παρακαλώ περιμένετε...

Όποια απόφαση και να πάρεις μετανιώνεις

  • Gemini86 @ 27.03.2014 17:35
    Εχει οικογενεια; Ετερον ημισυ;
    Αν ναι, σε ποια χωρα-Ελλαδα ή εξω;
     
    Εκει που ειναι αισθανεται ανετα; Μπορει να φανταστει πως θα ειναι εκει σε 5 χρονια απο τωρα; Θα του αρεσει αυτη η ζωη μεχρι τη συνταξη; Ποσο αναγκη εχει τον υψηλοτερο μισθο, χρωσταει αυτος ή η φαμιλια;
     
    Εδω εχει εκτος απο σενα και τους γονεις του; Αν μεινει εξω, θα υπαρχει καποιος να τους φροντιζει εδω; Εχει σπιτι;  Ποσοι φιλοι του ειναι στη χωρα που μενει; Ποσο συχνα βγαινει εξω με παρεες εκει που ειναι;  Ποσο συχνα θα βγαινει εξω με παρεες αν ερθει εδω;
     
    Ας κανει μια λιστα με αυτα καθως και μια λιστα με + και - . Θα τον βοηθησει να επιλεξει.
  • eternalvoyager @ 27.03.2014 18:20
    Οικογένεια και σχέση δεν έχει ούτε εδώ, ούτε εκεί. Εξαιρούνται γονείς και εγώ. Φίλους και ζωή εκεί δεν προλαβαίνει λόγω ωραρίου. Αλλά και εδώ λίγα πράγματα από παρέες. Το ότι δεν είχε καθόλου χρήματα έπαιζε το ρόλο του. Στην τωρινή δουλειά του πρόσωπα έρχονται και φεύγουν αλλά δεν αντέχουν για πολύ. Το καλό είναι ότι ο μισθός εκεί επιτρέπει να ζει κανείς ανεξάρτητος, ενώ εδώ δεν. Αλλά γενικά τα συν και τα πλην είναι μάλλον ισόρροπα. 
  • Annamoz @ 27.03.2014 19:07
    Προσωπικά είμαι της άποψης αφού βρήκε άκρη εκεί και είναι καλά, ας μείνει εκει. εδώ σε τι θα γυρίσει ακριβώς? στην οικονομικο-επαγγελματική αβεβαιότητα? στη ζωή που προσφέρει η Ελλάδα? ε, ας έρχεται καλοκαίρια να ξοδεύει τα χρήματά του εδώ. κ στην τελική εάν τον δυσαρεστεί η δουλειά του εκεί, ας βρει κάποια αντίστοιχη άλλη, εκεί όμως. όχι εδώ. Η εναλλακτική εδώ ποια είναι? να δουλεύει στην εφορία? σοβαρά? να είναι ένας από εκείνους τους λυπερούς τύπους πίσω από το γκισέ που είναι ένα βήμα πριν από το ψυχιατρείο με διάγνωση "σχιζοφρενικόμορφη κατάθλιψη"? αφού γραπώθηκε κ η δουλειά του είναι μια χαρά εκεί, γυρισμός πίσω δεν υπάρχει. μόνο βήματα μπροστά.
    αφού γραπώθηκε κ η δουλειά του είναι μια χαρά εκεί, γυρισμός πίσω δεν υπάρχει. μόνο βήματα μπροστά.
  • manini @ 27.03.2014 19:17
    Πόσες αλλαγές πια να κάνει το ταυρί; Που πήρε τέτοια απόφαση να φύγει δεν είναι λίγο και θέλει κότσια....μπορεί ξανά μανά τα ίδια;
     
    Ότι πει το ένστικτο του...
     
     
  • tauros_aigokerws @ 27.03.2014 20:12
    συμφωνω και επαφξανω  με  την  Annamoz  ..  ειναι προτειμοτερο να μεινει εκει που μαλλον ειναι και πιο αξιοπρεπεστατη η ζωη .  εδω τι να κανει ? τολμισε την αλλαγη   , ας την  χαρει  λοιπον . σιγα σιγα  ολα  θαα ειναι καλυτερα  για αυτον, και για την γλωσσα και  για τον τροπο ζωης, φιλους κτλ . 
    Annamoz  ..  ειναι προτειμοτερο να μεινει εκει που μαλλον ειναι και πιο αξιοπρεπεστατη η ζωη .  εδω τι να κανει ? τολμισε την αλλαγη   , ας την  χαρει  λοιπον . σιγα σιγα  ολα  θαα ειναι καλυτερα  για αυτον, και για την γλωσσα και  για τον τροπο ζωης, φιλους κτλ . 
  • eternalvoyager @ 27.03.2014 20:18
    Τυχαίνει να είμαι κι εγώ δημόσιος υπάλληλος. Παίρνω ένα μισθό που ήταν ούτως ή άλλως χαμηλός κι έχει γίνει ακόμη χαμηλότερος. Από μέρα σε μέρα φοβάμαι ότι θα έρθει και η δική μου σειρά να βρεθώ στο δρόμο. Κι επειδή ακριβώς ζω την πραγματικότητα του ΔΥ μπορώ να πω ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι μίζερη η δουλειά του. Αν είναι κανείς μίζερος και διεκπεραιωτικός θα είναι έτσι σε οτιδήποτε κάνει. Αν πάλι έχεις διάθεση μπορείς να κάνεις δημιουργική δουλειά ακόμη και στο πρωτόκολλο. 
    Επίσης έχω περάσει χρόνια ολόκληρα που μισούσα τη χώρα μου και θα έκανα τα πάντα για μια ευκαιρία να φύγω. Βεβαίως άλλη η θεωρία και άλλη η πράξη.  
    Το οξύμωρο της κατάστασης είναι ότι ο αδερφός μου εκεί παίρνει έναν συμπαθητικό για τα δικά μας δεδομένα μισθό (και ευτυχώς, γιατί έχει οφειλές στο ταμείο του στην Ελλάδα και έτσι θα μπορέσει να τις ξεχρεώσει σε βάθος χρόνου), που αν τον έπαιρνε στην Ελλάδα θα ήταν μια χαρά αλλά εκεί δουλεύει ως τις 9 το βράδυ και δε μένει χρόνος παρά μόνο για ύπνο. Ενώ εδώ με τα 700 ευρώ που θα παίρνει δεν θα του φθάνουν να πληρώνει ούτε το ενοίκιο.
     
     
  • manini @ 27.03.2014 20:28
    Μερικές φορές δεν επιλέγουμε την πιο επικερδή απόφαση, γιατί για όλα μέτρο δεν είναι ο μισθός (που δεν είναι κ καμία τρελή διαφορά). Όταν  έχεις να επιλέγεις από τα λίγα ή τα λιγότερα..διαλέγεις εκεί που γουστάρεις περισσότερο.
     
    Μπορεί το έξω να τον κάνει να αισθάνεται εξωγήινος, μπορεί κ να τον κάνει να αισθάνεται ελεύθερος. Μπορεί το εδώ να τον κάνει να αισθάνεται σπίτι και μπορεί να του είναι φυλακή πχ.
     
    Σε τέτοιες περιπτώσεις επιλέγεις ανάλογα με το που πιστεύεις ότι θα ρέει η ζωή σου καλύτερα.
     
    Ε και τεσπα...όπως κ να χει ο ίδιος θα την πάρει την απόφαση... οπότε χαλάρωσε...
     
    ps. ο τίτλος του ποστ εξορισμού με βρίσκει αντίθετη. Όποια απόφαση κ αν πάρεις κάτι κερδίζεις. Δεν υπάρχει λάθος κ σωστό αφού. Ότι κ να επιλέξει θα του ανοίξει έναν δρόμο.
  • manini @ 27.03.2014 20:37
    *αν εργάζεσαι κάπου από το πρωι ως τις 9 το βράδυ, είναι σαν να χτυπάς, 1,5 ή 2 ωράρια, οπότε αν ο μισθός είναι μεγαλύτερος είναι γιατί ούτως ή άλλως τον δουλεύει? ...και εδώ αν υπήρχαν δουλειές,(αν λέω..γιατί πια είναι τρίσκολα)...ένας δημόσιος υπάλληλος που σχολάει στις 2?3? δεν ξέρω ακριβώς, επίσης θα μπορούσε να κάνει ως τις 9 το βράδυ ή τα Σκ κ άλλη δουλειά.
    Τεσπα...το πρόσθεσα αυτό για τον λίγο ή τον λιγότερο μισθό...

     
  • eternalvoyager @ 27.03.2014 21:02
    manini έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες. Όσο για την απαισιοδοξία του τίτλου, είναι επειδή σκέφτομαι ότι αν η απόφαση που παίρνει κάποιος δεν βγει μένει να αναρωτιέται πώς θα ήταν αν είχε πάρει τον άλλο δρόμο. Πάντως η ζωή είναι πολύ ειρωνική επειδή άλλοτε δεν σου δίνει καμία ευκαιρία ενώ άλλοτε στις ρίχνει μαζεμένες και σε μπερδεύει. 
  • manini @ 27.03.2014 21:09
    ε βρε, δες το θετικά...τι προτιμάς τότε που έψαχνε για δουλειά; ή τώρα που δεν ξέρει τι να διαλέξει; Δεν είναι ειρωνικό.
     
    Τα καλύτερα εύχομαι
  • eternalvoyager @ 27.03.2014 21:12
    Ευχαριστώ πολύ!
  • Stardome* @ 31.03.2014 14:04
    eternalvoyager, αν και το μόνο που μας παρέχεις είναι η ημερομηνία γέννησης του αδερφού σου, μπορούμε να κάνουμε ένα-δύο σχόλια, γνωρίζοντας βέβαια πάντα ότι η απόφαση είναι δική του και αυτός θα τη μετουσιώσει όσο καλύτερα μπορεί στο μοτίβο της ζωής του όπως περιγράφεται από το χάρτη του.
     
    Ο αδερφός έχει μια ιδιαίτερη έμφαση σε σταθερά ζώδια - πιο συγκεκριμένα έχει Ήλιο, Αφροδίτη και Δία στο Ταύρο, έχει Σελήνη στον Υδροχόο και Άρη στο Λέοντα - αυτό στην αστρολογική γλώσσα σημαίνει ότι θέλει να έχει τον έλεγχο των επιλόγων του και έχει μια ροπή σε περιβάλλοντα που είναι εύκολο να ελέγξει αλλαγές, αποφάσεις και καταστάσεις. Αισθάνεται πιο οικεία εκεί που ο λόγος του μετράει και μπορεί να ζει σύμφωνα με τους ρυθμούς του και όχι με βάση ρυθμούς και αποφάσεις που του επιβάλλουν άλλοι. Υπό αυτό το πρίσμα, και επειδή είσαι αδερφός του, μια καλή ερώτηση που θα μπορούσες να του κάνεις είναι που ακριβώς αισθάνεται ότι θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο των αποφάσεων; Που μπορεί να έχει ένα plan B που θα ορίσει ο ίδιος στην περίπτωση που υπάρξει μια αποτυχία ή δυσκολία; Αυτά θα μετρήσουν πολύ στο χαρακτήρα του.
     
    Επιπλέον, να επιστήσω τη προσοχή σου στο γεγονός ότι ο αδερφός δεν προβαίνει αυτή τη περίοδο σε μια μεταβατική επιλογή αλλά προβαίνει σε μια επιλογή ζωής, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο δυνατών διελεύσεων και εκλείψεων που πρωταγωνιστής ήταν ο Κρόνος. Στην αστρολογική ορολογία ο Κρόνος συμβολίζει επιλογές που καθορίζουν την ταυτότητα μας, που μας ακολουθούν για χρόνια και που οι συνέπειες τους διαμορφώνουν τη ζωή μας. Με απλά λόγια, όποια από τις πόρτες κλείσει τώρα, θα κλείσει οριστικά. Όποια ανοίξει, θα είναι και η επιλογή που θα καθορίσει το μονοπάτι του και την πορεία του για περισσότερο από μια δεκαετία.
     
    Όποια και αν είναι η επιλογή του, ευχόμαστε ολόψυχα να την υποστηρίξει ως τέλους και επιπλέον να απολαύσει και τη δική σου στήριξη.
  • eternalvoyager @ 31.03.2014 21:53
    Stardome, ευχαριστώ πολύ για όσα μου γράφετε! Ο αδερφός μου μάλλον έχει ωροσκόπο ζυγό (έχει γεννηθεί στην Αθήνα 16:00-16:30) αλλά κι από όσα αναφέρονται εξάγονται ασφαλή συμπεράσματα. Η αιτία της αγωνίας μου έγκειται στο ότι είναι πολύ ταλαιπωρημένος στο θέμα της δουλειάς αλλά και απόλυτος στις επιλογές του, πράγμα που είναι και καλό και κακό. Πάντως θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι αυτή η απόφαση θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις και διάρκεια. Γι'αυτό ελπίζω και εύχομαι να είναι η σωστή. Όσο για τη δική μου στήριξη, αυτή είναι δεδομένη. Καλώς ή κακώς είμαστε Έλληνες και ο θεσμός της οικογένειας μας κρατά όρθιους στα δύσκολα. 
    Και πάλι σας ευχαριστώ! 
     

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...