παρακαλώ περιμένετε...

Προσπαθω να χωρισω..

  • Psy @ 18.09.2008 08:41
    Σε ασφυκτικές συνθήκες τίποτα δεν ανθίζει. ούτε η αγάπη. Πόσο καιρό είστε μαζί?
  • mme @ 18.09.2008 10:01
    Ναι ε??? Αδυνατώ να το πιστέψω... όλοι έχουμε εξαρτήσεις, ψυχολογικές, πνευματικές, σωματικές κλπ.
    όποιος όμως θέλει... μπορεί να απεξαρτηθεί. Αλλά να θες πραγματικά, όχι στα λόγια.
    Λοιπόν για σκέψου, θες πραγματικά να χωρίσεις? ...
  • renos @ 18.09.2008 10:19
    Καλημέρες.
    Άρα συναίσθημα εναντίον λογικής.
    Συναίσθημα --> εξαρτήσεις.
    Λογική --> απεξαρτήσεις.
    Κάτι σε χαλάει, μάλλον...

    Ξεπερνώ την ψαρίσια συμπαράσταση και υπενθυμίζω ότι
    όταν χωρίσεις το πιθανότερο είναι πως θα ξανακυλίσεις.
    Έχε το στο νου σου. Άμα εντός σου πας για χωρισμό απεξαρτήσου
    όπως γίνεται με όλες τις ουσίες: μαχαίρι. Μετά όμως άλλαξε περιβάλλον
    και συνήθειες, γιατί είναι γλυκό της αμαρτίας το ποτό...
  • KaMiKaZe @ 18.09.2008 11:55
    Καλημέρα.
    Δε νομίζω πως οι υπόλοιπες καταχρήσεις/ουσίες και η απεξάρτησή μας από αυτές, έχουν καμία σχέση ή σύγκριση με την ψυχική απεξάρτηση. Έχουμε να κάνουμε με κάτι άϋλο, με την ίδια την ψυχή, στην οποία πρέπει να συμβάλλει και η λογική, για να νικηθούν εμμονές και εξαρτήσεις. Ακούγεται/διαβάζεται απλό. Όταν όμως το συναίσθημα ρέει, η λογική πάει περίπατο. Όσο κ αν ξέρεις πως κάποιες συναισθηματικές καταστάσεις σε καταστρέφουν, απλά δε μπορείς να ελέγξεις τίποτα. Γιατί δεν είναι θέμα μυαλού. Είναι καθαρά θέμα ψυχής. Κόβεις τα ξύδια, διότι δεν είσαι συναισθηματικά δεμένος/η με αυτά. Μόνο πνευματικά κ σωματικά. Δεν είσαι ποτέ ερωτευμένος με το αλκοόλ. Ποτέ δε θα βάλεις ένα gin tonic απέναντί σου για να του εκφράσεις τον έρωτά σου ή τη μανία σου γι αυτό.
    Απεναντίας, στην αναφερόμενη περίπτωση, είσαι κολλημένος/η σωματικά, πνευματικά και κυρίως ψυχικά.
    Για να απεξαρτηθεί κάποιος απ' το αντικείμενο του πόθου του, πιστεύω ότι πρέπει η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο, να φτάσει στα όριά της για να φτάσεις κ εσύ στο σημείο να το τελειώσεις. Και μόνο τότε δε θα μπεις καν στη διαδικασία να κάνεις πίσω ούτε μισό βηματάκι.
    Κι απ' ότι βλέπω δεν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο.
    Κουράγιο μέχρι να φτάσεις.
  • lahmacun @ 18.09.2008 12:36
    καμι .. συμφωνω !!
  • Stardonna @ 18.09.2008 13:10
    delakovia μόλις πέρασες την επιστροφή Κρόνου (τον οποίο προφανώς ο Ιχθύς τον ένιωσε απέναντι του, σκληρό, αυστηρό και απαγορευτικό) ενώ ο Πλούτωνας αγγίζει τον Ωροσκόπο σου. Ήδη ο Κρόνος κάνει αντίθεση με την Σελήνη σου δηλαδή: πονάς. Το πρόβλημα είναι ο γάμος; Κάτι συμβαίνει οικογενειακό ή λόγω απόστασης, σπουδών - δεν είναι "ανάλογος" σου; Κάτι "πληρώνεις" πάντως. Η συναισθηματική ταύτιση φαίνεται ισχυρή (ας όψεται η Σελήνη σου στους Ιχθύες), ισχυρή όμως είναι και η εμμονική σκορπίσια φύση σου στα ερωτικά θέματα. Το θέμα είναι εσύ να αποφασίσεις, εσύ να δεις ποια όνειρα μπορείς να κυνηγήσεις και πώς θέλεις να είναι το μέλλον σου. Ο Ιχθύς μάλλον σε καλύπτει σε επίπεδο συναισθηματικό και σε επίπεδο αισθήσεων αλλά εσένα αυτά δεν σου είναι αρκετά - έχεις άλλες "φιλοδοξίες". Το "κακό" είναι οτι δεν θέλεις και να μείνεις μόνη σου, για λίγο ή περισσότερο. Επιζητάς εξασφάλιση και ισχύ, μετρήσιμα πράγματα και επιτυχία. Επειδή είχες πολύ σκληρά πρότυπα και αναγκάστηκες να μάθεις να μην ξεδιπλώνεις το συναίσθημα σου και να τρέμεις το πλήγωμα, διαισθάνεσαι οτι ο Ιχθύς μπορεί να βγάζει στην επιφάνεια την ψυχή σου κι αυτό είναι τόσο γοητευτικό όσο και τρομακτικό. Τι θα κάνεις; Θα υποταχτείς στη δύναμη και θα ακολουθήσεις τα σχέδια σου απαρεγκλίτως, θα ζήσεις στον κόσμο των ιδεών ή θα ενδώσεις στο όνειρο; Θα ρισκάρεις να πληγωθείς για να δεις τι άλλο κρύβεται μέσα στην ψυχή σου και γιατί κάθε τόσο νιώθεις ανασφάλεια ή θα "χορτάσεις" με κοινωνική καταξίωση, φίλους και υλικά οφέλη που πείθουν για την χαρούμενη εικόνα σου;
  • KaMiKaZe @ 18.09.2008 13:18
    Απλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να θάβουμε κάτι πριν την ώρα του...
    γιατί θα μας πάρει μαζί του...
    Είναι σα να πεινάς πολύ, πάρα πολύ, να τρως μια μπουκιά κ μετά να πετάς το υπόλοιπο φαγητό. Χόρτασες? Αποκλείεται. Πετάμε το φαγητό που έχει περισσέψει, αφού πρώτα έχουμε φάει όσο θέλαμε κ χορτάσαμε.
    Εδώ, είναι σα να αγαπάς πολύ, να θες κι άλλη αγάπη, αλλά να την πετάς επειδή είναι προβληματική. Ακόμη κ η προβληματική αγάπη έχει κάτι να σου μάθει, να σου προσφέρει. Γνώση, εμπειρία, δύναμη που έρχεται παραδόξως μέσα από την αποδυνάμωση.
    Καλύτερα να της φερθείς με σεβασμό αποχαιρετώντας της όταν έρθει η ώρα να το κάνεις, παρά να τη σκοτώσεις. Δε σκοτώνουμε ποτέ αυτούς που μας προσφέρουν. Νόμος.
  • boa @ 18.09.2008 13:51
    kamikaze συμφωνώ απόλυτα...
  • sempreallegra @ 18.09.2008 16:17
    de kseka8arises omos,
    eksartisi iparxei apo meroys soy, i einai aftos kollimenos panw soy k epeidi soy prosferei sinais8imatika/sex/ola, kai se ksanarixnei ka8e toso me klammata kai parakalia, nomizeis pws exeis esi tin eksartisi??
    ola einai sto mialo
    k an simvainei kati analogo me afto poy ipopsiazomai_pws se katadiwkei diladi_ kopse pera oso einai nwris.
    de 8a pa8ei tpt an ton xwriseis, i epomeni 8a pa8ei poy 8a ton gnwrisei xexe, oyte esy 8a pa8eis kati.
    opoy vlepeis pws i katastasi exei xasei ton elegxo, teleiwne to.
    8a vreis poly kalitera nasai sigoyri,
    otidipote ipervoliko einai katanteia.
  • Lamantarini @ 18.09.2008 16:44
    το θεμα κατ'εμέ δεν είναι απλά το να λήξεις τη σχέση...πονάει χέρι κόβει χέρι...ειναι σαν να λες σε καποιον με εξαρτηση σε ουσιες "κοψτες" ... χωρις να εχει δει ποτε για ποιο λογο βρηκε εδαφος η εξαρτηση..
    για μενα το παιχνιδι ειναι να δεις ποια κομματια σου εκφραστηκαν μεσα απο αυτη τη σχεση...με οσες ανασφαλειες σου εβγαλε και με οσους κρυμμενους πονους...ποιους κάλους σου πάτησε βρε παιδί μου!ένα άτομο απο μόνο του δεν μπορεί να μας κάνει ζημιά αν δεν υπάρχει ήδη μια πληγή ανοιχτή.γιατί σκέψου πως ακομα και όταν χωρισεις , αν δεν έχεις βάλει στη θέση τους κάποια πράγματα μέσα σου , θα ξαναβγουν στην επομενη σχέση...και στην ξανα επομενη...και πάει λέγοντας...δεν εννοω βεβαια πως ειναι καλο να μεινεις σαυτη τη σχεση..όμως νομιζω πως το ζητουμενο ειναι άλλο//η ουσια ειναι αλλου..σε εσένα... και να ρίξεις μια βαθύτερη ματιά....ευχομαι να αποφασισεις με την καρδια σου γιατι αυτη δεν κανει ποτε λαθος!
  • Lamantarini @ 18.09.2008 16:47
    http://www.youtube.com/watch?v=8q1zWNITuyg

    πάρε και ενα τραγουδακι απο εμενα!..satellite of love...

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...