παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ζώδια & υγεία

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός κυβερνάει το κεφάλι (τα μάτια, τα αφτιά κ.λ.π. αλλά και τον εγκέφαλο και όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες).
Οι Κριοί, επειδή έχουν κυβερνήτη τους το δυναμικό πλανήτη Άρη, είναι πολύ ενθουσιώδεις και βιαστικοί και μέσα στην παρόρμηση τους καμιά φορά σηκώνονται ή μετακινούνται απότομα, με αποτέλεσμα να χτυπάνε στο κεφάλι τους. Κάτι, ακόμη, που είναι σημαντικό για σας είναι το να χειρίζεστε με προσοχή τυχόν κοφτερά και αιχμηρά εργαλεία.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος κυβερνάει το λαιμό και τον αυχένα. Συνήθως, έχει γερό λαιμό αλλά και αυχένα.
Εάν, όμως, τρώει πολύ ή κάθεται ώρες μπροστά στον υπολογιστή του σε λάθος θέση, μπορεί με τα χρόνια να αρχίσει να έχει πρόβλημα στο λαιμό του (αμυγδαλές, λαρυγγίτιδες, φαρυγγίτιδες κ.λ.π.) ή στον αυχένα του. Επίσης, ο Ταύρος είναι λιγάκι λαίμαργος κι εύκολα μπορεί να πάρει κάποια παραπανίσια κιλά. Πρέπει να το προσέξει και αυτό, γιατί το πάχος δεν ωφελεί την υγεία.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι Δίδυμοι κυβερνούν τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα.
Αν δεν προσέξουν, κρυολογούν εύκολα. Επίσης, όταν βρίσκονται σε χώρους που επικρατεί φασαρία, δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν κι εκνευρίζονται εύκολα. Χρειάζονται να χαλαρώνουν το νευρικό τους σύστημα, αλλάζοντας περιβάλλον, κάνοντας τακτικά περιπάτους, ασκούμενοι με τον αθλητισμό, τη γυμναστική κ.λ.π. Γενικά, θα πρέπει να εργάζονται και να κοιμούνται σε δωμάτια που αερίζονται καλά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος κυβερνάει την περιοχή του στήθους αλλά και το στομάχι.
Σαν ζώδιο είναι πολύ αγαπητό και συναισθηματικό. Όταν, όμως, κάποιος το στενοχωρήσει πολύ ή το αγχώσει έντονα, μπορεί να αρχίσει να νιώθει αδιαθεσία και ενοχλήσεις στο στομάχι του. Γιʼ αυτό θα πρέπει να βρίσκεται, γενικά, με ανθρώπους που νιώθει μαζί τους ζεστά και ευχάριστα συναισθήματα. Γενικά, χρειάζεται να μην κάνει καταχρήσεις και υπερβολές στη διατροφή του και τις ενέργειές του.

ΛΕΩΝ
Ο Λέων κυβερνάει την καρδιά και τη σπονδυλική στήλη.
Συνήθως ένας Λέων έχει δυνατή καρδιά. Αν, όμως, κάνει πολλές καταχρήσεις, με το πέρασμα των χρόνων και σε μεγάλη ηλικία μπορεί να αρχίσει να έχει κάποιες ενοχλήσεις εκεί. Εσάς τους Λέοντες σας ταιριάζει να ασχολείστε με τη γυμναστική και τον αθλητισμό. Όταν το κάνετε με μέτρο, βοηθάτε την υγεία σας. Προσέξτε, όμως, να αποφεύγετε τις υπερβολές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Παρθένος κυβερνάει την περιοχή της κοιλιάς, του εντέρου αλλά και το νευρικό σύστημα.
Όταν κάποιος τη στενοχωρήσει ή όταν μία κατάσταση την αγχώσει, μπορεί να αρχίσει να νιώθει αδιαθεσία, ενοχλήσεις στην κοιλιά και το στομάχι ή να έχει δυσκολίες με το έντερο (συνήθως στην εκκένωση). Γιʼ αυτό θα πρέπει να βρίσκεται, γενικά, με ανθρώπους που νιώθει καλά μαζί τους, και που δεν της ασκούν κριτική. Θα πρέπει να γυμνάζεται τακτικά ή να περπατάει.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός κυβερνάει παραδοσιακά τα νεφρά.
Συνήθως έχει δυνατά νεφρά και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εκεί. Αν κάνει όμως καταχρήσεις στη διατροφή του και γενικά υπερβολές -ή αν αισθανθεί πολύ αδικημένος από μία κατάσταση- μπορεί με το πέρασμα των χρόνων να αρχίσει να επιβαρύνει τα νεφρά του. Εσείς οι Ζυγοί είναι σημαντικό να μη ξεχνάτε να πίνετε καθημερινά νερό, σε κανονικές δόσεις. Αν έχετε την πολυτέλεια της επιλογής, προτιμήστε να πίνετε νερό ελαφρύ, που να μην περιέχει πολλά άλατα ή άλλες βλαβερές ουσίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός κυβερνάει παραδοσιακά το γενετικό και το αναπαραγωγικό σύστημα.
Συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εκεί. Αν, όμως, κάνει καταχρήσεις και δε φροντίζει καθόλου την υγεία του μπορεί, σε μεγάλη ηλικία, να εκδηλωθούν ορισμένες αδυναμίες σε αυτά τα όργανα του σώματός του. Επίσης, ο Σκορπιός κυβερνάει και την ψυχή. Όταν στενοχωριέται, μπορεί να πέσει σε έντονη μελαγχολία. Γιʼ αυτό θα πρέπει να ασχολείται με τον αθλητισμό και με άλλες δραστηριότητες που θα του δώσουν, γενικά, ψυχική ανάταση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης κυβερνάει τους γλουτούς και το συκώτι.
Συνήθως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εκεί. Αν, όμως, κάνει καταχρήσεις για πολλά χρόνια μπορεί, σε μεγάλη ηλικία, να επιβαρύνει το συκώτι του. Γενικά, χρειάζεται να είναι εγκρατής και να αποφεύγει τις καταχρήσεις. Επίσης, έχει μία μικρή έφεση προς το πάχος. Θα πρέπει, λοιπόν, να ασκείται και να γυμνάζεται τακτικά. Έτσι το σώμα του θα είναι υγιές και σφριγηλό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως κυβερνάει παραδοσιακά τα οστά και τα δόντια.
Συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εκεί. Αν, όμως, δεν διατρέφεται σωστά ή κάνει για πολλά χρόνια επίπονες ασκήσεις και καταχρήσεις τότε μπορεί να του παρουσιαστεί κάποιο ενόχλημα σε αυτά τα σημεία (π.χ. τερηδόνα στα δόντια του, προβλήματα στις αρθρώσεις του κ.λ.π.). Γενικά, θα πρέπει να βουρτσίζει τακτικά τα δόντια του και μην κάνει συνέχεια υπερβολές στη γυμναστική.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος κυβερνάει παραδοσιακά τους αστραγάλους αλλά και το κυκλοφορικό.
Συνήθως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εκεί. Αν, όμως, κάνει καταχρήσεις για πολλά χρόνια μπορεί να παρουσιάσει κάποιο ενόχλημα εκεί. Ο Υδροχόος, συνήθως, κάνει μία υγιεινή ζωή (μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή) και βοηθάει και τους φίλους του με τις πολύτιμες γνώσεις του.

ΙΧΘΕΙΣ
Οι Ιχθείς κυβερνούν τα πέλματα των ποδιών και τις “πατούσες” (είτε έχουν κάποια ευαισθησία είτε κάποιο προτέρημα εκεί).
Συνήθως έχουν προτέρημα, γιατί οι Ιχθείς είναι καλοί στο χορό. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέχουν, είναι εκείνο της σωστής διατροφής. Συχνά τρώνε ακατάστατα και φαγητά που δεν τους ωφελούν ιδιαίτερα. Θα πρέπει να μάθουν, λοιπόν, να τρέφονται καλύτερα. Τέλος, κολλάνε σχετικά πιο εύκολα από τα άλλα ζώδια μεταδοτικές ασθένειες όπως π.χ. γρίπη.

 

πηγη:  http://asteriskos.wordpress.com/2009/11/09/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...