παρακαλώ περιμένετε...

Αφοδίτη σε κρίσιμη μοίρα

  • lahmacun @ 07.01.2009 17:25
    Αλλο οι κρισιμες και αλλο οι αναιρετικες αν εχω καταλαβει καλα ...
    0 και 13 ειναι οι κρισιμες για τα παρορμητικα ..
  • Tikiana @ 08.01.2009 20:26
    Aν και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες...έχω την εντύπωση οτι η τελευταίες μοίρες λέγονται αναιρετικές γιατί αναιρούν κάποιες από τις ιδιότητες του εκάστοτε ζωδίου και χρωματίζονται από κάποιες του επόμενου.Το λέω με επιφύλαξη...Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει!
  • fldown @ 08.01.2009 21:01
    Tikiana, καλησπέρα και καλή χρονιά. Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε τις παραδοσιακά κρίσιμες μοίρες. Αυτές είναι για το παρορμητικά ζώδια οι: 0, 13η,26η, για τα σταθερά ζώδια: 8η,9η και 21η,22η και για τα μεταβλητά: 4η και 17η. Η παραδοσιακή αστρολογία θεωρεί αυτές τις μοίρες σαν κρίσιμα σημεία στο χάρτη, και κάθε πλανήτης που βρίσκεται σε αυτές τις μοίρες είναι σαν να μεγενθύνεται η ενέργειά του και συνεπώς είναι σημαντικός στην ανάλυση ενός χάρτη.
    Τώρα οι αναιρετικές μοιρές (η 29η και η 0 όλων των ζωδίων) είναι κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρουν κυρίως στα θέμα των προβλέψεων και ιδιαίτερα με την μέθοδο των προόδων. Πιο συγκεκριμένα, μια μερίδα αστρολόγων θεωρεί πως αφού ένας πλανήτης όταν προοδεύει στην 29η ή 0 μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου φέρνει το άτομο προ αλλαγών στην έκφραση της ψυχολογικής ενέργειας του, έτσι και αν ένας γενέθλιος πλανήτης βρίσκεται σε αυτές τις μοίρες θεωρείται σαν να είναι σε μεταβάτική κατάσταση και το άτομο καθυστερεί στην λήψη αποφάσεων, καθώς αισθάνεται πως μπορεί να εκφραστει με δύο τρόπους (και του ζωδίου που βρίσκεται και του διπλανού του). Βέβαια μια άλλη μερίδα αστρολόγων απορρίπτει αυτή την θεώρηση και εμένει πως η θέση του πλανήτη ανήκει στο ζώδιο που βρίσκεται, ανεξαρτήτως μοίρας.
    Τώρα ποιο από τα δύο ισχύει θα μου πεις; Εγώ τάσσομαι με την δεύτερη άποψη προσωπικά. Δεν έχω παρατηρήσει σε γενέθλιο χάρτη κάποια τέτοια τάση ή τουλάχιστον κάτι που να μην εξηγείται από τις υφιστάμενες γενέθλιες όψεις. Αν κάποιος έχει δει κάτι διαφορετικό μπορεί να το παραθέσει βέβαια...

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ειρήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...