το 10ο οίκο σου και δείχνει την εικόνα που επιθυμείς να μας παρουσιάσεις. Μία σοβαρή, μετρημένη, ενίοτε ψυχρή γυναίκα, με απόλυτη αυτοπειθαρχία των συναισθημάτων και με έντονη προσήλωση στο στόχο της. Το γεγονός πως έχεις Αιγόκερω (κυβερνάται από Κρόνο) στον ωροσκόπο και Καρκίνο (κυβερνάται από τη Σελήνη) στον 7ο οίκο, δείχνει πως η παραπάνω εικόνα εκφράζεται στον τρόπο που επιθυμείς να ξεκινησεις ή να εκφράσεις μία διαπροσωπική σου σχέση. Αυτό σημαίνει πως εμφανίζεσαι ψυχρή και απόλυτη στους γύρω σου επειδή φοβάσαι να αφεθείς στα αισθήματα. Ίσως πάλι να επιθυμείς να ελκύεις άτομα τέτοιου είδους κοντά σου (είτε ερωτικά είτε επαγγελματικά) με τα οποία αισθάνεσαι πως δε χάνεται ο έλεγχος αφού όλα λειτουργούν λογικά. Είναι εξαιρετικά πιθανό να επιζητάς άτομα στηρίγματα στη ζωή σου όσο είσαι μικρή σε ηλικία και δεν έχεις διαμορφώσει την προσωπική σου ταυτότητα (δεν μπορείς ακόμα να εκφράσεις μάλλον θα έλεγα) με τα οποία μπορεί να σε συνδέσει και ερωτική έλξη. Όσο μεγαλώνεις (και κυρίως μετά τα 30 χρόνια σου) θα αρχίσεις να κατανοείς με ποιο τρόπο θα μπορέσεις να κάνεις αυτή την όψη λειτουργική και όχι καταστροφική. Δεν είσαι μαγκωμένη χωρίς λόγο, αφού τα έντονα συναισθήματα δεν είναι το φόρτε σου. Με τόση φωτιά στο χάρτη σου (Τοξότης) και Άρη και Αφροδίτη στο Ζυγό, οι σχέσεις δεν μπορούν παρά να διέπονται από λογική και καθωσπρεπισμό. Τα έντονα συναισθήματα, οι εκρήξεις ζήλιας, τα υπόγεια παιχνίδια εξουσίας είναι στοιχεία που σε αποδιοργανώνουν με αποτέλεσμα να αποφεύγεις τέτοια άτομα. Να θυμάσαι πως σε μικρή ηλικία αισθάνεσαι άβολα με αυτή την όψη (ακόμα και καταραμένη), αλλά μεγαλώνοντας μπορείς να την κάνεις την όψη που σε ωριμάζει όμορφα και αρμονικά...
  • aggelino @ 06.11.2009 23:05
    sorry ''h asxeth'' pws vgazete akri me ton xarti sa mwleee eilikrina mpravo,,egw ton ekana kai ton koitaw mono...:'( pws tn diavazete,uparxei kapoio kolpo pou sas analuei ton xarth?
    sorry pou xo8ika alla 8elw na mou lu8ei h aporia..:/
  • AriesLeo @ 07.11.2009 03:46
    auta einai...! h diki mou mitera mou exei prokalesei athela tis enoxiko syndromo...
  • Almond @ 09.11.2009 15:07
    @Stardhomme
    Σ'ευχαριστω πολύ για την ανάλυση. Μπορώ να βρω πολλά στοιχεία μου σ'αυτα που λες Από την δική μου την πλευρά, βιωματικά εννοώ, μπορώ να τα επιβεβαιώσω λέγοντας ότι οι περισσότερες μου σχέσεις ήταν αρκετά επιφανειακές. Οι περισσότερες ήταν με άτομα που σίγουρα δεν μπορούσα να ταυτιστώ σε κάποιον από τους τομείς του χαρακτήρα μου. Για να μου είναι εύκολο να τις διαχειριστώ απ'ότι καταλαβαίνω.Ο ένας άνθρωπος που αγάπησα παρα πολύ βέβαια μπορεί να περιγραφεί με όλα τα χαρακτηριστικά που ανέφερες. Σοβαρός, μετρημένος και πάνω απ'όλα λογικός. Όλα αυτά στην υπερβολή τους φυσικά. Όταν τελείωσε αυτή η σχέση, όλα τα προβληματικά στοιχεία που ανέφερες άρχισαν να φαίνονται πάρα πολύ. Αυτό προσπαθώ να ξεπεράσω και το ψάχνω τόσο πολύ, απ'όλες τις πλευρές. Έχω μια ερώτηση λοιπόν. Μπορεί από τον χάρτη να φανεί ένα κανάλι διοχέτευσης της ενέργειας μιας αρνητικής όψης; Για παράδειγμα σ'εμενα που το πρόβλημα είναι στην προσωπική μου έκφραση, θα πρέπει να κοιτάξω πλανήτες όπως η Αφροδίτη τι όψεις κάνει κλπ;
  • aggelino @ 10.11.2009 21:46
    analuste kai mena...xcaxaxa asteieuomai!...

έχουν γενέθλια 216 μέλη.

γιορτάζουν οι: Θεολόγος, Αρσένιος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...