παρακαλώ περιμένετε...

(ευρώ)εκλογες

  • johnnyG @ 04.09.2009 18:10
    επειδή ακριβώς οι ψήφοι πάνε περίπου όπως τα λες, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν κοινούς σκοπούς από το τοπικό επίπεδο, σε κρατικό, και ευρωπαϊκό...
  • lahmacun @ 04.09.2009 18:22
    οι ψηφοι - ειναι μια μεγαλυτερη εικονα της καθημερινης ανθρωπινης συμπεριφορας ..
    δεν λεμε την αποψη μας στην περιπτωση που εχουμε βεβαια ή την διαμορφωνουμε αναλογα με πιο ειναι το εκαστοτε συναισθηματικο μικρο συμφερον μας... ,δεν στεκομαστε απεναντι στο τι λενε οι αλλοι αλλα στο ποσο τους συμπαθουμε , μας ειναι χρησιμοι ή οχι κλπ .

    Οι εκλογες ειναι η ιδια ανθρωπινη εικονα σε αλλη κλιμακα.

    Και φυσικα δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ετσι , και φυσικα δεν ψηφιζουν ή ΔΕΝ ψηφιζουν ολοι ετσι . Μια παρατηση κανω .

    Ωραιο ποστ πουκ .

    Εκατσε καλα η πανσεληνος στο σαιτ. Πολυ χαιρομαι.
  • gracemarks @ 04.09.2009 19:38
    Σωστος ρε πουκ..


    Στην πολιτικη κοινωνιολογια, υπαρχουν κεφαλαια και κεφαλαια αφιερωμενα στην αναλυση της εκλογικης συμπεριφορας και στους παραγοντες που διαμορφωνουν αυτη.

    Ο ισχυροτερος παραγοντας διαμορφωσης της εκλογικης προτιμησης, αν θυμαμαι καλα - στην ελληνικη πραγματικοτητα - ειναι η εκλογικη συμπεριφορα του οικογενειακου περιβαλλοντος!Ολοι το χουμε δει αλλωστε..

    Ακολουθουν οι ιδεολογικοι και οι επαγγελματικοι και ουτω καθεξης.


    Παλια με τσαντιζε που ο κοσμος δεν καταλαβαινε οτι στις δημοτικες επρεπε να ψηφισει για το καλο της περιοχης, στις νομαρχιακες για την αναπτυξη της περιοχης, στις βουλευτικες για την προοδο της χωρας, στις ευρωεκλογες με βαση τη σταση του καθε κομματος στις ευρωπαικες πολιτικες. Ενω ηταν τοσο απλο.

    Σημερα,ομως, με τσαντιζουν περισσοτερο αυτοι που ενω ξεραν το σωστο, δεν προσπαθουσαν να πεισουν τον κοσμο αλλα αντιθετα κοντραραν επιτηδες ωστε να ανηκουν σε μια ελιτ. Εμεις vs του απλου κοσμακη που ψηφιζει οτι να ναι. Εμεις οι σωστοι διατηρουμε αυτην την αγνοια για να χουμε να κοντραριζομαστε εν μεσω τσιπουρου και πρεφας στα καφενεια.


    Δεν θα ρθει ποτε αυτη η μερα?:

    http://www.youtube.com/watch?v=jR9jQbiEwbk


  • pouck @ 04.09.2009 19:46
    Εμεις οι σωστοι διατηρουμε αυτην την αγνοια για να χουμε να κοντραριζομαστε εν μεσω τσιπουρου και πρεφας στα καφενεια.

    εγραψε!!!!!!
  • gb488 @ 04.09.2009 19:52
    οι "υποανάπτυκτοι" τούρκοι αποδεικνύονται και σε άλλα σημεία, πέραν της πολιτικής, πιο "προοδευτικοί" από εμάς, αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης συζήτησης..
    είναι τρωμερή η ικανότητα μας, πέραν όλων των άλλων, να βάζουμε ταμπέλες στους άλλους και να ευλογάμε διαρκώς τα γένια μας, εμείς και κανείς άλλος
  • pouck @ 04.09.2009 19:54
    εδω ομως ειναι οοοολο το ζουμι... ''Σημερα,ομως, με τσαντιζουν περισσοτερο αυτοι που ενω ξεραν το σωστο, δεν προσπαθουσαν να πεισουν τον κοσμο αλλα αντιθετα κοντραραν επιτηδες ωστε να ανηκουν σε μια ελιτ. Εμεις vs του απλου κοσμακη που ψηφιζει οτι να ναι. Εμεις οι σωστοι διατηρουμε αυτην την αγνοια για να χουμε να κοντραριζομαστε εν μεσω τσιπουρου και πρεφας στα καφενεια''. η ''διανοητικη ελιτ'', το θινκ τανκ της χωρας, οι μητρες ή οι πατερες της κουλτουρας, των ηθων και των εθιμων..αυτοι που ειναι ΦΟΡΕΣ χειροτεροι απο τους πολιτικους.. η φιλοδοξια και η ματαιοδοξια των πολιτικων τουλαχιστον, ειναι πεπερασμενη και πλεον προβλεψιμη. Ετουτων εδω, ειναι πολυ επιεικως, και πολυ βλακωδως χειριστικη.. μονο για το καλο της κοιλιας τους..
  • pouck @ 04.09.2009 19:55
    για κατι αχωνευτα παλληκαρια τυπου μίκη μιλαω.. και ολης αυτης της φάρας που λυμαινεται τον τοπο απο τη δικτατορια και δωθε...
  • gracemarks @ 04.09.2009 20:01
    και να ταν το καλο της κοιλιας τους ρε πουκ, παει στο διαολο...
    Το καλο του "εγω" τους κοιτανε, λες και μετρανε (με εναν δευτερογενη συνειρμο) ετσι...τον ανδρισμο τους....
  • pouck @ 04.09.2009 20:01
    να βλογησω τα γενια μου??? δεν το χω αναγκη.. ουτε παινευομαι για την αρτιοτητα και την τελειοτητα μου... απλα να... υπαρχει ΕΥΤΥΧΩΣ και κατι ΠΕΡΑ απο το δεδομενο.. που το προδιδει, το ισοπεδωνει, το ακυρωνει αν θες..

    ακομα και το δικο μου το δεδομενο..
  • gb488 @ 04.09.2009 20:04
    κατά βάση όμως αυτοί που 'εχουν κατσικωθεί 35 χρόνια στη δημόσια ζωή χάρη στους αγώνες τους ενάντια στη δικτατορία (εισαγωγικά δε βάζω), με την πολιτική ασχολήθηκαν, έτσι δεν είναι;
  • pouck @ 04.09.2009 20:07
    πριν παμε στον δευτερογενη συνειρμο, ας μεινω λιγο ακομα στον πρωτο... το πρωτο βασικο ενστικτο ειναι αυτο της επιβιωσης. μετα ειναι η λιμπιντο, αν τα χω καλα στο κεφαλι μου. ετσι λοιπον, οι ''φιλοσοφοι'', ως γνωστον ΔΕΝ εργαζονται. το χουν ετσι καμωμενο το κοπλο, ωστε να πουλανε γνωση εναντι οοολων των αλλων υπηρεσιων.. και οσο πιο κοντα ειναι η φιλοσοφια τους στο 'μελι', τοοοσο πιο πολυ χορτατοι ειναι, και τοοοσο περισσοτερο ασχολουνται μετα με το ''μετρημα''...
  • pouck @ 04.09.2009 20:09
    δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου gb.... ναι, κατσικωθηκαν, ναι ασχοληθηκαν μετα με την πολιτικη.. και μετα...???
  • gb488 @ 04.09.2009 20:13
    δεν προσπαθώ να πώ κάτι...απλά διάβασα αυτό που έγραψες και προσπαθούσα να σκεφτώ, πέραν του Μίκη, ποιοί μπορεί να είναι αυτοί συγκεκριμένα, και μου έρχονταν στο μυαλό μόνο άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με την πολιτική (και τον μίκη απολιτίκ δεν τον λες)..
    οπότε διερωτώμαι ποιοί είναι αυτοί που είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς..δεν πάει το μυαλό μου, εγώ δεν σε καταλαβαίνω
  • gb488 @ 04.09.2009 20:14
    όσο για το μετά , μετά τίποτα προφανώς..
  • pouck @ 04.09.2009 20:21
    ο μικης για μενα ΕΙΝΑΙ απολιτικ. πουλαει ακομα και μετα απο 30 χρονια μια εικονα που την εφτιαξε επι δικτατοριας, την πουλαει σε αριστερους και δεξιους, εχει σχεδον την ιδια απηχηση κι απο δω κι απο κει, κι απο κει κι απο δω, και στην πορεια του, περασε και στα ''απεναντι'' υποτιθεται στρατοπεδα. εγινε υπ.πο. του μητσοτα!! φτου-φτου.. για κατι τετοια φιντανια μιλαω λοιπον.. τυπου μικη, τυπου ανδρουλακη, για καλλιτεχνες που πανε οπου φυσαει ο ανεμος, τυπου νταλαρα και χαρουλας, για πανεπιστημιακους, δικαστικους, συγγραφεις... θελεις ονοματα τωρα...???
  • gb488 @ 04.09.2009 20:31
    τον ανδρουλάκη τον σκέφτηκα αλλά τον ενέταξα στους πολιτικούς, ίσως λανθασμένα , χε χε...
    χαρούλα και νταλάρας ποτέ δε θεώρησα ότι προσπαθούσαν να "χειραγωγήσουν" πολιτικά, εν πάσει περιπτώση να πάρουν θέση καθαρά δημοσίως...οκ, φαντάζεσαι προς τα πού κλίνουν, ίσως να το λένε ευθέως, αλλά δεν παίρνουν και το ρόλο του ταγού...νομίζω...εν πάσει περιπτώση δε με ενοχλούν...για άλλους κλάδους, συνεχίζει να μην πάει το μυαλό μου, αλλά όντως ονόματα δε χρειάζονται...
  • pouck @ 04.09.2009 20:31
    για να μην το ξεχειλωσουμε... να ανακεφαλαιωσω λιγο.. ξεκινησαμε απο την απορία πανω στην πολιτικη κοινωνιολογια, επισκεφτηκαμε την διανοητικη ελιτ, για να καταληξουμε παλι,... απο κει που ξεκινησαμε.. στο οτι δεν ειναι στραβος ο γιαλός.. αλλα ΕΜΕΙΣ στραβα αρμενιζουμε..
  • pouck @ 04.09.2009 20:35
    ο τζόρτζιο, ειναι ο κλασσικοτερος!!! τι λες τωρα!!! τα τραγουδια του ειναι σκετης ''βαρατε με κι ας κλαιω'' θεματολογίας!!! μη κανει κανεις πως σηκωνει κεφαλι!! ΑΜΑΡΤΙΑ!! εκειιιιι....χααααμω!!! και μαζι με τη χαρουλα (που απο φρικιο εγινε ντίβα) λυμαινονται το χωρο των δισκογραφικων!! αμα δε σε εγκρινουν αυτοι οι δυο, δε βλεπεις φως!!!
  • gb488 @ 04.09.2009 20:36
    πάντως πάντα θεωρούσα ότι πέραν όλων των άλλων, ένα ακόμη κακό της δικτατορίας είναι ότι μας "φόρτωσε" "τιμητικά" με διάφορους ηλίθιους..βέβαια έχουμε μεγάλες ευθύνες...

    τον μίκη τον εκτιμώ σε διάφορα, αφήνω απ'έξω τις κωλοτούμπες. Σε άλλους δεν αναγνωρίζω το παραμικρό θετικό
  • pouck @ 04.09.2009 20:43
    1) στο ζητημα μουσικη, ναι, αυτοι οιδυο λυμαινονται το χωρο του λαικου-εντεχνου... ο τζόρτζιο, εχει εκβιαστικα τραγουδησει ΜΕ ΟΛΟΥΣ, τα τραγουδια ΟΛΩΝ... και καλα για να τους γνωρισει ο κοσμος... οσο για τη χαρουλα, περισυ που κανανε συναυλιες τριο (χαρουλα-μαλαμας-ιωαννιδης), ο μικρος μονο που δεν της φιλησε τα ποδια στις συνεντευξεις.. για να μην πω τιποτα χειροτερο...
    2)αααααααααααααα μπραβο. ειπες τη σωστη λεξη. ΕΥΘΥΝΗ. κι αμφιβαλλω αν πολλοι απο μας ασκησουν τη στιγμιαια εξουσια που τους δινεται, με διαφορετικο ομως τροπο αυτη τη φορα...και ΑΥΤΟ ειναι που με τρελαινει..
  • pouck @ 04.09.2009 20:45
    ...και ο μαλαμας το ιδιο...γλυψιμο..... λες και την ειχαν αναγκη!!! αφου οι δυο τους γεμιζουν αιθουσες, τι θελουν και τη γλυφουν?? αρα.. κατι αλλο συμβαινει.. ετσι το σκεφτομαι με το φτωχο μου το μυαλο..
  • gb488 @ 04.09.2009 20:47
    λίγο εκτός θέματος πόστ, σχετικό βέβαια με εκλογές, ανοίγω και κλείνω αμέσως...

    Μπαίνουν Ανατολάκης και Ψινάκης στην πολιτική - σωθήκαμε!
  • pouck @ 04.09.2009 20:50
    ανατολακης ο ποδοσφαιριστης? ψινακης ο μανατζερ????
    ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
    ΔΑΓΚΩΤΟ ΨΙΝΑΚΗ!!!! μαζι με οοοοοολο το τιμ της ελληνοφρενειας!!!
  • pouck @ 04.09.2009 20:51
    θα γινει της καριολας στη βουλη!!! χαχαχαχαχα!!!!! φαντασου ψινακη, να του παιρνει συνεντευξη ο....σαραντακος!!!
  • lahmacun @ 05.09.2009 04:05
    To να ζηταμε απο τους αλλους να μας σωσουν ειτε ειναι αυτοι που ψηφιζουμε .. ειτε ειναι αυτοι που 'παραγουν" πολιτισμο τον οποιο εμεις αγοραζουμε μας καταδικαζει σε ενα αεναο κυκλο αυτοθυματοποιησης.

    Η δημοκρατια γεννηθηκε σε μια κοινωνια πολυ μικροτερης κλιμακας απο τις σημερινες και ειχε απολυτο νοημα επειδη ο κοινωνικος ελεγχος ηταν σαφης και πραγματικος. (εκκλησια του δημου )

    Η παραποιημενη αστικη δημοκρατια υποφερει επειδη λειπει ακριβως αυτο - ο κοινωνικος ελεγχος - Εμεις δηλαδη ..
    που δυσανασχετουμε γκρινιαζουμε ...
    ταυτοχρονα ομως προτιμαμε να βαλει καποιος αλλος τα χερια στα Σ%^%τα .. ο οποιος βεβαιως .. τα βαζει και θελει και μεγαλυτερο κοματι της πιτας.

    Η απαντηση στην οποια δυσφορια και γκρινια ειναι η συμμετοχη - εμεις αλλαζουμε τον κοσμο , αλλιως αλλαζει ερημην μας κι απλα ερχεται μετα η δυσκολια της προσαρμογης .
  • ether12 @ 05.09.2009 13:26
    Έρχεται ένας pouck να κράξει το Μίκη!!...κλασικό ελληναριό...απαξιωτικό στα πάντα..και απαίδευτο....ρε ουστ!!....
  • gb488 @ 05.09.2009 15:18
    ο Ψινάκης δεν αναλαμβάνει την επικοινωνιακή πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ αλλά είναι υποψήφιος του κόμματος στη Β'αθηνών Ζ(όπως επιβεβαίωσε και ο Βορίδης χθές βράδυ στην Παναγιωταρέα, και ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουσα σχετικά). Δεδομένου ότι κατεβαίνει σε αυτή τη συγκεκριμένη περιφέρεια προσωπικά το θεωρώ αρκετά πιθανό να εκλεγεί. Σαφώς δεν είναι δεδομένο, αλλά κατά τη γνώμη μου οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.
  • gpano @ 05.09.2009 19:45
    Ο Ψινάκης και ο Τρύφωνας Σαμαράς είναι σαφέστατα σοβαρότερα πρόσωπα από την πλειοψηφία των βουλευτών...


    Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πως γίνεται το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη να είναι κατά του να έχουν οι γκέις ίσα δικαιώματα με τους άλλους πολίτες- και να έχει εξαιρετικά ομοφοβικές θέσεις- αλλά να είναι υπέρ του δικαιώματος να γίνονται βουλευτές;
  • Brujo @ 05.09.2009 20:29
    Ειναι φυσιολογικο να υπαρχουν η οικογενειοκρατια και ο δικομματισμος..

    Αφου ψηφιζουμε το κ(ω)μα του μπαμπα στην Ελλαδα..

    Καλη τυχη να παρουμε αλλη μια φορα αυτο που μας αξιζει....
  • pouck @ 05.09.2009 20:31
    ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ gp... ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ... ετσι εξηγειται το να θελει καποιος να μην εχουν οι γκέις ισα δικαιωματα με τους αλλους, αλλα ταυτοχρονα να δεχεται καποιον στο κομα του χαριν ψηφουλακίων..
  • pouck @ 05.09.2009 20:32
    ether12....ΤΣΙΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! 1)απο ποτε σε εβαλε ο μικυ δικηγορο?? 2)απαξιωνω αυτους που θα επρεπε ΟΛΟΙ να απαξιωσουμε καποια στιγμη.. απο εκδοτικους οικους, εκδοτες, πολιτικους, ''φιλοσοφους'', δηθεν επαναστατες, και βεβαια και καλλιτεχνες που λυμαινονται το χωρο της δισκογραφιας και ''κανονιζουν'' τι θα ακουμε και τι οχι....καλλιτεχνες-μεγαλοαφεντικα, που αμα δεν τους παρεις π... , δε σταυρωνεις δισκο, και που αν οντως καταφερεις και αποκτησεις κοινο, ερχονται οι νταλαραίοι να τραγουδησουν μαζι σου για να παρουν ποσοστα..!!! αυτους απαξιωνω.. ΕΣΥ τωρα, κατσε και προσκυνα ακομα, το δεξιό χερι του μικυ... 3)ελληναριό...? απαιδευτος...?...ουστ?? ελα να μου τα πεις τετ α τετ αυτα. σε κατ ιδιαν συζητηση ντε!!! οχι πισω απο εναν υπολογιστη.. τσ τσ τσ...
  • 777 @ 05.09.2009 21:38
    Αυτό το Καρατζαφύρερ μ'έχει στείλει, δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω...
    Και καλά ο υποκριτάκος Καρατζαφέρης χρησιμοποιεί τον Ψινάκη για επικοινωνιακούς λόγους, ο Ψινάκης τι στο καλό κάνει μαζί του? Εκτός κι αν είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
  • johnnyG @ 05.09.2009 21:44
    Όλοι οι Ελληνες από την Ακρόπλη μέσα, παρακαλούνται να σηκώσουν τη σημαία της βλακειας... Ζήτω η Ανακύκλωση, κάτω η Εξέλιξη!!!
  • johnnyG @ 05.09.2009 21:44
    κάτι καινούργιο, εν τέλει έχουμε;;;
  • didifish @ 05.09.2009 21:56
    Ο Ψινάκης είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος με τρομερή αίσθηση του χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Μπορεί να δέχτηκε, απλά για να σπάσει πλάκα με όλους τους γελοίους ή για την εμπειρία ή για τα λεφτά (που δεν νομίζω ότι τα έχει και τόσο ανάγκη). Όσο για τον Καραντζαφέρη...καλά προφανώς το έκανε για λόγους προσέλκυσης ψήφων και όχι γιατί εκτιμά τα πρόσωπα αυτά. Είναι καθαρή υποκρισία να μη δέχεσαι το gay culture και να μένεσαι γι΄αυτό αλλά όταν χρειάζεται να κερδίσεις από αυτό γιατί όχι!Καθαρή εκμετάλλευση!
  • 777 @ 05.09.2009 22:14
    Μόνο που ένας πανέξυπνος άνθρωπος με τρομερή αίσθηση του χιούμορ και αυτοσαρκασμό δεν θα έδινε δύναμη σ'έναν πολιτικό σαν τον Καρατζαφέρη μόνο και μόνο για την εμπειρία ή για να σπάσει πλάκα. Ελπίζω τουλάχιστον...
  • gb488 @ 06.09.2009 09:54
    εγώ ποτέ δεν αντιλήφθηκα το Γ. Καρατζαφέρη ως ακροδεξιό. Θεωρώ πως είναι απλώς καιροσκόπος, διέκρινε ένα κενό στην ελληνική πολιτική ζωή και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, με επιτυχία όπως φαίνεται. δηλαδή είδε ποιά ομάδα της ελληνικής κοινωνίας δεν εκπροσωπείται και είπε "εδώ είμαστε, θα πάρω αυτούς με το μέρος μου". Και ήταν έξυπνο και "αναγκαίο" για την πολιτική επιβίωσή του να το κάνει. Διότι ένα κόμμα από διαγραφέν ή τέλος πάντων αποσχισθέν στέλεχος της Ν.Δ. χωρίς κάτι καινούργιο΄να πεί είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε και πως κατέληξε (ΚΕΠ, ΔΙΑΝΑ, ΠΟΛΑΝ). Κι από το Πα.Σο.Κ ανάλογα ήταν τα παραδειγμάτα, κοινό σημείο το ότι δεν πρόσφεραν κάποια καινούργια, ας μην πούμε ιδεολογία, να πούμε πολιτική θέση. Ο Λα.Ο.Σ. με αυτά και μ'αυτά πετυχαίνει εδώ και χρόνια να εκπροσωπείται σε βουλή, ευρωβουλή χωρίς ιδιαίτερη αγωνία, να μην κινδυνεύει με αφανισμό, αντίθετα μάλιστα να γίνεται ενίοτε και καταλύτης εξελίξεων (τί θα γίνει ας πούμε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Τα κατάφερε λοιπόν καλύτερα από κάθε καχέκτυπο Ν.Δ.

    Θεωρώ λοιπόν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είναι κάποιος που προκειμένου να φέρει στο κόμμα του τις περισσότερες δυνατές ψήφους θα προσπερνούσε οποιοδήποτε ιδεολογικό προσανατολισμό.

    Κι επειδή όπως προείπα κατα βάση λειτουργεί καιροσκοπικά το θεωρώ λογικό στο τέλος της μέρας να προκύπτουν και κάποια λογικά κενά ανάμεσα σ'αυτά που λέει και σε αυτά που κάνει.

    Τώρα, για το εάν θα χάσει από την επιλογή Ψινάκη, για μένα είναι αρκούντως έξυπνος (ίσως και κάτι παραπάνω) για να την πατήσει. Εκτός αν θέλουμε να πιστέψουμε θεωρίες συνομωσίας με βάση τις οποίες θέλει να ξελασπώσει τη ΝΔ. Που νομίζω πως μαθηματικά αν το δει κανείς δε στέκει.

    Για να τελειώνω επιτέλους, να πώ πως μιλάω για τον Καρατζαφέρη προσωπικά κι όχι για το σύνολο του κόμματος του για μέλη του οποίου δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ότι είναι ακροδεξιοί (ενίοτε το έχουν αποδείξει και εμπράκτως!)

    Και να πώ επίσης πως μιλάω ανεξάρτητα από το αν εγώ πιστεύω ή όχι πως ένα κόμμα σα το Λα.Ο.Σ. βλάπτει την ελληνική πολιτική ζωή και τη δημοκρατία.

    Κατά αυτή την έννοια, για μένα δεν είναι καθόλου παράδοξο που ο Καρατζαφέρης κάνει μια τέτοια
  • gb488 @ 06.09.2009 09:57
    αυτό τώρα το τελευταίο το κομμένο δεν ξέρω από πού ξέφυγε...
  • ether12 @ 06.09.2009 12:25
    Άκου πουκ...σε αυτό το κωλοχανείο που ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια, τα μόνα πράγματα για τα οποία είμαστε περήφανοι είναι μερικοί Θεοδωράκηδες, Χατζηδάκηδες, Παλαμάδες, Ελύτηδες, Καραθεοδωρήδες και Παπανικολάου...οι φωτεινές εξαιρέσεις του θλιβερού κανόνα....για τίποτα άλλο....

    Ο Θεοδωράκης είναι ένας τεράστιος δημιουργός και ένα πραγματικά ελεύθερο πνεύμα το οποίο εσύ προφανώς δεν μπορείς να αντιληφθείς...

    Ναι λοιπόν, είναι θέμα παιδείας...έχουμε βλέπεις γενικότερο έλλειμμα...


    και σιγά μη βγούμε και για καφέ ρε....για χαλάρωσε...
  • pouck @ 06.09.2009 13:15
    1)δε μιλησε ΚΑΝΕΙΣ για καφε. ουτε ΚΑΝ.. μιλαω για το κρυψινικο θρασος και την ασφαλει ατης αποστασης και του δωματιου.. τσ τσ τσ τσ...
    2)το οτι δεν αναγνωριζω τον μικυ, συμφωνω κι εγω και επαυξανω, ΕΙΝΑΙ ζητημα παιδειας..
  • pouck @ 06.09.2009 13:18
    ...και καλα θα κανουμε να το σταματησουμε εδω, συμφωνωντας οτι διαφωνουμε.
  • ether12 @ 06.09.2009 20:56
    Και φέις το φέις να είμασταν τα ίδια θα έλεγα...το θέμα είναι ότι εσύ μπροστά σε κόσμο δεν νομίζω να έλεγες αυτά που λες με το ύφος που τα λες...

    Και θες και να έχεις και την τελευταία κουβέντα λέγοντάς με κότα...ε όχι, δεν πάει έτσι...

    Επειδή λοιπόν εκνευρίστηκα θα βγάλω λόγο...ναι,σας απειλώ!

    Καταρχάς για το μουσικό έργο του Μίκη δεν χρειάζεται να πω τίποτα...και απορώ με πόση ευκολία το προσπέρασες...

    Από εκεί και πέρα, ο Μίκης, που με τόση ευκολία υβρίζεις, δεν ύπήρξε κάποιος ψευτοεπαναστάτης του καναπέ και της πολυθρόνας όπως το 99% των ελλήνων. Ο Μίκης ενσ'αρκωσε το πνεύμα της Αριστεράς! Μαζί με τους Λαμπράκηδες έδωσε αγώνες, πολέμησε, φώναξε, ενέπνευσε...και φυσικά σύρθηκε από τις φυλακές στην εξορία...

    Προφανώς κάποια στιγμή είδε τη γενικότερη αποτυχία της Αριστεράς και του "σοσιαλισμού" και αναγνώρισε την ανάγκη μίας πιο συντηρητικής διακυβέρνησης, εμπιστευόμενος την εμπειρία του Μητσοτάκη (η λαικίστική πολιτική του Αντρεα βλέπεις αρχικά ευεργέτησε τους μη-προνομιούχους αλλά τελικά κατέστρεψε την οικονομία. Οι μαλάκες οι έλληνες εξάλλου πάντα του "δώσε υμίν σήμερον" είμαστε και αδιάφορο μας είναι το αύριο)...

    Το υπουργείο Πολιτισμού ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής που θα έπρεπε να δώσουν στο γίγαντα Μίκη, στο οποίο ήθελε φυσικά να προσφέρει αλλά τελικά παραιτήθηκε αργότερα λόγω της επικρατούσας μιζέριας...και στα καπάκια του πρότειναν να γίνει και πρόεδρος της Δημοκρατίας κάτι που φυσικά αρνήθηκε...

    Εσύ λοιπόν που τρως ακόμα τη φόλα του "δεξιός-αριστερός" έρχεσαι με τη μικροκομματική σου σκέψη και τον αποκαλείς ξεπουλημένο, προδότη και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...

    Προσωπικότητες όμως σαν το Μίκη είναι πάνω και πέρα από τα κόμματα και το μόνο που τους νοιάζει είναι το καλό του τόπου τους, όποια μορφή κι αν έχει...


    Πάντως gb ακόμα και στο ΛΑΟΣ πιστεύω θα βρούμε κάποιους αξιόλογους βουλευτές. Και εννοείται πως οι Ψινακοσαμαράδες δεν είναι σοβαρότεροι των τωρινών βουλευτών...αυτό μόνο σαν ειρωνικό σχόλιο μπορεί να ειπωθεί...το ότι η κατάσταση είναι κάκιστη δεν σημαίνει ότι πρέπει και να ισοπεδωθεί εντελώς.

    Από τον Γεωργίου του ΛΑΟΣ μέχρι την Κανέλλη του ΚΚΕ υπάρχουν αξιόλογοι βουλευτές που αγαπούν τη χώρα. Ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υπάρχουν κάποιοι αξιόλογοι. Το πρόβλημα είναι πως όταν υπουργοποιούνται οι περισσότεροι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο του λαικισμού και της αρπαχτής...ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και σου λέει "σιγά μην τα βάλω εγώ μόνος μου με το ελληνικό κατεστημένο...μαλάκας είμαι να καώ, και να χάσω την καρέκλα??"...

    Θα επανέλθω...
  • pouck @ 07.09.2009 00:15
    αισθανομαι πως αν απαντησω, θα συνεχιστει αυτο το μπιρι μπιρι στον αιωνα τον άπαντα. Το να τσακωνόμαστε για την οικονομικη πολιτικη του Αντρέα, για τους 17 καμπινέδες του Μητσοτάκη, και την πορεια του μικυ στον ελλαδικο χωρο, ειναι δωρον άδωρον ή οπως αλλιως γραφεται. και ΧΩΡΙΣ να απευθυνομαι στην εθερ, θελω να ξανατονισω πως ΓΙΑ ΑΛΛΟ λογο ανεβασα το ποστ, και οχι για να γινει το σταρντομ καφενειο. το ποστ ειχε δυο σκελη. το πρωτο, ηταν απορια σε θεμα πολιτικης κοινωνιολογιας. Τι γινεται και τι θα μπορουσε να γινει. και θα μπορουσε να καταθεσει ο καθενας τις αποψεις του. Το δευτερο, ηταν συμφωνα με τη δικη μου παιδεια, ενα 'συμπερασμα' πως τιποτα δεν εχει αλλαξει στην εννοια ραγιαδισμος. ΚΑΙ εδω θα μπορουσε ο καθεις να πει τα δικά του. οχι μονο εγκυκλοπαιδικα ναχαμε να λεγαμε, αλλα και θεσεις, προτασεις. τι κανεις, τι κανω, τι θελω ,τι θελεις, πως αγωνιζομαι, τι προβληματα συναντω, κλπ, κλπ, κλπ.. ειναι βλεπετε γνωστη η καραμελα του ψαριου που βρωμαει απ το κεφαλι, αρα φταιει η εξουσια. Και ηθελα να γινει κουβεντα απο μας. Απο τη βαση. Βλεπετε, συναντω καθημερινα φιλους και γνωστους, και σχεδον απο ολους ακουω τα ιδια λογια..
    οτι αντιμετωπιζουμε ολοι μεγαλες δυσκολιες εκει εξω, οτι ειμαστε μονοι, λιγοι, τα αφεντικα χαρασουν τις συνηθισμενες τακτικες εκτος καθε νομιμης ή λογικης οδου και δε τους κουνιεται κανεις εκτος απο ατομα μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου.. κινδυνοι απολυσης, περιθωριοποιησης αν δεν πας με τη μαζα.. αν δεν πεις ναι σε ολα, αν δεν γινεις κι εσυ ενας πρωην ʽαριστεροςʼ που ʽωριμασεʼ και εγινε γραναζι..
    Αντι να γινει παραθεση και αντιπαραθεση ιδεων, εγινε καφενειο. ΟΧΙ λεει, εγω εχω δικιο. ΟΧΙ λεει, εσυ εχεις δικιο. Κι ο αλλος να εξαφανιστει, να εξαυλωθει. Εμ δεν παει ετσι..

    Ε, τελος παντων, το ποστ ΔΕΝ εκατσε. Αναλωθηκαμε για μια φορα ακομα στη διαφωνία.

    ΔΕΝ πειραζει. Zητω συγγνωμη και για την όποια αναστατωση, στους ιθυνοντες.

    Αυτα και τελος.
  • illuminated @ 07.09.2009 00:29
    Οι φέροντες τις ταμπέλες «καλλιτέχνης» και «πολιτικός» πόσο μάλλον αν θεωρούνται και «σοβαροί» ο καθένας στο είδος τους...
    Η μόνη και κοινή σταθερά τους είναι ο Λουμίδης που ευτυχώς αυτός παραμένει στους... καφέδες! (α, καλά, κεφτέδες πήγα να γράψω...)
    Και αυτη τη μόνη σοβαρότητα που διαθέτουν (if!) αν είναι ικανοί να την βγάλουν ευθαρσώς στο σφυρί με στόχο να θρέψουν (με λεφτά αισθήματα πάντα) την ατέρμονη ματαιοδοξία τους... αυτομάτως μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και με τα υπόλοιπα σκ@τ@ ... (ονόματα δεν λέμε...)
  • ether12 @ 07.09.2009 20:06
    α ρε πουκ, θα μας τρελάνεις...ξεκινάς το θέμα...στη συνέχεια αρχίζεις να πυροβολείς από εδώ και από εκεί...και μετά λες ότι δεν πιάσαμε το αρχικό σου πόιντ και ξεφύγαμε...

    τέσπα...προσωπικά ξέφυγα εντελώς θεματικά...απλά, ο Μίκης είναι από τους ελάχιστους που θαυμάζω...γι'αυτό τα πήρα. Δεν είναι κακό ξέρεις το να θαυμάζουμε κάποιους ανθρώπους...ούτε είναι μαγκιά το να τους κράζουμε όλους ανεξαιρέτως....

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φίλιππας, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...