παρακαλώ περιμένετε...

τι σημαίνει...

  • KaMiKaZe @ 15.09.2008 15:02
    Από τα ΑΣΤΡΟΜΑΘΗΜΑΤΑ

    Σελήνη στο Σκορπιό, σε πτώση

    Έχουν γραφτεί ποταμοί για τον ερωτισμό και τη σεξουαλικότητα του Σκορπιού. Εδώ το πάθος διατίθεται σε αφθονία. Το σεξ όμως είναι ζήτημα συναισθήματος κι όχι φυσικής ανακούφισης. Πολλοί Σκορπιοί έχουν μια σχεδόν μυστικιστική προσέγγιση του σεξ. Το σεξ και ο έρωτας είναι στοιχεία μιας εμπειρίας που μια κανονική σχέση δεν θα ζήσει ποτέ.
    Το μεγάλο πρόβλημα ενός τέτοιου συντρόφου - άντρα ή γυναίκας είναι η μανία του να έχει τον απόλυτο έλεγχο της σχέσης. Αυτός ο έλεγχος περικλείει την περίφημη ζήλια. Πρέπει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κι αυτό μπορεί να το δείξει ακόμα και σε ασήμαντες περιστάσεις. Όπως να μην σου ζητήσει συγγνώμη όταν έχει κάνει κάτι πολύ ανόητο γιατί θα σημάνει ότι ο άλλος έχει το πάνω χέρι. Ή βρίσκοντας έμμεσους τρόπους για να σε τεστάρει, ή να σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να αντικατασταθείς ανά πάσα στιγμή. Από την άλλη πλευρά η σελήνη εδώ σέβεται ελάχιστα όποιον δεν αντιδράει.
    Τα ξαφνικά συναισθηματικά ξεσπάσματα, οι σκηνές , οι διαρκείς κρίσεις και η έκρηξη δυνατών συναισθημάτων αποτελούν το βασικό μοτίβο των σχέσεων. Πού είναι τα υπέρ; Αυτό που είναι σπάνιο στο Σκορπιό σαν σύντροφο είναι η βαθιά του ικανότητα να καταλαβαίνει τον άλλο. Ξέρει τα πάντα για αυτόν και μάλιστα σε πολύ λίγο χρόνο. Αν σχέση σημαίνει κάτι παραπάνω από το «πηγαίνω με κάποιον σε ένα κλαμπ» τότε χρειάζεσαι ένα Σκορπιό. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τις σχέσεις ? αν γίνει σχέση κι όχι ένα πειραματικό one nght stand- έχει βάθος. Ξέρει να διαβάζει τις ανάγκες του άλλου και αν δεν αισθάνεται απειλή μπορεί να τις ικανοποιήσει. Όμως δεν είναι εύκολος παίκτης. Μπορεί να κρατάει τα μυστικά του, αλλά εσύ δεν μπορείς. Δεν το έχει σε τίποτα να σκαλίζει το τηλεφωνικό σου καρνέ όταν εσύ βρίσκεσαι στο μπάνιο, ή να ψάχνει τις αποδείξεις στο παντελόνι σου. Και οι άντρες και οι γυναίκες το κάνουν. Το «είσαι δικός /δική μου» μπορεί να είναι βαρύ για κάποια γούστα αλλά αυτή είναι η πρωτόγονη πλευρά του για την οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ότι και αν συμβεί η σχέση είναι προτεραιότητά του. Η δουλειά, τα παιδιά, το κλαμπ, οι συγγενείς του έρχονται δεύτεροι.
    Τα δύο μέτρα και σταθμά είναι μέρος του παιχνιδιού του. Αυτό που είναι καλό για τον ίδιο πιθανόν να μην το ανέχεται σε σένα. Μπορεί να έχει την άνεση να φλερτάρει, αλλά απαγορεύεται στον άλλο. «Είναι διαφορετικά με μένα» είναι η απάντησή του. Και δεν ανήκει στον αντρικό σωβινισμό μια τέτοια απάντηση αφού και οι γυναίκες δίνουν παρόμοιες απαντήσεις. Αν θέλεις ίδια προνόμια πρέπει να τον εκπαιδεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φορέσεις πανοπλία, κράνος και να κρατάς ασπίδα. Κανείς πάντως που δημιούργησε σχέση με Σκορπιό δεν έμεινε ίδιος. Μπορεί να βγήκε λίγο φοβισμένος αλλά η ζωή του απέκτησε βάθος.
  • KaMiKaZe @ 15.09.2008 15:03
    Σκορπιός

    Η σελήνη εδώ έχει ανάγκη μια σταθερή σχέση, αλλά φοβάται διαρκώς ότι θα την εγκαταλείψουν..Στον έρωτα άντρες γυναίκες παίζουν δύο παιχνίδια : «Μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει» και «έχω καεί πριν». Το σεξ εδώ δεν είναι απλά σεξ , αλλά αγώνας για εξουσία και έλεγχο.Οι σχέσεις εδώ έχουν πάθος , ζήλια , κτητικότητα.Οι χωρισμοί είναι καταστροφικοί.Η Σκορπιοί δεν ξεχνάνε , ούτε συγχωρούνε.Οι γυναίκες είναι εξαιρετικά συναισθηματικές και βαθιά δεκτικές.Δίνουν απλόχερα την πλήρη υποστήριξη τους σε όποιον τη ζητήσει και η συμπαράσταση τους έχει σχεδόν θεραπευτικές ιδιότητες.Οι άντρες δεν εμπιστεύονται τις γυναίκες, επειδή θεωρούν πιθανή τη προδοσία.Δεν δείχνουν εύκολα τα πολύ έντονα αισθήματά που νοιώθουν και είναι κυνικοί.Είναι όμως αυτός που άπαξ και κερδίσεις θα κινήσει βουνά για σένα .
  • KaMiKaZe @ 15.09.2008 15:04
    Και αν βάζουμε καμιά φορά τρικλοποδιές στον εαυτό μας όσοι έχουμε Σελήνη στο Σκορπιό, το κάνουμε, διότι νιώθουμε μονίμως την ανάγκη να αρχίσουμε απ' την αρχή. Και για να αρχίσει κάτι απ' την αρχή, πρέπει πρώτα να διαλυθεί.
  • petran @ 15.09.2008 15:08
    ευχαριστώ KaMiKaZe... αν και τα έχω ήδη διαβάσει όλα αυτά, αλλά άκρη δεν έχω βγάλει. ΠΟΛΛΗ διάλυση όμως πέφτει και χωρίς (εμφανή) λόγο.
  • KaMiKaZe @ 15.09.2008 15:10
    το ξέρω. Κι εγώ αναρωτιέμαι κατά διαστήματα γιατί το κάνω αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι γίνεται λόγω ενστίκτου. Ίσως διαλύουμε μόνο αυτά που νιώθουμε ότι είναι απ' την αρχή σάπια. Τα καλά τα κρατάμε συνήθως. Είναι κ στη φύση μας να δραματοποιούμε κομματάκι τα γεγονότα, οπότε δίνουμε μία, τα ρημάζουμε κ ζούμε το δράμα. Πακέτο Σελήνη μας έχει κάτσει, αλλά έχει και τα καλά της.
  • Stardhomme @ 15.09.2008 15:16
    petran, πως να χωρέσει μία φλεγόμενη από πάθος καρδιά σε ένα σώμα προορισμένο να κινείται σε ρυθμούς comme il faut, και ένα μυαλό με διάθεση να σχετιστεί πάνω σε λογική βάση; Και πως είναι δυνατό να κυριαρχεί η παρθενίστικη αντίληψη της σχέσης εντός κοινωνικών πλαισίων όταν η λογική πρεσβέυει πως το συναίσθημα κινεί τα νήματα στη ζωή μας; Η ασφάλεια της διάλυσης μέσα στη σύντροφο χάνεται στο δισταγμό ενός Σ ΑΓΑΠΩ που δεν ειπώθηκε ποτέ από το φόβο του τσαλακώματος της τέλειας εικόνας... Απλές σκέψεις πάνω σε αυτά που σχολιάζεις και φαίνεται να γνωρίζεις καλύτερα από όλους μας...
  • petran @ 15.09.2008 15:24
    δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα...!
    αν όμως αυτό είναι η φύση, πώς μπορεί κάποιος να ζήσει πέρα από αυτό;
  • petran @ 15.09.2008 15:31
    κι όσο για το ένστικτο που λες KaMiKaZe, δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος... η διάλυση στην οποία αναφέρομαι δεν είναι τόσο ρήμαγμα, όσο καθημερινότητα in a way. Σαν μικρός εθισμός στο δράμα, που "βάζει" αλάτι στα πράγματα. ΑΡΡΩΣΤΟ!
  • Psy @ 15.09.2008 15:33
    Mε το να το γνωρίζει και να του επιτρέπει να υπάρχει αντί να ταυτίζεται με αυτή τη μία από τις πολλές πλευρές του εαυτού του. έτσι τουλάχιστον δεν κάνει σημαία το "δίκιο" του.
  • Stardhomme @ 15.09.2008 15:36
    Με Ήλιο στο Ζυγό και Σελήνη στον 7ο οίκο, η σύντροφος είναι το Holy Grail της καθημερινότητάς σου. Κοιτώντας όμως προσεκτικά τον Ουρανό στο χάρτη σου, μήπως όταν αισθανθείς επαγγελματικά καλυμένος, τότε ίσως πειστείς πως μπορέις να τσαλακώσεις την εικόνα σου για χάρη του ατόμου που αξίζει να είναι πλάι σου; Το μεγάλο όμως θέμα μας πλέον είναι πότε είσαι επαγγελματικά χορτασμένος; Πιθανότατα ποτέ, αφού ο Ουρανός είναι η επανάσταση, το άπιαστο, άλλωστε sky is the limit. Πιθανότατα λοιπόν όταν κάνεις μία στάση στην επαγγελματική σου ανέλιξη, κοιτάξεις πιο κάτω και δεις τα βήματα σου μέχρι εκεί πάνω, και σκεφτείς τι έχεις καταφέρει, ίσως σε προλάβει και ο έρωτας με στόχο να σε βοηθήσει στα παραπάνω βήματα. Αρκεί ο έρωτας να μην έχει τη μορφή του εχθρού που θα σε υπνωτίσει σε ένα νωχελικό και λάγνο ρυθμό που ο Ουρανός θα μετατραπεί στον Άδη των ερωτικών απολάυσεων. Ίσως εκεί να πρέπει να μπει μπροστά η Αφροδίτη σου. Αν μπει νωρίτερα ίσως να χαθεί όλη η μαγεία της Σελήνης σου...
  • petran @ 15.09.2008 15:39
    Δεν μιλάω για ταύτιση Psy, αλλά για το "Και πως είναι δυνατό να κυριαρχεί η παρθενίστικη αντίληψη της σχέσης εντός κοινωνικών πλαισίων όταν η λογική πρεσβέυει πως το συναίσθημα κινεί τα νήματα στη ζωή μας;"... και πως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιο από τα δύο είναι...
    if you know what i mean
  • petran @ 15.09.2008 15:42
    ναι και ο Ουρανός στο Ζυγό!
    κάπου εκεί είμαι Stardhomme... αν και νομίζω πως η αφροδίτη υπερισχύει γενικά, από κόσκινο την περνάω όπως διάβασα...
  • Psy @ 15.09.2008 15:43
    I do. Tώρα ξέρεις οτι έχεις τουλάχιστον δύο μη συμβατές μεταξύ τους πλευρές.
    Αυτό είναι σημαντικό. δίνοντάς τους αναγνώριση μπορείς πιό εύκολα να ζήσεις "πέρα από αυτό" γιατί υπάρχει και κάποιος τρίτος δλδ αυτός που αναγνωρίζει if you know whati I mean.
  • KaMiKaZe @ 15.09.2008 15:44
    φλεγόμενη καρδιά φλεγόμενη καρδιά φλεγόμενη καρδιά φλεγόμενη καρδιά φλεγόμενη καρδιά. Η λέξη κλειδί.
  • Psy @ 15.09.2008 15:48
    ΚαΜι μου, διακρίνω μια υπερηφάνεια για αυτή τη σκορπιοσελήνη ή κάνω λάθος?
  • KaMiKaZe @ 15.09.2008 16:01
    παράπονο είναι Psy...
  • petran @ 15.09.2008 16:11
    Stardhomme... μια τελευταία ερώτηση.
    Πως εξηγείς το ότι το άτομο που αξίζει, επί της ουσίας το "τιμωρείς" επειδή αποτελεί το Holy Grail;
  • Stardhomme @ 15.09.2008 16:22
    petran, το Holy Grail δεν υπάρχει, ζήτω το Holy Grail!! Δεν υπάρχει ιδανικός σύντροφος, είναι μόνο στα παραμύθια που διαβάζαμε μικρότεροι και μας έκαναν να ονειρευόμαστε μία ζωή με ένα στρωμένο τραπέζι με το πλουσιοπάροχο πρωινό, ένα γέυμα με 0% λιπαρά και ένα σπίτι που αποτελεί το talk of the town. Μόλις όμως βρεθεί υπάρχουν δύο δρόμοι: α) προσπαθείς να υποβαθμίσεις την προωπικότητά του ατόμου με την κριτική σου σκέψη ώστε να το αποδομήσεις μπροστά στα μάτια σου και να το ξεφορτωθείς πριν αρχίζεις να αισθάνεσαι πως το κυνήγι της πριγκίπισας κάπου εδώ λαμβάνει τέλος. β) Αρχίζεις τα συναισθηματικά υπόγεια παιχνίδια (φλογισμένη καρδιά) και μόλις κατανοήσεις πως το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι διατεθείμενο να καεί στην πυρά του πάθους σου, απομακρύνεσαι ανοίγοντας το λάστιχο με πίεση ώστε να σβήσεις τη φωτιά πριν γίνει επικίνδυνη για την εικόνα σου. Όπως καταλαβαίνεις, όλα είναι θέμα συμβιβασμού: Μήπως η πριγκίπισα δε φορά χρυσό γοβάκι, αλλά ασημένιο; Μήπως το πάθος είναι και μία μορφή ενδυνάμωσης της εικόνας σου; Απλές ερωτήσεις με πολύ σύνθετες απαντήσεις... Να είσαι καλά petran!!
  • petran @ 15.09.2008 16:25
    Να 'σαι καλά κι εσύ Stardhomme! Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
  • petran @ 15.09.2008 16:29
    Δίκιο Happy Cloud... γεια σου κι εσένα!
  • Psy @ 15.09.2008 17:35
    ω, καυμενούλα ΚαΜι. στηρίξου στα άλλα στοιχεία γμτ.

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...