παρακαλώ περιμένετε...

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ SOS

  • Stardome* @ 18.04.2013 13:32
    fame, όπου διαβάζει κανείς σε μια περίοδο λόγου τις φράσεις "θολό τοπίο", "ανασφάλεια', "συναισθηματικό δεσμό" υποπτεύεται ότι ο Ποσειδώνας έχει αρχίσει να κάνει παιχνίδι στο χάρτη... Αυτό συμβαίνει και στη δική σου περίπτωση.
     
    Τις τελευταίες 3 εβδομάδες ο Ποσειδώνας σχηματίζει πολύ δυναμική όψη με τη σύνοδο Άρη - Δία που έχεις στο χάρτη σου. Αυτή είναι μια πανίσχυρη όψη γιατί (α) ο Δίας είναι κυβερνήτης του Ήλιου σου (Ήλιους στους Ιχθύες), (β) ο Άρης είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος σου (μεσουράνημα στο Σκορπιό), (γ) ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον 1ο οίκο σου ακόμη (βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον 18-20 χρόνια). Άρα σε μια όψη έχουμε να συνδυάζονται 4 πολύ κρίσιμα ζητήματα: Ταυτότητα (Ήλιος), Δράση (Ωροσκόπος και Άρης), εναλλακτικές επιλογές και μέλλον (Δίας) και Κοινωνική εικόνα/επαγγελματικός προσανατολισμός (Μεσουράνημα). Και ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών είναι ο Ποσειδώνας. Και ο πιο συνειδητοποιημένος άνθρωπος του πλανήτη θα μπερδευόταν αν βρισκόταν σε ένα παρόμοιο σταυροδρόμι όπως εσύ! Πάμε να τα ξεμπλέξουμε λοιπόν λίγο.
     
    Υπό την επιρροή του Ποσειδώνα υπάρχει πάντα μια αίσθηση απογοήτευσης/νοσταλγίας/ανικανοποίητου. Αυτό έχει να κάνει πάντα με το γεγονός ότι υπάρχουν συναισθηματικές ανάγκες που η υλική/ρεαλιστική ζωή δεν μπορεί να ικανοποιήσει σε κανένα μας. Ο Ποσειδώνας συμβολίζει αυτό που είναι ιδεατό για εμάς, η ιδανική κατάσταση που η ζωή θα γινόταν ευλογία. Κι όμως η πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Σε πολλά επίπεδα η πραγματικότητα συνθέτεται από τις απώλειες, τους συμβιβασμούς και τον κόπο για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου ή επιθυμίας. Κι αν έχουμε ένα αρκετά δυνατό Εγώ, τότε τις περισσότερες μέρες καταφέρνουμε να βρούμε μια ισορροπία σε αυτό το δίπολο εξωτερικής πραγματικότητας - εσωτερικού ιδεατού. Όμως όταν ο Ποσειδώνας σχηματίζει δυναμικές όψεις με στοιχεία του χάρτη μας, οι δυνάμεις του Εγώ χαλαρώνουν.
     
    Έτσι όταν λες ότι το τελευταίο διάστημα δεν αισθάνεσαι καλά στον υπάρχοντα χώρο εργασίας, παρά τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχεις με το χώρο, είναι μια πλήρης μεταβίβαση αυτής της όψης που περιγράφηκε πιο πάνω. Και μάλιστα από τη στιγμή που αναφέρεις ότι στη παρούσα συγκυρία έχεις μια εναλλακτική πρόταση την οποία δεν μπορείς να αξιολογήσεις αν σε συμφέρει, ίσως και να είναι κι αυτό μια ένδειξη ότι το ζήτημα πλέον δεν είναι το προσωπικό συμφέρον αλλά η προσωπική πληρότητα (Ποσειδώνας έτσι?). Και αυτή τη πληρότητα μια νέα επαγγελματική πρόταση δεν μπορεί να σου τη προσφέρει για την ώρα.
     
    Η διέλευση του Ποσειδώνα θα συνεχιστεί αρκετό διάστημα ακόμη (είναι αργή διέλευση) οπότε και θα καλείσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κρίνεις υπό το πρίσμα της εσωτερικής πληρότητας και όχι του συμφέροντος τις καταστάσεις που βιώνεις. Μιλάω σε Ιχθύ (παρότι με έμφαση στο στοιχείο της Γης και ιδιαίτερα της Παρθένου), όποτε ελπίζω το λεξιλόγιο του Ποσειδώνα να γίνεται αντιληπτό.
     
    Στο πρακτικό της υπόθεσης τώρα, νομίζω ότι προς το τέλος της χρονιάς (Νοέμβρης - Δεκέμβρης), με τον Κρόνο να περνά από το μεσουράνημα σου πρώτη φορά και τις εκλείψεις εκείνης της περιόδου, θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή στο επαγγελματικό σκηνικό. Καθώς ο Κρόνος μιλά πάντα με όρους ευθυνών, υποχρεώσεων αλλά και στάτους και ανταπόδοσης κόπων, θα μπορούσαμε να μιλάμε μάλλον για αλλαγή που έχει τον αέρα της προαγωγής (είτε με τη κυριολεκτική έννοια, είτε με την έννοια των περισσότερων ευθυνών). Και πάλι όμως τονίζω ότι δεν πρέπει να αγνοείς την πραγματικότητα του Ποσειδώνα. Μην αναζητήσεις σ' αυτή την αλλαγή την πληρότητα. Ο Ποσειδώνας θέλει να αφιερωνόμαστε σε ανθρώπους και σχέσεις γιατί είναι οι μόνοι που έχουν το συναισθηματικό δυναμικό να μας δώσουν (για λίγο έστω) την πληρότητα αυτή.
     
    Ελπίζω να σου έδωσα μια χρήσιμη προοπτική της δράσης που λαμβάνει χώρα στο χάρτη σου. Για απορίες, με λίγη υπομονή, εδώ είμαστε!
  • fame @ 18.04.2013 20:45
    Σας ευχαριστώ πολύ !
     
    Αν και νομιζω ότι στην αλλαγή που περιγραφετε , πάλι  λανθασμένα θα αναζητήσω την συναισθηματική πληρότητα . 

έχουν γενέθλια 211 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάκωβος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...