παρακαλώ περιμένετε...

Τα εχω μπλέξει λίγο με την τελευταια φαση στην ωριαία. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

  • liontarakimou @ 09.11.2010 01:30
    k egw ehw sxedon idies apories... 
  • kid @ 09.11.2010 08:16
    Stardome μπορείς να βοηθήσεις λίγο τη κατάσταση??? Απλά τι πρέπει να κοιτάξω και πως, για τις όψεις που θα γίνουν? Pleaseeee...
  • Stargazer @ 09.11.2010 16:18
    Να βοηθήσω λίγο. Αν μας ενδιαφέρει οπωσδήποτε να έχουμε όψη, τότε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι ΟΝΤΩΣ θα γίνει η όψη. ΔΕΝ έχουμε όψη αν ένας πλανήτης γυρίσει ανάδρομος, ακόμα κι ένα δευτερόλεπτο πριν η όψη του με κάποιον άλλον γίνει ακριβής. Π.χ. ας πούμε ότι ο ένας δείκτης είναι ο Ερμής και ο άλλος ο Κρόνος. Ο Ερμής βρίσκεται στις 12ο30΄του Καρκίνου και ο Κρόνος στις 15ο49΄του Καρκίνου. Αν ο Ερμής φτάσει στις 15ο48' του Καρκίνου και μετά γυρίσει ανάδρομος, δεν θα έχουμε σύνοδο με τον Κρόνο.
    Αν χρησιμοποιούμε ένα αστρολογικό software που δεν μας δείχνει τις ταχύτητες των πλανητών, τότε το πιο απλό είναι να προχωρήσουμε τον χάρτη μπροστά στον χρόνο (2-3 μέρες, όσο χρειάζεται) και να δούμε αν κάποια στιγμή η σύνοδος αυτή θα γίνει.
    Αυτό που συνήθως μας ενδιαφέρει, είναι να δούμε πόσες μοίρες θα διανύσει ο πιο γρήγορος πλανήτης από τους δύο μέχρι την ακριβή μοίρα της συνόδου. Π.χ. ας πούμε ότι έχουμε Άρη και Αφροδίτη και θέλουμε να δούμε πότε θα γίνει το εξάγωνο. Ας πούμε Άρης στις 5ο της Παρθένου και Αφροδίτη στις 8ο του Σκορπιού. Αν δεν έχουμε τις ταχύτητες των πλανητών, τότε θα προχωρήσουμε μπροστά στον χρόνο όσες μέρες χρειαστεί για να σιγουρευτούμε πρώτον ότι θα γίνει η όψη.  ΑΝ γίνει η όψη, τότε θα σημειώσουμε σε ποια μοίρα ακριβώς θα γίνει αυτή. Αν αυτή γίνει ακριβείας όταν βρεθούν και οι δύο στις 12 μοίρες του ζωδίου τους (Άρης 12ο της Παρθένου και Αφροδίτη 12ο του Σκορπιού), διαπιστώνουμε ότι ο Άρης θα χρειαστεί να διανύσει 7 μοίρες (12-5) μέχρι το ακριβές εξάγωνο. Λέμε τότε ότι το γεγονός θα γίνει σε επτά μονάδες χρόνου.
    Αυτή είναι και η συνήθης πρακτική. Κάποιες φορές επιλέγουμε την ήδη υπάρχουσα απόσταση μεταξύ τους (στο συγκεκριμένο παράδειγμα 3 μοίρες), αλλά να μη σας μπερδέψω παραπάνω.
  • manini @ 09.11.2010 16:50
    και εγώ θέλω να εξασκηθώ...αλλά δεν έχω τι να ρωτήσω...μήπως γίνεται να μας βάλεις όποτε μπορείς κανένα ερώτημα με χάρτη για εξάσκηση???????? please please please please.....Please please....slourp.....slourp...

έχουν γενέθλια 238 μέλη.

γιορτάζουν οι: Βενέδικτος, Σεραφείμ

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...